FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 02 jun 2015, 15:13

Ima li ista pozitivno kod tebe da misliš o klubu?

Imamo lavovsku upravu i možemo samo biti zadovoljni ovom sta rade i koliko se trude da napredujemo i vratimo dugove ;)

ublehas
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ublehas » 02 jun 2015, 15:13

Fakat ne kontak kako su dresovi toliko bitni. Svakako se ne prodaju ni blizu koliko bi trebali. Da su od suhog zlata neko bi našao zemjerku. Dresovi i njihov izgled su bitni kada imamo neki prihod od prodaje istih. Sada ne to jako malo ili nikako, tako da je puno bitnije da su oni ugodni za nositi i kolko toliko kvalitetni, nego kako izgledaju.

LeoMessi
Kontakt:

Post Postao/la LeoMessi » 02 jun 2015, 15:14

Novi sam na forumu i veliki Zeljovac i nadam se braco da cemo samo o uspjesima voljenog nam kluba
Zadnja izmjena: LeoMessi, dana/u 02 jun 2015, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 02 jun 2015, 15:14

pa nisam ni ja naivan ,ali znam da ljudi rade i ne moze preko noci nista .....ja volim biti optimista i bice Željo opet šampion i bice sve ok ne mogu drukcije ..nemoj sta zamjeriti .. :salut: :salut:

LeoMessi
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LeoMessi » 02 jun 2015, 15:17

LeoMessi je napisao/la:Novi sam na forumu i veliki Zeljovac i nadam se braco da cemo samo o uspjesima voljenog nam kluba

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 02 jun 2015, 15:19

Neandertalac je napisao/la:Sto se tice pojacanja, ne nadajte se previse. Bombi ce uvijek biti ali je realnost sasvim drugacija. Jedino ako u 'finansijsku konstrukciju' nije uracunat i novac za pojacanja. Zaboljusport@ Nije tesko biti pametan pa se uvaliti u skoro afirmisanog igraca, mladog reprezentativca. Pa podijeliti profit.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne razumijem ovo bas...Kako se neko sad moze ugraditi u nekog igraca? Po kom osnovu?

Rooney88
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2015, 15:20

LeoMessi je napisao/la:
LeoMessi je napisao/la:Novi sam na forumu i veliki Zeljovac i nadam se braco da cemo samo o uspjesima voljenog nam kluba
Ovo, i tema FKS, su ti dvije najgore teme na forumu, za pocetak zapamti. :mrgreen:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

LeoMessi
Kontakt:

Post Postao/la LeoMessi » 02 jun 2015, 15:21

Ok brate

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 jun 2015, 15:23

FKZ1921 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Sto se tice pojacanja, ne nadajte se previse. Bombi ce uvijek biti ali je realnost sasvim drugacija. Jedino ako u 'finansijsku konstrukciju' nije uracunat i novac za pojacanja. Zaboljusport@ Nije tesko biti pametan pa se uvaliti u skoro afirmisanog igraca, mladog reprezentativca. Pa podijeliti profit.

Ne razumijem ovo bas...Kako se neko sad moze ugraditi u nekog igraca? Po kom osnovu?
Ne razumije to niko, po novom statutu imaš taj jedan segment kluba koji je zadužen za igrački i omladinski kadar i koji je otvoren za potencijalne investitore. Kako, na koji način, zašto i kako to izgleda, ne znam, niti je dobro objašnjeno u statutu.

Ako ti znaš više, a vjerujem da znaš, bio bih ti više nego zahvalan da objasniš. :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 02 jun 2015, 15:24

slika
Eh, na pruge, sa ovakvim grbom.Mislim da bi puklo dresova i dresova :D

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 02 jun 2015, 15:30

@ceze
Pa neko ulozi pare u taj segment kluba i dobija odredjeni procenat. To je ono 51-49, ali koliko ulozi dobije toliki procenat, i sutra se proda npr Bajic taj koji je ulozio pare dobija iznos koji je odredjen u procentima. Ostalo ide drugim koji imaju procenat i naravno samom klubu.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 jun 2015, 15:32

Volio bih kada bi se u klubu za vrijeme ove pauze iskristalisalo sve vezano za igrace kojima istice ugovor i da se do pocetka priprema tacno zna ko ostaje i potpisuje produzenje a ko ce otici iz kluba. Glupo bi mi bilo da se sa tim prvotimcima razgovara tek po pocetku priprema. To bi onda bilo jasno po jednoj stavci, a da bi se to rjesavalo na taj nacin, moraju imati viziju koga bi doveli. Cak i vec dogovoriti ponekog igraca za poziciju za koju znaju da nece produziti ugovor ili za poziciju gdje bi dosao igrac koji je bolji od ovog kojeg imamo cak i da je pod ugovorom.
Tako bi odmah usli jako u pripreme, jer se nema puno vremena pred evropu. Sad je pitanje da li bi ti eventualno novi igraci imali uopste pravo igrati i biti registrovani za to neko prvo pretkolo. Sve mi se cini da bi mogli sa ovim kadrom igrati prve dvije utakmice, poznavajuci nas i nas sistem rada, sto u klubu, sto u savezu.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

bazatalenata
Kontakt:

