Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 04 jun 2015, 16:20

Nije mi se dalo crtati, al evo sad naletih na sliku kojom ti mogu docarati

slika

Vidis kako ide tribina i gore na vrhu imas ravninu. Ja zelim reci da vi trebate na tim tribinama iza golova isto tako izvuci tu neku terasu, ne mora biti nikakvog uredjenog prostora ispod nje i da se kroz ove ulaze na bocnim stranama penje gore do te terase. Na njoj se moze postaviti neki dodatni sadrzaj tipa standova s hranom i picem i od tuda se niz stepenice spustas na svoje mjesto.

Na takve sam ja mislio. Moze biti jedan ulaz na tribinu, to nije problem, ali da od tog ulaza imas vise ulaza na pojedinacne sektore na tribini, tj. da nesmetano i bez vece guzve dodjes do zeljeznih stepenica koje vode do tvog mjesta.

Pretpostavljam da se u vas udje i odmah si dolje na prvom redu, onom najblizem terenu i mozda mogu dva covjeka jedan pored drugoga proci. Nebi bilo lose da nekad uslikas kako izgleda ulaz na jednu tribinu iza gola :mrgreen:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 jun 2015, 16:29

slika

04.06.2015.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 04 jun 2015, 17:40

dobra vutra, baklave prave. ;)

DdIiNnOo
Kontakt:

Post Postao/la DdIiNnOo » 04 jun 2015, 21:44

Dzaba se ulozise novci ;) Sreca pa grad to uradi sam ! Nedo bog da su dali sta ko sto su za slaviju , pa rat bi izbio :) :)

Je li RAVNOOOOO OVOOOO .....
Čelik do bagro

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 jun 2015, 22:51

Signore je napisao/la:Nije mi se dalo crtati, al evo sad naletih na sliku kojom ti mogu docarati

slika

Vidis kako ide tribina i gore na vrhu imas ravninu. Ja zelim reci da vi trebate na tim tribinama iza golova isto tako izvuci tu neku terasu, ne mora biti nikakvog uredjenog prostora ispod nje i da se kroz ove ulaze na bocnim stranama penje gore do te terase. Na njoj se moze postaviti neki dodatni sadrzaj tipa standova s hranom i picem i od tuda se niz stepenice spustas na svoje mjesto.

Na takve sam ja mislio. Moze biti jedan ulaz na tribinu, to nije problem, ali da od tog ulaza imas vise ulaza na pojedinacne sektore na tribini, tj. da nesmetano i bez vece guzve dodjes do zeljeznih stepenica koje vode do tvog mjesta.

Pretpostavljam da se u vas udje i odmah si dolje na prvom redu, onom najblizem terenu i mozda mogu dva covjeka jedan pored drugoga proci. Nebi bilo lose da nekad uslikas kako izgleda ulaz na jednu tribinu iza gola :mrgreen:
Otprilike sam skontao. Takav je npr. ulaz na Marakanu. A što se tiče ovdje evo ti ova slika koja donekle može dočarati.
slika

Otprilike tri osobe staju paralelno u red. I ima pet redova stepenica. Doduše, pošto nema stolica možeš kuda hoćeš, ali da se postave stolice znači pet redova tih stepenica ima, plus zadnji red betona je iste širine kao i ovaj red za ulaz.

ferguson
Kontakt:

Post Postao/la ferguson » 04 jun 2015, 23:16

Jel počelo postavljanje krova u Širokom?
Torcida svitli u mraku, baklje lete po zraku,
grmi ka u Iraku, rulje ka na buvljaku ,
kažu kupit će Kaku,klonirat će Baku,
a Ferguson Alex žvakat će žvaku!
------------------------------------------------

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 jun 2015, 23:53

Pappy je napisao/la:
Signore je napisao/la:Nije mi se dalo crtati, al evo sad naletih na sliku kojom ti mogu docarati

slika

Otprilike sam skontao. Takav je npr. ulaz na Marakanu. A što se tiče ovdje evo ti ova slika koja donekle može dočarati.
slika

