Nije tako.amko27 je napisao/la:Mislim da se ja i ti nismo razumjeli. Nikakave ja nisam imao namjere kao navijac Zelje. Znam da je SLavija dobila novc da napravi teren a ne da livada bude uzorana od kad je ove lige i da je takva i danas. Pricam da je neko oprao 150 000 KM otprilike. Je li tako? Za to treba novinar a ne forumas.Pappy je napisao/la:Željo je svakako tek bio druga utakmica Slavije u Foči, i predviđeno posljednja. Da si pitao za bilo koju drugu utakmicu u tom kontekstu pilo bi vode ovako ne.amko27 je napisao/la:Ja se iskreno nadam da ce se iduce sezone povesti racuna o terenima. Pa jedna po jedna stvar liga je dosta bolja kad se gleda sudjenje, tereni itd. nego prije 5 godina. Pa ima li novinar da ode do saveza i pita sto je Zeljo igrao protiv Slavije u Foči. Gdje su potrosili pare od saveza, odnosno Uefe za teren? Jel jos onaj glavonja iz Slavije u savezu?![]()
A zašto su se igrale tamo, ne treba ti novinar, imaš na temi Slavije pisao sam.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Iako ne volim restrikcije jer su one suprotne mom vjerovanju da zivimo u globalnom selu, u isto vrijeme mi se ne svidja razmisljanje pojedinih navijaca Sarajeva gdje instant uspjeh (tipa grupna faza) vise vrednuju nego održivi razvoj svog kluba. Slazem se da ovo trenutno nije najveci prioritet koji moramo rijesiti (imamo vecih problema organizacione prirode, pa tek onda infrastrukturalne).
Najgora stvar koja se moze desiti klubu jeste da mora ovisiti od prelaznih rokova da bi tu nakupovalo igraca da izdeveraju narednu sezonu + kosta. Nije car fudbala da se za jednu godinu stvori ekipa koja ce sve rusiti pred sobom. Ja za svoj klub navijam iz razloga jer djeca iz moje mahale imaju mogucnost da treniraju u istom i mozda jednog dana ostvare karijeru. U slucaju kada bi moj klub imao vise stranaca nego nase djece, sta mene onda dalje veze za taj klub? Nista mi nece znaciti to sto sam ja navijao za isti godinama. Ako zelite uspjeh u Evropi pod razno, bujrum, ali ja ne vidim u tome satisfakciju ukoliko ce tu Evropu obezbjediti stranci. Taj novac koji nasi klubovi placaju njima se moze investirati u omladinske kategorije ili ponuditi nasim mladim nadama vece plate kako bi ih zadrzali. Glavni razlog zasto nasi igraci idu vani jeste zbog novca, zasto jednostavno novac koji dajemo strancima ne bi podijelili nasim mladim igracima kako bi ih zadrzali sto duze. Vjerujte kada bi Sarajevo ili Željezničar zadrzali najmanje 6 najtalentovanijih igraca iz omladinskoh pogona do neke njihove 26. godine u klubovima i radili pravilno na razvijanju isti, a oni se trudili i ne odu na pogresan put (sto je cesto slucaj kod nas), da bi sigurno mogli sa njima obezbjediti grupnu fazu Lige Evrope i to relativno lahko. Zapazena uloga u grupnoj fazi Evropa Lige je za nas jos uvijek nekih najmanje pet godina udaljeno u svakom slucaju.
Sto se tice zabrane transfera do neke 24. godine, to nije moguce implementirati jer se time ogranicavaju ljudska prava nasih ljudi (sloboda kretanja). Ja samo cekam kada ce neki dobar advokat ili drzava koja ima muda oboriti trenutno stanje sa ugovorima za igrace, tj. da igrac ne moze napustiti klub dok mu traje ugovor. Zasto to UEFA ili bilo koji drugi savez moze da odlucuje o mojoj sudbini (jer ako svojevoljno napustim klub, UEFA/FIFA ce zabraniti da budem na spisku bilo kojeg drugog kluba ili reprezentacije), na to ima pravo samo drzava putem svojih zakona, a ja ne znam da neka osoba koja da otkaz u nekoj kompaniji se ne smije zaposliti u nekoj drugoj ukoliko ona ponudi posao. Naknadu za troskove treninga za mlade igrace je vec moguce definisati pravilnikom. No kako god ulaskom u EU (koje jeste sigurno najmanje 10 godina udaljeno) igraci iz drzava EU se nece moci tretirati kao stranci. U UEFA takmicenjima kako god vrijede druga pravila.
