pitic je napisao/la:
Prvo se treba odlučito za šta tim pravimo da li za evropu ili i za evropu i PLBiH:?: Evo vidim ti bi odmah promjenio pola šampionskog tima odnosno doveo bi 5 novih igrača

čudno zar ne. Zašto mjenjati u velikoj mjeri šampionski tim talno nepotrebno. Za evropu nam trebaju 2 pojačanja, a za sljedeću sezonu PLBiH uz 2 ili 3 pojačanja i sa 2 ili 3 raskida ugovora biti ćemo opet glavni favoriti za osvajanje PLBiH. Bez puno ulaganja možemo biti opet šampioni ili doći do duple krune.
Valjda je ova sezona pokazala da sa ovakvim timom ipak nismo toliko jaki da bez problema uzmemo titulu. Osim 3-4 pojedinca (Cimirot, Radovac, Benko, Delač na golu) + 2-3 solidna igrača (Stojčev, Velkoski, Puzigaća), ovaj tim nije ništa naročito jak. To je nažalost činjenično stanje, ma koliko god mi svi htjeli da je drugačije.
Ne možeš ti najavljivati šetanje kroz ligu i sigurnu titulu kad u ekipi imaš Purića, Barića, Kallasija, Okića, Tatomirovića, Protića...sve igrači bh. premijerligaškog prosjeka. S toga, ako želimo stvarno da izdominiramo ligu iduće sezone potrebna su nam ta pojačanja. Ne pričam uopšte o Evropi. Koju smo mi to utakmicu izdominirali u, recimo, ovoj polusezoni? Protiv Širokog se ćupali drugo poluvrijeme, Zrinjski nam na Hasetu stvorio 101 priliku i vile nas pronosale do pobjede, u Lukavici zabili za 3:2 u posljednjim sekundama, protiv raspalog Želje nismo prilike imali u drugom poluvremenu.
Dominacija koju svi priželjkujemo i koja bi dovela do sigurne titule se može desiti samo kada popravimo mnoge stvari. Mi smo ekipa koja ne zna lopte osvojiti, koja se ne vraća, koja je šuplja u zadnjoj liniji tako da u 7-8 utakmica u sezoni primi gol-dva iz jednog-dva šuta. Ekipa koja nije uspjela 10 upotrebljivih centaršuteva poslati u cijeloj sezoni, koja nema brza krila, nema trkače u veznom redu, nema kvalitetne bekove koji igraju u oba pravca, nemaju kvalitetan, čvrst štoperski par.
Naravno, možemo mi do titule iduće godine, ali sa ovakvim timom ta titula nije sigurna, pogotovo uzimajući u obzir da iduće sezone ispada pola lige. Sada smo u prilici da počnemo nabijati komplekse, a to jedino može ako lijepo istresemo kesu, dovedemo 3-4-5 pravih pojačanja od kojih svaki treba da bude među najboljim igračima lige, ako ne i najbolji igrač lige, na svojoj poziciji.
Amidža ne pita za cijenu, samo je pitanje struke i skautinga. To vam odgovorno kažem.