AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FaraonTM
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la FaraonTM » 06 jun 2015, 23:09

Kolarov/Schmelzer, Veratti, Calhanoglou/Pastore, Falcao/Martinez/Ibra i još jedan štoper, recimo Škrtel :D Guzice bih dao za ovo :mrgreen:

Po meni ovih 5 igrača da dovedemo uz pretpostavku da će otići Menez, Pazzo, Destro, Mexes, Alex, Zaccardo, Muntari, Essien (iako se on već nogirao) bilo bi dovoljno za TOP 3 sigurno a ni borba za titulu ne bi bila isključena sa obzirom da konkurenti igraju Europu za razliku od nas :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 06 jun 2015, 23:47

Dok se zvanicno ne potvrdi ugovorom da je prodato tih 48% kluba ja Tati ništa ne vjerujem, cim su oni rekli da će zvanična potvrda biti 9. juna to je nešto sumnjivo. Al hajde da mu vjerujemo. Svježi kapitel će nam dobro doći!
Međutim moram primijetiti da je većina vas ovdje dosta nerealna, opet! Spominjete pojačanja koja će teško doći! Nije problem izvaliti pare za igrača problem je dati mu platu, a to je u italiji malo teže. Niko od ovih top igrača neće doći i igrati za 2-3 miliona.
Zvog toga ja mislim da se trebamo za početak okrenuti igačima koji su nam lakše dostupni i iduće sezone graditi ekipu, napraviti neku solidnu bazu igrača. Ovo što do sada imamo je sve živi propalitet ( ko misli da su Menez i Honda igrači za kluba koji se bori za titulu u ligi i ligi prvaka, taj je slijep ) Nama treba 11 novih igrača, a od ovih trenutnih neki 5-6 kvalitetnih treba ostaviti za rotacije.
Prvo trebamo dovesti igrače iz Serije A koji su nam lakše dostupni. Za početak dovesti u odbranu Romanoglia i Darmiana, za vezu Valdifioria, vratiti Saponaru ( ionako se svi oni uklapaju u Berlinu filozofiju "italijanskog Milana" ). Dalje bi trebalo iz ovih top klubova ( real, barsa, celzi idt. ) uzeti nekog igrača koji je tamo višak a nama može za prvu sezonu oporavka dobro doći, npr. Jese iz Reala. Kvalitetna pojačanja koja neće tražiti preveliku platu treba tražiti u Bundesligi. Tu prije svega mislim na dva igrača i to: Chalanoglu i Xhaka, a zašto ne i Sahin. A ja bi lično volio vidjeti Kolašinca u Milanu.
Dakle ostaviti Lopeza na golu, u odbrani Romanogli, De Scliglio, Darmian, Kolašinac, spominjao se povratak Vergere i Elya, vezni red Valdifiori, Saponara, Chalanoglu, Xhaka, Sahin, Jese, napada ElS, Pazzo. To je otprilike solidna baza igrača na kojoj treba graditi ekipu. Od ovih sadašnjih ostaviti Montoliva, De Jonga, Abatea, Van ginkela koji sigurno mogu doprijeniti našoj igri.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jun 2015, 00:45

E pa kad ste se raspisali, sad hocu i ja malo :tralala:

Sto se napada tice, tu nam fali samo jaka devetka koja bi se mogla dovesti za dvadesetak miliona. Imas Pazza kao dzokera, Saravi i Menez prvotimci (jest da ga ne volim, al' bolje potrositi pare na nesto drugo nego na krila), Bonaventura, Cerci i Suso kao prve zamjene, uz onih par mladica, znaci skroz solidno.

Veza, Montolivo (Van Ginkel) i Kondogbia, naprijed Pastore :P dobro, ne mora bas striktno Pastore vec moze bilo koji kvalitetan igrac slicnih karakteristika, al' eto, meni je on licno vec par godina prva zelja i neko za koga bi platio koliko god novca da traze.

