Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Unofficialpage » 30 maj 2015, 13:14

formance je napisao/la:Federer nije odigrao ništa posebno jučer, a kamoli jedan od najboljih mečeva na šljaci ikada. Shvatam euforiju i sve, i ja sam neizmjerno ponosan na sve ono što je Damir pokazao i uradio na putu do ovog uspjeha, kao i na način suprostavljanja velikom Federeru, ali ipak budite malo realniji.

Replicirao bih na @DANTES-ovu tvrdnju da je Borna najveći balkanski talenat ikada. Mislim da nije. Đoković je talentovaniji i vrlo je izvjesno da ovi prostori neće vidjeti tako talentovanog i uspješnog igrača u ovom sportu

Kyrgios se danas maksimalno izglupirao.
Kad kažem najbolji meč na šljaci, mislim na ovu sezonu, da je on odigrao najbolji meč na šljaci ikad teško bi Damir do game-a došao. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 maj 2015, 13:27

Nik uopšte ne razmišljA, samo šiba, komotno je on mogao dobiti prva dva seta...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 maj 2015, 13:28

Odvazi se Virto.
Claus je napisao/la: Ybt, s Rogerom i Rafom ima pozitivan h2h, a jedan Murray mu pravi djecu svaki put kad se sastanu. :mrgreen:
Mozda zato sto je Andy trenutno bolji igrac od Rogera i Rafe? :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 maj 2015, 13:37

Greivis je napisao/la:Odvazi se Virto.
Claus je napisao/la: Ybt, s Rogerom i Rafom ima pozitivan h2h, a jedan Murray mu pravi djecu svaki put kad se sastanu. :mrgreen:
Mozda zato sto je Andy trenutno bolji igrac od Rogera i Rafe? :kafa:
Nema to veze s tim glupostima, nego s činjenicom da mu Andy uopće ne odgovara po načinu igre, jer mu oduzima njegovo glavno oružje.

A što se tiče komparacije (pa makar i trenutne) s Fedalom, samo ću reći da Škot ne može ispred takva dva velikana, makar oni igrali na štakama. :mrgreen: To što je pobijedio Nadala u Madridu, nikako ne znači da je bolji igrač od njega. Jedna lasta ne čini proljeće. Nadal podiže nivo igre i uskoro bi mogao biti na levelu koji je Murrayju na šljaci (a po svoj prilici i na ostalim podlogama, izuzev možda trave) nedostižan. Što se tiče Federera i Murrayja, mislim da je dovoljno reći da ga tvoj ljubimac nije pobijedio dvije godine, nego ga haman penzionisani RF tambura gdje god stigne. Dopustiti to sebi, a u najboljim si igračkim godinama, jednostavno je Bogu plakat'. :urnebes:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 maj 2015, 13:49

Andy je Federerova jedina šansa u Parizu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 maj 2015, 13:51

Andy Murray vs. Roger Federer h2h 11-12

Redovna musterija Rogerova. Nema sta. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 maj 2015, 13:57

Greivis je napisao/la:Andy Murray vs. Roger Federer h2h 11-12

Redovna musterija Rogerova. Nema sta. :kafa:
Je l' stvarno ne razumiješ o čemu pričam, ili samo pokušavaš ispasti smiješan s poređenjem Federera i Murrayja :?: Stvarno mi nije jasno šta želiš postići, dokazati da je Murray bolji igrač od Federera!? :rol:

Probat ću još jednom. Andy je već neko vrijeme u najboljim godinama za jednog tenisera, a Federer je jednom nogom već u mirovini. Prirodno bi bilo da ga Andy pobjeđuje bez problema, obzirom da je prethodno imao pozitivan međusobni omjer sa Švicarcem i pokazao da mu ne odgovara previše kao igrač, ali to se ne dešava. Dešava se upravo suprotno, dešava se da ga Federer gazi gdje stigne bez ikakvog otpora.

Šta ti to govori :?:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2015, 14:10

@Virtu4l

Dakle, ja sam taj koji vidi euforiju tamo gde ona ne postoji, je l` tako :?:
Stvarno sam 1 pokvaren chovek, koji registruje XY popaljenichkih postova i komentara - a bez da su oni takvi, zar ne :?: Evo, i @formance je isto tako maliciozan, kad i on sam deli moje stavove. :crazy:

@Claus

Andy je gomilu poraza protiv Rogera skupio proshle sezone. Da se razumemo: on proshle godine nije bio top4 igrach, a Roger jeste.
I dalje mislim da bi Andy dobio Rogera na bilo kojoj podlozi sem brzog harda, ukoliko bi se taj mech igrao na bo5. Na bo3 RF ima vishe shanse, ali u situaciji da recimo igraju finale RG - nisam siguran koliko bi Andyjeva psiha bila solidna.

Murray je realni #2 u ovom trenutku i najverovatnije ce to i biti na ATP listi nakon WBa ili najkasnije nakon USO.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 maj 2015, 14:11

Ti si poceo sa pricom kao da Federer lagano rjesava Murraya kad god igraju, a on zapravo ima samo pobjedu vise. Ja da sada igraju medjusobno, pare bi ulozio na Andya.

