Daleko od svog najboljeg na šljaciVirtu4l je napisao/la:Odigrao je Roger dobar meč.
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Koje gluposti? Federeru se nerijetko dešava da ima 30+ UE i to ne protiv TOP 10 igrača a jučer je pogađao sve, neke udarce koje zaista rijetko pogađa. I ovo je bio jedan od njegovih najbolji mečeva na šljaci ove sezone.MaGiCa je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Baš tako, jedan od njegovih najboljih mečeva na šljaci. I to baš protiv Damira. Koliko mu se puta desi da ne može bazen pogodit ali baš danas sve pogađa. Nije imao sreće Damir, Federer kad igra svoj najbolji tenis teško da ga iko može dobit.![]()
Chitao sam te i ovde, a i na gornjim temama. Ono poredjenje Dzumhura i Corica ti je vrh.
Sve chekam da vidim neki smajli... kontam ovo shto pishesh je zez, navlakusha...ali jok, bre: ti si mrtav ladan dok provaljujesh gluposti.
A to za Džumhura i Bornu, glupost ako kažem da je možda i Damir imao isti potencijal kao i on ali ne i uslove kao on? Možda je mogao biti bolji teniser od njega da je imao iste uslove. Borna će vjerovatno biti uspješniji teniser od Damira, ono što je radio i radi još uvijek već 4-5 godina to je Borna uradio za godinu dana, nekoliko WC-ova, malo sreće, od toga Damir nije ništa imao...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
borna je veliki talenat, najveći na balkanu ikad... e hoće li postati dobar igrač pokazaće vrijeme... bio je prvi igrač kao junior uzimao GS, i najvažnije od svega rano prešao u seniore(prije nego damir)
ne možeš reći da je damir veći talenat i da su samo uslovi krivi... to je isto kao da ja kažem da bogdan bogdanović veći talenat od kajri irvinga, ali nije se rodio kao crnac i nije trenirao u SAD...
znam da se gleda na svoje kao da su najbolji, ali sudba kleta, sudije, mjesec, sunce, menstruacija ih spriječi...
e sad si isti kao oni srpski navijači kojima đoković je najbolji ikad, najtalentovaniji(nije čak ni talentovaniji od janka ili ane, ali šta je talenat, ništa), najjači najljepši....
ne možeš reći da je damir veći talenat i da su samo uslovi krivi... to je isto kao da ja kažem da bogdan bogdanović veći talenat od kajri irvinga, ali nije se rodio kao crnac i nije trenirao u SAD...
znam da se gleda na svoje kao da su najbolji, ali sudba kleta, sudije, mjesec, sunce, menstruacija ih spriječi...
e sad si isti kao oni srpski navijači kojima đoković je najbolji ikad, najtalentovaniji(nije čak ni talentovaniji od janka ili ane, ali šta je talenat, ništa), najjači najljepši....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Borna jest veliki talent i bit' će odličan igrač ali ga ja ne vidim kao GS osvajača i kao No.1 iz razloga što su po meni Kyrgios, Zverev i Rublev bolji igrači. A pogotovo ga ne vidim kao nasljednika Novaka, mislim da nema taj kvalitet, za TOP 10 ima sigurno i bit' će vjerovatno stalni član TOP 10 a za nešto više teško. Možda griješim ali ja tako vidim situaciju.
Damir da je imao bolje uslove, veću brigu mogao je biti novi Čilić. Ja se još uvijek nadam da može biti kao Tsonga (sa 22. godine je bio 200+ igrač a sad je u ili blizu TOP 10).
Damir da je imao bolje uslove, veću brigu mogao je biti novi Čilić. Ja se još uvijek nadam da može biti kao Tsonga (sa 22. godine je bio 200+ igrač a sad je u ili blizu TOP 10).
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
ne može biti čilić kad nema visinu, ni servis... možda da si rekao ferer pa ajde...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Više sam mislio na uspjeh. Da ima njegove rezultate, teško da može biti novi Ferrer, ipak je stepenica više i za Čilića i za mnoge druge tenisere.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Naravno da je pogadjao sve, kad su mu dolazile lopte bez jachine i dubine. I Djokovic da mu samo ubacuje servis pri riternu bi gubio skoro svaki mech od RFa, jer je RFov servis+volley combo i dalje #1 na svetu. I iz tih realizacija ti dobijash dojam da je RFu bilo potrebno da odigra ne znam ni sam kako dobro da bi dobio Dzumhura. A realnost je da se Fed nije ni oznojio, a pri tome nije bio FedEx - vec ExFed.Unofficialpage je napisao/la:Koje gluposti? Federeru se nerijetko dešava da ima 30+ UE i to ne protiv TOP 10 igrača a jučer je pogađao sve, neke udarce koje zaista rijetko pogađa. I ovo je bio jedan od njegovih najbolji mečeva na šljaci ove sezone.
A to za Džumhura i Bornu, glupost ako kažem da je možda i Damir imao isti potencijal kao i on ali ne i uslove kao on? Možda je mogao biti bolji teniser od njega da je imao iste uslove. Borna će vjerovatno biti uspješniji teniser od Damira, ono što je radio i radi još uvijek već 4-5 godina to je Borna uradio za godinu dana, nekoliko WC-ova, malo sreće, od toga Damir nije ništa imao...