Nazad bi Kolarov i Silva (Mangala) bili dovoljni, a imamo tu jos par stopera u vidu Mexesa ili Palette koji mogu u prvih 11.
Darmian mi je nenormalna zelja :ljepota: al' ako ce ici, otici ce u Bayern, ali i oni se nesto neckaju jer im je preskupo davati 20 miliona. Yebi ga, ja bih odmah izvalio te pare, al' ako i ne dodje, boze moj, nije mi strasna ideja Abatea i Silje kao prve zamjene na desnoj strani. Mozda dodje i Dani Alves, sta ja znam, nije lose... :hmmmmm:

Ako sam dobro izracunao, za ovo nam ne treba ni 100 miliona, samo se nadam da oni obecani novci nece otici na isplatu duga :hmmmmm:
Kolarov i Alves za neku sicu, Mangala bi mogao na posudbu, Silva je vec u godinama i pri kraju ugovora tako da bi se i njega moglo dovesti za nekih dvadesetak miliona, Pastore i napadac oko pedesetak miliona... jedini problem je yebi ga plata, al' mogli bi se ovii glavni valjda zadovoljiti sa nekih 5-6 miliona, vise od toga ni ne mozemo niti zelimo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 jun 2015, 00:55

LegendKiller je napisao/la:Dok se zvanicno ne potvrdi ugovorom da je prodato tih 48% kluba ja Tati ništa ne vjerujem, cim su oni rekli da će zvanična potvrda biti 9. juna to je nešto sumnjivo. Al hajde da mu vjerujemo. Svježi kapitel će nam dobro doći!
Međutim moram primijetiti da je većina vas ovdje dosta nerealna, opet! Spominjete pojačanja koja će teško doći! Nije problem izvaliti pare za igrača problem je dati mu platu, a to je u italiji malo teže. Niko od ovih top igrača neće doći i igrati za 2-3 miliona.
Zvog toga ja mislim da se trebamo za početak okrenuti igačima koji su nam lakše dostupni i iduće sezone graditi ekipu, napraviti neku solidnu bazu igrača. Ovo što do sada imamo je sve živi propalitet ( ko misli da su Menez i Honda igrači za kluba koji se bori za titulu u ligi i ligi prvaka, taj je slijep ) Nama treba 11 novih igrača, a od ovih trenutnih neki 5-6 kvalitetnih treba ostaviti za rotacije.
Prvo trebamo dovesti igrače iz Serije A koji su nam lakše dostupni. Za početak dovesti u odbranu Romanoglia i Darmiana, za vezu Valdifioria, vratiti Saponaru ( ionako se svi oni uklapaju u Berlinu filozofiju "italijanskog Milana" ). Dalje bi trebalo iz ovih top klubova ( real, barsa, celzi idt. ) uzeti nekog igrača koji je tamo višak a nama može za prvu sezonu oporavka dobro doći, npr. Jese iz Reala. Kvalitetna pojačanja koja neće tražiti preveliku platu treba tražiti u Bundesligi. Tu prije svega mislim na dva igrača i to: Chalanoglu i Xhaka, a zašto ne i Sahin. A ja bi lično volio vidjeti Kolašinca u Milanu.
Dakle ostaviti Lopeza na golu, u odbrani Romanogli, De Scliglio, Darmian, Kolašinac, spominjao se povratak Vergere i Elya, vezni red Valdifiori, Saponara, Chalanoglu, Xhaka, Sahin, Jese, napada ElS, Pazzo. To je otprilike solidna baza igrača na kojoj treba graditi ekipu. Od ovih sadašnjih ostaviti Montoliva, De Jonga, Abatea, Van ginkela koji sigurno mogu doprijeniti našoj igri.
Calhanoglou je zvijer od igrača, samo teško da će njega Leverkusen dati ispod 20,30 miliona :crazy:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jun 2015, 01:57

Pa yebi ga, ako zelis da se pojacas i napredujes kao klub, onda se i pripremi na to da izvalis dobre novce za igraca, to je prosta racunica.
Uostalom, u ovom danasnjem fudbalu tih 20 miliona je skoro pa nista, a tip bi nam stvarno dobro sjeo jer je i mlad i kvalitetan i kreativni vezista, ono sto nam vec godinama fali i za cim ekipa bukvalno vapi.

