The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

sekerbay
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la sekerbay » 17 maj 2015, 09:28

sta je ovo, niko nije gledao ko-masinu golovkina :shock:
zadnjih 20 borbi rijesio nokautom :oops:
kako bi bilo fino da se spusti u super-velter i boksuje protiv flojda.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 maj 2015, 19:46

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 24 maj 2015, 10:35

sekerbay je napisao/la:sta je ovo, niko nije gledao ko-masinu golovkina :shock:
Nista od toga. Floyd je Canela spustio na 152 catchweight.. ovaj bio prakticno zombi. Nema sanse da boksuje Golovkina. Iskreno i ne treba, Gennady je preveliki za njega i sto mu treba da bude ko na kraju karijere.

Nego postoji druga borba koja bi bila totalni rat. Carl Froch protiv Golovkina. Nije toliko daleko da se desi. Bila bi u super sredjnoj kategoriji. To bi bila jedna od najbojih borbi u zadnjih 10-tak godina siguran sam.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 30 maj 2015, 02:57

Ova mi ekipa redovno spava :D
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

nele-BHF
Kontakt:

Post Postao/la nele-BHF » 30 maj 2015, 04:27

Koje ovacije za Amira a zvužduci za Algieria :D

King gaziiii!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 30 maj 2015, 09:27

simurgh je napisao/la:
sekerbay je napisao/la:sta je ovo, niko nije gledao ko-masinu golovkina :shock:
Nista od toga. Floyd je Canela spustio na 152 catchweight.. ovaj bio prakticno zombi. Nema sanse da boksuje Golovkina. Iskreno i ne treba, Gennady je preveliki za njega i sto mu treba da bude ko na kraju karijere.

Nego postoji druga borba koja bi bila totalni rat. Carl Froch protiv Golovkina. Nije toliko daleko da se desi. Bila bi u super sredjnoj kategoriji. To bi bila jedna od najbojih borbi u zadnjih 10-tak godina siguran sam.
Po meni jedini dostojan protivnik mu je Ward koji je pobjedio sve najbolje borce u svojoj kategoriji pa tako i Frocha. Samo ne znam kakav je poslije ove duge pauze, ali to bi bio strašan meč.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 maj 2015, 10:34

simurgh je napisao/la:Nista od toga. Floyd je Canela spustio na 152 catchweight.. ovaj bio prakticno zombi. Nema sanse da boksuje Golovkina. Iskreno i ne treba, Gennady je preveliki za njega i sto mu treba da bude ko na kraju karijere.
pa sam golovkin je rekao da bi se rado spustio u super-velter samo da boksa sa flojdom.
sad, takodjer sam misljenja da nece doci do tog meca.
simurgh je napisao/la:Nego postoji druga borba koja bi bila totalni rat. Carl Froch protiv Golovkina. Nije toliko daleko da se desi. Bila bi u super sredjnoj kategoriji. To bi bila jedna od najbojih borbi u zadnjih 10-tak godina siguran sam.
mozda. iako, ruku na srce, veca je vjerovatnoca da bi ga golovkin deklasirao.
stokton je napisao/la:Po meni jedini dostojan protivnik mu je Ward
fak jes, to bi bio zanimljiv mec. staklena brada vard protiv borbene masine golovkina :roll:
ne vjerujem da bi to bio paznje vrijedan mec.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 30 maj 2015, 19:06

Raumiješ se u boks ko mara u kriv k.

Čuj olimpijski prvak koji je sve velike šampione dobivao bez problema i nikada nije izgubio ima staklenu bradu :lol: :clap:

Svaka dalji razgovor je suvišan

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 maj 2015, 21:22

tako obicno govore uvrijedjene piz.de koje znanje o boksu skupljaju na internetu bez da su ikada u zivotu boksali barem jednu rundu.
ako ikada dodje do meca golovkin-vard, ja cu na svakih tvojih ulozenih 10 maraka uloziti 100.

nikakav udarac + staklena brada = jos jedan prenapuhani americki bokser.
ovdje ga je oborio covjek koji u karijeri ima vise poraza nego pobjeda.

