Eh, ta stara vremena...
Re: Eh, ta stara vremena...
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal nije pitanje života i smrti ! Fudbal je nešto mnogo važnije od toga !Rz88 je napisao/la:oprostiti da zaboraviti ne, nemoj mjesati rat i nogomet , lal
LFC Manager !
...za svoj klub,za svoj grad ako treba i život dat'...
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Sta je sad cemo malo i o srebrenici jel,aaa???3r0 je napisao/la:Ne smijemo zaboravljati lako !Rz88 je napisao/la:bilo pa proslo.....
Trebamo li Srebrenicu i onaj rat zaboraviti ? treba li reći bilo pa prošlo ?
E pa...
Ma poređenje bola !Srdjan Topola je napisao/la:Sta je sad cemo malo i o srebrenici jel,aaa???3r0 je napisao/la:Ne smijemo zaboravljati lako !Rz88 je napisao/la:bilo pa proslo.....
Trebamo li Srebrenicu i onaj rat zaboraviti ? treba li reći bilo pa prošlo ?
E pa...
Mogao sam i Aušvic navesti i slično !
Nek si se ti uhvatio nečega

...za svoj klub,za svoj grad ako treba i život dat'...
-
- Kontakt:
nek si srebrenicu naveo al nisi znao navesti jasenovac,oluju....
zasto stalno neke provokacije ,i na kraju ja dobijem ban
Konacno pocnite pricati o sportu i nece niko dobiti ban!!!!Srdjan Topola je napisao/la:nek si srebrenicu naveo al nisi znao navesti jasenovac,oluju....
AMAR OSIM!!!
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ja mislim da je Zeljo imao stadion velicine Marakane protiv Videotona da bi bilo puno ko sibica al **** u BiH se slabo ulagalo a bogami bilo bi para i u kasi pa bi mogli kupiti i bolji igrace.Inace sam uvjek navijao za Borca(BL) i sad kad vidim sta uradise od kluba dodje covjeku da ne povjeruje.
Sada sam navijac Veleza i zelim im svako dobro!!Pozdrav i naprijed rodjeni!!
Sada sam navijac Veleza i zelim im svako dobro!!Pozdrav i naprijed rodjeni!!

HSK Zrinjski je osnovan 1905. godine, ali nije najstariji klub u BiH ... Znam da je stariji klub bio srednjoskolski sportksi klub Osman iz Sarajeva, ali ne znam dali taj klub postoji sad i kako mu je ime.
Zrinjski je osnovao profesor Kustreba, u HKD Hrvoje kao HŠK Zrinjski da bi 1912. bio promjenjen u Gimnazijski klub Zrinjski. Pokojni nogometas i aktivist kluba Ivo Coric ostavio je u svojoj pisanoj ostavstini osobno sjecanje na prve godine HSK Zrinjskog. On pominje Gimnazijalni klub sa imenom Zrinjski, sjecao se i profesora Kustrebe, ali i nekih nogometasa, brace Novaka (Bruno i Edo), Rudolfa Brozovica, Marka Sutona, brace Merdzo (Zeljko i Ante), Mabida Pehlivanovica, Slavka Jukica, Ivana Bosnjaka, Karla Smita...