Haman da ce nam Alves doci, naslutih ga ja :mrgreen: prvo kaze da ima ponudu iz Italije, a onda da bi vrlo rado otisao u Milan.
Sta ja znam, jest da mi je mrzak igrac al' ako ostavimo subjektivne utiske na stranu, daleko od toga da bi bio lose pojacanje, ima u njemu jos kuveta. On desno, Kolarov lijevo, napokon dva beka koja znaju igrati fudbala i koja mogu ubaciti yebenu loptu u sesnaeterac, a ne na treci red tribina. :zzz:

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 jun 2015, 09:56

FaraonTM je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Dok se zvanicno ne potvrdi ugovorom da je prodato tih 48% kluba ja Tati ništa ne vjerujem, cim su oni rekli da će zvanična potvrda biti 9. juna to je nešto sumnjivo. Al hajde da mu vjerujemo. Svježi kapitel će nam dobro doći!
Calhanoglou je zvijer od igrača, samo teško da će njega Leverkusen dati ispod 20,30 miliona :crazy:
pa jeste, ali sada imaju pare za igrače i ne bi bilo problem izdvojiti tu cifru, a momak ne bi tražio 10 mil. po sezonu. Za razliku od njega, ako bi dovodio npr. Kokea ili De Brujnea morao bi izdvojiti duplo više novca i dati mu duplo veću platu, a u suštini dobijaš igrača sličnih kvaliteta. Transfere treba kod nas gledti prije svega kroz platu, svi koji bi igrali za 5 i manje mil. mogu doci kod nas, ko god traži više nema šanse da dođe kod nas. E gore nabrojani igraci bi se uklopili u taj neki limit sa platom a bili bi odlična pojačanja.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 07 jun 2015, 12:21

Polako, cekajmo taj 9.jun i zvanicnu potvrdu kao i detalje. Ovo sve mirise na Intera i njihovog tajlandjana. Za sve ove sto su digli euforiju i sanjaju, jedna recenica; Sinisa Mihajlovic, back to reality...

Bee ce navodno uloziti 100M Euroa, od toga vidim 50% investiciju u novi stadion, 25% za plate, 25% za pojacanja poput Soriana, Lucas Silva itd.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 07 jun 2015, 12:52

Hvala braco Milanisti vi koji ste sinoc bili uz nas :clap: :thumbup: izgubili smo ali sta je tu je idemo dalje

Nadam se slijedece sezone jacem Milanu jer nije interesantna liga bez borbe Milana i Juvea za titulu :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 07 jun 2015, 16:31

Gledam ko osvaja ovu ligu prvaka..macherano,dani alves,pique.cigani i padavicari nista drugo..pa kad ga je milan osvajo ,bar su gospoda osvajali,di ovaj nogomet ide da mi je znati ,navijo sam za juve ponajviše radi Pirla,ali hajde momak ima dvi lp već..odlazi ko gospodin

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 07 jun 2015, 20:25

Citam za Ibru da bi presao , a Alves hoce 6 mil platu da predje, mislim da bi i na 4 plus bonusi pristao, iako ga ne volim radi se o vrhunskom beku....uz ibru bi mnogi proigrali u Milanu to ne treba ni pominjati !!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 jun 2015, 20:40

Alvesov dolazak podržavam, nešto stariji Evra je odigrao sasvim pristojno za Juventus na tri fronta, ali vraćanje Ibrahimovića je po meni bacanje para. Lucidan je, ima nevjerovatan utjecaj na saigrače (nešto kao LeBron), ali košta previše za nekog kome je ostalo još par sezona do penzije.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 07 jun 2015, 20:53