[youtube][/youtube]

sad, mora se priznati da je odlican tehnicar.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 30 maj 2015, 23:49

Ward je iz Floyda najbolji 4p4 bokser trenutno na svijetu.
Hladno uzima golovkina u eventualnom srazu, mada ne vidim da ce se taj mec desiti u bilo kakvoj skoroj buducnosti.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 31 maj 2015, 03:08

Ward protiv Golovkina bi bilo vrlo zanimljivo vidjeti, ali sam mišljenja da bi Golovkin uzeo i to novim KO.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 31 maj 2015, 08:46

work je napisao/la:Ward je iz Floyda najbolji 4p4 bokser trenutno na svijetu.
Hladno uzima golovkina u eventualnom srazu, mada ne vidim da ce se taj mec desiti u bilo kakvoj skoroj buducnosti.
mozda.
iskren da budem, greska je s moje strane pisati o vardu kao da je rijec o nekom vaserskom bokseru koji nikada nije imao profi mec.
ali, kad covjek gaji simpatije prema nekom bokseru, u mom slucaju je to golovkin, onda se obavezno pljuje po konkurenciji.
istini za volju, treba kazati da je vard ponajbolji tehnicar u svojoj kategoriji.
samo, isto tako treba ponoviti misljenje eksperata koji ga prate jos od amaterskih dana. oni su takodjer kazali da ima staklenu bradu.
osim toga, opstpoznato je da nije neki udrac.
CashMan je napisao/la:Ward protiv Golovkina bi bilo vrlo zanimljivo vidjeti, ali sam mišljenja da bi Golovkin uzeo i to novim KO.
slazem se.
jednostavno, covjek svaki put ceka da vidi kako ce ga neki protivnik dovesti do limita, da vidimo kako reaguje kad ne dominira u ringu.
ali, izgleda da su nam ocekivanja uzaludna. jednostavno, covjek deklasira svakog protivnika.
sad, spominju se mnogi bokseri koji bi se mogli suprostaviti golovkinu, ljudi koji bi uistinu imali svoje adute, ali licno ne vjerujem da gore pomenuti bokseri mogu parirati ko-masini. to je moje misljenje.

jedino flojd. to je covjek koji bi, barem po meni, bio dostojan protivnik, pa cak i favorit.
najbolja odbrana (tehnika) koju je svijet ikada vidio protiv najboljeg udaraca srednje kategorije.
gledao sam njihove intervjue i drago mi je da su iskazali spremnost da boksaju.
nazalost, mislim da su u pravu oni koji kazu da nece doci do tog zeljno ocekivanog meca.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 31 maj 2015, 10:08

Nikakav problem. Staklena brada je meni dosta relativna klasifikacija.
Npr. Vladimir se vodi kao da ima stakleu bradu pa je opet u nizu u kakvom jeste. Sad, da li se to tokom karijere mijenja ili jednostavno nije testirana duzi period, iskreno ne znam. Tako da ja, npr. najprije gledam kako se bokser krece, kakva mu je tehnika, kakve su mu mogucnosti kontrole meca(da li ofanzivno ili defanzivno) pa mi je ta staklena brada tek neki faktor kada su ove stvari nekako bara bara.
Sve to receno, ward je stvarno iznimni talenat i najbolje godine su tek pred njim.

Sto se tice Floyda, nema tu price, privilegija je pratiti takvog boksera.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 31 maj 2015, 10:14

Ja bih volio da vidim Froch-Golovkin jer bi to bio pravi fight. Froch je uporan, jak i cvrst samo tako. Ne bi to bas bilo lagano za Golovkina. Ali i ja mislim da bi pobjedio, mozda ne sa KO.

Ward-Golovkin ce se desiti kad tad (ne uskoro), jer Ward je trenutno na 172.. Nije boksovao, dok se ponovo uhoda, spusti kile itd..
Medjutim taj mec ce vjerovatno da bude dosada. Ward je tehnicki fenomenalan borac, ali dosadan (bar meni). Klincovao bi Golovkina cijelo vrijeme, ne bi mu dao prostora da radi sto sada radi i vjerovatno bi pobjedio u stilu 116-114 ili tako nesto u dosadnoj borbi.

Tesko da bi Golovkin KO Ward.. jako tesko..

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 31 maj 2015, 10:20

sekerbay je napisao/la: pa sam golovkin je rekao da bi se rado spustio u super-velter samo da boksa sa flojdom.
sad, takodjer sam misljenja da nece doci do tog meca.
Ja mislim da bi se 90% boraca za pare koje dobiju kada boksuju Floyda spustilo daleko ispod svoje kategorije. Hopkins koji je lako teska kategorija je zvao Floyda da boksuju (istina u 160). Ali nista od toga. Floyd ce vjerovatno da boksuje Brook-a/Khan-a/Thurman-a slijedecu, onda lagani revans Manny i penzija.

