Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 01 jun 2015, 23:47

Po meni, postoje mnogo vaznije stvari na kojima treba poraditi a to su:
- Kao sto je neko spomenuo, udruzenje prvoligasa.
- Poboljsanje marketinga i tehnickih pitanja vezanih za prenosenje utakmica.
- Skracenje pauze izmedju jesenjeg i proljetnog dijela sampionta. Pauza traje preko cetiri mjeseca.
- Poboljsanje infrastrukture. Poboljsanje uslova za igru prije svega, dzaba bili igraci domaci ili strani ako su tereni neuslovni.
- Liga se vec skratila sto je odlicno. Sad bi valjalo izvrsiti i promjenu formata takmicenja sto se tice kupa. Nije losa stvar u Turskoj ili Portugalu gdje imaju grupe i gdje ekipe imaju do kraja jesenjeg dijela sampionata osam utakmica a kod nas su to samo tri. Tu bi bilo i vise prilika za mlade igrace a bilo bi i dosta zanimljivije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2015, 23:49

hilmo je napisao/la: Ovo bi trebao da bude mnogo veći prioritet od broja stranaca, samo razdvojiti, jedno udruženje premijerligaša a posebno udruženje profesionalnih fudbalera (sindikat).
Naši klubovi pokazuju krajnju neozbiljnost povodom činjenice da nisu udruženi u borbi za svoje interese. To je nezabilježeno u modernom sportu.

Znači Udruženje premijerligaša preko kojeg se vrlo lako može izlobirati bilo kakva odluka u Savezu koja ide u korist samih klubova i domaćeg fudbala uopšte. Kad ti svih 16 (ili uskoro svih 12) klubova kaže hoću to onda je Savez primoran da uradi to. A to može biti na desetine odluka koje će u perspektivi poboljšati stanje u domaćem fudbalu ne za nekoliko desetina procenata nego za nekoliko puta.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 01 jun 2015, 23:49

invincible1921 je napisao/la:
Jbg al moras pocet odnekud...sa ovim sistemom gdje imas par omladinaca jer moras radi broja igraca i mozda jednog ili dvojicu jer su kvalietni i sa hrpom polovnjaka neces nidokle, a taj sistem ce se nastaviti sve dok za njeg ima mogucnosti..
Ma par omladinaca i jest zato sto se slabo radi sa mladima.Nema se uslova i malo je ovo trziste.I na ovako malo trziste gdje se ovako lose radi da se klubovi hrane iz svojih baza je nemoguce.Zeljo je ubo par puta sa nekim klincima koje je skupljao od Bihaca do Neuma.Malo je trziste da se vodeci klubovi a kamo li svi ostali nahrane ovim mladicima.A tako ce biti dokle god je rad sa omladincima los i dok su uslovi losi.

Imas u Celiku,Borcu,Velezu itd...po jednog ili eventualno 2 mladica koji se nesto ko isticu al nikakva bogzna klasa i to ce dovesti recimo ovi bolji klubovi ako budu imali srece da ih menadzeri ne tutnu gdje vani.Imao si jednog Gojak-a koji nije kako treba ni zaigrao a vec je otisao u Dinamo.Kad izgubis jednog takvog igraca tesko ces naci istog u ovoj ligi,a da ima nase drzavljanstvo.Malo je ovo trziste ako me razumijes.Zeljo je doveo nekog mladica iz Jelaha,nekog iz Zenice i tak i nacekat ce se dok opet naleti na nekog.Jos kad u igri bude vise klubova za te talente to ce tek onda biti lose.Da ne govorimo da sve one ekstra talente pokupi Dinamo,ili idu po zapadu igrati.

Nije lahko imati ni 3 kvalitetna igraca zbog rada sa njima.Da treneri u ekipama imaju na raspolaganju Cimirote,Gojke,Hadziahmetovice i slicno lahko bi to bilo al nemaju.Mozes ti staviti kvotu i od 7 U-21 igraca al kad ti moras ubacit tarabe dzaba ti.Da ne govorimo za evropu,tacno me zaboli kad skontam koliko bi nam osakatilo klubove.