Početkom 1.sv rata zabranjen je svaki oblik sportkse aktivnosti Zrinjskom, pa on 1917. se udruzuje sa hrvatskim radničkim klubom te daju si ime Hercegovac. Zavrsetkom 1.svj rata Srbi su zeljeli prisvojtii Hercegovac sebi, stvaranjem Kraljevne Srba, Hrvata i Slovenaca da bi promvirali neke svoje "multietične" ideje, no tu dolazi do razilazenja te se opet vraca ime kluba HŠK Zrinjski 1922. godine. Zrinjski počinje igrati ozbiljne utakmnice, pa tako časopis Riječ je objavljivao: " Zrinjski je počeo da igra ozbiljne utakmice sa konkurentima u gradu (Velez,JSK, kasnije Vardar) i u blizoj okolici (Capljina), pa i dalje (Sarajevo, Trebinje), kao i u susjednoj Dalmaciji. Tako je Zrinjski 1923. godine postao prvak Mostara, pobijedivsi na svom igralistu (preko puta stare bolnice u Mostaru) jakog konkurenta JSK sa 1:0. U istoj godini opet je bio najbolji u gradu (savladani RSK "Velez" s 1:0 i JSK s 3:0). Na jednoj klupskoj fotografiji iz tih godina zapisan je kompletan sastav. Evo tih imena: Vjekoslav Vrancic, Kazimir Vlaho, Zivo Bebek, Rudi Janjusic, Husein H. Omerovic, Milivoj Smoljan (golman), Pero Golic, Mijo Milicevic, Muhamed Omeragic, August Kucinovic i Franjo Stimac. Vrijedne podatke o djelovanju kluba u periodu izmedju dva svjetska rata pamte i braca Ivan i Zuka Rebac, nogometasi Zrinjskog iz tog vremena. Tako list "Rijec" biljezi zapazanje gosp. Rebca kako je Zrinjski bio prvi mostarski klub koji je gostovao izvan grada. Klub je bio rado vidjen ucesnik natjecanja u Kotoru, Tivtu, Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku. Iako je u Mostaru bio omiljen kod gradjanstva, Zrinjski nije imao naklonost vlasti. Evo ilustracije: od 15 prvotimaca kluba samo je jedan bio zaposlen, za razliku od vlasti drazih klubova JSK-a i Vardara, gdje su, opet, rijetki bili bez posla. Odbojsnot jugoslovenskih vlasti prema svemu sto se odnosiloo na osjecaj hrvatstva osjetio je Zrinjski 1936. godine u Dubrovniku, gdje mu nije dozvoljen nastup zbog hrvatskog grba i trobojnice na dresovima.

Tijekom četvrtog desetljeća proslog stoljeća, klub ima više nastupa izvan Mostara, od Dubrovnika, Sarajeva, preko Tuzle i Banja Luke do Splita i Zagreba. Naročito su bile česte utakmice sa sarajevskim klubovima: SAŠK-om, MOŠK Djerzelezom i Slogom. Na turniru u Mostaru 1938. godine, pored domaćih timova Zrinjskog i Veleža sudjeluju sarajevske ekipe: ŠK Sloga i ŠK Makabi, gdje je HŠK Zrinjski bio slavio ...

Na osnovi dvije sačuvane fotografije ekipe iz 1933. i 1934. godine, tada su u klubu igrali: Ivan Šarac, Aco Nuić, Vice Mijam, Ante Šarac, Joško Ćurković, Mirko Buhač, Mile Komljenović, Franjo-Raro Novak, Ivan Rebac (tada kapetan ekipe), Ivan Boban, Zdenko Šunjić, Muhamed Dilberović, Duje Vlak, Bera Komljenović, Petar Barbarić i Marin Rotin. Predsjednik je u tim godinama bio bio Miško Mikulić.Vrijedno je pomenuti da je Zrinjski u tom periodu odigrao i tri utakmice pod svjetlošću reflektora. Za tu prigodu reflektori su posuđeni od mostarskog rudnika i kako navodi gosp. Ivan Rebac u svom sjećanju na prvu utakmicu je stiglo i oko pet stotina navijača Zrinjskog iz Širokog Brijega predvođeni poduzetnikom Antom Paradžikom, koji su poslije utakmice napravili veliko narodno veselje u kavani "Bled" na Balinovcu.Do kraja tog desetljeća, na osnovi raspoloživih fotografija, u ekipi se još pojavljuju: Slavko Džeba, Ilko Pavlović, Jozo Marić, Edo Veber, Muhamed Muratagić, Zdravko Konjevod, Ante Rotim, Frano Zovko, Stjepan tatarević, Jerko Fertili, Zdravko Smoljan, Emil Miličević, Remza Duranović, Grga Brajković, Andrija Kljajo, Mirko i Ivan Rebac, Ivan Lasić, Vinko Zovko, Mladen Soldo, Edo Tavčar, Vjeko Bošković, Alija Šestić, Meho Jahić, Leo Hrvić...rinjski se, zajedno sa SAŠK-om iz Sarajeva i NK Hrvojem iz Banja Luke uključuje u Prvu hrvatsku ligu, koja je formirana nakon što je 17. srpnja 1941. godine Nezavisna država Hrvatska bila primljena u članstvo FIFA-e. Iz tog perioda ostale su nam fotografije koje nas sjećaju na povijesne utakmice Zrinjskog protiv Građanskog iz Zagreba i splitskog Hajduka. 1942. godine Zrinjski odigrava i jednu utakmicu protiv selekcije talijanske vojske i pobjeđuje sa 2:0.Ostao je i trag da je 1943. godine, također u Mostaru, odigrana utakmica sa Muslimanskim omladinskim športskim klubom Jedinstvo, u kojoj je ostvarena pobjeda od 2:1.