Otprilike tri osobe staju paralelno u red. I ima pet redova stepenica. Doduše, pošto nema stolica možeš kuda hoćeš, ali da se postave stolice znači pet redova tih stepenica ima, plus zadnji red betona je iste širine kao i ovaj red za ulaz.
Mislim da je najbolje rjesenje ova galerija izvan tribina kao sto je na zapadu BP rjeseno , setas cijelom duzinom i izadjes u sektor koji hoces ili ides kupiti sok vodu , ako trebas obaviti poziv nema galame kao na stadionu a 5 metara od tribina WC ti je tu , Nema boljeg rjesenja .
slika
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 jun 2015, 07:35

E to, bas kao Marakana, kako se prije nisam sjetio :mrgreen:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 05 jun 2015, 13:22

Signore je napisao/la:E to, bas kao Marakana, kako se prije nisam sjetio :mrgreen:
Kad ne razmišljaš. :P :mrgreen:

Ma šta znam. Da hoće UEFA ovako dozvoliti prva dva- tri kruga kvalifikacija, više nam i ne treba :mrgreen: , ja bih bio najsretniji. Samo da se natkrije simetrično, i da se stave stolice i reflektori i eto. :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 jun 2015, 16:47

Kad bi bilo rezultata vjerujem da bi se stadion doveo u red. Ovako vam uprava zna da nema potrebe i briga ih za dotjerivanje.

Bela
Kontakt:

Post Postao/la Bela » 07 jun 2015, 21:14

Ajmo navijaci Sarajeva u kakvom je stanju teren na stadionu Kosevo poslije Pape???

slika

slika

slika

Stadion Paderborna.Igrali su ove sezone u Bundesligi pa su ispali a stadion prelijep.Ja koliko znam ima oko 15 hiljada mjesta a na ovoj zadnjoj slici treba dovrsit dio tribine iz gola.Ovakav stadion treba uradit recimo Zeljeznicar netreba im veci a i ostali klubovi u Premijer Ligi.
Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 07 jun 2015, 22:37

Tribina iza gola je dovrsena. To je stajanje.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 08 jun 2015, 01:23

Mozda nije prava tema, ali koliko je kostao stadion Stozice?

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 08 jun 2015, 01:48

ferguson je napisao/la:Jel počelo postavljanje krova u Širokom?
nije..kreće sad za par dana..tako reče ovaj što radi na stadionu
naišao sam neki dan, vidim nešto se radi, kad neka firma iz Srbije radi teren..znači još bolji teren na Pecari se može očekivati..unatoč ne odlasku u EL odradio se travnjak i sad će krov i tako će Pecara imati cca 5000 natkrivenih mjesta

:zviz:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 08 jun 2015, 04:35

Pappy je napisao/la:Postoji sada i druga mogućnost. Više se ne koristi to, već ima kao neki sitni pijesak, ne znam tačan naziv. Svi novi vještaci sada to koriste, kažu da je mnogo bolje od ovog crnog. A i neće više biti pune patike toga. :mrgreen:
Taj pijesak se koristi na terenima vec barem 20 godina. Ja sam davno trenirao u jednom klubu u Njemackoj i oba terena su imala tu plasticnu travu sa pijeskom. Kada padnes, poderes se citav, koljena, dlanove, ali mi smo se na njega navikli i znali smo kako da padnemo da umanjimo to. Kad se malo podsjetim, cak sam i volio da igram na njemu. Vecinom smo svi imali ovakvu vrstu kopacki sa ovim malim cepovima.

slika
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 08 jun 2015, 22:29

Rijeka ima posebno web stranicu za stadion kakvu nema pola klubova u HNL-u a da ne govorimo o PLBiH:
http://www.stadionkantrida.hr

http://www.stadionkantrida.hr/wp-conten ... G_6378.jpg

da ne stavljam sliku jer je prevelika

:tokralju: :tokralju:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jun 2015, 22:34

Bice strasan ovaj stadion Rijeke.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 08 jun 2015, 22:36

Elegant je napisao/la:Bice strasan ovaj stadion Rijeke.
i ovaj pomoćni će biti strašan, a ne glavni :o

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 09 jun 2015, 12:02

InatSilanBosanski je napisao/la:Mozda nije prava tema, ali koliko je kostao stadion Stozice?
42.000.000€

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.