Pogresno je od nekih navijaca Zelje da se sad nasladuju kao suknut ce pitarima,jer ce sutra i pitari,siroki,sloboda,zrinjski krenuti u krađu te iole ispacnije djece u ligi tako da ce se to vrlo brzo osjetiti i u Zelji.Ne pravi Zeljo igrace tek onako,Zeljo pravi dobre igrace ali i dovodi talente sirom BiH od kojih kasnije napravi to.Al je malo trziste a losi uslovi da svi to klubovi mogu raditi.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 jun 2015, 23:52

Gdje ces covjeka drzati protiv njegove volje do 24-te godine moj Aleme :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 jun 2015, 23:53

Virtu4l je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:1. da svaki klub posjeduje omladinsku školu kako bi se posvećivala pažnja domaćoj djeci, sa kojom bi radili školovani treneri i odmah ubacivali u prvi tim
2. uvesti dekret da igrači iz BiH ne mogu ići bez navršenih barem 24 godine života, kako se ne bih rasipala kvaliteta kako klubova, tako i lige (nešto slično kao u bivšoj državi),
3. smanjiti ili skroz ukinuti broj stranaca, kako bi naša djeca dobivala šansu za igru, i kasnije kada navrše normalne godine, odlazila van da igraju, a klubovi od tih igrača imali korist, te
4. osnovati udruženje prvoligaša, koje bi zastupalo interese klubova i igrača, pošto trenutni savez nema veze sa životom.. :twisted:
Za sve to što si nabrojao prije svega su potrebni kvalifikovani ljudi na bitnim pozicijama, pa i na onim manje bitnim. Pravi sportski radnici, školovane i licencirane osobe. Evo ja ću prvi krenuti od svog kluba, džaba ljubav i posvećenost Želji 24 sata dnevno, kad se nema znanje. Sve dok su Šavije i slični na rukovodećim funkcijama, ništa od nabrojanog se neće desiti.
Vidi ovako, ako Željo, Velež ili bilo koji drugi klub bude čekao da savez i njegovo smiješno rukovodstvo pomogne klubovima na bilo koji način, naših klubova neće nigdje biti, jer se savez zabavio o svom jadu, njih samo zanima A repka, a kada dođe vrijeme da više neće biti igrača iz dijaspore kao što je sada slučaj, jer nekada mora presušiti, e onda nam se kuku. O ovome je govorim. Svaki klub će morati se sam boriti protiv vjetrenjača, jer savez samo odmaže... :twisted:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 01 jun 2015, 23:54

1. da svaki klub posjeduje omladinsku školu kako bi se posvećivala pažnja domaćoj djeci, sa kojom bi radili školovani treneri i odmah ubacivali u prvi tim
Nema svaki klub ni teren ispacan,a vecina ih ima samo reda radi omladinske skole.Drzava je banana i nema uslova za to.
2. uvesti dekret da igrači iz BiH ne mogu ići bez navršenih barem 24 godine života, kako se ne bih rasipala kvaliteta kako klubova, tako i lige (nešto slično kao u bivšoj državi),
Mislim da se ovo cak i ne moze vise uvesti.Ne da to nebi podrzao,po meni ok,al ovo je utopija i to teska.
3. smanjiti ili skroz ukinuti broj stranaca, kako bi naša djeca dobivala šansu za igru, i kasnije kada navrše normalne godine, odlazila van da igraju, a klubovi od tih igrača imali korist, te
Sa djecom se ne radi dobro jer nema uvjeta,a uvjeta nece biti dokle god nemaju kampove,strucno osoblje,i maksimalan rad sa njima..a toga nece biti jos bar deceniju s obzirom da nam je drzava totalna banana i da investiranje u infrastrukturu prvih timova je zalosno a da ne govorimo o juniorskim.
4. osnovati udruženje prvoligaša, koje bi zastupalo interese klubova i igrača, pošto trenutni savez nema veze sa životom.. :twisted:
:thumbup:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 jun 2015, 23:55