Ovo za Bornu i Damira ti je chista glupost. Visina se ne uchi i to ce uvek biti Coriceva prednost. Coric vec sada ima bolju trajektoriju karijere od Djokovica. Videcemo shta ce biti kad bude imao skoro 20 godina (dob u kome je Djokovic pocheo proboj u top5 i uzeo prvi tier1 turnir) ali on do tada ima vishe od godinu dana razvoja, a vec sada je bolji defanzivac nego Djokovic do cca 2008e.
Ja se nikada nisam izjashnjavao kao navijach Federera. Niti navijam za individualne sportiste.Edin TM87 je napisao/la:Magica se nekad izjasnjavao kao navijac Federera koliko se sjecam, sad ga mrzi vise od Virtua![]()
Bolan Magi znas i sam da ce Djokovic koliko god dobro igr'o zachokirat il kontra Nadala il kontra neke druge prepreke koja bude imala dan ovdje na RG.
Istina je, simpatishem ofanzivce spram defanzivaca u tenisu, pogotovo kada se susretnu medjusobno - ali to ne znachi da sam navijach nekoga.
BTW, ovaj potpis i avatar su tu chisto da bih terao shegu sa pojedinim ostrashcenicima.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Naravno da mu ne treba neka extra igra da bi Damira dobio. Ja sam i jučer nakon meča rek'o da je ovo rutinska pobjeda. A da zna slabije odigrat - zna. Pa i protiv igrača koji slićno igraju kao Damir. Da je malo slabije odigrao, možda bi jedan set i u TB otišao, kojeg bi naravno Fed uzeo.MaGiCa je napisao/la:Naravno da je pogadjao sve, kad su mu dolazile lopte bez jachine i dubine. I Djokovic da mu samo ubacuje servis pri riternu bi gubio skoro svaki mech od RFa, jer je RFov servis+volley combo i dalje #1 na svetu. I iz tih realizacija ti dobijash dojam da je RFu bilo potrebno da odigra ne znam ni sam kako dobro da bi dobio Dzumhura. A realnost je da se Fed nije ni oznojio, a pri tome nije bio FedEx - vec ExFed.Unofficialpage je napisao/la:Koje gluposti? Federeru se nerijetko dešava da ima 30+ UE i to ne protiv TOP 10 igrača a jučer je pogađao sve, neke udarce koje zaista rijetko pogađa. I ovo je bio jedan od njegovih najbolji mečeva na šljaci ove sezone.
Ovo za Bornu i Damira ti je chista glupost. Visina se ne uchi i to ce uvek biti Coriceva prednost. Coric vec sada ima bolju trajektoriju karijere od Djokovica. Videcemo shta ce biti kad bude imao skoro 20 godina (dob u kome je Djokovic pocheo proboj u top5 i uzeo prvi tier1 turnir) ali on do tada ima vishe od godinu dana razvoja, a vec sada je bolji defanzivac nego Djokovic do cca 2008e.
Damir je kao junior bio odličan igrač, potencijal za TOP 10 ali slaba podrška države, nejmanje sreće je sve uticalo da ima dosta sporiji razvoj karijere. A visina ne prestavlja bitan faktor u tenisu, osim u servisu ali zato druge segmente popraviš i nadomjestiš taj nedostatak.
Jest možda defanzivac ali nije ofanzivac i baš zbog slabije ofanzive ga ne vidim kao No.1 igrača i GS osvajača.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
To vam ja i kazhem: vi od klasichne igre machke i misha pravite prichu da je RF ubacio u God mode, shto je nonsens. Chovek je sa jedva spushtenom papuchicom gasa glatko izrutinirao Dzumhura i to je ono shto se desilo.
Nije tachno da visina ne zavrshava posao van servisa. Shta je sa dohvatom? Shta je sa court coverage-om? Nije sluchajno to shto su svi chlanovi Big4 visoki izmedju 185 i 190cm, te shto su inferiorniji igrachi ili dosta vishi od njih (Chilic, Berdych) ili dosta nizhi (Nishikori, Ferrer).
BTW, Vojislava Lukic je bila top5 juniorki sveta, shtavishe i talentovanija od Ane Ivaniovic - pa je prva propala, a druga napravila ozbiljnu karijeru.
Juniorski tenis je juniorski tenis, a seniorski je neshto totalno drugo.
Nije tachno da visina ne zavrshava posao van servisa. Shta je sa dohvatom? Shta je sa court coverage-om? Nije sluchajno to shto su svi chlanovi Big4 visoki izmedju 185 i 190cm, te shto su inferiorniji igrachi ili dosta vishi od njih (Chilic, Berdych) ili dosta nizhi (Nishikori, Ferrer).
BTW, Vojislava Lukic je bila top5 juniorki sveta, shtavishe i talentovanija od Ane Ivaniovic - pa je prva propala, a druga napravila ozbiljnu karijeru.