Najgora stvar koja se moze desiti klubu jeste da mora ovisiti od prelaznih rokova da bi tu nakupovalo igraca da izdeveraju narednu sezonu + kosta. Nije car fudbala da se za jednu godinu stvori ekipa koja ce sve rusiti pred sobom. Ja za svoj klub navijam iz razloga jer djeca iz moje mahale imaju mogucnost da treniraju u istom i mozda jednog dana ostvare karijeru. U slucaju kada bi moj klub imao vise stranaca nego nase djece, sta mene onda dalje veze za taj klub? Nista mi nece znaciti to sto sam ja navijao za isti godinama. Ako zelite uspjeh u Evropi pod razno, bujrum, ali ja ne vidim u tome satisfakciju ukoliko ce tu Evropu obezbjediti stranci. Taj novac koji nasi klubovi placaju njima se moze investirati u omladinske kategorije ili ponuditi nasim mladim nadama vece plate kako bi ih zadrzali. Glavni razlog zasto nasi igraci idu vani jeste zbog novca, zasto jednostavno novac koji dajemo strancima ne bi podijelili nasim mladim igracima kako bi ih zadrzali sto duze. Vjerujte kada bi Sarajevo ili Željezničar zadrzali najmanje 6 najtalentovanijih igraca iz omladinskoh pogona do neke njihove 26. godine u klubovima i radili pravilno na razvijanju isti, a oni se trudili i ne odu na pogresan put (sto je cesto slucaj kod nas), da bi sigurno mogli sa njima obezbjediti grupnu fazu Lige Evrope i to relativno lahko. Zapazena uloga u grupnoj fazi Evropa Lige je za nas jos uvijek nekih najmanje pet godina udaljeno u svakom slucaju.
Sto se tice zabrane transfera do neke 24. godine, to nije moguce implementirati jer se time ogranicavaju ljudska prava nasih ljudi (sloboda kretanja). Ja samo cekam kada ce neki dobar advokat ili drzava koja ima muda oboriti trenutno stanje sa ugovorima za igrace, tj. da igrac ne moze napustiti klub dok mu traje ugovor. Zasto to UEFA ili bilo koji drugi savez moze da odlucuje o mojoj sudbini (jer ako svojevoljno napustim klub, UEFA/FIFA ce zabraniti da budem na spisku bilo kojeg drugog kluba ili reprezentacije), na to ima pravo samo drzava putem svojih zakona, a ja ne znam da neka osoba koja da otkaz u nekoj kompaniji se ne smije zaposliti u nekoj drugoj ukoliko ona ponudi posao. Naknadu za troskove treninga za mlade igrace je vec moguce definisati pravilnikom. No kako god ulaskom u EU (koje jeste sigurno najmanje 10 godina udaljeno) igraci iz drzava EU se nece moci tretirati kao stranci. U UEFA takmicenjima kako god vrijede druga pravila.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 01 jun 2015, 21:54, ukupno mijenjano 3 puta.
DINAMO JE NAJVECI RASADNIK TALENATA NA BALKANU, DINAMO JE OSVAJAC 10 GODINA LIGE ZA REDOM, DINAMO U REPREZENTACIJI HRVATSKE KOJA REDOVNO IGRA NA SVJETSKIM I EVROPSKIM PRVENSTVIMA IMA NAJVISE SVOJIH IGRACA, DINAMO PRODAJE IGRACE BARSELONI I TAJ DINAMO OD 27 IGRACA IMA 17 STRANACA!
sa ovim diskusija treba da se zavrsi a svaki pokusaj da se nesto objasni nakon ovog poređenja je mitomanija
sa ovim diskusija treba da se zavrsi a svaki pokusaj da se nesto objasni nakon ovog poređenja je mitomanija
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Dinamo takođe nije prošao grupnu fazu europskog takmičenja iz ko zna koliko pokušaja, a utakmicu protiv Real Madrida gledalo je par hiljada ljudi.Pantelija je napisao/la:DINAMO JE NAJVECI RASADNIK TALENATA NA BALKANU, DINAMO JE OSVAJAC 10 GODINA LIGE ZA REDOM, DINAMO U REPREZENTACIJI HRVATSKE KOJA REDOVNO IGRA NA SVJETSKIM I EVROPSKIM PRVENSTVIMA IMA NAJVISE SVOJIH IGRACA, DINAMO PRODAJE IGRACE BARSELONI I TAJ DINAMO OD 27 IGRACA IMA 17 STRANACA!
Dinamo ti je najbolji primjer zašto ne treba težiti uspjehu po svaku cijenu.
@vojvoda
Apsolutno se slazem sa tobom kad je afirmacija domacih mladih igraca u pitanju, ali da li je 6 stranaca glavni remetilacki faktor u tom cilju? Mislim da nije. Treba prije svega 'dekriminalizovati' omladinske pogone u klubovima i stati u kraj tim malverzacijama. Meni je prije svega bitno da se popravi klupski fudbal u BiH i da liga dozivi procvat, pa sve ostalo, ali to je druga tema. Kad je FKS u pitanju, radi se na tome da ima sto vise mladih igraca u prvom timu (sto nase djece, sto ostalih mladih igraca) i mislim da dobijaju sasvim solidnu minutazu i da su kvalitetni. Za ocekivati je ubuduce da ce sve vise akademaca dobijati prilike u prvom timu, no i to je proces. Ne moze se prikljuciti odmah 5-6 akademaca i ocekivati da budu okosnica tima. Ovaj tempo kojim se sada radi mene prilicno zadovoljava. Osvajanjem titule je ogroman pritisak spao sa kluba, pa uzimajuci to u obzir, mozemo se nadati vecem broju akademaca kako vrijeme bude prolazilo. A tih sest stranaca uopste ne bih okarakterisao kao problem vec dodatni plus za upravo te mlade igrace koji ce kroz njih, i sa njima jos brze i vise napredovati.
Apsolutno se slazem sa tobom kad je afirmacija domacih mladih igraca u pitanju, ali da li je 6 stranaca glavni remetilacki faktor u tom cilju? Mislim da nije. Treba prije svega 'dekriminalizovati' omladinske pogone u klubovima i stati u kraj tim malverzacijama. Meni je prije svega bitno da se popravi klupski fudbal u BiH i da liga dozivi procvat, pa sve ostalo, ali to je druga tema. Kad je FKS u pitanju, radi se na tome da ima sto vise mladih igraca u prvom timu (sto nase djece, sto ostalih mladih igraca) i mislim da dobijaju sasvim solidnu minutazu i da su kvalitetni. Za ocekivati je ubuduce da ce sve vise akademaca dobijati prilike u prvom timu, no i to je proces. Ne moze se prikljuciti odmah 5-6 akademaca i ocekivati da budu okosnica tima. Ovaj tempo kojim se sada radi mene prilicno zadovoljava. Osvajanjem titule je ogroman pritisak spao sa kluba, pa uzimajuci to u obzir, mozemo se nadati vecem broju akademaca kako vrijeme bude prolazilo. A tih sest stranaca uopste ne bih okarakterisao kao problem vec dodatni plus za upravo te mlade igrace koji ce kroz njih, i sa njima jos brze i vise napredovati.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Gledalo je par hiljada ljudi jer Mamic ne dozvoljava skupini debila da mu vreba oko ekipe.
Onaj coban iz bojsa sto ga optuzuje za kriminal i lopovluk dila kokain po zagrebu i on vodja ustanka nakog.
Dinamo je pravi primjer kako covjek stiti interese kluba i sebe
Onaj coban iz bojsa sto ga optuzuje za kriminal i lopovluk dila kokain po zagrebu i on vodja ustanka nakog.
Dinamo je pravi primjer kako covjek stiti interese kluba i sebe
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Niko ti ne brani da imaš i 20 stranaca. Dinamo ima dosta mladih streanaca koji ne igraju za seniore, a ima ih i sa dvojnim državljanstvom. ps: nemoj da ti je Dinamo uzor u svemu. Oni svoje navijače ne fermaju ni jedan posto.Pantelija je napisao/la:DINAMO JE NAJVECI RASADNIK TALENATA NA BALKANU, DINAMO JE OSVAJAC 10 GODINA LIGE ZA REDOM, DINAMO U REPREZENTACIJI HRVATSKE KOJA REDOVNO IGRA NA SVJETSKIM I EVROPSKIM PRVENSTVIMA IMA NAJVISE SVOJIH IGRACA, DINAMO PRODAJE IGRACE BARSELONI I TAJ DINAMO OD 27 IGRACA IMA 17 STRANACA!
Jači od ratova, režima i partija. 1921
- moustapha
- Kontakt:
Ja mislim da je i sada klubovima veci prioritet da afirmisu mlade igrace, nego da dovode sa strane. Koliko znam za strance je neophodno placati tu radnu dozvolu, a uz to i smjestaj. Sa mladim igracima iz domaceg pogona sve se ovo moze izbjeci, a usput i zaraditi. Medjutim, za mlade igrace postoje drugi problemi. Potpisuju se amaterski ugovori ograniceni na godinu dana (nisam siguran, mozda je i duzi period) s kojima nisu zasticeni ni klub ni igrac. Kljucno je pitanje, da li su strani igraci glavna prepreka domacim mladim igracima?
#divovi
Ako već hoće da poguraju klubove da ulažu u omladinske pogone sa ovim smanjenjem broja stranaca, onda bi trebali promjeniti pravilnik o kompenzacijama za treniranje koje su snizili žestoko, pa razni menadžerčići mogu talentovane omladince voditi a da klubovi imaju slabo hajra od toga.
DRUG NEBI TI PUNCA
Sta je najlakse postici. Grupnu fazu lige prvaka ??DukeOfWellington je napisao/la:Ali nekom je važnije da njegov klub igra u grupnoj fazi LP i da on može slavit a sve ostalo ko šiša. To je najlakše postići, to nikakav problem neće biti kad ti kažem. Ako se ostavi 6 ili poveća broj stranaca to će Sarajevo napraviti za 2-3 godine bez problema. Ako je to samo po sebi vrijedno onda eto, biće.
I grupnu fazu evropa lige je pakleno tesko izboriti i to sa puno vecim ulaganjem nego sto ga ima Sarajevo i jos da ti se puno toga poslozi kao sto se je Rijeci sa Stuttgartom naprimjer. Tak kada si par sezona zaredom ucesnik LP/EP e tek onda je to puno lakse ponovo izboriti. Zbog koeficienta, iskustva, ugleda i svega ostaloga.
A sto se tice REPREZENTACIJE e pa tek onda kada imas hrpu domacih igraca koji igraju grupe LP ili EL e tek tada se stvaraju pravi igraci za reprezentaciju a ne po Premijerligaskim terenima.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 jun 2015, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
samo malo, ja pricam o PROIZVODNJI mladih igraca a ne o broju navijaca i o nekom "ogledalu"Peterski je napisao/la:Niko ti ne brani da imaš i 20 stranaca. Dinamo ima dosta mladih streanaca koji ne igraju za seniore, a ima ih i sa dvojnim državljanstvom. ps: nemoj da ti je Dinamo uzor u svemu. Oni svoje navijače ne fermaju ni jedan posto.Pantelija je napisao/la:DINAMO JE NAJVECI RASADNIK TALENATA NA BALKANU, DINAMO JE OSVAJAC 10 GODINA LIGE ZA REDOM, DINAMO U REPREZENTACIJI HRVATSKE KOJA REDOVNO IGRA NA SVJETSKIM I EVROPSKIM PRVENSTVIMA IMA NAJVISE SVOJIH IGRACA, DINAMO PRODAJE IGRACE BARSELONI I TAJ DINAMO OD 27 IGRACA IMA 17 STRANACA!
skacete sa teme na temu
pricamo o "spšavanju repke i proizvodnji mladih igraca"
dajemo jasan primjer da broj stranaca nije nikakav problem ako imas AKADEMIJU, redovna primanja i dobar budzet!
to sto je nasa liga KOKUZ je problem klubova a ne problem jednog ili dva kluba koji mogu kupiti strane igrace... cilj kluba je PROFIT a ne repka i to kada svhatimo bit ce nam lakse... a moram vam odg, VI dok ste imali pare od dzeke niste se nesto na "djecu" obazirali, zato mojne sad te suplje jer danas kada je sarajevo JAKO ima duljevica, cimirota, delača, kovacevica, bekica,rustemovica, radovca, mihojevica, SVE igraci ispod 22 godine i sve domaci igraci!