Post Postao/la bazatalenata » 02 jun 2015, 15:33

Neandrtalac, fino si to napisao. Nisu sposobni da nadu sponzora godinu dana. Cuj tesko ide. Pa sto se uhvatio tog posla ako nema poslovne veze s jaikm ljudima i ako nije sposoban da to obavlja. Najlakse je napisati polako, a vrijeme prolazi. Ni s od statuta, ni i od investitora. Mi smo Zeljo, moramo naci sposobne ljude koji ce dovuci potencijalnog investitora ili pak njih vise. Da ova djeca igraju s iskusnim igracima. No, pak trebamo sacekati da vidimo, ne treba nagadjati previse.

sergrjrvicu uljezu pitarski sta ti znas jadan ne bio. Ofirno to radis brate al bas

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jun 2015, 15:34

boccaccio je napisao/la:Sad je pitanje da li bi ti eventualno novi igraci imali uopste pravo igrati i biti registrovani za to neko prvo pretkolo.
Negdje sam pročitao da bi mogli igrati tek od drugog pretkola, neko je to na forumu napisao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 02 jun 2015, 15:35

Adzema i Nedu zaposliti samo da po facebooku pišu statuse i komentare :D Koji su to željovci, za primjer!
Jači od ratova, režima i partija. 1921

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 02 jun 2015, 15:36

Pretpostavljam i ja da je tako, da ce moci tek od drugog pretkola igrati. Onda je to malo zeznuto, haj sad otpusti i ovo malo klupe sto imamo, a sto se klub mislio kotarisati. Vidjecemo
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 02 jun 2015, 15:37

Znači ne mogu da vjerujem, @super napise post i onda 2 stranice moze li meni pp, mogu li i ja dobiti pp.. Naša stranica se sjebala i ne lici ni na sta poslije njegovog posta, dodje mi da ne citam, ponasa se isto kakvo dijete od 15 godina..Kao prvo @super-ovi postovi su mrtva nagadjanja i u svakom postu ima rjec ne mogu svima poslati, znat ce se, ne mogu o imenima jos... Ako mu pogledate postove, ništa konkretno i istinito nema, bice ovo ne mogu reci kad, bice ovaj ne mogu reci ime.. Pa covjece ako hoces vec tako posalji samo pp ovim forumasima starijim na fb i dovidjenja...Ne smaraj nas ostale koje ne interesuju tvoja nagadjanja, ako si nekad bio ok forumas, to si definitivno izgubio u zadnjih pola godine i jace... Al nije, ocigledno on hrani svoj ego, tako sto ga raja moli, sto se par stranica spominje njegov nick, il sta ja znam vec za neke informacije.. Pa sad bilo ko da nababroji 10 zanimljivih igraca iz premijer lige, bar pola bi bilo pregovara se s njima ili ce se pregovarati..
Mislio sam da ce @super stati malo, ručnu povući, kad se s onim generalnim izofiro, al nema od tog ništa moraju se nahraniti neki nedostatci..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 02 jun 2015, 15:38

Virtu4l je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:Sad je pitanje da li bi ti eventualno novi igraci imali uopste pravo igrati i biti registrovani za to neko prvo pretkolo.
Negdje sam pročitao da bi mogli igrati tek od drugog pretkola, neko je to na forumu napisao.
Zato što ih je nemoguće dovesti prije drugog pretkola (zbog transfer perioda), osim ako nisu slobodni igrači. :)
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 02 jun 2015, 15:40

A vecinu ugovori vezu do 30.6. zato uzdati se u ove momke i malo lakseg protivnika..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 02 jun 2015, 15:41

ceze je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:

Ne razumije to niko, po novom statutu imaš taj jedan segment kluba koji je zadužen za igrački i omladinski kadar i koji je otvoren za potencijalne investitore. Kako, na koji način, zašto i kako to izgleda, ne znam, niti je dobro objašnjeno u statutu.

Ako ti znaš više, a vjerujem da znaš, bio bih ti više nego zahvalan da objasniš. :)
Ma nema tu nikakve mudrosti ni zavrzlama. Sve funkcionira po ustaljenim principima.Niko osim FK Zeljeznicara,ni po kom osnovu ne polaze nikakva prava na bilo kojeg igraca koji ima ugovor sa klubom. Igraci imaju agencije ili menadzere koji ih zastupaju. Menadzeri igraca sa klubom dogovaraju otkupnu cijenu za igraca. Klub kaze svoje. Cista trgovina. Kad se usaglase menadzer i klub(Zeljo),sve ostalo,znaci provizija menadzeru,plata igraca i opcenito uslovi za igraca...se dogovaraju sa klubom kupcem. Sa svim daljnjim dogovorima Zeljo nema nista. Moze i klub sam naci kupca za igraca. Kao sto je bio slucaj sa Tomom. Ako klub postigne zadovoljavajucu cijenu,moraju svojim uvjetima biti zadovoljni igrac i njegov menadzer. I u tom slucaju oni svoje uvjete dogovatraju sa klubom kupcem.
Tako je sada.Da li ce u narednom periodu biti drugacije,vidjecemo. Investiranje u omladinski pogon moze se organizirati i na nacin da to rade zainteresirane strane (pojedinci,firme...)umjesto kluba. Odnosi ce se uredjivati ugovorima koji bi stitili klub i ulagaca. Ali sad to nije tema i ne treba diskutovati hipoteticki.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.