Cleveland Cavaliers
Re: Cleveland Cavaliers
Nocas Houston ide na 3:2 
Adriano izdominirao podforum!
Mrzitelje Kavsa vec polako hvata panika i sve manje vjeruju da Kavsi nisu sposobni otici do kraja... To je ocigledno iz njihvog pisanja i bezgranicnog velicanja Dzejmsa, uz obavezno nipodastavanje ostalih igraca...
Rekao sam davno, Kavsi su favoriti za titulu, imaju najbolju ekipu i dosta prostora za napredak. Povreda Lava je ostavila sansu ostalima da iznenade.... Da je on tu, tesko bi Voriorsi ili eventualno Hjuston imali sanse dobiti finale. Ovako, ima nade...
Kavsi su igracki bez sumnje bolji od Voriorsa. Dzejms je klasa iznad svih. Momak vrijedi kao Kari i Tompson zajedno, bez pretjerivanja! Sta reci za Irvinga? Od Tompsona je nesumnjivo bolji, dok je Kari, treba priznati, ipak u boljoj formi. Mada, Irving ima potencijal da napravi bolju karijeru od Karija, mada je i Kari apsolutno fantastican igrac. Da je tu Lav, tek bi onda komparacija rostera bila bespotrebna....
Sve u svemu, Kavsi imaju bolje pojedince, Voriorsi imaju bolju timsku igru. Vidjet cemo sta ce preusiditi.... Po meni, 60-40% u korist Kavsa....
Mada, ne treba otpisati ni Hjuston, jos uvijek,... U sportu je sve moguce.
Mrzitelje Kavsa vec polako hvata panika i sve manje vjeruju da Kavsi nisu sposobni otici do kraja... To je ocigledno iz njihvog pisanja i bezgranicnog velicanja Dzejmsa, uz obavezno nipodastavanje ostalih igraca...
Rekao sam davno, Kavsi su favoriti za titulu, imaju najbolju ekipu i dosta prostora za napredak. Povreda Lava je ostavila sansu ostalima da iznenade.... Da je on tu, tesko bi Voriorsi ili eventualno Hjuston imali sanse dobiti finale. Ovako, ima nade...
Kavsi su igracki bez sumnje bolji od Voriorsa. Dzejms je klasa iznad svih. Momak vrijedi kao Kari i Tompson zajedno, bez pretjerivanja! Sta reci za Irvinga? Od Tompsona je nesumnjivo bolji, dok je Kari, treba priznati, ipak u boljoj formi. Mada, Irving ima potencijal da napravi bolju karijeru od Karija, mada je i Kari apsolutno fantastican igrac. Da je tu Lav, tek bi onda komparacija rostera bila bespotrebna....
Sve u svemu, Kavsi imaju bolje pojedince, Voriorsi imaju bolju timsku igru. Vidjet cemo sta ce preusiditi.... Po meni, 60-40% u korist Kavsa....
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Hawksi eliminisani bez većih problema (iznenađujuće). Perfektan match-up, i u potpunosti zaslužen prolaz. Odlično pozicioniranje naših igrača, također i zalaganje --> 10ka.
Iskreno se nadam potpunom oporavku Irvinga, definitivno je pod must. Juriš!
Iskreno se nadam potpunom oporavku Irvinga, definitivno je pod must. Juriš!
#BILDNOTWELCOME
- adriano_leite
- Kontakt:
Normalno da postaju nesigurni, jer na stranu sto se igra sjajno bez Lovea, Varejaa i sa Irvingom koji je igrao na jednoj nozi, pa onda i bez nogu (desni zglob i lijevo koljeno), ali kako vrijeme odmice, sve je vise vremena za odmor svih igraca na celu sa Jamesom, a tako i odmor Irvinga moze biti od velikog znacaja. Blatt kaze da Irving bolje izgleda nego u posljednih mjesec dana. Normalno je da sve manje vjeruju u dominaciju GSW, ali bitno je srati i drzati tu vec zauzetu stranu. Jedva cekam pocetak serije i demante.Valencia je napisao/la:Adriano izdominirao podforum!
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Ja ne mogu da vjerujem da bukvalno kompletan playoff nisu igrali protiv zdrave ekipe. Ako ih Cavsi bez Lovea i sa povrijedjenim Irvingom dobiju, James je GOAT.adriano_leite je napisao/la:Normalno da postaju nesigurni, jer na stranu sto se igra sjajno bez Lovea, Varejaa i sa Irvingom koji je igrao na jednoj nozi, pa onda i bez nogu (desni zglob i lijevo koljeno), ali kako vrijeme odmice, sve je vise vremena za odmor svih igraca na celu sa Jamesom, a tako i odmor Irvinga moze biti od velikog znacaja. Blatt kaze da Irving bolje izgleda nego u posljednih mjesec dana. Normalno je da sve manje vjeruju u dominaciju GSW, ali bitno je srati i drzati tu vec zauzetu stranu. Jedva cekam pocetak serije i demante.Valencia je napisao/la:Adriano izdominirao podforum!
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- tuzlak1987
- Kontakt:
Vas trojica, ne znam sta da vam kazem. Najradjije bih vam opalio po samar ali to ne moze virtuelno 
- adriano_leite
- Kontakt:
Bujrum danas na Kosevo pa meni opalituzlak1987 je napisao/la:Vas trojica, ne znam sta da vam kazem. Najradjije bih vam opalio po samar ali to ne moze virtuelno
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- tuzlak1987
- Kontakt:
adriano_leite je napisao/la:Bujrum danas na Kosevo pa meni opalituzlak1987 je napisao/la:Vas trojica, ne znam sta da vam kazem. Najradjije bih vam opalio po samar ali to ne moze virtuelno.

Ali ce mi biti drago ako osvojite cisto zbog tebe jer si se nervirao za ovu ekipu i kada su igrali Hickson, Gibson, Parker, Jamison i takvi
- adriano_leite
- Kontakt:
Ako ih Cavsi dobiju u takvoj situaciji, onda je GSW jedna od najprecjenjenijih ekipa svih vremena, a James jos uvijek nije GOAT. Jos je pred njim dosta godina igranja i kada zavrsi karijeru mozemo pricati o tome da li je GOAT ili ne.Greivis je napisao/la:Ja ne mogu da vjerujem da bukvalno kompletan playoff nisu igrali protiv zdrave ekipe. Ako ih Cavsi bez Lovea i sa povrijedjenim Irvingom dobiju, James je GOAT.adriano_leite je napisao/la:Normalno da postaju nesigurni, jer na stranu sto se igra sjajno bez Lovea, Varejaa i sa Irvingom koji je igrao na jednoj nozi, pa onda i bez nogu (desni zglob i lijevo koljeno), ali kako vrijeme odmice, sve je vise vremena za odmor svih igraca na celu sa Jamesom, a tako i odmor Irvinga moze biti od velikog znacaja. Blatt kaze da Irving bolje izgleda nego u posljednih mjesec dana. Normalno je da sve manje vjeruju u dominaciju GSW, ali bitno je srati i drzati tu vec zauzetu stranu. Jedva cekam pocetak serije i demante.Valencia je napisao/la:Adriano izdominirao podforum!
@tuzlak, ono je vise bila zajebancija da dodjes na tekmu za titulu, bice svega, cuge meze i sve sto se moze zamisliti
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ljudi kakva je povreda kod Irvinga ? 
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne zna niko dok ne bude uradjen MRI, a trganje ligamenata je iskljuceno iz price, tako su doktori rekli jos nakon tekme.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Sigurno znate do sad vijesti, ali ima fractured knee cap. Van terena 3,4 mjeseca. Skoro pa ne može bit gore.
Operacija u cleveland klinici u ponedjeljak meščini... ogorčen čitav grad
Operacija u cleveland klinici u ponedjeljak meščini... ogorčen čitav grad
FC Bayern -/- THE Ohio State University
- adriano_leite
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sto kaze James, ovaj momak je od celika. Nemoguce je gledati kako lik igra i ne najeziti se. Dugo nisam vidio ovoliku dozu srcanosti kod jednog igraca. Svaka cast Delly, sretni smo sto te imamo.
[youtube][/youtube]
Sto kaze James, ovaj momak je od celika. Nemoguce je gledati kako lik igra i ne najeziti se. Dugo nisam vidio ovoliku dozu srcanosti kod jednog igraca. Svaka cast Delly, sretni smo sto te imamo.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Više od ovoga niste mogli. Možda da ste uzeli onu prvu tekmu,ali to je već sada besmisleno pričat. . .
Što reče James poslije 'U playoffu trebaš zdravlje,malo sreće i dobru igru. Mi smo dobro igrali,zdravlja i sreće nismo imali. Ali smo postigli ono što smo željeli. Postali smo contenderi. . .'
Što reče James poslije 'U playoffu trebaš zdravlje,malo sreće i dobru igru. Mi smo dobro igrali,zdravlja i sreće nismo imali. Ali smo postigli ono što smo željeli. Postali smo contenderi. . .'
A.F.C. Bournemouth!
Odakle da počnem.... Ovaj poraz ne da boli nego kida. I moram vam reći zašto, treba mi outlet, ali je teško opisati ako nisi iz northeast Ohio-a.
Evo možda uspijem:
Čudan je ovaj Cleveland, grad luzera i ničega, i stvarno ispočetka kad sam došao u ovaj grad, nije mi se sviđao ni 2 %.
Ali fast forward 14 godina, i sad znam da je naš grad puno više od onog što se priča među Amerikancima i vidi na tv-u.
Naime, Cleveland kao grad i u vezi sporta je bio kao šala, ono, Cleveland?? Jel' se ti šališ to je sprdnja od grada i sporta.
Ljudi su se uvijek zayebavali kad putujem i kažem da sam iz Clevelanda, i čude se "kako vam se jezero može zapaliti",
kako su Brownsi uvijek toliko loši, kako Cavsi ne mogu osvojiti titulu sa najboljim igračem na planeti, šta ima raditi tamo kod vas osim Rock n roll hall of fame itd itd.
I ja se uglavnom nasmijem i pomislim... oni očito nemaju pojma šta znaci biti Clevelander, i gledaju kao što sam ja gledao prije 14 godina.
Reality je da je Cleveland underdog grad, i uvijek će biti. Mi nismo new york, ni miami, niti los angeles. Nemamo fine plaže poput Chicaga i njezinog Lake Michigana niti okeana. Nismo veliki market i ljudi baš ne dolaze vamo ako ne moraju...
Ali znam jednu stvar, a to je da su Clevelanders veoma ponosni i loyalni k'o psi. Nalijepi na majicu bilo šta u vezi Clevelanda, i to ide k'o halva. Nismo prepotentni kao new yorkers, niti smo primadonne kao miami fans. Ovo je blue collar grad, radnička klasa, i zato obožavamo igrače poput Dellyja i Varejao--a, jel' ljudi ginu po terenu, i to su "naši" igrači, iako možda nisu toliko talentovani.
Zato se sezonske karte obnavljaju za Brownse svake godine, nema veze koliko su loši. Zato je Q arena bila prilično popunjena dok se Džemo vucao po "south Beachu," i zato ljudi na kraju krajeva obožavaju Džemu, jel se vratio natrag među svoju raju. Akron je možda malo više od pola sata od Clevelanda, i on je "naš" igrac. Kažem, loyalty je broj 1, sve ostalo - manje bitno.
Ne znam k'o prati basket, k'o ne prati, ali ja se dobro sjećam vremena prije Džeme, dok su igrali Andre Miller, Ricky Davis, D-Miles, Jumaine Jones, Trajan Langdon, Smush Parker, Lamond Murray, Dajuan Wagner, i ostali banditi. Znali su džabe djeliti karte za utakmice nama u školi, je'l ima razloga zašto nitko ne zna za ove igrače- većina nisu imali kvalitet, i zato smo i dobili prvi pick 2003. godine. Cavsi nisu imali igrače, oni su imali TARABE... i nikakav team.
A juče smo izgubili u finalu Nba.
Kao die hard fan koji živi tu, i prati košarku i koji je igrao košarku, uvijek sam skeptičan kad vidim tzv. "Cavs fanove," a mnogi ne bih znali ni u kojoj državi se nalazi taj Cleveland.
Ali nije mi žao, to je jednostavno dokaz koliko smo toga prošli u ovih 12 godina, koliko smo daleko stigli da igramo u Finalu bez 2 all stara i jednog Andy-ja koji je jedan od najvažnijih igrača bio i ostao.
Zato i jeste toliko čudan osjećaj, jel na jednu stranu sam veoma ponosan na to šta smo postigli samo u jednoj godini nakon povratak Džemaludina.
Ali u drugu ruku, razočarenje je neopisivo, jel' znam da bih se pričala druga priča sa jednim zdravim Kyrie Irvingom i K-Loveom i Andersonom...
I tako priča završava, opet dolazimo na prvu tačku, opet sve ispočetka. Je'l znam još jednu stvar, a to je da su Clevelanders veoma strpljivi. Na kraju krajeva mi ćemo uvijek obožavati timove iz Clevelanda, i dok se igra 120 na sat, i sve se ostavi na terenu, to je što se traži.
Evo možda uspijem:
Čudan je ovaj Cleveland, grad luzera i ničega, i stvarno ispočetka kad sam došao u ovaj grad, nije mi se sviđao ni 2 %.
Ali fast forward 14 godina, i sad znam da je naš grad puno više od onog što se priča među Amerikancima i vidi na tv-u.
Naime, Cleveland kao grad i u vezi sporta je bio kao šala, ono, Cleveland?? Jel' se ti šališ to je sprdnja od grada i sporta.
Ljudi su se uvijek zayebavali kad putujem i kažem da sam iz Clevelanda, i čude se "kako vam se jezero može zapaliti",
kako su Brownsi uvijek toliko loši, kako Cavsi ne mogu osvojiti titulu sa najboljim igračem na planeti, šta ima raditi tamo kod vas osim Rock n roll hall of fame itd itd.
I ja se uglavnom nasmijem i pomislim... oni očito nemaju pojma šta znaci biti Clevelander, i gledaju kao što sam ja gledao prije 14 godina.
Reality je da je Cleveland underdog grad, i uvijek će biti. Mi nismo new york, ni miami, niti los angeles. Nemamo fine plaže poput Chicaga i njezinog Lake Michigana niti okeana. Nismo veliki market i ljudi baš ne dolaze vamo ako ne moraju...
Ali znam jednu stvar, a to je da su Clevelanders veoma ponosni i loyalni k'o psi. Nalijepi na majicu bilo šta u vezi Clevelanda, i to ide k'o halva. Nismo prepotentni kao new yorkers, niti smo primadonne kao miami fans. Ovo je blue collar grad, radnička klasa, i zato obožavamo igrače poput Dellyja i Varejao--a, jel' ljudi ginu po terenu, i to su "naši" igrači, iako možda nisu toliko talentovani.
Zato se sezonske karte obnavljaju za Brownse svake godine, nema veze koliko su loši. Zato je Q arena bila prilično popunjena dok se Džemo vucao po "south Beachu," i zato ljudi na kraju krajeva obožavaju Džemu, jel se vratio natrag među svoju raju. Akron je možda malo više od pola sata od Clevelanda, i on je "naš" igrac. Kažem, loyalty je broj 1, sve ostalo - manje bitno.
Ne znam k'o prati basket, k'o ne prati, ali ja se dobro sjećam vremena prije Džeme, dok su igrali Andre Miller, Ricky Davis, D-Miles, Jumaine Jones, Trajan Langdon, Smush Parker, Lamond Murray, Dajuan Wagner, i ostali banditi. Znali su džabe djeliti karte za utakmice nama u školi, je'l ima razloga zašto nitko ne zna za ove igrače- većina nisu imali kvalitet, i zato smo i dobili prvi pick 2003. godine. Cavsi nisu imali igrače, oni su imali TARABE... i nikakav team.
A juče smo izgubili u finalu Nba.
Kao die hard fan koji živi tu, i prati košarku i koji je igrao košarku, uvijek sam skeptičan kad vidim tzv. "Cavs fanove," a mnogi ne bih znali ni u kojoj državi se nalazi taj Cleveland.
Ali nije mi žao, to je jednostavno dokaz koliko smo toga prošli u ovih 12 godina, koliko smo daleko stigli da igramo u Finalu bez 2 all stara i jednog Andy-ja koji je jedan od najvažnijih igrača bio i ostao.
Zato i jeste toliko čudan osjećaj, jel na jednu stranu sam veoma ponosan na to šta smo postigli samo u jednoj godini nakon povratak Džemaludina.
Ali u drugu ruku, razočarenje je neopisivo, jel' znam da bih se pričala druga priča sa jednim zdravim Kyrie Irvingom i K-Loveom i Andersonom...
I tako priča završava, opet dolazimo na prvu tačku, opet sve ispočetka. Je'l znam još jednu stvar, a to je da su Clevelanders veoma strpljivi. Na kraju krajeva mi ćemo uvijek obožavati timove iz Clevelanda, i dok se igra 120 na sat, i sve se ostavi na terenu, to je što se traži.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Drug,apsolutno te razumijem!Razumijem i tvoju tugu i mogu da shvatim tvoju poentu.To se i desava kad sazivis sa sredinom,kad razumijes grad u kojem si,ljude oko sebe i igrace,kao i sve druge u organizaciji.Poznata mi je i prica underdoga,kao i sredine u koju niko ne zeli da dolazi,ali u kojoj su vrijedni, posteni i nasmijani ljudi bez obzira na sve probleme i zivotne nedace koje imaju.Ti ljudi vole svoj tim do srzi i to znaju iskazati i kroz radovanje,ali i tugu sa istim.Znas na koga me podsjeca ta prica? Na San Antonio,prijatelju.Sve ovo isto je prosao i taj tim,zajedno sa svim svojim navijacima.Sredina od koje su mnogi,pa i dan danas zazirali i zaziru,koja je imala superstar igrace(Gervin,Robinson) kao sto CLE sada ima Jamesa,ali uglavnom lose timove,jer drugi igraci koji nisu tu biran putem drafta, a imaju neku vrijednost, nisu htjeli da dodju.Zatim brojni dobri rekordi u RS,da bi snovi nebrojeno puta bili sruseni u PO-u,da bi brojni "strucnjaci" dovodili u pitanje zasto bi takvi igraci trosili svoje karijere u takvim timovima!??Kada bi oni pokazivali lojalnost ,onda su ti isti ljudi dovodili u pitanje njihovo srce,pa i stvarni igracki kvalitet.Sve je to proces koji je jako tezak,dug i bolan,a koji timovi poput LAL,NYK,MIA,CHI i sl. ne razumiju,jer najcesce dobiju sta zele bas zbog svoje atraktivnosti drugima.To je proces koji treba proci ne bi li dosao na vrh,ali kad jednom stignes,znaces cijeniti vise i uzivati u tome od onih kojima je ta titula postala statistika ili omogucila promovisanje nekih indivuidua koje su same sebi najbitnije.Jednostavno,osjetices se zaista dijelom tog uspjeha,jer se tako i sam osjecam svaki put kad igra San Antonio.Za kraj ti mogu poruciti nesto sto je receno Robinsonu kad je konacno dosao na vrh-"Good guys don't always finish last". Sretno slijedece godine. 
NEZALAGANJE je napisao/la:Drug,apsolutno te razumijem!Razumijem i tvoju tugu i mogu da shvatim tvoju poentu.To se i desava kad sazivis sa sredinom,kad razumijes grad u kojem si,ljude oko sebe i igrace,kao i sve druge u organizaciji.Poznata mi je i prica underdoga,kao i sredine u koju niko ne zeli da dolazi,ali u kojoj su vrijedni, posteni i nasmijani ljudi bez obzira na sve probleme i zivotne nedace koje imaju.Ti ljudi vole svoj tim do srzi i to znaju iskazati i kroz radovanje,ali i tugu sa istim.Znas na koga me podsjeca ta prica? Na San Antonio,prijatelju.Sve ovo isto je prosao i taj tim,zajedno sa svim svojim navijacima.Sredina od koje su mnogi,pa i dan danas zazirali i zaziru,koja je imala superstar igrace(Gervin,Robinson) kao sto CLE sada ima Jamesa,ali uglavnom lose timove,jer drugi igraci koji nisu tu biran putem drafta, a imaju neku vrijednost, nisu htjeli da dodju.Zatim brojni dobri rekordi u RS,da bi snovi nebrojeno puta bili sruseni u PO-u,da bi brojni "strucnjaci" dovodili u pitanje zasto bi takvi igraci trosili svoje karijere u takvim timovima!??Kada bi oni pokazivali lojalnost ,onda su ti isti ljudi dovodili u pitanje njihovo srce,pa i stvarni igracki kvalitet.Sve je to proces koji je jako tezak,dug i bolan,a koji timovi poput LAL,NYK,MIA,CHI i sl. ne razumiju,jer najcesce dobiju sta zele bas zbog svoje atraktivnosti drugima.To je proces koji treba proci ne bi li dosao na vrh,ali kad jednom stignes,znaces cijeniti vise i uzivati u tome od onih kojima je ta titula postala statistika ili omogucila promovisanje nekih indivuidua koje su same sebi najbitnije.Jednostavno,osjetices se zaista dijelom tog uspjeha,jer se tako i sam osjecam svaki put kad igra San Antonio.Za kraj ti mogu poruciti nesto sto je receno Robinsonu kad je konacno dosao na vrh-"Good guys don't always finish last". Sretno slijedece godine.
sve pravilno rečeno. Process definitivno jeste težak, preko trnja do zvjezda. I iskreno rečeno, malo mi je čudno pomisliti na San Antonio kao
underdog team nakon toliko uspjeha u zadnjih 15tak godina, ali vjerujem da su se i oni osjećali tako prije uspjeha. U gradovima poput CLE, Milwaukeea, Minnesote je stvarno mnogo teže uspjeti, i zato se stvara ta atmosfera kod nas, jel' se ljudi stvarno osjećaju kao da je "Cleveland against the world."
Tko zna, Možda se i ja budem čudio jednog dana kad se sjetim koliko smo bili željni za tu prvu titulu, a sad imamo po dvije, tri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.