bagrcavi je napisao/la:Ako već hoće da poguraju klubove da ulažu u omladinske pogone sa ovim smanjenjem broja stranaca, onda bi trebali promjeniti pravilnik o kompenzacijama za treniranje koje su snizili žestoko, pa razni menadžerčići mogu talentovane omladince voditi a da klubovi imaju slabo hajra od toga.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Amaterske ugovore ima pola lige. Čak i u Sarajevu ima igrača sa takvim ugovorima. Nije to samo za mlade igrače. Jednostavno klub tako smatra da prolazi jeftinije, a i igračima je lakše da odu u slučaju neke ponude.moustapha je napisao/la:Ja mislim da je i sada klubovima veci prioritet da afirmisu mlade igrace, nego da dovode sa strane. Koliko znam za strance je neophodno placati tu radnu dozvolu, a uz to i smjestaj. Sa mladim igracima iz domaceg pogona sve se ovo moze izbjeci, a usput i zaraditi. Medjutim, za mlade igrace postoje drugi problemi. Potpisuju se amaterski ugovori ograniceni na godinu dana (nisam siguran, mozda je i duzi period) s kojima nisu zasticeni ni klub ni igrac. Kljucno je pitanje, da li su strani igraci glavna prepreka domacim mladim igracima?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kada je u pitanju Sarajevo, iz posebnog žrijeba za šampione izboriti grupnu fazu CL nije uopšte teško kako se misli. A ti ako misliš da jedan Mamić može izmisliti više para nego što ih jedan Tan može uložiti u Sarajevo onda si u velikoj zabludi. Dinamo je redovan učesnik grupnih faza oba takmičenja a Tan može da bez problema kreira klub u kojem će se vrtiti puno veće pare nego u Dinamu. Eh sad pitam ja tebe da li ti to želiš? Kome treba to? Da li je to razlog za slavlje?Ajax je napisao/la: I grupnu fazu evropa lige je pakleno tesko izboriti i to sa puno vecim ulaganjem nego sto ga ima Sarajevo i jos da ti se puno toga poslozi kao sto se je Rijeci sa Stuttgartom naprimjer. Tak kada si par sezona zaredom ucesnik LP/EP e tek onda je to puno lakse ponovo izboriti. Zbog koeficienta, iskustva, ugleda i svega ostaloga.
- moustapha
- Kontakt:
Amaterski se ugovor moze potpisivati do 23. godine igraca. Kasnije ide profesionalni i placa se naknada za treniranje ukoliko je igrac trenirao u drugom klubu/klubovima. Jedan klub moze imati 11 igraca pod amaterskim ugovorom.
#divovi
Jeste i treba svakom ko hoce da mu je klub u usponu.
Mislis da boli tuki one u Parizu Manchesteru ili bilo gdje drugo.
Mi smo najsiromasnija drzava sa najlosijim klubovima u evropi a furamo nakav ponos zasnovan na nicemu
Mi smo najsiromasnija drzava sa najlosijim klubovima u evropi a furamo nakav ponos zasnovan na nicemu
Kad si se dotakeo Dinama, u Dinamu igraju sve stranci, ali je u HNL-u ogranicen broj stranaca. Kao sto kolega rece, dobar broj njih ima dvojno drzavljanstvo, neki su iz EU pa ne spadaju pod strance, a Dinamo je zadnjih par sezona doveo par stranaca mladjih od 18 godina i dok oni postanu igraci imat ce putovnicu i opet nece biti stranci.
Vi nikako da shvatite da se ogranicava broj stranaca na terenu, a ne broj registriranih stranaca.
PS. Reala je gledalo 30 tisuca ljudi
Vi nikako da shvatite da se ogranicava broj stranaca na terenu, a ne broj registriranih stranaca.
PS. Reala je gledalo 30 tisuca ljudi
- moustapha
- Kontakt:
Nije 4 u prvih 11, nego na cijeli zapisnik. Znaci 11 na terenu + klupa.Signore je napisao/la: Vi nikako da shvatite da se ogranicava broj stranaca na terenu, a ne broj registriranih stranaca.
#divovi
@Signore
Znamo to svi, sta ti vrijedi igrac kojeg nr mozes prijaviti za tekmu?
Znamo to svi, sta ti vrijedi igrac kojeg nr mozes prijaviti za tekmu?
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Kako sam ja vidio u Manchesteru se mahalo zeleno-žutim šalovima, a u Cardiffu taj isti Tan hoda pod policijskom pratnjom. Kako to da njima nije svejedno kako se dolazi do uspjeha?Orton je napisao/la:Jeste i treba svakom ko hoce da mu je klub u usponu.
U cardifu je bilo oko boje dresa i grba.DukeOfWellington je napisao/la:Kako sam ja vidio u Manchesteru se mahalo zeleno-žutim šalovima, a u Cardiffu taj isti Tan hoda pod policijskom pratnjom. Kako to da njima nije svejedno kako se dolazi do uspjeha?Orton je napisao/la:Jeste i treba svakom ko hoce da mu je klub u usponu.
Vraceno je i situacija je ok.
Beuobrazni ljudi,covjek ti hekne u klub Xxx miliona a raja bi sa tribine da odlucuje.
Za manchester fakat nemam pojma.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.