Je li ga nasi uopste zele ili ga samo mi forumasi prizivamo u FKS?Pantelija je napisao/la:ordagicev klub je ispao u drugu ligu a koliko znam ima i nekog duga... tako da ima otvorenu situaciju... to oko "odstete" su price onih koji mu nisu mogli ponuditi ni pola plate koju trazi
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
ma jok...sarajevo i sloboda ga zele.oba kluba su u kontaktu,i pregovaraju.joker90 je napisao/la:Je li ga nasi uopste zele ili ga samo mi forumasi prizivamo u FKS?Pantelija je napisao/la:ordagicev klub je ispao u drugu ligu a koliko znam ima i nekog duga... tako da ima otvorenu situaciju... to oko "odstete" su price onih koji mu nisu mogli ponuditi ni pola plate koju trazi
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Pa Sloboda kako je krenula, uzet ce iz lige sve sto valja, a nama uvaljivati ove kao Bekic
Gdje ga oni planiraju bek ili krilo, Boga pitaj. Svakako pored Krleta nema mjesta u prvoj sto se krila tice, a to mu cak i nije primarna pozicija. Jedino ako misle prodavati Puzigacu pa dovesti 2 lijeva beka
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
beka je ofanzivan vise,ali supljak je to,samo iz razloga sto te price dolaze iz usta onakvog majmuna kosto mu je menadjer.i pririju vam je tako nudio.
covjek grebe i rukama i nogama da se utrpa kod vas sto vise,zinula mu guza za funtama

covjek grebe i rukama i nogama da se utrpa kod vas sto vise,zinula mu guza za funtama
"Modra boja,na bijelome platnu,
- Aerodromsko
- Kontakt:
Totalno si upravu ali opet moras shvatiti da se nadamo grupnoj fazi jednom u ove 3 sljedece godine i da budemo prvi klub koji ce to uraditi ali mislimo da to ne mozemo jednostavno sa ovakvim igracimastaragarda je napisao/la:ni meni stvarno nije jasno da OVOLIKO podcjenjujete Bekicamacahz je napisao/la:ljudi vi niste normalni, Bekic je najbolje lijevo krilo lige a uz to i mlad,a pored toga svega je i iskusan. On i Dulja dva krila gotovo identicnih karakteristika, jedan ljevak jedan desnjak. Jedva cekam da ga vidim u nasem klubu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.![]()
....momak je mozda i najbolje lijevo krilo ako ne onda sigurno u top 3...imao je ispada i losi tekmi al ko ih nema,jbt...mislim,daleko da je od nekih krila portugalske,grce il belgijske lige al realno niko takve ne moze ni dovest u ovo blato....ne kontam sta ste nezadovoljni...koga hocete...poceli ste ko i mi
![]()
....miske,spaha,ibricic,salihovic...de se ljudi malo saberite..pricamo o PL BIH
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.
- Aerodromsko
- Kontakt:
kanarinac je napisao/la:ako su nam.pojacanja igraci kao bekic ne zelim uopste da se pojacavamoAdiFKS je napisao/la:Bekic je lijevo krilo ?
Znaci moguce da Krste ide? On je cesto igrao to, u zadnje vrijeme.
Hebibovic jeste vise bek, u zadnje vrijeme krilo. Bar sam ja tako skontao.
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.
Mah, posao brate, pa mi se i ne da, a i bude mi mrsko ponekad se uključivati u raspravu kad vidim postove od pola reda, ili nekakve prepirke sa grbavičarima i tako...hilmo je napisao/la:Ja bih bio najsretniji da tvoje postove mogu čitati svaki dan. Budi malo aktivniji.Oerde je napisao/la: Brate moj, evo preduhitri me Pantelija. Pa jeste li vi gledali Cimirota kad je tek došao!? Samo se čovjek okretao oko svoje ose, sad je odličan. Rustemović po meni što je igrao, igrao je sjajno. Ja ne znam jel' neko misli da je smisao igranja fudbala uzeti loptu i driblati!? Ako jest, onda je Rustem levatina, dajte pet Stojčeva.
Ja prvi kritikujem igre Stojčeva, i ja da se pitam ako dođe dobra ponuda prodao bih ga. Spominje avaz i njega i benku i velkoskog (uz Cimija naravno). Pričamo o nekim njegovim bravurama i kako mu samo treba da proradi, da se vrati na taj nivo. To bi bilo fantastično. Ali šta ako, samo šta ako, je zapravo sve obrnuto u slučaju Stojčev, da ono što je pružao ove polusezone nije loš period, već ove bravure, su zapravo rijetki bljesci!? On nema konstantu u igri, njega kad ide, sila je, kad ne ide, bolje da ga nema, jer protivnik ima igrača više, pa frajer gubi lopte, i nikad ga nisam vidio da k'o Cimi ili Benko trči i bori se da je vrati. Usporava igru - ne mogu se sjetiti kad je dao loptu iz prve, bez obzira u kakvoj se situaciji nalazili saigrači.
