Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la FaraonTM » 03 jun 2015, 23:54

Sabinho je napisao/la:
Slazem se i za to. Eh sad, na osnovu cega je jedan od njih "Pele" za ostalu dvojicu? Po nekom ucinku, potezu, nekom fudbalskom segmentu? To mi nikako ne ide u glavu. Ja nikad ne bi napisao za Samira da je Pele za Amira jer to nije nikako objektivno.
Ma dobro @Sajo razmišlja malo navijački, a ako već pišemo ovdje onda treba gledati kao navijač reprezentacije bez klupskih obilježja.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 03 jun 2015, 23:54

Željooooo je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:Sandzak je sastavni dio drzave Srbije, mali je rodjen tamo, tamo igra i logicno je da ce igrati za njihovu reprezentaciju. On nema apsolutno nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom. Isto kao sto nema ni Adem Ljajic. Prirodna stvar je da igra za njihovu reprezentaciju.
Druga stvar je, recimo sa Kolasincem, kojem je majka Bosanka, ili sa Alenom Halilovicem kojem je otac Bosanac.
Kakvu si glupost napisao, :puke: u stilu one Safetove recenice prirodno je da Seferović igra za Švicarsku :damn:
Evo sad govorimo o Bošnjacima, za svakog Bošnjaka pa makar da je rođen u Keniji se moramo boriti ako ima kvalitet, za mene je isti onaj Bošnjak koji živi u BiH, sa onim što živi u Sandžaku, Vojvodini, Srbiji, Kosovu, Hrvatskoj, Turskoj itd, i tu ne treba praviti razlike. Zamisli samo da Srbin iz Beograda kaže ovom što živi na Kosovu da je manje vrijedan u odnosu na njega, to nikad neceš cuti al mi Bošnjaci smo posebni u svemu pa tako i u ovome..
Hajd ti meni samo reci po kojem osnovu bio on dobio drzavljanstvo BiH??
Bosnjaci kao nacionalna skupina u Srbiji spadaju u red manjina, i njihova prava se postuju u skladu sa zakonima, ali na njihovom pasošu je grb Srbije. I kada on ode negdje u Evropu on je Srbijanac. Ista stvar je sa Srbima i Hrvatima iz Bosne. Na njihovom pasosu je grb Bosne i Hercegovine i gdje god da odu oni su Bosanci. Za reprezentacije Srbije u svim sportovima igraju i pripadnici manjina....Miralem Sulejmani (mislim da je Rom), Adem Ljajic (Bosnjak), Denis Sefik (mislim da je i on Rom), Amela Terizic, Asmir Kolasinac, Emir Bekric....i ima ih jos koliko hoces, ta drzava ih je stvorila u sportskom smislu, i prirodno je da nastupaju pod njihovom zastavom.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 jun 2015, 23:59

FaraonTM je napisao/la:Ma dobro @Sajo razmišlja malo navijački, a ako već pišemo ovdje onda treba gledati kao navijač reprezentacije bez klupskih obilježja.
Malo :D :D

Pa ako je stvarno sa 17 godina "Pele" za Radovca onda ce oboriti sve rekorde Premijer lige u transferima vec sada a klubovi ce cekati u redu da ga kupe. Znaci visemilionski transfer bi trebao biti realnost za par mjeseci.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 04 jun 2015, 00:01

Principatus je napisao/la:@ bulbasor

Da je jevrejski Japanac crne koze, a postoje mogucnosti da zaigra za nas jer mu je pramajka bila intimna sa Bosnjakom iz Sandzaka ili bosanskim Srbinom iz Banja Luke, ja bih ga pokusao dobiti za repku ako valja. Cuj da li Bosnjak treba igrati za BiH. Retoricko pitanje.
Ti ocigledno ne vladas terminima Bosnjak i Bosanac i njihovom znacenju. Proguglaj malo ;)
Shvati da nisu svi Bosnjaci Bosanci.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 jun 2015, 00:10

