Edin TM87 je napisao/la:
Ma ne zanima me bolan, rek'o sam ti da Stan uzima finale s onom igrom ili slicnom (a ova je bila mozda i bolja, nije istina da je protiv Rogera bio jos bolji), a ti si mi podsmijehivao kako ja ne razumem i da ni pod kojim uslovom ne moze do toga doci i da Djoker pravi poker i blablabla. Nek ti je ovo nauka da moje prognoze ne podyebavas vise nikad. Kakav matchup kakvi bakraci, protiv Stanovog najboljeg tenisa nema matchupa, kada pogadja nema te defanzive koja te moze spasiti. Matchup moze staviti kada igraju Roger i Nadal na sljaci, gdje svak zna sta slijedi spinovi na bh i svi znaju da Roger bh to ne moze izdrzati i da je konacnica sigurna u 99% slucajeva. A ovdje ta prica ne ide jer ga je vec uzeo na AO istom igrom, dobro namucio u jos 2 meca i svejedno sto je spora pariska sljaka bila, sada mu je ovdje uzeo ono bez cega ce tesko dalje i tesko ce se oporaviti od ovog poraza.
bold1 - niti protiv 1 tenisera nema protiv-odgovora, ako taj neko
chisti linije 3 sata.
bold2 - naravno da ne ide ta pricha, jer nema matchup prednosti o chemu sam prichao.
Dakle,
Wawrinka nije demontirao Djokovica, kako je to uchino sa RFom, jer to nikada nije ni bio u mogucnosti - Novak mu ne daje 1 krilo fore.
Danas je Novak imao 1-0, imao je mech na tacni i Wawrinku koji nije bio oshtar u prvom satu igre, te je Djokovicu bukvalno poklonio prvi set. A Novak je ochekivao da ce mu pokloniti i drugi, a mozhda i treci...da ce se Stan samoubiti usled neverovatne Novakove defanzive.
I onda je Stan pomahnitao. Ostalo je istorija: nema povratka, nema nachina da se okrene jer servis staje, Novaka izdaju udarci, brojne shanse za uzimanje 4. seta ne mozhe da realizuje...to je put u poraz.
Ali, nije izgubio kao RF - bez ispaljenog metka. Niti bi RN danas od ovakvog Wawrinke izgubio kao RF. Mnogo bi to drugachije izgledalo.
Ti veruj u shta hocesh - tvoja stvar. Na kraju krajeva - od npr. 50 smelih prognoza, male su shanse da se ne obistini barem 10 ili 15. To i dalje ne chini onoga koji ih predvidja - prorokom, niti onog ko ide na siguricu - nekog ko nema viziju.