Juniorski tenis je juniorski tenis, a seniorski je neshto totalno drugo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da se ne lažemo neke igrače i iz TOP 10 Federer rutinski dobije, nije sramota da te Federer rutinski dobije. A da je Damir dobar meč odigrao, odigrao je, uglavnom nije se osramotio.
Nisam ja Damira i satavljao u TOP 4, već da mislim da može doći do TOP 20 a možda ako se sve poklopi, nekim čudom da upadne u TOP 10 nekoliko sedmice. Za mene lično jeste materijal za TOP 30-20 a za nešto više mora imati dosta sreće.
Slažem se da je juniorski tenis drugačiji od seniorskog. Ali mislim da je imao bolju pomoć od države, malo sreće da je mogao, odnosno da bi imao bolju karijeru nego što će je sad imati.
Nisam ja Damira i satavljao u TOP 4, već da mislim da može doći do TOP 20 a možda ako se sve poklopi, nekim čudom da upadne u TOP 10 nekoliko sedmice. Za mene lično jeste materijal za TOP 30-20 a za nešto više mora imati dosta sreće.
Slažem se da je juniorski tenis drugačiji od seniorskog. Ali mislim da je imao bolju pomoć od države, malo sreće da je mogao, odnosno da bi imao bolju karijeru nego što će je sad imati.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Više puta sam napisao da je ovo bio rutinski meč za Rogera kojem samo mi poklanjamo pažnju. Ali ti isto tako moraš da shvatiš da je ovo veliki trenutak za nas, jer smo došli negdje gdje nismo bili ranije, kao i Damir.MaGiCa je napisao/la:To vam ja i kazhem: vi od klasichne igre machke i misha pravite prichu da je RF ubacio u God mode, shto je nonsens. Chovek je sa jedva spushtenom papuchicom gasa glatko izrutinirao Dzumhura i to je ono shto se desilo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Koga prognoziras u finalu?Virtu4l je napisao/la:Više puta sam napisao da je ovo bio rutinski meč za Rogera kojem samo mi poklanjamo pažnju. Ali ti isto tako moraš da shvatiš da je ovo veliki trenutak za nas, jer smo došli negdje gdje nismo bili ranije, kao i Damir.MaGiCa je napisao/la:To vam ja i kazhem: vi od klasichne igre machke i misha pravite prichu da je RF ubacio u God mode, shto je nonsens. Chovek je sa jedva spushtenom papuchicom gasa glatko izrutinirao Dzumhura i to je ono shto se desilo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Teško je prognozirati gornji dio žrijeba.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nema Kyrgios prolaza kod kvalitetnih returnera.
Federer nije odigrao ništa posebno jučer, a kamoli jedan od najboljih mečeva na šljaci ikada. Shvatam euforiju i sve, i ja sam neizmjerno ponosan na sve ono što je Damir pokazao i uradio na putu do ovog uspjeha, kao i na način suprostavljanja velikom Federeru, ali ipak budite malo realniji.
Replicirao bih na @DANTES-ovu tvrdnju da je Borna najveći balkanski talenat ikada. Mislim da nije. Đoković je talentovaniji i vrlo je izvjesno da ovi prostori neće vidjeti tako talentovanog i uspješnog igrača u ovom sportu
Kyrgios se danas maksimalno izglupirao.
Replicirao bih na @DANTES-ovu tvrdnju da je Borna najveći balkanski talenat ikada. Mislim da nije. Đoković je talentovaniji i vrlo je izvjesno da ovi prostori neće vidjeti tako talentovanog i uspješnog igrača u ovom sportu
Kyrgios se danas maksimalno izglupirao.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
to je poenta čitave priče..Virtu4l je napisao/la:Više puta sam napisao da je ovo bio rutinski meč za Rogera kojem samo mi poklanjamo pažnju. Ali ti isto tako moraš da shvatiš da je ovo veliki trenutak za nas, jer smo došli negdje gdje nismo bili ranije, kao i Damir.MaGiCa je napisao/la:To vam ja i kazhem: vi od klasichne igre machke i misha pravite prichu da je RF ubacio u God mode, shto je nonsens. Chovek je sa jedva spushtenom papuchicom gasa glatko izrutinirao Dzumhura i to je ono shto se desilo.
znam kako je bilo 2005 kada je ana dobila morezmo na RG o došla do 1/4, kako je bilo kada đoković stigne do 3 Vimblndona i igra protiv Grožana dobar meč... to je nešto novo, uzbudljivo, da preformulisemo Star Trek
"Bodly go where no Bosnian has gone before"
Zadnja izmjena: DANTES, dana/u 30 maj 2015, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Lupi.Virtu4l je napisao/la:Teško je prognozirati gornji dio žrijeba.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Znači Andy osvaja prosječno svaki drugi poen na Nickov servis, nešto ispod 50% je u pitanju ukupno gledano. Mora se reći da ni Murray nije servirao pretjerano dobro, ali ga je spasila Kyrgiosova užasna realizacija break lopti.
Ybt, s Rogerom i Rafom ima pozitivan h2h, a jedan Murray mu pravi djecu svaki put kad se sastanu.
Ybt, s Rogerom i Rafom ima pozitivan h2h, a jedan Murray mu pravi djecu svaki put kad se sastanu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.