1945. zbog nacionalnog predznaka, kojeg se nisu stidjeli i kojeg nisu zeljeli promijenti, rukovodioci kluba su zatvoreni, a HSK Zrinjski je ugasen.
Nakon obnovljenja Napredka, 1992. obnovljen je i Zrinjski ...
Zrinjski je osnovao profesor Kustreba, u HKD Hrvoje kao HŠK Zrinjski da bi 1912. bio promjenjen u Gimnazijski klub Zrinjski. Pokojni nogometas i aktivist kluba Ivo Coric ostavio je u svojoj pisanoj ostavstini osobno sjecanje na prve godine HSK Zrinjskog. On pominje Gimnazijalni klub sa imenom Zrinjski, sjecao se i profesora Kustrebe, ali i nekih nogometasa, brace Novaka (Bruno i Edo), Rudolfa Brozovica, Marka Sutona, brace Merdzo (Zeljko i Ante), Mabida Pehlivanovica, Slavka Jukica, Ivana Bosnjaka, Karla Smita...

Početkom 1.sv rata zabranjen je svaki oblik sportkse aktivnosti Zrinjskom, pa on 1917. se udruzuje sa hrvatskim radničkim klubom te daju si ime Hercegovac. Zavrsetkom 1.svj rata Srbi su zeljeli prisvojtii Hercegovac sebi, stvaranjem Kraljevne Srba, Hrvata i Slovenaca da bi promvirali neke svoje "multietične" ideje, no tu dolazi do razilazenja te se opet vraca ime kluba HŠK Zrinjski 1922. godine. Zrinjski počinje igrati ozbiljne utakmnice, pa tako časopis Riječ je objavljivao: " Zrinjski je počeo da igra ozbiljne utakmice sa konkurentima u gradu (Velez,JSK, kasnije Vardar) i u blizoj okolici (Capljina), pa i dalje (Sarajevo, Trebinje), kao i u susjednoj Dalmaciji. Tako je Zrinjski 1923. godine postao prvak Mostara, pobijedivsi na svom igralistu (preko puta stare bolnice u Mostaru) jakog konkurenta JSK sa 1:0. U istoj godini opet je bio najbolji u gradu (savladani RSK "Velez" s 1:0 i JSK s 3:0). Na jednoj klupskoj fotografiji iz tih godina zapisan je kompletan sastav. Evo tih imena: Vjekoslav Vrancic, Kazimir Vlaho, Zivo Bebek, Rudi Janjusic, Husein H. Omerovic, Milivoj Smoljan (golman), Pero Golic, Mijo Milicevic, Muhamed Omeragic, August Kucinovic i Franjo Stimac. Vrijedne podatke o djelovanju kluba u periodu izmedju dva svjetska rata pamte i braca Ivan i Zuka Rebac, nogometasi Zrinjskog iz tog vremena. Tako list "Rijec" biljezi zapazanje gosp. Rebca kako je Zrinjski bio prvi mostarski klub koji je gostovao izvan grada. Klub je bio rado vidjen ucesnik natjecanja u Kotoru, Tivtu, Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku. Iako je u Mostaru bio omiljen kod gradjanstva, Zrinjski nije imao naklonost vlasti. Evo ilustracije: od 15 prvotimaca kluba samo je jedan bio zaposlen, za razliku od vlasti drazih klubova JSK-a i Vardara, gdje su, opet, rijetki bili bez posla. Odbojsnot jugoslovenskih vlasti prema svemu sto se odnosiloo na osjecaj hrvatstva osjetio je Zrinjski 1936. godine u Dubrovniku, gdje mu nije dozvoljen nastup zbog hrvatskog grba i trobojnice na dresovima.

