NK Široki Brijeg

Dabar
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Dabar » 20 apr 2010, 10:48

ŠB_Fidelis je napisao/la:Carina, to je stvar stava ljudi, da ne ulazim previse u detalje, razumije me savrseno onaj tko je stanovnik ŠB, a znas i sam kako to ide cim krenes malo dalje od Mostara, a gdje je komercijalizacija branda i briga o marketingu NK ŠB za takvo sto, fakticki ne postoji. Ograniceni su u tom pogledu. Pored toga imas i lokalne ''peripetije'' sa upravom NK.
E sad, nasuprot svemu, s druge strane imas KK Široki i upravu koja vise 'lezi' tim ljudima, a plus osjetno veca je kvaliteta i kudikamo jaca liga, samim time taj klub ima gledanost od 3000 po utakmici u NLB ligi, sto je jaka brojka za prakticki bilo koji klub u datoj ligi.
S druge strane imas premijerligu BiH poznatu po korupcijama, sranjima, a zna se koliko se Široki trudi biti organiziran i pruziti uvjete za igru i prijem na stadion, i to redovito radi, a onda recimo odes negdje na stranu i to ti ne bude uzvraceno. Ljudi takvo sto, naravno, pamte, i kroz godine to radi kontraefekt i stvara se misljenje favoriziranja pojedinih, i sl., nebitno da li je to istina ili ne. Stvori se takodjer i misljenje 'cemu gledati kad znam da ce dobiti 95 posto utakmica kuci'.

Junacina, lupetas ipak s brojkama, prosjek je 1500-1600 ove sezone, tako nesto, cisto gledajuci po stranim siteovima za nogometnu statistiku.
Gore sam vec naveo primarne razloge takvih brojki, gledanost trenutacno jest losa, a bila je kudikamo veca ne tako davno (recimo vec sam postavljao, Široki je ne tako davno imao vecu gledanost od Borca ili umalo, npr., i slicnih osjetno vecih sredina, a gle danas). Broj stanovnika uvelike odrazava posjetu, to je jasna stvar.
Medjutim, kad si potegao to pitanje, po meni je recimo veca sramota, hajmo reci, onda da ostali u ligi, osim eto sad Zelje i Borca, imaju mozda eto 1000ak vise gledatelja u prosjeku, a dolaze iz sredina i do 50 puta vecih. Jel shvacas poantu? Oni bi onda morali svi imati najmanje 10 000 u prosjeku u odnosu na nas. Ali nemaju, imaju od 2000-3000, a to brate neki relevantan faktor nije kad dolazis iz sredine koja je 10-50 puta veca od Širokog Brijega.

Da se digne kvalitet lige, da se pokaze da nismo mi levati sto ulazemo u sebe i dajemo sansu ostalima da ustvari IGRAJU na nasem terenu samo da bi nas sjebavali u gostima, onda bi sigurno i veca gledanost bila. Ali, to je problem opcenito BH lige, a to sto se naloze recimo gledatelji Zelje nakon dugo godina posta (da ne shvate pogresno ljudi ovo, koristim kao ilustraciju) je odraz trenutacne euforije i nekih drugih stvari.
evo nešto ovako slično sam htio napisati kao fidelis,Široki ima svoju publiku,navijače,nije to u tako velikom broju(kao npr. što ima željo,čelik..)samo što treba tu publiku navući na pecaru,dokaz tome je da smo prve 2-3 sezone otkad se igra liga imali posjetu od cca 2500 ljudi,radi usporedbe sloboda,zrinjski,velež sada imaju manju od toga(prema transfermarktu ili soccerway,drugih str koje se bave statistikom nema)jednostavno ljudi ovdje teško se odlucuju za nogometne tekme,evo znam ljudi dosta pitaš ga,hajmo na nogomet,dosta njih odgovori,ma šta će mi to em štela,to je najjadnija liga,šta ja imam vidit kad mi dođu travnik,borac...,jednostavno na nogomet idu oni istinski ljubitelji nogometa,dok evo košarka 3000 prosjek za ovakvu sredinu(pa tko tu ide na tekme,većinom domaći ljudi..)dakel košarka je zadnjih 3-4 god in u Širokom,i recimo europske utakmice partizani,banants cca 5000 ljudi,nije nešto atraktivno ali ljudi znaju tu nema korupcije,namještanja,igra se dobar nogomet ovo šturm,basel,besiktas,herts 7-8000 pa sve je to(većinom)naša publika,to je dokaz da mi imamo svoju publiku samo je problem dovući je na stadion,a dok je ovake lige teško će biti,a ovo što se uspoređuje posjećenost
zaista je nisko uzdizati npr. velež ispred širokog kojeg prati tek 600 ljudi više u prosjeku,i sarajeva koji ima nešto više od 3000 ljudi u prosjeku(a znamo svi kolike su sredine,i tradicija klubova,a i rezultati nisu ništa lošiji od Širokog...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 apr 2010, 23:32