Golovkin je za Floyd-a prevelik, presnazan, prerizican. Nema veze sto bi Floyd bio brzi i precizniji, kada bilo sta sto on ima ne bi zaustavilo Golovkina, a dovoljno je da ga Golovkin stjera na uze jednom i tu je kraj. Jednostavno Golovkin bi samo isao kroz Floyd-ove udarce, srezao ring i kraj. Nefer mec skroz, po mom misljenju. Floyd je prirodno mal za 154..
mozda. iako, ruku na srce, veca je vjerovatnoca da bi ga golovkin deklasirao.
Ta borba dok god bi trajala bila bi fenomenalna. SIguran sam u to!

Sto se tice Ward-a. Ja bih vise volio da vidim Ward-Kovalev. To je mnogo prirodnija borba..
Zadnja izmjena: simurgh, dana/u 31 maj 2015, 10:30, ukupno mijenjano 1 put.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 31 maj 2015, 10:29

I tehnicki prilicno limitirani abraham je par puta prosao protiv varda. postavljene se pitanje kako bi vard izgledao protiv golovkina ako uzmemo u obzir da golovkin udara ko dorat *smile* a znamo da je golovkin takticki dovoljno dobar da napravi daleko vise od abrahama.
Mislim da bi taj mec donekle licno mecu golovkin - proksa s tim da je vard daleko bolji od prokse.
vjerujem da bi ga golovkin dobio i to najkasnije do 8. runde.
steta sto ado i abraham nemaju damu *smile

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 31 maj 2015, 10:35

sekerbay je napisao/la:I tehnicki prilicno limitirani abraham je par puta prosao protiv varda. postavljene se pitanje kako bi vard izgledao protiv golovkina ako uzmemo u obzir da golovkin udara ko dorat *smile* a znamo da je golovkin takticki dovoljno dobar da napravi daleko vise od abrahama.
Mislim da bi taj mec donekle licno mecu golovkin - proksa s tim da je vard daleko bolji od prokse.
vjerujem da bi ga golovkin dobio i to najkasnije do 8. runde.
steta sto ado i abraham nemaju damu *smile
Meni je Golovkin trenutno najdrazi bokser i pratim ga od njegovog meca za Ouma-om. Mejutim porediti Ward-a i Proksu (na bilo koji nacin) ne stoji.

Golovkin ima sanse da pobjedi, ali ne velike, mozda 30%.. Ward je brzi, fizicki veci, bolji unutra i zna sta treba raditi da pobjedi. Golovkin nema najbolju odbranu, ali to je ok kada ga niko u 160 ne moze povrijediti.. medjutim u 168 stvari se mjenjaju. Ward nije izgubio meca od kada je bio 14 (ili slicno).

Ja bih volio ovaj mec, medjutim prije njega 2-3 lijepa imena za Golovkina (tipa Froch, Canelo, Cotto...)

A Adu i Abrahama bi u 5 rundi u jednoj noci, realno :D

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 31 maj 2015, 10:43

vjerujem da si u pravu. jednostavno, ne pratim boks kao ranije, tako da mi ne preostaje nista drugo nego da se slozim *smile
recimo da redovno pratim ovu dvojicu naturalizovanih nijemaca, malo tesku i golovkina. sto se tice ostalih, s vremena na vrijeme pogledam neki mec i to je to.
nema vise ustajanja ranom zoom kao sto se ustajalo u vrijeme tajsona i dr.

Ps.
pa i ne poredim.
jedan je tehnicar koji bi morao odboksati perfektan mec ako bi htio pobjedu na poene. dakle, bjezanje, klinc i sl., dok bi golovkin isao onako kako ide protiv svih protivnika.
jednostavno, ne boji se varda jer zna da ga ovaj ne moze uzdrmati. sto se tice prokse, cova se lijepo krece i odatle to 'poredjenje'.
Zadnja izmjena: sekerbay, dana/u 31 maj 2015, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 31 maj 2015, 10:51

Jel ko gledao Anthony Joshua-u?! Mislim da ce mali biti buduci Klicko/Lennox.

Slijedeca Wladimir-Fury. To je za mene jako zanimljiv mec. Tyson ima fine sanse..

Teska kategorija postaje ponovo sve zanimljivija. Wilder, Tyson, Joshua.. sve divovi!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 31 maj 2015, 10:57

gledao sam tajsona protiv hamera i nije me odusevio.
jedino sto mu moze pomoci jeste ogromna masa.
ali vilder :ljepota:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.