Sabinho je napisao/la:Po meni, postoje mnogo vaznije stvari na kojima treba poraditi a to su:
- Skracenje pauze izmedju jesenjeg i proljetnog dijela sampionta. Pauza traje preko cetiri mjeseca.
- Poboljsanje infrastrukture. Poboljsanje uslova za igru prije svega, dzaba bili igraci domaci ili strani ako su tereni neuslovni.
- Liga se vec skratila sto je odlicno. Sad bi valjalo izvrsiti i promjenu formata takmicenja sto se tice kupa. Nije losa stvar u Turskoj ili Portugalu gdje imaju grupe i gdje ekipe imaju do kraja jesenjeg dijela sampionata osam utakmica a kod nas su to samo tri. Tu bi bilo i vise prilika za mlade igrace a bilo bi i dosta zanimljivije.
Ja sam spomenu udruzenje premijer ligasa al sta ja znam lupam onako.Podjednako je vazno ove sto stimaju utakmice odstraniti iz fudbala jer oni ne zele naprijed njima ovakvo stanje odgovara.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 jun 2015, 23:58

pile87 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Po meni, postoje mnogo vaznije stvari na kojima treba poraditi a to su:
Ja sam spomenu udruzenje premijer ligasa al sta ja znam lupam onako.Podjednako je vazno ove sto stimaju utakmice odstraniti iz fudbala jer oni ne zele naprijed njima ovakvo stanje odgovara.
@vojvodo evo ovog pacijenta. Sta reci... :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2015, 23:59

AlemC85 je napisao/la:Vidi ovako, ako Željo, Velež ili bilo koji drugi klub bude čekao da savez i njegovo smiješno rukovodstvo pomogne klubovima na bilo koji način, naših klubova neće nigdje biti, jer se savez zabavio o svom jadu, njih samo zanima A repka, a kada dođe vrijeme da više neće biti igrača iz dijaspore kao što je sada slučaj, jer nekada mora presušiti, e onda nam se kuku. O ovome je govorim. Svaki klub će morati se sam boriti protiv vjetrenjača, jer savez samo odmaže... :twisted:
Ja sam mislio na rad klubova, nevezano za savez. Ništa se ne može uraditi bez pravih ljudi na pravim pozicijama. Šavija je onaj iz Slavije, predsjednik, i uzeo sam ga samo kao primjer. Npr. oni su dobili pare za stadion, a imali su najgore uslove za igru u PL ove sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 jun 2015, 00:00

MortemHz je napisao/la:Gdje ces covjeka drzati protiv njegove volje do 24-te godine moj Aleme :D
lancima i okovima... :lol: :lol: :mrgreen:

Ozbiljno, ako nam budu odlazila djeca sa 15-16 godina u svijet, bez dokazivanja kod nas, nikada nećemo stvoriti jaku bazu igrača za klubove i reprezentacije, jer realno, ako želimo jednu jaku generaciju igrača oni bi trebali biti na okupu barem 5-6 godina da igraju zajedno, da se druže. tako je Velež nekada radio.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 02 jun 2015, 00:03

Malo uređen tvoj post @sabinho, po prioritetima
1.- Poboljsanje infrastrukture. Poboljsanje uslova za igru prije svega, dzaba bili igraci domaci ili strani ako su tereni neuslovni.
2.- Kao sto je neko spomenuo, udruzenje prvoligasa.
3.- Poboljsanje marketinga i tehnickih pitanja vezanih za prenosenje utakmica. (udruženje premijeligaša treba da vodi takmičenje a ne komitet za takmičenje, njima ostaviti Kup)
4.- Skracenje pauze izmedju jesenjeg i proljetnog dijela sampionta. Pauza traje preko cetiri mjeseca. (ovo će se vjerovatno srediti kada se odredi format takmičenja u LIGI 12)
5. - Liga se vec skratila sto je odlicno. Sad bi valjalo izvrsiti i promjenu formata takmicenja sto se tice kupa. Nije losa stvar u Turskoj ili Portugalu gdje imaju grupe i gdje ekipe imaju do kraja jesenjeg dijela sampionata osam utakmica a kod nas su to samo tri. Tu bi bilo i vise prilika za mlade igrace a bilo bi i dosta zanimljivije.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 jun 2015, 00:03

