IvanOsim je napisao/la:Hvala Hasanoviću i Zeljkoviću na velikom doprinosu u osvajanju sigurnog 2. mjesta ove godine i borbe za titulu, a hvala i Bućanu i Varei, jer ekipu cini 20-tak igraca, svaki dan treninzi, druženja, a cuo sam da je Varea jedan od opustenijih i pozitivnijih likova u svlacionici. Hvala i Tomi na podršci i uticaju na mlađe igrače(posebno u prvoj polusezoni) nadam se da će nam se vratiti nekada u dobroj formi, mislim da je zavolio Želju.
Al ne mogu vjerovat svi zadovoljni sezonom, a toliko raje pljuje igraca koji je odigrao 90% utakmica, cijelih, na veoma bitnoj poziciji, poziciji koja je inace najnezahvalnija u timu i dosta prljavog posla se i ne primjeti..
Slazem se sa svim recenim. Varea je bio zavaljen na krilu iako bi bolje partije odigrao na poluspicu, isturenog veznog.Na kraju krajeva osvojili smo drugo mjesto i svi igraci su zasluzni za takav plasman. Valjda treniraju zajedno, jedni drugima daju podrsku. Cilj je ispunjen, pred nama su evropske utakmice, trebalo je ostaviti startnih 11 na okupu jer su svi oni to zasluzili. Varea je bio vise placen od ostalih tako da razumijem zasto nisu produzili ugovor sa njim. Bucan je u godinama, logicno je da i on moze otici, jeste da je jedini mogao igrati lijevog beka kao zamjena Kvesicu. Zeljkovic se najbolje snalazio kao desni bek. To je pozicija gdje jos igraju Memija, Stanic i Colic, najmanje jedan od njih sigurno ostaje. Sve to na stranu, ali zasto ne produziti ugovor sa Hasanovicem kad nemas dostojnu zamjenu za njega, ne nazire se? Pored toga on moze igrati stopera gdje sad odlaskom Zeljkovica imamo samo dva igraca. Sta kad jedan od njih ne bude igrao. Tu je jos E. Sadikovic kome bi takodje raja na forumu da se oni pitaju dala nogu. Ja samo ne znam kako zauzesmo drugo mjesto, malo je falilo titulu da osvojimo, ako nam je toliko igraca lose kao sto raja pljuje po njima.