Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Goalgetter » 01 jun 2015, 17:05

Ne cudi me sto su ga pozvali. Mnogo teska situacija za njega, a i za Bazdarevica.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2015, 17:33

Safet ga je trebao pozvat prije godinu dana. :evil: :evil: :evil:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 01 jun 2015, 17:44

@goalgetter: moze li info o halidu hasanovicu? :)
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 jun 2015, 18:02

STEVIE je napisao/la:@goalgetter: moze li info o halidu hasanovicu? :)
Jednom sam bio na utakmici Austrije, imao je finih akacija, jedan je od nosioca njihove igre, tad je i zabio gol cini mi se protiv Dornbirna. Zna igrati dosta pozicija, primarna mislim da je ofanzivni vezni, ali komotno i poluspic, napad.

Igrace sljedece sezone u 2. Ligi, sigurno cemo ga vidjeti jos na djelu, jer poprilicno sigurno ostaje.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 01 jun 2015, 18:15

Goalgetter je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:@goalgetter: moze li info o halidu hasanovicu? :)
Jednom sam bio na utakmici Austrije, imao je finih akacija, jedan je od nosioca njihove igre, tad je i zabio gol cini mi se protiv Dornbirna. Zna igrati dosta pozicija, primarna mislim da je ofanzivni vezni, ali komotno i poluspic, napad.

Igrace sljedece sezone u 2. Ligi, sigurno cemo ga vidjeti jos na djelu, jer poprilicno sigurno ostaje.
hvala. vidio sam bas da im cesto igra tamo, mozda i bude nesto od njega.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 01 jun 2015, 18:49

Nastavlja se praksa gubljenja kvalitetnih igraca a dovodjenje skarta...
Sve dok se cuva obraz bivsim trenerima i menadjerima biti ce Hamba.................
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 jun 2015, 19:00

Mesa bi ovo trebao pokusati zaustaviti. A hebem mu zivot nastavlja se serija i dalje. Pa cini mi se da je nesto govorio i za ovoga malca. Ali Finci ne cekaju puno hebi ga. Ovako ce i Svicarska pozvati Milicevica i cao djaci.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2015, 19:06

dubrovnik je napisao/la:Mesa bi ovo trebao pokusati zaustaviti. A hebem mu zivot nastavlja se serija i dalje. Pa cini mi se da je nesto govorio i za ovoga malca. Ali Finci ne cekaju puno hebi ga. Ovako ce i Svicarska pozvati Milicevica i cao djaci.
Momak nema kvalitet za nasu A-repku trenutno, a za mladu ne moze igrat. Ne bi ni tamo bio u prvih 11 pored Bajica i Hodzica. Ne znamo kakav je on kvalitet zapravo. Ako mu je ovo plafon, neka prihvati. Ako misli da ima kvalitet za BiH u buducnosti, neka odbije ili odglumi povredu. Sve je na njemu. Igrac iz Finske lige nece i ne moze dobit poziv za repku BiH. To je tako.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 01 jun 2015, 19:08

Cartman je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Mesa bi ovo trebao pokusati zaustaviti. A hebem mu zivot nastavlja se serija i dalje. Pa cini mi se da je nesto govorio i za ovoga malca. Ali Finci ne cekaju puno hebi ga. Ovako ce i Svicarska pozvati Milicevica i cao djaci.
Momak nema kvalitet za nasu A-repku trenutno, a za mladu ne moze igrat. Ne bi ni tamo bio u prvih 11 pored Bajica i Hodzica. Ne znamo kakav je on kvalitet zapravo. Ako mu je ovo plafon, neka prihvati. Ako misli da ima kvalitet za BiH u buducnosti, neka odbije ili odglumi povredu. Sve je na njemu. Igrac iz Finske lige nece i ne moze dobit poziv za repku BiH. To je tako.
Ama ima ih puno sto nemaju kvalitet za nasu repku pa se neprestano pozivaju. Za ovoga je makar bilo nade.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 jun 2015, 19:21

Cartman je napisao/la:
Stoji da nema kvalitet,mozda ni za U21, ali se radi o principu, vodimo li racuna o igracima koji su interesantni ili ne? Mislim da je Hambo, u najmanju ruku , interesantan. Ne radi se o nekom 25ogodisnjaku, kojeg su skartirale druge reprezentacije, nego decku od 20 godina, koji je izuzetno efikasan, pa makar i u Finskoj.
Interesuje me je li kontaktiran ili ne, a to cemo brzo i saznati.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2015, 20:17

Pitanje je koliko je nama neki igrač interesantan uopšte. Po ovakvim kao što je on, njegovoj statistici, nastupima i profilu redovno serrremo. Međutim, kada se pozove od strane nekoga ko smatra da bi mogao imati kakvu-takvu korist od njegovih (ne)kvaliteta, najednom se pronađemo ugroženi, poziva se na profesionalnost, na odnos prema mlađariji, na odnos prema dijasporskim igračima i čemu sve ne. Pomalo smo si licemjerni.

Iznešeni su neki dobri komentari, poređenja sa ostalim igračima kojima bi on mogao predstavljati konkurenciju, međutim sve je to "na dugom štapu". Isti se ne bi pominjao nikako da nije aktiviran "patriot alert".
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 01 jun 2015, 20:24

Vahid Hambo za Nogoloptu:”Ne znam da li ću se odazvati pozivu finskog selektora”

Selektor fudbalske reprezentacije Finske Mixu Paatelainen uvrstio je Vahida Hambu na spisak igrača na koje računa na mečevima protiv Estonije i Mađarske koji će se igrati u mjesecu junu.

Potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac Vahid Hambo je u finskoj “Veikkausligi” pružao impresivne partije, a ujedno je i treći najbolji strijelac lige trenutno pa ovaj poziv i ne predstavlja ništa čudno. “Ne znam još”, odgovorio je Hambo na naše pitanje da li će se odazvati pozivu selektora Paatelainena. U nastavku je istakao kako nije bilo kontakta između njega i izaslanika NS/FS BIH oko potencijalnog nastupa za našu zemlju.

Pojedini mediji špekuliraju kako je i povreda Hambe jedan od razloga ne odazivanja na poziv selektora Paatelainena. “Ne znam još, ne mogu trenirati 100 %, al’ ide naprijed”, rekao nam je Vahid. U ljetnom prijelaznom roku ovaj napadač finskog “Intera” mogao bi da pređe u danski “Brøndby”, na čijoj listi se interesa odavno nalazi.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 jun 2015, 20:25

Daleko je on od reprezentacije (za mlade ne moze igrati), interesuje me samo sta rade ti skauti ?
Je li iko podigao slusalicu i rekao," pratimo te, trudi se, bice nesto",cisto principa radi. Naravno uopste ne mislim da je to Mesa morao uraditi.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 jun 2015, 21:23

Opet pravite iste greske i stavljate ove talente na pleca A selektora. Nije Mesa kriv za Hambu , a pogotovo ne za igrace koji moraju promijeniti sportsko drzavljanstvo. Ja ne znam kako je nasim ljudima tesko skontati sta je ciji posao.

Begic je najvise kriv za ove stvari. Postao isti Pasalic, zamazao nam oci na pocetku pa se pohasio.

Mesa nema nikakve veze sa ovim.Asim otac od Vahida samo sto nije molio, koliko silno zeli da mu sin zaigra za BIH, inace ratni vojni invalid koji se lijecio u Finskoj. Mesi su svezane ruke sve dok savez nista ne pokrene oko procedure, dzaba i Mesin kontakt, ako Begic nece nista pokrenuti sa ljudima u savezu.

Da ne ispadne samo Begic kriv, tu je bio i Sredoje Novic inace tada ministar civilnih poslova koji je kocio drzavljanstva Bicakcicu i Hadzicu i mnogim drugim sportistima koji su htjeli BH drzavljanstva , hvala Bogu pa Dodikov potrcko nece imati vise priliku da zakida BIH za mnogobrojne talente.

Bilo kako bilo, Mesa svoj posao po pitanju kontaktiranja igraca dobro obavlja, treba biti realan i to glasno reci, ali ima kabadahija koji se vec odavno pravi budala.

Vahid je veliki talenat, bez obzira sto igra u finskoj ligi. Ako je losija liga ne mora da znaci da nece isplivati veliki fudbaler. Zar nije i Litmanen Finac? Ni svedska liga nije aman zaman, pa isplivase vrhunski igraci.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 01 jun 2015, 22:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 jun 2015, 21:25

Kakve veze ima Begić sa papirologijom?
DRUG NEBI TI PUNCA

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 jun 2015, 21:28

Jesi li ozbiljan sa tim pitanjem?
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 01 jun 2015, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 jun 2015, 21:29

Jesi li ti ozbiljan? Pišeš ozbiljne optužbe a ne znaš šta je čiji posao.
DRUG NEBI TI PUNCA

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 jun 2015, 21:32

To je isto da pitas kakve veze ima sef firme sa ugovorima o poslovima iste.

Da radi svoj posao kako treba, nebi imali ovoliko propusta, lahko je po selektorima udarati, koji su nemocni.
Ko je bi na sastanku u Njemackoj sa Kolasincem, u Ljubljani sa Seadom Hajrovicem sveti Petar mozda?

Je li tebi normalno da Begic salje obicne ljude kao sto je Jusuf Becirovic na pregovore.

Nemas pravo da ga branis, neka radi svoj posao zasta je debelo placen.

Nisu ovo nikakve teske optuzbe, nego poslovi koji se bez ikakvih probelma mogu odraditi. Da para nema kao prije, pa hajdi, ali ima.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 01 jun 2015, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 15 gostiju.