Sutra po 3 boda u sarajevo... AJMO ŠIROKI :!: :!:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 20 apr 2010, 23:34

Barney Stinson je napisao/la:Sutra po 3 boda u sarajevo... AJMO ŠIROKI :!: :!:
Dobro nam dosli, dragi gosti..... ;)
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 20 apr 2010, 23:43

NAPRIJED SIROKI !!! 8-)

Sretno sutra dabogda uzeli 3 boda .
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 apr 2010, 23:46

TheManiacs je napisao/la:
NAPRIJED SIROKI !!! 8-)

Koliko sam upoznat sa stanjem na tabeli nama bi najviše remi odgovarao.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 20 apr 2010, 23:52

NAPRIJED SIROKI !!! 8-)

dijete drago, upitaj se malo sta pises...

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 20 apr 2010, 23:53

Madafaka je napisao/la:
NAPRIJED SIROKI !!! 8-)

dijete drago, upitaj se malo sta pises...
slazem se...
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 apr 2010, 23:53

Vjerovatno sumnjaš da je mene shvatio.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 apr 2010, 00:09

Samo tri boda sutra ih opravdavaju za ovakvu katastrofalnu polusezonu gdje su apsolutno sve tesko steceno u prvom dijelu stigli, mada iskreno sumnjam da za to imaju snage u ovom momentu, daleko od toga, izgledniji im je debakl s onakvom igrom i pristupom... Svejedno, momci samo hrabro i sretno! SAMO ŠIROKI! Eventualne kompleksase, provokatore i djecu molim da unaprijed zaobidju temu kad veze nemaju sta pricaju niti su i o cemu osobno upuceni, a uzimaju za sebe da se prave mangupima. Samo se tema bezveze kvari...
...Život za Široki...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 apr 2010, 00:14

ŠB_Fidelis je napisao/la:provokatore i djecu molim da unaprijed zaobidju temu kad veze nemaju sta pricaju niti su i o cemu osobno upuceni, a uzimaju za sebe da se prave mangupima. Samo se tema bezveze kvari...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 21 apr 2010, 11:05

NAPRIJED SIROKI !!! 8-)

OMG ja idola ... skontaj se malo ;)
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

znalac
Kontakt:

Post Postao/la znalac » 21 apr 2010, 13:45

sarajlije vi ste malo sad nabrijani znamo zbog vec cega i malo smirit strasti
i samo da bude fer suđenje i fer igra nek bolji pobjedi
zelim vama srecu nama bod(ove) :D

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 21 apr 2010, 18:08

goooooo,taman što smo se wagnera napljuvali kako se ne bori,on se iskupi,ajmo izdržat remi...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 21 apr 2010, 18:50

aje nije loše,malo su se iskupili ali to nije to,vjerujem da će nas nakon ovih 1-1 sarajlije još više mrziti,jer ovo je 4 utakmica zaredom na koševo gdje smo ostali neporaženi..

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 apr 2010, 18:53

Cestitke momcima, vrijedan bod, konacno su malo stisli muda i ustvari nesto i odigrali onako kako znaju, mogu i moraju, ili bar da izvuku rezultat. Puno bi nam znacila tri boda, previse toga smo prosuli, pogotovo kuci, puno puno previse, ali s obzirom na uvjete i sve ostalo, ne moze nitko reci da je neuspjeh sa Koseva se vratiti porazen, stoga, momci bravo, i dajte vise jednom odigrajte dvije zaredom utakmice da valja!
...Život za Široki...

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 21 apr 2010, 19:00

odlično, bod ko kuća! dobro je sto smo i dalje treći! idemo dalje ,jeli sad celik na pecari?
koliko je bilo gledatelja?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 apr 2010, 19:02

:D e pa nek vam je sretno
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

homer
Kontakt:

Post Postao/la homer » 21 apr 2010, 19:04

nisi dobrodošao
ponosna moja je zemlja HERCEGOVINA!!

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 21 apr 2010, 19:19

bas me sad zanima kako ce varesanovic opravdat onu izjavu kad kaze sve osim pobijede je ravno katastrofi , nisam navijac sirokog al niko protiv takve ekipe nesmije tako izjavljivat aaa to je u nasoj ligi postalo uobicajno kad neko gostuje pa odma upisu tri boda a ako se nesto ne planirano desi onda belaj , na fer bodrenju kao i sirokom na bodu

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 apr 2010, 19:23

kristian je napisao/la:bas me sad zanima kako ce varesanovic opravdat onu izjavu kad kaze sve osim pobijede je ravno katastrofi , nisam navijac sirokog al niko protiv takve ekipe nesmije tako izjavljivat aaa to je u nasoj ligi postalo uobicajno kad neko gostuje pa odma upisu tri boda a ako se nesto ne planirano desi onda belaj , al cestitam navijacima sarajeva na fer bodrenju kao i sirokom na bodu
:roll: :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: fks74 i 40 gostiju.