Claus je napisao/la:Alvesov dolazak podržavam, nešto stariji Evra je odigrao sasvim pristojno za Juventus na tri fronta, ali vraćanje Ibrahimovića je po meni bacanje para. Lucidan je, ima nevjerovatan utjecaj na saigrače (nešto kao LeBron), ali košta previše za nekog kome je ostalo još par sezona do penzije.
Pa to i treba za seriu A da se napravi sto bolji transfer, jer uz Ibru prosjecni igraci postaju odlicni sjetite se Noccerina,ša valjda sad imaju love da ga plate 6,5 mil za 2-3 sezone...jbt i navijaci su poceli razmisljati ko Berlusconi puno para kosta, nema se kriza ovo ono :D :D :D

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jun 2015, 21:02

Nisam ni ja za Ibru, za tolike pare uz manju platu mozes dovesti kvalitetnog igraca koji moze posluziti par sezona, a ne nekoga ko je vec sa skoro obje noge u penziji. A ni ne svidja mi se to forisiranje strahopostovanja prema njemu, Saravi bi se usro, sa Menezom ili Cercijem bi zakrvio. :mrgreen:
Ima brate onaj Martinez, moze i Falcao, ni Chicarito nije los, u krajnjem slucaju mozda Nepokretni... meni je veci prioritet odbrana i veza, ovo naprijed je koliko toliko dobro.

Alves moze, ali nista iznad 4.5 miliona plate, nije vrijedan toga.

I za Kondogbiu imamo velike sanse, za njega i kreativnog veznog izvaliti koliko god para da treba, ne treba stediti.
Ponovo se spominje onaj Doria, ne bi bilo lose upariti njega i Silvu :P jos Kolarov i amin.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 jun 2015, 21:16

Nisam za Ibru najvise radi njegovog karaktera i godina,ali i sto bi se sve vrtilo oko njega. Ne zelim da igra bude zasnovana na pojedincu,vec da igramo timski. Vise bi volio da u napadu dovedu Falcaa ili Martineza,a ako vec hoce nekog vratit (posto im je to fetis) nek vrate Silvu
Il Club più titolato al mondo!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 07 jun 2015, 21:44

Ibra je magnet za nacionalne lige, nece vam doci ni Falcao ni Martinez jer ne igra Milan ligu prvaka i to treba biti jasno, sto bi igrali u Milanu kad mogu u lp sa Arsenalom ili Chelseam, najvaznije je ostvariti dobrar rezultat u Seri A i onda praviti momcad za lp....meni je bezze sto je Sliniša preuzeo klub!!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 07 jun 2015, 21:57

ma jasta neg ibra, ibrakadabra foreverrr

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 08 jun 2015, 07:50

Napokon se vratila pozitiva, mislio sam da je ovo oko prodaje kluba šuplja priča al izgleda da će se dobro završit. Dobro došla promjena poslije 3-4 godine patnje :D
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 08 jun 2015, 10:07

meskalin je napisao/la:Ibra je magnet za nacionalne lige, nece vam doci ni Falcao ni Martinez jer ne igra Milan ligu prvaka i to treba biti jasno, sto bi igrali u Milanu kad mogu u lp sa Arsenalom ili Chelseam, najvaznije je ostvariti dobrar rezultat u Seri A i onda praviti momcad za lp....meni je bezze sto je Sliniša preuzeo klub!!
Nije ni ManUtd igrao LP pa je Falcao dosao, kao ni u Monaku, a ni Atletico nije u njegovom mandatu igrao neke specijalne utakmice, ako se dobro sjecam. Mada, prije bih Martineza doveo, jos uvijek ima 28 godina i impresivnu statistiku.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 08 jun 2015, 10:22

Ja ne bi toh Martineza al nikako, pa lik 29 godina a porto ga nije uspio nikome prodati, da je bas tako dobar odletio bi on kao i svi ostali.. ibra je i za njega i za falka masina i sa 33 godine
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 08 jun 2015, 12:37

Tako je. Smiješno je i porediti ta 2 igrača ma koliko Ibra bio star. Zapravo nema boljeg napadača od Ibre na planeti iako ima 33god. Ja čekam dan da Ibra ponovo zaigra za Milan, bič božji!
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.