Još nešto, sjećam se da kad je došao, bili su komentari tipa "novi Said". Pa Said bez križnih ligamenata je opasniji.
I o Saidu ću ovdje (pišem rijetko imam pravo)
Volio bih da se Sajo vrati. @hilmo, pošto volim pročitati 'vako šta pišeš, preletih i vidim da si ranije pisao kako misliš da Said ne bi bio pojačanje. Znam da voliš zdravu konverzaciju, pa ću pokušati da stvari sagledamo iz istog ugla. Said ne bi bio pojačanje, jer je imao tešku povredu i jer ne igra dugo. Zapravo suština je da ne znamo u kakvom je stanju. Suština je da nismo znali ni onomad kad je došao u kakvom je stanju. Znali smo zapravo da je zapušten, da ima 20 kila viška, da je mjesecima bez treninga... Za Barića smo mislili da će bit odličan, za Purića isto, za Džemu (odigrao je on ok, ali smo očekivali mnogo, mnogo više), zapravo manje-više ni za koga ne možeš biti siguran, bez obzira, zavisi i kako će se snaći i svašta nešto. Nekako je to sve kocka, ako se kockamo, ja bih se kockao sa njim. Znamo svi kakav je igrač, znamo i da je pitar... Premda su sve ovo nagađanja, volio bih da on dođe.
Eto nemojte šta zamjerit.
Što se tiče Saida, u ono vrijeme i nismo imali mogućnosti da puno biramo. U svoj toj želji za uspjehom, brzopletosti, dovodili smo sve i svašta. Naravno bilo je tu jako dobrih igrača i Said je među njima. Sad smo u potpuno drugačnijoj situaciji kad koliko toliko možemo birati. E pa zato trebamo smanjiti rizike u dovođenju igrača.
Purića i Barića možemo svrstati u ovu kategoriju daj šta daš, dok npr. neki drugi igrači su opravdali povjerenje.
Okić, Bekić, Benko pa i Rustemović, ali fula će biti.
Ne znam za vas, ali ja sam nekako potpuno miran što se tiče dovođenja novih igrača. Imamo dobar tim, dobro bi bilo se na nekim pozicijama pojačati, nekako sam skoro pa siguran da ti koji dođu će biti bolji od ovog što imamo.
Brate moj, Saida sam ja i spomenuo i jedina realnost u njegovom dovođenju i jeste trenutna situacija, jer mi nikako ne možemo dovesti nekog dinamovca osim ako nije ovakav neki slučaj. Ali eto nekako vjerujem da bi kod nas proigrao, oporavio se. Guza je klasa bez obzira na sve, znamo mi to svi. Ali kako su neki već pisali, nama bi prioritet bili Hebibović i Subić, trenutno dva najbolja beka u ligi, em bi se pojačali, unaprijedili našu igru, em oslabili protivnike, i u konačnici to je nekako moja ideja, da u Sarajevu igra sve najbolje iz ove naše lige. Ukratko, za Anela da kažem da je došlo pravo vrijeme da potpiše za nas. I zbog sebe, radi napretka, a i zbog nas, ima kvalitet i iskustvo. Vidim spominje raja kako je Anel imao lošu polusezonu, i kao takav je imao polusezonu kao Bečelić u najmanju ruku, ali fali mu... te neke želje, osjeti se zasićenost i zato treba doći u Saraj'vo. Pride dobijaš fantastičnog beka, koji može odigrati odlično i u vezi i na krilu, što dodatno daje prostora treneru da čak i u toku same utakmice prilagođava taktiku. Barić i Protić out, Hebibović i Subić in, i ja mislim da je to trenutni prioritet. Ja sam to spominjao ranije u gotovo svim svojim postovima, a evo i @miky_hz je spomenuo, treba nam što manje izmjena, i ja bih bio najsretniji kada bi to bile samo ove dvije. A Guza od ranije je samo neka moja želja. Znaš njega haveru... a eno Bogičević se izgleda oporavio od onog lomljenja kičme, pa eto
Hebibović je, istina, drugu polusezonu odigrao bezveze. Ali hajmo razmisliti što ? Velež ne može ni gore ni dole , što se kaže, zašto bi on davao maksimum ako se zna da ide na kraju ? Samo se može povrijediti pa da mu propadne bilo kakav transfer. Pored toga je imao povredu ledja koju je sanirao tek pred kraj prvenstva. A ako se sjetiš utakmice Velež-Sarajevo kad smo vas dobili 2:0 , vaši igrači su duplali Hebibovića i primili ste 2 gola kroz sredinu (baš gdje je falio taj igrač jedan koji je pomagao pri duplanju). Znači i njegovo "neigranje" dosta toga može donijeti. Ali mislim da bi Hebibović bio duplo bolji u utakmicama Evrope, nego što je ijednu odigrao u Veležu. Pa eto, do čega je došlo , trpam vam najboljeg igrača kluba za koji navijam. Još je dečko izabran u najbolji tim sezone.belosevic28 je napisao/la:Isti taj Hebibovic je imao polusezonu za ku*ac, ako ne vjerujes meni, pitaj rodjene, potvrdit ce ti to. A ja bi ga opet doveo, i njega i Subica. Da, Ordagic je pod ugovorom, ali sto ne bi pokusali dati im 50 000 KM i npr. Purica i nekog akademca na jednu sezonu... Stokic, hmm dobar beck up Benkari...
kako bi to bilo dobro da ordagic dode vama a vi nama malo para i dva igraca na posudbu.bili bi vam bas zahvalni.ordagic zasluzuje da igra u sarajevu odlican je igrac a jos bolji covjek
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
ma previse vi hvalite tog ordagica,a moze mitreski i andjusic na kaljenjeastra1922 je napisao/la:kako bi to bilo dobro da ordagic dode vama a vi nama malo para i dva igraca na posudbu.bili bi vam bas zahvalni.ordagic zasluzuje da igra u sarajevu odlican je igrac a jos bolji covjek
Samo Sarajevo
nista od kaljenja trebaju nam iskusni igraci koji nece kod vas imati mjesta,a sta reci ordaga je majstor ,jest sklon povredama ,ali u boljoj ekipi bi bio jos puno bolji..ja znam da ce na kraju od nas otici dzabe pa daje bilo sta uhvatitikanarinac je napisao/la:ma previse vi hvalite tog ordagica,a moze mitreski i andjusic na kaljenjeastra1922 je napisao/la:kako bi to bilo dobro da ordagic dode vama a vi nama malo para i dva igraca na posudbu.bili bi vam bas zahvalni.ordagic zasluzuje da igra u sarajevu odlican je igrac a jos bolji covjek
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Prema pričama iz kluba, novi trener Jagodic, on dolazi umjesto Uscuplica, nevjerovatno
Treba produziti ugovor sa Cimirotom za bar jos dvije godine, odnosno makar mu ponuditi novi. Momak vrijedi tih para. Na taj nacin bi se i bolje prodao. Jer sada klubovi koji vide da je u zadnjoj godini ugovora mozda mogu i kalkulisati.
Jos uvijek mislim da je potreban jedan iskusan i kvalitetan stoper pored Tatomirovica u evropi i derbi utakmicama. A ostale utakmice mogu i da igraju Mihojevic i Kovacevic i mozda Mitrevski da se vidi koliko oni stvarno mogu.
Jos uvijek mislim da je potreban jedan iskusan i kvalitetan stoper pored Tatomirovica u evropi i derbi utakmicama. A ostale utakmice mogu i da igraju Mihojevic i Kovacevic i mozda Mitrevski da se vidi koliko oni stvarno mogu.
Cimi ima 22 godine brate, ovo su idealne godine za prodaju. Vezati ga novim ugovorom na par godina je veliki grijeh.Ajax je napisao/la:Treba produziti ugovor sa Cimirotom za bar jos dvije godine, odnosno makar mu ponuditi novi. Momak vrijedi tih para. Na taj nacin bi se i bolje prodao. Jer sada klubovi koji vide da je u zadnjoj godini ugovora mozda mogu i kalkulisati.
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar
FK Sarajevo - zauvijek pitar
Ako ce se prodati ove sezone onda je to ok. Samo generalno duzina ugovora utice na prodaju igraca. Ovako moze klub samo pricekati jednu sezonu i dogovoriti sa igracem a da ima jos par godina ugovora to nebi mogli. Mada sto se tice Cimija to se vjerovatno nece desiti jer oko milion nisu velike para za ove jace klubove a ako sacekaju godinu dana postoji velika mogucnost da im neko drugi kupi igraca. Jako bitni su i buduci dobri nastupi u evropi Cimija. Da nije bilo prosle sezone takvih nastupa u evropi pitanje je dali bi postojao ovoliki interes.Buzdovan je napisao/la:Cimi ima 22 godine brate, ovo su idealne godine za prodaju. Vezati ga novim ugovorom na par godina je veliki grijeh.
I treba dovesti njegovog nasljednika. Pitanje je dali to Rustemovic moze u potpunosti opravdati. Mozda Darko Velkovski.
Ja sam gotovo siguran da ga Rustemovic moze zamjeniti, mozda ne u tolikoj mjeri u ofanzivnom djelu ali u defanzivi moze sigurno. Jos i bolja stvar je sto se Rustemovic ne libi sutati da velike udaljenosti.
Ali Cimi je opet Cimi.
Ali Cimi je opet Cimi.
Da li Rustem moze biti prvotimac? Moze. Ali ako racunamo da Cimi ide, onda nam treba jedno kvalitetno pojacanje. Po potrebi povuci jos jednog iz akademije kao 4-tu opciju. Samoubistvo se osloniti na njegovu odlicnu sezonu.
Daj Bože da nije istina..Nexe992 je napisao/la:Prema pričama iz kluba, novi trener Jagodic, on dolazi umjesto Uscuplica, nevjerovatno
@kanarinac brate nema potrebe da ga oni hvale. Garantujem ti da je medju prva 4 tehnicara u ligi.. Imo je i povredu pravo zajebanu, al se i odlican vratio posle povrede..
Btw neku noc je neko nesto o Musicu onom piso. Brate on nema zive veze, u Zvijezdi nije mogo meda s kašike jest, a prošle godine je igro. Sramota bi bil da ga dovedemo. Onda bi bili uvjereni sto posto da nam menadzeri i ocevi diktiraju pojacanja.
@astra evo kazi ti, igralo je dijete u Zvijezdi.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Rekao sam da necu pricati o Bekicu dok ga ne vidim kako igra, ali se nadam nekako potajno da nije nase prvo pojacanje i da nece doci.. Jbg, jace je od mene. 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Amidza je jasno reko da pare od cimija idu direktno njemu. Znaci pare od TA i ostali sponzora plus €550 od uefe i ulaznice i to je nas income. Sa tim parama mi nemozemo dovodit igrace poput Benkare (i njega cardif placa) a da bi napo evropu moras imat jos 3 benka minimum.
Hebibovic subic ordagic ta tri igraca nam trebaju sad trenutno u ekipi.
Hebibovic umjesto kalasija (on moze bit rezerva) plus je dzaba samo sto mu ja nebi dao platu vecu nego u velezu sto ima uz dodatni 50000km ako bude igro 80% utakmica svih 90 min.
Subic za njega ce se morat platit osteta dat mu platu ko i rustemu plus uslovi ko i habibu. Niposto neplatit vecu ostetu od 100000€
Ordagica dovest na crno(konkurencija pa ako se izbori za mjesto dobro ijest) dat im barica protica i kojeg juniora iz visocke bosne i to je to. Plata ista ko u zvijezdi plus 20000 km ako bude igro preko 60% utakmica.
Nasim bolikurcima netreba davat velka fiksna primanja vec ako hoce kes da kucu kupi mora da igra, a ne da ga bole leda nema motiva, **** pritisak, nece da rizikuje povredu.
Uz par juniora i ispadanje u evropi nebi nas tolko sjebalo. Vec sledece godine ako bi benko osto u ovoj formi i Alispahic da bude bar 70% sto je bio u dinamu plus ovi par igraca ako se uklope realno je ocekivat da preskocimo 2 pretkolo ls i da odemo do lay offa le tamo vec se moze na letit na lakseg protivnika.
Hebibovic subic ordagic ta tri igraca nam trebaju sad trenutno u ekipi.
Hebibovic umjesto kalasija (on moze bit rezerva) plus je dzaba samo sto mu ja nebi dao platu vecu nego u velezu sto ima uz dodatni 50000km ako bude igro 80% utakmica svih 90 min.
Subic za njega ce se morat platit osteta dat mu platu ko i rustemu plus uslovi ko i habibu. Niposto neplatit vecu ostetu od 100000€
Ordagica dovest na crno(konkurencija pa ako se izbori za mjesto dobro ijest) dat im barica protica i kojeg juniora iz visocke bosne i to je to. Plata ista ko u zvijezdi plus 20000 km ako bude igro preko 60% utakmica.
Nasim bolikurcima netreba davat velka fiksna primanja vec ako hoce kes da kucu kupi mora da igra, a ne da ga bole leda nema motiva, **** pritisak, nece da rizikuje povredu.
Uz par juniora i ispadanje u evropi nebi nas tolko sjebalo. Vec sledece godine ako bi benko osto u ovoj formi i Alispahic da bude bar 70% sto je bio u dinamu plus ovi par igraca ako se uklope realno je ocekivat da preskocimo 2 pretkolo ls i da odemo do lay offa le tamo vec se moze na letit na lakseg protivnika.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.