bulbasor je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:Sandzak je sastavni dio drzave Srbije, mali je rodjen tamo, tamo igra i logicno je da ce igrati za njihovu reprezentaciju. On nema apsolutno nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom. Isto kao sto nema ni Adem Ljajic. Prirodna stvar je da igra za njihovu reprezentaciju.
Druga stvar je, recimo sa Kolasincem, kojem je majka Bosanka, ili sa Alenom Halilovicem kojem je otac Bosanac.
Kakvu si glupost napisao, :puke: u stilu one Safetove recenice prirodno je da Seferović igra za Švicarsku :damn:
Evo sad govorimo o Bošnjacima, za svakog Bošnjaka pa makar da je rođen u Keniji se moramo boriti ako ima kvalitet, za mene je isti onaj Bošnjak koji živi u BiH, sa onim što živi u Sandžaku, Vojvodini, Srbiji, Kosovu, Hrvatskoj, Turskoj itd, i tu ne treba praviti razlike. Zamisli samo da Srbin iz Beograda kaže ovom što živi na Kosovu da je manje vrijedan u odnosu na njega, to nikad neceš cuti al mi Bošnjaci smo posebni u svemu pa tako i u ovome..
Hajd ti meni samo reci po kojem osnovu bio on dobio drzavljanstvo BiH??
Bosnjaci kao nacionalna skupina u Srbiji spadaju u red manjina, i njihova prava se postuju u skladu sa zakonima, ali na njihovom pasošu je grb Srbije. I kada on ode negdje u Evropu on je Srbijanac. Ista stvar je sa Srbima i Hrvatima iz Bosne. Na njihovom pasosu je grb Bosne i Hercegovine i gdje god da odu oni su Bosanci. Za reprezentacije Srbije u svim sportovima igraju i pripadnici manjina....Miralem Sulejmani (mislim da je Rom), Adem Ljajic (Bosnjak), Denis Sefik (mislim da je i on Rom), Amela Terizic, Asmir Kolasinac, Emir Bekric....i ima ih jos koliko hoces, ta drzava ih je stvorila u sportskom smislu, i prirodno je da nastupaju pod njihovom zastavom.
Da ja tebe pitam po kom osnovu Subotić igra za Srbiju,? po kom osnovu Srna i Lovren igraju za Hrvatsku ? pa Subotić nikakve veze ni on a ni familija njegova nemaju sa Srbijom, pa opet igra za Srbiju, uvijek se može nešto uraditi kao što je Subotić uradio i prepravio mjesto rođenja svog dede :lol:
Ono što provjereno znam je da se Asmir Kolašinac nudio našima da nastupa za BiH, i vidio kakva bagra radi u tom komitetu i onda mu Srbija ponudila fenomenalne novcane uslove i sad njih predstavlja..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 04 jun 2015, 00:24

Željooooo je napisao/la:
Da ja tebe pitam po kom osnovu Subotić igra za Srbiju,? po kom osnovu Srna i Lovren igraju za Hrvatsku ? pa Subotić nikakve veze ni on a ni familija njegova nemaju sa Srbijom, pa opet igra za Srbiju, uvijek se može nešto uraditi kao što je Subotić uradio i prepravio mjesto rođenja svog dede :lol:
.
Pretpostavljao sam da ces na ovaj nacin odgovoriti, i otprilke si upravu. Ali to je sada stvar politike i bliske proslosti na ovim prostorima. Ja sam iznio svoje licno misljenje za koje sam siguran da je ispravno. Uvijek ce mi drazi biti igraci koji su ponikli u Zelji, Sarajevu, Velezu, Borcu, Slobodi i koji sada igraju za reprezentaciju, od ovih koji su ponikli vani.
Sta ti mislis sto je Dzeko popularniji igrac kod naroda u Bosni i Hercegovini od ostalih reprezentativaca??? Ima li to veze sto je jedan od rijetkih koji je uspio iz ovog blata ili recimo sto je bio prvi strijelac Bundeslige???

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jun 2015, 00:25

Ajax je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ma dobro @Sajo razmišlja malo navijački, a ako već pišemo ovdje onda treba gledati kao navijač reprezentacije bez klupskih obilježja.
Malo :D :D

Pa ako je stvarno sa 17 godina "Pele" za Radovca onda ce oboriti sve rekorde Premijer lige u transferima vec sada a klubovi ce cekati u redu da ga kupe. Znaci visemilionski transfer bi trebao biti realnost za par mjeseci.
Joj Sajo u šta me uvali, sad mene citiraju kao da sam ja rekao :tralala: :P
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 jun 2015, 00:26

FaraonTM je napisao/la:Joj Sajo u šta me uvali, sad mene citiraju kao da sam ja rekao :tralala: :P
Ma nema veze samo opusteno. :salut: :salut:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 jun 2015, 01:51

bulbasor je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
.
Pretpostavljao sam da ces na ovaj nacin odgovoriti, i otprilke si upravu. Ali to je sada stvar politike i bliske proslosti na ovim prostorima. Ja sam iznio svoje licno misljenje za koje sam siguran da je ispravno. Uvijek ce mi drazi biti igraci koji su ponikli u Zelji, Sarajevu, Velezu, Borcu, Slobodi i koji sada igraju za reprezentaciju, od ovih koji su ponikli vani.
Sta ti mislis sto je Dzeko popularniji igrac kod naroda u Bosni i Hercegovini od ostalih reprezentativaca??? Ima li to veze sto je jedan od rijetkih koji je uspio iz ovog blata ili recimo sto je bio prvi strijelac Bundeslige???
Zato sto je najbolji igrac i njegova pojava je simbol uspona repke. Zar mislis da je Ibraka u repki da ne bi bio popularniji od Dzeksona. Apropo Bosnjaka i Bosanaca. I Bosanci i Bosnjaci iz Bosne i iseljenistva bi svi trebali igrati za BiH. Mi smo kao narod i u Srbiji i u Hrvatskoj nacionalna manjina za razliku od nasih susjeda koji su u BiH konstitutivni narod. Cuj da pripadnik nacionalne manjine ne moze dobiti papire od maticne drzave. Pa to samo u BiH ima i bit ce dok u repki igraju oni koji jedva toleriraju postojanje ove drzave. Neka Vranjesa ali mene bi bilo stid istrcati u dresu BiH. Pa u Banja Luci se za Ljiljane u zatvor ide.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jun 2015, 07:49

bulbasor je napisao/la:

Da je jevrejski Japanac crne koze, a postoje mogucnosti da zaigra za nas jer mu je pramajka bila intimna sa Bosnjakom iz Sandzaka ili bosanskim Srbinom iz Banja Luke, ja bih ga pokusao dobiti za repku ako valja. Cuj da li Bosnjak treba igrati za BiH. Retoricko pitanje.
Ti ocigledno ne vladas terminima Bosnjak i Bosanac i njihovom znacenju. Proguglaj malo ;)
Naravno da nisu, neki Bosnjaci su i Nijemci ili Francuzi, ali ako mogu igrati za nas sve se mora uraditi da tako bude, a o Sandzaku da ne govorimo. Ljajic naravno nije primjer za to, oko njega se pokusalo, ali on voli pevati himnu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 04 jun 2015, 15:53

Principatus je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:

Naravno da nisu, neki Bosnjaci su i Nijemci ili Francuzi, ali ako mogu igrati za nas sve se mora uraditi da tako bude, a o Sandzaku da ne govorimo. Ljajic naravno nije primjer za to, oko njega se pokusalo, ali on voli pevati himnu.
Džaba ako on nema nikog unazad par generacija rođenog u BiH, FIFA ga tretira kao stranca.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 jun 2015, 16:18

Ima ih zaboravljenih, ima ih i potencijalnih ali ima i onih koje treba nogirati.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 04 jun 2015, 17:22

A ima i Avdija svemoćni koji kontroliše lopte umom, da Bog da nam Avdija ostario u reprezentaciji, speed demon jest da je smotan al je brz.

(ovo govorim bez trunke cinizma, neka ga u repki) !!!
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jun 2015, 23:59

Haris Vuckic told he won't play for Slovenia again if he signs for Rangers

Haris Vuckic has been told he won’t play for his national team as long as he is playing second tier football with Glasgow Rangers.

The Newcastle United midfielder could return to the club’s Benton base on July 1 after a stint on loan with the Ibrox side, making 18 appearances and scoring nine goals.

But Rangers failed to win automatic promotion and then were beaten in an ill-tempered Scottish Championship play-offs final with Motherwell.

Vuckic’s future remains in the air but he still has one year left on his contract at the Magpies.

However, one of the most promising players from his generation in Slovenia has been warned he won’t play international football if he remains at Rangers next season.

Slovenia boss Srecko Katanec said: “Haris played for Rangers in the second division in Scotland.

“I was disappointed, not just with him, but with the quality of the league he was playing in.

“I would have thought Rangers would have had a better team.”
Ima jedan nastup za Sloveniju u prijateljskoj protiv Skotske. :kafa:
Don't believe the hype.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 05 jun 2015, 00:13

SGD53 je napisao/la:A ima i Avdija svemoćni koji kontroliše lopte umom, da Bog da nam Avdija ostario u reprezentaciji, speed demon jest da je smotan al je brz.

:rol: :rol: :rol:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 jun 2015, 00:19

Pivopija je napisao/la:
SGD53 je napisao/la:A ima i Avdija svemoćni koji kontroliše lopte umom, da Bog da nam Avdija ostario u reprezentaciji, speed demon jest da je smotan al je brz.

:rol: :rol: :rol:
Evo i dokaz !
slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 jun 2015, 12:10

akisarajevo92 je napisao/la:
Haris Vuckic told he won't play for Slovenia again if he signs for Rangers

Haris Vuckic has been told he won’t play for his national team as long as he is playing second tier football with Glasgow Rangers.

The Newcastle United midfielder could return to the club’s Benton base on July 1 after a stint on loan with the Ibrox side, making 18 appearances and scoring nine goals.

But Rangers failed to win automatic promotion and then were beaten in an ill-tempered Scottish Championship play-offs final with Motherwell.

Vuckic’s future remains in the air but he still has one year left on his contract at the Magpies.

However, one of the most promising players from his generation in Slovenia has been warned he won’t play international football if he remains at Rangers next season.

Slovenia boss Srecko Katanec said: “Haris played for Rangers in the second division in Scotland.

“I was disappointed, not just with him, but with the quality of the league he was playing in.

“I would have thought Rangers would have had a better team.”

Treba ovog momka privuć', i kaparisat'.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kapitano
Kontakt:

Post Postao/la Kapitano » 06 jun 2015, 01:10

Cican Stankovic iz Bijeljine prešao u RB Salzburg

slika

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jun 2015, 13:50

Cuj Cican. :tralala:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jun 2015, 14:10

Stanković je jedan od najboljih i najperspektivnijih golmana u Austriji, neka me ispravi @goalgetter ako griješim.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], ovisnik i 19 gostiju.