Sabinho je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Ja sam spomenu udruzenje premijer ligasa al sta ja znam lupam onako.Podjednako je vazno ove sto stimaju utakmice odstraniti iz fudbala jer oni ne zele naprijed njima ovakvo stanje odgovara.
Evo i ja se slažem da se takvi odstrane iz fudbala.

Postavlja se pitanje zašto ti smatraš da on proziva FK Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jun 2015, 00:06

RAK RANE BH FUDBALA:

-SAVEZ zvani A reprezentaciaj

-6 KLUBOVA necu ih imenovat nek se pronadju, a svi znamo koji su, ali nisu oni krivi vec prevlika liga

-POLOVNJACI IZ HRV I SRB

-PROSJECNA RAJA ODNOSNO SIMPATIZERI klubova koje boli kara za ligu...a najpametniji su kad treba pricat sta i kako i sto ne prate ligu
=\_1921_/=

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jun 2015, 00:07

DukeOfWellington je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
pile87 je napisao/la: Ja sam spomenu udruzenje premijer ligasa al sta ja znam lupam onako.Podjednako je vazno ove sto stimaju utakmice odstraniti iz fudbala jer oni ne zele naprijed njima ovakvo stanje odgovara.
Evo i ja se slažem da se takvi odstrane iz fudbala.

Postavlja se pitanje zašto ti smatraš da on proziva FK Sarajevo.
Mozda zbog toga sto mu se svaki post na ovoj temi svodi na to i sto se zakacio bas za mene? :njanjanja: Husref njemu rek'o, pili oni kafu u Zenici. :kafa: :lol:

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 02 jun 2015, 00:08

Banujte Hilmagu, kroji postove po forumu kako je njemu cejf!!!!! :rol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 02 jun 2015, 00:09

Ima i do ljudi dosta toga.Kome nije mrsko neka skokne na temu Slobode pa vidite sta pojedinci uradise od Azmira :thumbdown:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 jun 2015, 00:09

Sabinho je napisao/la: Mozda zbog toga sto mu se svaki post na ovoj temi svodi na to i sto se zakacio bas za mene? :njanjanja: Husref njemu rek'o, pili oni kafu u Zenici. :kafa: :lol:
Šta da ti kažem, pitaj ga za dokaze. Isto i ja pitam kad se spominje Leotar. I onda niko ništa.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 jun 2015, 00:12

DukeOfWellington je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Mozda zbog toga sto mu se svaki post na ovoj temi svodi na to i sto se zakacio bas za mene? :njanjanja: Husref njemu rek'o, pili oni kafu u Zenici. :kafa: :lol:
Šta da ti kažem, pitaj ga za dokaze. Isto i ja pitam kad se spominje Leotar. I onda niko ništa.
Nije husref u maroku neko ga i zna u ovom gradu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 02 jun 2015, 00:13

uNbx je napisao/la:Banujte Hilmagu, kroji postove po forumu kako je njemu cejf!!!!! :rol:
:rol:
Ovako mi najlakše.

@sabinho molim te nemoj @vojvodu uvlačiti u te priče. On je slika pravog navijača Željezničara zbog kojih ja i poštujem taj klub. ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jun 2015, 00:14

uNbx je napisao/la:Banujte Hilmagu, kroji postove po forumu kako je njemu cejf!!!!! :rol:
Co'jek ko pravi jbt. :rol:

@piwe sta cekas, pravac tuzilastvo. Samo polako, pravda ce biti zadovoljena. Hus se bas fino proveselio sa nama, gotiva i njemu.

@hilmo ok je ne radi se o klasicnoj raspravi. :kralj:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []