Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la calcio » 02 jun 2015, 15:55

bhsport je napisao/la:
calcio je napisao/la:Eto bas Sarajevo zeli iz svih stopa da proda Cimirota...
Koliko znam nisu im potrebne pare, vjerovatno bi oni zelili radije da ga zadrze za Evropu nego da ga prodaju.
Momak je igracina, mislim da bi bez problema mogao igrati u mnogo jacim ligama.
Nebi djaba kmecao fening da nije tako. Kako se kaze reko amidja da mora vratiti dio ulaganja.
Sarajevo mozda ne zeli, ali amidja hoce suske nazad. :urnebes:
Da vidimo sta je to Selimovic ustvari rekao...
"Ako se već želi pomoći bh. fudbalu onda bi se trebali obezbijediti normalni uslovi za odigravanje susreta, možda bi svi klubovi trebali imati reflektore na stadionima da danas ili sutra fudbaleri ne igraju susrete u nehumanim uslovima. Ako se želi pomoći bh. fudbalu, pa i samom domaćem takmičenju onda u reprezentaciji mora biti par igrača iz Premijer lige poput Cimirota, Bajića, Crnova. Čini bi se da bi bilo mnogo bolje da se razmisli o uvođenju pravila o većem broju igrača ispod 21 godine u zapisniku"

Bajic, Crnov... :)
Svaka vam cast kad ste od ove izjave (koja je sasvim u redu, potpisujem je iz ovih stopa) uspjeli napraviti kontroverzu. :crazy:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 jun 2015, 23:08

Dino je rekao apsolutno ispravnu stvar, i nije rekao da se pozove samo Cimi nego i Bajic itd, ali ovdje svako vadi kako mu odgovara da bi se moglo pljuvati malo.
Bahati, bahati Željkan!
1946

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 03 jun 2015, 00:22

ma dobra je stvar što je pozvan Cimirot, ona prva asistencija protiv Slobode je evropska, i dobru je stvar rekao i pjevač, treba biti tu uvijek tri igrača iz naše lige mimo trećeg golmana, ali ja nešto ne vidim ove pojedine "Željo-Sarajevo" kompleksaše koji su pljuvali i nazivali ga raznim imenima nakon što je Gojko izostavljen.
meša dokazao da nije tvrdoglav kao prethodnik, treba to poštovati!
neki tvrdoglavost izjednačavaju sa čvrstom rukom, a to nije ni iz bliza isto! Safet da je bio 10 % manje tvrdoglav i dalje bi bio selektor
nije to bolest rijetka...

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 03 jun 2015, 00:42

joker90 je napisao/la:Dino je rekao apsolutno ispravnu stvar, i nije rekao da se pozove samo Cimi nego i Bajic itd, ali ovdje svako vadi kako mu odgovara da bi se moglo pljuvati malo.
Bajic je vec pozvan u repku, da se ne zaboravi ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Zgoljo
Kontakt:

Post Postao/la Zgoljo » 03 jun 2015, 00:44

Mozda je poziv Cimirotu uslijedio pod pritiskom.Volio bih da nije zbog toga.
Pametnu stvar bi uradio kad bi naknadno pozvao i Salihovica,Prcića i Bajica.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 jun 2015, 00:45

Zgoljo je napisao/la:Mozda je poziv Cimirotu uslijedio pod pritiskom.Volio bih da nije zbog toga.
To bi onda bio cirkus.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 jun 2015, 00:47

Hahaha pa nista mogao je onda komotno da naknadno pozove jos jedno desetoricu. Ali bi opet forumasi nasli onog jedanaestog sto nece nositi drzavni dres... :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zgoljo
Kontakt:

Post Postao/la Zgoljo » 03 jun 2015, 00:48

Pivopija je napisao/la:
Zgoljo je napisao/la:Mozda je poziv Cimirotu uslijedio pod pritiskom.Volio bih da nije zbog toga.
To bi onda bio cirkus.
Ma ne bi,veci cirkus je bilo njihovo izostavljanje.Ako je vec pozvao Cimirota moze i njih,ne vjerujem da bi mu neko zamjerao,naprotiv ispravio bi gresku koju mu bogami zamjere mnogi.Nikad nije kasno ispraviti gresku.

Interesantno kako niko nije rekao da je naknadni poziv Cimirotu cirkus a ako bi bili pozvani i ovi bio bi,zbilja ne razumijem.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 jun 2015, 00:51

Bgm bude li nam trebao gol nayebali smo ako budemo uvodili drugog spica uz Edina, izbor je nikakav trebao je makar Bajica pozvati od ovih napadaca sto daju golove. Vedo u depresiji, Djuric radijus kretanja k'o brisaci kod Fice, ne znam daj Boze da ih raspemo u prvih 45 minuta pa da se baziramo na Izeta, Lulica i Viscu u kontrama.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 03 jun 2015, 00:51

Pa Bajic je pozvan vec u repku (mladu), tu je puno potrebniji, sa seniorima bi bio samo reda radi a ovamo ima da deremo Norvesku po opklad !!! ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 jun 2015, 01:06

Mesa bi trebao angazovati Bajru Mehmedovica da igrace bolje fizicki pripremi.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 jun 2015, 01:10

Sabinho je napisao/la:Bgm bude li nam trebao gol nayebali smo ako budemo uvodili drugog spica uz Edina, izbor je nikakav trebao je makar Bajica pozvati od ovih napadaca sto daju golove. Vedo u depresiji, Djuric radijus kretanja k'o brisaci kod Fice, ne znam daj Boze da ih raspemo u prvih 45 minuta pa da se baziramo na Izeta, Lulica i Viscu u kontrama.
Ako budu igrali bunker (a igrat ce), Djuric moze bit vrlo koristan. Nakidat i ubacivat, a Dzeko neka kupi druge lopte. Djuric vrlo lijepo spusta loptu za suigrace. Nije lako cuvat dva igraca poput Dzeke i Djurica. Ako se budemo mucili, Djuric je bolji plan B i od Zeca i Bajica i Vede.

Naravno ne od pocetka da krene, ali da udje ako zatreba.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jun 2015, 09:02

Cartman je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Bgm bude li nam trebao gol nayebali smo ako budemo uvodili drugog spica uz Edina, izbor je nikakav trebao je makar Bajica pozvati od ovih napadaca sto daju golove. Vedo u depresiji, Djuric radijus kretanja k'o brisaci kod Fice, ne znam daj Boze da ih raspemo u prvih 45 minuta pa da se baziramo na Izeta, Lulica i Viscu u kontrama.
Ako budu igrali bunker (a igrat ce), Djuric moze bit vrlo koristan. Nakidat i ubacivat, a Dzeko neka kupi druge lopte. Djuric vrlo lijepo spusta loptu za suigrace. Nije lako cuvat dva igraca poput Dzeke i Djurica. Ako se budemo mucili, Djuric je bolji plan B i od Zeca i Bajica i Vede.

Ni da crtas ne mozes objasniti neke stvari, cuj krakterisanja Djurica radijus kretanja ko brisaci od fice, pa ne zove njega Mesa da trci, zove ga za stvari koje ti je Cartman objasnio. Stavis njega i Dzeku u napad i to je panika u odbrani jer su obojica jaki u skoku a na povratnoj cekaju Izet, Pjana, Medo pa i Lulic, eh svasta.
Djuric je odlican plan B i kada vodimo i cuvamo rezultat, jer se uvijek moze zagraditi i izboriti faul i dopustiti odbrani predah.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 jun 2015, 09:10

Dzeko i Djuric su defanzivno slabi i nisu pokretljivi, to je minus dva igraca u fazi odbrane i izgradnje napada.
Isla bi ta taktika kada bi igrali viktorije , ali ne zaboravite da su Izraelci brzi i okretni (poput Nigerijaca) i da bi bilo tesko kontrolisati sredinu sa takva dva igraca u spicu, a bez sredine nema ni sansi za napadace. Djuric je opcija za zadnjih desetak minuta, ako bude voda u usima , nabacuj u sesnaest, pa sta bude.
Dzeko je sasvim dovoljan za klasicnog , robusnog centarfora. Ne vidim sto raja ima otpor prema Zecu? Decko ima odlicnu polusezonu u dobroj ligi, zabijao Galatasarayu, Besiktasu, ima karakteristike koje nam hronicno fale u spicu...

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 03 jun 2015, 10:09

bhsport je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Ni da crtas ne mozes objasniti neke stvari, cuj krakterisanja Djurica radijus kretanja ko brisaci od fice, pa ne zove njega Mesa da trci, zove ga za stvari koje ti je Cartman objasnio. Stavis njega i Dzeku u napad i to je panika u odbrani jer su obojica jaki u skoku a na povratnoj cekaju Izet, Pjana, Medo pa i Lulic, eh svasta.
Djuric je odlican plan B i kada vodimo i cuvamo rezultat, jer se uvijek moze zagraditi i izboriti faul i dopustiti odbrani predah.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Izetu i Mudonji ne dat u sesnesterac, ta dvojica samo sa 20 m i vise znaju dat go :D
Odbrana beton sa Spahicem , Zukom, Kolasincem , Besicem, Mujdzom ...Hare, Izo, Pjanic samo ofanzivno i derat ih :D
3:0 za nas :D
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 03 jun 2015, 10:23

Džeko,Đurić,Pjana,Medo,...de ljudi pa nemamo šanse,tako.To bi bilo super da je sa druge strane repka Papua Nove Gvineje,i da igramo što neko reče viktorije.Pa mi bi bili najsporija repka u zadnjih 50 godina kvalifikacija.Pa ova 4 igrača je 40% ekipe,uzmi 2 stopera i dva beka ..pa ko će onda igrati,ko će trčati za njihovim igračima,aaa jasno je, mi bi imali tehniku tako..pa telepatski sprečavali njihove napade.Samo Džekson napred,i Pjanu koji zna sve sa loptom i što više brzih pokretljivih igrača(Beša,Izet,Višća,Lulić)....pa onda u toku igre korigovati ako negdje baš puno škripi..

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 03 jun 2015, 10:31

aqarius je napisao/la:Džeko,Đurić,Pjana,Medo,...de ljudi pa nemamo šanse,tako.To bi bilo super da je sa druge strane repka Papua Nove Gvineje,i da igramo što neko reče viktorije.Pa mi bi bili najsporija repka u zadnjih 50 godina kvalifikacija.Pa ova 4 igrača je 40% ekipe,uzmi 2 stopera i dva beka ..pa ko će onda igrati,ko će trčati za njihovim igračima,aaa jasno je, mi bi imali tehniku tako..pa telepatski sprečavali njihove napade.Samo Džekson napred,i Pjanu koji zna sve sa loptom i što više brzih pokretljivih igrača(Beša,Izet,Višća,Lulić)....pa onda u toku igre korigovati ako negdje baš puno škripi..
Ma dobro, Medo i Djuric svakako ne mogu igrati zajedno ili jedan ili drugi.A svakako ti onda ostanu u igri Lulic, Izet/ Visca , Besic ...Pjanic iza napadaca ne moze dati max kao na zadnjem veznom, treba postaviti neki optimum tehnike i brzine.Imas dakle trkace Besica, Lulica, Viscu, Kolasinca, Zuku...a ovamo imas tehnicare Medunjanina, Pjanica, Dzeku, Izeta koji zacas mogu zabiti go.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jun 2015, 10:49

adoo11 je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Džeko,Đurić,Pjana,Medo,...de ljudi pa nemamo šanse,tako.To bi bilo super da je sa druge strane repka Papua Nove Gvineje,i da igramo što neko reče viktorije.Pa mi bi bili najsporija repka u zadnjih 50 godina kvalifikacija.Pa ova 4 igrača je 40% ekipe,uzmi 2 stopera i dva beka ..pa ko će onda igrati,ko će trčati za njihovim igračima,aaa jasno je, mi bi imali tehniku tako..pa telepatski sprečavali njihove napade.Samo Džekson napred,i Pjanu koji zna sve sa loptom i što više brzih pokretljivih igrača(Beša,Izet,Višća,Lulić)....pa onda u toku igre korigovati ako negdje baš puno škripi..
Ma dobro, Medo i Djuric svakako ne mogu igrati zajedno ili jedan ili drugi.A svakako ti onda ostanu u igri Lulic, Izet/ Visca , Besic ...Pjanic iza napadaca ne moze dati max kao na zadnjem veznom, treba postaviti neki optimum tehnike i brzine.Imas dakle trkace Besica, Lulica, Viscu, Kolasinca, Zuku...a ovamo imas tehnicare Medunjanina, Pjanica, Dzeku, Izeta koji zacas mogu zabiti go.
Znam ja adoo da je tebi Medunjanin favorit ali prika ja vec duze vrijeme imam mogusnost gledanja utakmica na Riazoru uzivo. Ja ga u ovom momentu ni u kakvim solucijama ne vidim u prvoj momcadi na terenu. Po meni se Medo gasi, volio bi da grijesim. Pitam se ako dodju Milicevic i Vrancic hoce li imati i mjesta u sastavu ali ajde da ti ne kvarim uzivanje u kombinacijama. Spor je do boga a ne igra u svom klubu skoro nikako. Ne zato sto je povrijedjen nego sto je igrac kojeg je pojelo vrijeme. Nadam se da nas moze razuvjeriti i makar bljesnuti jos koji put.

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 03 jun 2015, 10:57

polako se priblizava tekma koja je bas bit ili nebit! ulog je jasan, dobijemo izrael i vjerujem da cemo uzet to trece mjesto, za nesto vise ovisimo od belgije i velsa da jedan od njih izgubi dva puta u zadnji 5 tekma! jednom od nas i jos jednom od nekog drugog! nesto sto nedjeluje tako realno jer bi i mi morali dobit sve do kraja a moramo igrat sa belgijom u briselu! nasa realna ocekivanja u ovom trenutku bi trebala bit ta treca pozicija i novi, treci po redu baraz koji ce svakako bit dosta "laksi" sad nego ona 2 puta sa portugalom! sve to ovisi od nase utakmice sa izraelom, jedino pobjeda nama igra, cak i nerijeseno ako bude mi smo gotovi i nadam se da ce mesa nalozit i motivisat igrace da daju 100% od sebe poslje vrlo lose odigranih sezona od vecine njih! da imamo kvaliteta da dobijemo sve osim belgije smo pokazali bas u toj tekmi sa belgijom u zenici! nosili smo se sa najboljom ekipom u grupi pa i da smo pobjedili umjesto ono 1-1 nebi bilo nezasluzeno! e sad je stvar motivacije i ozbiljnosti, u ovim kvalifikacijama nismo zakazali sa jacim protivnicima(belgija kuci 1-1, vales u gostima 1-1)nego u onim "sigurnim" utakmicama gdje se i prije pocetka iste upisuju 3 boda i pitanje bi jedino trebalo bit sa koliko razlike dobijamo! ovo je prvi put u zadnje 4 kvalifikacije da gubimo bodove na tim utakmicama jer smo njih rijesavali po propisu pod cirom pa i za prva dva mandata papeta! sa bodovima protiv kipra i izraela sad bi i mi kao belgija i wales imali 11 bodova i po rasporedu bi vjerovatno bili i najveci favorit da zavrsimo prvi.. ovako strepimo za goli zivot pa cak i za taj pisljivi baraz! nas problem u ovim kvalifikacijama je ocigledno motivacija i normalno neprofesionalni rad papeta koji je doveo do ovoga! pitanje je mozeli mesa to okrenut i pokrenut ekipu koja u sustini neigra fudbal kako treba bas od one utakmice sa latvijom gdje smo odigrali mozda i svoju najbolju napadacku utakmicu u historiji....

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 03 jun 2015, 11:02

Adoo,odlično si to rekao mora se uspostaviti neki balans,trke i tehnike,mada je najbolje da imaš extra trkača koji je i veoma dobar tehničar.U suštini ,naša igra će najviše da zavisi od igre protivnika.Zavisi od toga kakvi su njihovi apetiti,hoće li odbranu postaviti visoko gdje bi mi imali više prostora nazad,pogotovo brza krila ili će se zgurati nazad,gdje bi nam onda u gužvi trebala robusnost i Džeke i Đurića i spuštanje lopte suigračima i dobrim šuterima...u stvari to je sve čar igre.Fino je sa rajom ovako kulturno prodiskutovati..šta bi kao mi ...čisto da nas vrijeme prođe,,pozdrav,

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], amkeivke, CAGarfia, General505, GG3, guillermo, hansbosna, izdzezveubrazil, jasmin10, riki46, Serha i 67 gostiju.