Sta cemo reci na to da je Federer u primeu gubio od tinejdzera Nadala? I da ima 10-23 protiv njega? Sta ti to govori?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 maj 2015, 14:22

to nam govori da je federer emotivan dečko, sad čovjek
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 maj 2015, 14:23

Greivis je napisao/la:Ti si poceo sa pricom kao da Federer lagano rjesava Murraya kad god igraju, a on zapravo ima samo pobjedu vise. Ja da sada igraju medjusobno, pare bi ulozio na Andya.
U zadnje dvije godine ga je svaki put lagano rješavao, tako da ne znam šta je tu čudno. To šta je bilo prije 5-6 i više godina je potpuno irelevantno ako govorimo o trenutnom stanju.
Greivis je napisao/la:ta cemo reci na to da je Federer u primeu gubio od tinejdzera Nadala? I da ima 10-23 protiv njega? Sta ti to govori?
Govori mi to da mu Nadal od svih igrača na touru najmanje leži, te da je njihov head-to-head kombinacija mnogih faktora kao što je nabijanje statistike na claycourtu, Nadalovo eskiviranje brzih podloga, mononukleoza koja je prekinula Rogerov momentum protiv Nadala i nezaobilazan proces starenja najboljeg ikada.
MaGiCa je napisao/la:Andy je gomilu poraza protiv Rogera skupio proshle sezone. Da se razumemo: on proshle godine nije bio top4 igrach, a Roger jeste.
I dalje mislim da bi Andy dobio Rogera na bilo kojoj podlozi sem brzog harda, ukoliko bi se taj mech igrao na bo5. Na bo3 RF ima vishe shanse, ali u situaciji da recimo igraju finale RG - nisam siguran koliko bi Andyjeva psiha bila solidna.

Murray je realni #2 u ovom trenutku i najverovatnije ce to i biti na ATP listi nakon WBa ili najkasnije nakon USO.
To je već priča u domenu ŠBB-KBB, bazirana na slobodnim procjenama. Ovdje se govori o sadašnjosti, ne o budućnosti, a argumenti su na Federerovoj strani.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 maj 2015, 14:25

MaGiCa je napisao/la:@Virtu4l

Dakle, ja sam taj koji vidi euforiju tamo gde ona ne postoji, je l` tako :?:
Stvarno sam 1 pokvaren chovek, koji registruje XY popaljenichkih postova i komentara - a bez da su oni takvi, zar ne :?: Evo, i @formance je isto tako maliciozan, kad i on sam deli moje stavove. :crazy:
O čemu ti?
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 maj 2015, 14:39

Dobar meč je odigrao Kokkinakis. Nisam znao da ima ovako dobar FH.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 maj 2015, 16:00

Ja ne znam na koji je fazon ovaj Kuznecov u 3 kolu...

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 maj 2015, 16:02

Virtu4l je napisao/la:Andy je Federerova jedina šansa u Parizu.
Ovaj Andy je prejak za Rodžera,toliko je popravio igru na šljaci u odnosu na prošlu godinu da je za nepovjerovati.
Novaku će biti teže protiv Rareja u 1/2 nego li protiv Rafe u 1/4

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 maj 2015, 16:06

ppppp je napisao/la:Ovaj Andy je prejak za Rodžera,toliko je popravio igru na šljaci u odnosu na prošlu godinu da je za nepovjerovati.
Da, ali je Rogeru lakše igrati protiv Andyja, nego protiv Novaka i Rafe.
Voli te tvoje Sarajevo.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 maj 2015, 16:42

Virtu4l je napisao/la:
ppppp je napisao/la:Ovaj Andy je prejak za Rodžera,toliko je popravio igru na šljaci u odnosu na prošlu godinu da je za nepovjerovati.
Da, ali je Rogeru lakše igrati protiv Andyja, nego protiv Novaka i Rafe.
To da ali ko od ove trojice iz ovog dijela kostura dogura do finala mislim da će i uzeti RnG
Po meni šanse su:
Novak 40 %
Rafa 30 %
Andy 30 %
Mnogo toga će zavisiti i od vremenskih uslova pogotovo u meču Novak-Rafa.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 30 maj 2015, 16:57

Rafa dosta poboljsan! :)

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 30 maj 2015, 17:01

Igra ovaj najveci talenat univerzuma Ćorić. :D

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 30 maj 2015, 17:07

Marin zadnji 6 GS meceva nije seta izgubio :D
isx je napisao/la:Igra ovaj najveci talenat univerzuma Ćorić. :D
Sto s ovime zelis reci momak ima 18 ipo godina i sad ce biti mslm 40. na ATP (jedini ispred njega za koga se moze reci da je mlad igrc je Kyrgios ali i on je stariji godinu ipo od Borne) danas je bio los ali sve je to dio teniskog odrastanja a i Sock igra u zivotnoj formi i nece ni Nadalu biti lako

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.