Tijekom četvrtog desetljeća proslog stoljeća, klub ima više nastupa izvan Mostara, od Dubrovnika, Sarajeva, preko Tuzle i Banja Luke do Splita i Zagreba. Naročito su bile česte utakmice sa sarajevskim klubovima: SAŠK-om, MOŠK Djerzelezom i Slogom. Na turniru u Mostaru 1938. godine, pored domaćih timova Zrinjskog i Veleža sudjeluju sarajevske ekipe: ŠK Sloga i ŠK Makabi, gdje je HŠK Zrinjski bio slavio ...

Na osnovi dvije sačuvane fotografije ekipe iz 1933. i 1934. godine, tada su u klubu igrali: Ivan Šarac, Aco Nuić, Vice Mijam, Ante Šarac, Joško Ćurković, Mirko Buhač, Mile Komljenović, Franjo-Raro Novak, Ivan Rebac (tada kapetan ekipe), Ivan Boban, Zdenko Šunjić, Muhamed Dilberović, Duje Vlak, Bera Komljenović, Petar Barbarić i Marin Rotin. Predsjednik je u tim godinama bio bio Miško Mikulić.Vrijedno je pomenuti da je Zrinjski u tom periodu odigrao i tri utakmice pod svjetlošću reflektora. Za tu prigodu reflektori su posuđeni od mostarskog rudnika i kako navodi gosp. Ivan Rebac u svom sjećanju na prvu utakmicu je stiglo i oko pet stotina navijača Zrinjskog iz Širokog Brijega predvođeni poduzetnikom Antom Paradžikom, koji su poslije utakmice napravili veliko narodno veselje u kavani "Bled" na Balinovcu.Do kraja tog desetljeća, na osnovi raspoloživih fotografija, u ekipi se još pojavljuju: Slavko Džeba, Ilko Pavlović, Jozo Marić, Edo Veber, Muhamed Muratagić, Zdravko Konjevod, Ante Rotim, Frano Zovko, Stjepan tatarević, Jerko Fertili, Zdravko Smoljan, Emil Miličević, Remza Duranović, Grga Brajković, Andrija Kljajo, Mirko i Ivan Rebac, Ivan Lasić, Vinko Zovko, Mladen Soldo, Edo Tavčar, Vjeko Bošković, Alija Šestić, Meho Jahić, Leo Hrvić...rinjski se, zajedno sa SAŠK-om iz Sarajeva i NK Hrvojem iz Banja Luke uključuje u Prvu hrvatsku ligu, koja je formirana nakon što je 17. srpnja 1941. godine Nezavisna država Hrvatska bila primljena u članstvo FIFA-e. Iz tog perioda ostale su nam fotografije koje nas sjećaju na povijesne utakmice Zrinjskog protiv Građanskog iz Zagreba i splitskog Hajduka. 1942. godine Zrinjski odigrava i jednu utakmicu protiv selekcije talijanske vojske i pobjeđuje sa 2:0.Ostao je i trag da je 1943. godine, također u Mostaru, odigrana utakmica sa Muslimanskim omladinskim športskim klubom Jedinstvo, u kojoj je ostvarena pobjeda od 2:1.

1945. zbog nacionalnog predznaka, kojeg se nisu stidjeli i kojeg nisu zeljeli promijenti, rukovodioci kluba su zatvoreni, a HSK Zrinjski je ugasen.
Nakon obnovljenja Napredka, 1992. obnovljen je i Zrinjski ...
- antipolitika
- Kontakt:
Eh taj prokleti komunizam,sto nam ucini. 

I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee
Ne s..y!!!To sto je Zrinjski bio malo vise od hrvatskog kluba,tj malo radikalniji od cisto hrvatskog kluba,to kao nema veze!!!''Muslimanski Fudbalski Klub Željezničar!!!''Hvala povjesti/istoriji pa nije ni od jednih ni od drugih ni od trecih,neg'je to klub svih ljudi koji ga vole,otvoren za sve,kosmopolitski,takav je bio i takav ce i ostati!!!Ponosan sam na to...Imas svoju kuću/dom pa u njoj/njemu njeguj tradiciju...Ona jeste bitna,opet kako za koga,ali ne i presudna za zivot,jer FANATICNO-BOLESNO njegovanje tradicije na pakost drugom kako se to kod nas na zalost radi nije nista drugo nego nacionalizam u negativnom kontekstu,koji pored toga sto sužava pogede na zivot,nazaduje,ogranicava i ne daje ista prava komsiji koji nije u GETU...Druže moj po vjeri i ni pocemu drugom nisi volio onu zemlju u kojoj niko od gladi umro nije,ciji je osnovni cilj barem dok Tito nije umro kad ti je po familije plakalo bio BRATSTVO i JEDINSTVO,pa dobro nisi volio u redu!!!Volis li ti ovu našu malu zemljicu druze po vjeri i ni pocem'drugom?Volis li je?antipolitika je napisao/la:Eh taj prokleti komunizam,sto nam ucini.
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!
Ma sta vam je boni,vratite se temi.Ovo je sportski forum i takav nek ostane.
Momak je stavio podatke koje je nasao o Zrinjskom u ono vrijeme,nikoga nije uvrijedio i ne znam zbog cega skrecete sa teme!
Momak je stavio podatke koje je nasao o Zrinjskom u ono vrijeme,nikoga nije uvrijedio i ne znam zbog cega skrecete sa teme!
Oprostite na blagom skretanju sa teme,i na postu s'mirisom politike,nadam se da necu imati potebe za tak'o nesto u buducnosti,al mor'o sam jer je ova antipolitika ustvari jedna velika ovdašnja politika!!!I opet ponavljam kao i u nekom od ranijih postova...SVE NAJBOLJE ZRINJSKOM KAO I OSTALIM KLUBOVIMA IZ NASE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE!!!
- antipolitika
- Kontakt:
Sta je u BiH se ne smije imat misljenje ako nije tvoje i tvojih pristalica...ne seri majke ti...@tekk je napisao/la:Oprostite na blagom skretanju sa teme,i na postu s'mirisom politike,nadam se da necu imati potebe za tak'o nesto u buducnosti,al mor'o sam jer je ova antipolitika ustvari jedna velika ovdašnja politika!!!I opet ponavljam kao i u nekom od ranijih postova...SVE NAJBOLJE ZRINJSKOM KAO I OSTALIM KLUBOVIMA IZ NASE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE!!!

I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee
Misli ti misli,usput malo i mrzi,ne daj dusmanu nista,pa ni stadion da i on igra tu onako skupa ZAJEDNO i usput hvala na komplimentu,al' ja nemam nikakve pristalice niti imam tak'e pretenzije da sakupljam neke pristalice,al'mi je drago kad vidim da nisam sam...I usput mi odgovori ako zelis na jedno pitanje i vise necu ulaziti u rasprave...Sta ima lose i sta tebi smeta u rijecima koje manifestuju moje zelje i misljenje poput:skupa,ZAJEDNO,postovanje,voljeti,DRUGARSTVO,komsija,radost,dobrota,razumijevanje pa ako hoces i stari most simbol spajanja i zajedništva???? 

- RođeniMostar
- Kontakt:
Nije džaba ona...mi smo raja iz Mostara sve nas ista ljubav spaja !!!!!!!!!!
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...
rodjeni rodjeni.....kraj neretve rodjeni....
- antipolitika
- Kontakt:
Kako ona kaze : OSTAVIMO PROSLOST IZA SEBE. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.