FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 08 jun 2015, 14:03

raja i klub se moraju naći na pola puta. dosad se teško odlučiti čiji je odnos prema onoj drugoj strani bio gori.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 08 jun 2015, 14:08

Ako misle imati članova moraju, a ako ne onda neka energiju i novac potroše na nešto drugo.
Ili neka Greda stavi na dres slogan "Ko voli Želju..."

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 14:13

Opet o beneficijama za članstvo. Nema beneficija preko članskih karata. Biti član kluba je privilegija za onog ko voli taj klub. Svi koji to ne kontaju ne moraju biti članovi kluba. Za 20 KM godišnje ili 1,66 KM mjesečno neko traži beneficiju. Žalosno. Bezobrazno.
Beneficije mogu ići preko godišnjih karata ili nekih osmišljenih marketinških kampanja.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
VAŽNO JE BITI ČLAN!
http://fkzeljeznicar.ba/

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 jun 2015, 14:26

ChWilla je napisao/la:raja i klub se moraju naći na pola puta. dosad se teško odlučiti čiji je odnos prema onoj drugoj strani bio gori.
Koliko god u klubu bili mlitavi i neizanteresovani raja je gora.Evo u startu ljudi nece bez da je neko nesto i ponudio a predhodno covjek obijasnio da nam ne treba ni sponzor ako imamo 10 000 clanova.clanska koja kaze da si dio porodice da pomognes svoj klub.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 jun 2015, 14:26

Beneficije trebaju biti u skladu sa cijenom. Znači neke normalne, kao neki mali popusti u shopu i na kartama što godišnjim što normalnim, ulazima na stadion i sl. Eventualno će se sa povećanjem broja članova dobiti i neki popusti negdje drguo što bi možda i povećalo cijenu članske, ali bezobrazno je bilo šta više tražiti. Međutim, ja pričam o čittavoj organizaciji učlanjenja koja je na nivou na kojem bi bolje to radila djeca u vrtiću.

@pile druže moj, vjeruj da bi ja i ti za godinu, po kafanama nafatali 10.000 Željovaca koji bi dali 20 KM. Raji je mrsko doći, a velika većina nije ni u mogućnosti doći maksuz po člansku. Ja ti kažem da sam ja četiri puta išao prije nego sam nekog tamo našao. VJerovatno je tako bilo sa još nekom rajom koja radi, pa ljudi onda odustanu. Organizacija učlanjenja je dno dna. Kad to dođe na nivo neki e onda ću ja kritikovati navijače u vezi toga. Uprava se nema šta pravdati jer ta organizacija ne košta puno, a mnogo više donosi i to sigurnu lovu.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 08 jun 2015, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 14:30

zaboljisportuBiH je napisao/la:Beneficije trebaju biti u skladu sa cijenom. Znači neke normalne, kao neki mali popusti u shopu i na kartama što godišnjim što normalnim, ulazima na stadion i sl. Eventualno će se sa povećanjem broja članova dobiti i neki popusti negdje drguo što bi možda i povećalo cijenu članske, ali bezobrazno je bilo šta više tražiti. Međutim, ja pričam o čittavoj organizaciji učlanjenja koja je na nivou na kojem bi bolje to radila djeca u vrtiću.
Pa i bilo je. Godišnja za sjever (sezona 2014/2015) 110,00 KM za članove 75,00 KM. To su normalne stvari ali ovdje hoće da uz Željinu člansku imaju popust u Konzumu, na pumpama, povlastice prilikom uvoza auta :D . I to stavljaju kao uslov, ako nema beneficija ja neću biti član.
A da je organizacija učlanjenja smješna slažem se. Više nego smješna. Ali i to će se uskoro promjeniti. Sabura.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 08 jun 2015, 14:33

A gdje je to napisano ?

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 08 jun 2015, 14:35

Sanel Jahic jedan je od nas ;)
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 08 jun 2015, 14:35

vrbanjusa je napisao/la:Opet o beneficijama za članstvo. Nema beneficija preko članskih karata. Biti član kluba je privilegija za onog ko voli taj klub. Svi koji to ne kontaju ne moraju biti članovi kluba. Za 20 KM godišnje ili 1,66 KM mjesečno neko traži beneficiju. Žalosno. Bezobrazno.
Beneficije mogu ići preko godišnjih karata ili nekih osmišljenih marketinških kampanja.

:clap: :clap: :clap: :clap:
Kupujem svake godine tri članske karte i dvije godišnje za sjever. Nikad, ali baš nikad, mi nije ni u peti bilo da trznem člansku radi nekog popusta. Ja ne znam šta je ovo danas, pa nije Željo Konzum, pa da skupljaš bodove za popust. Jesu li ikoga ovdje roditelji naučili lojalnosti, da nešto daš, a da ne tražiš odmah nešto zauzvrat. Navijači moraju biti generalni sponzor svome klubu. Neće niko platiti reklamu koju će gledati 2000 ljudi svakih petnaest dana.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 jun 2015, 14:37

@vrbanjuša znam da je bilo i to je na neki način mogućnost i da nagradiš redovnu raju, a da uzmeš ovoj neredovnoj više. Znam ja šta oni hoće, ali to mogu dobiti samo ako nas bude 10.000-20.000. Prije te cifre nijedna pumpa ti neće dati popust, a i sa tom cifrom max 5% i to da ja kao veliki Željovac dajem. Osiguranja bi dala možda malo više itd. Sve zavisi od toga čime se firma bavi, ali onda logično raste i cijena članske. To onda treba uskalditi. Različite cijene članskih sa različitim beneficijama. TO je nadogradnja priče. Prvo treba dobro organizovati prodaju članskih, pa skupiti članove, pa onda idu te stvari ali nažalost to kontamo mi, a većina samo prdi bezveze.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 08 jun 2015, 14:38

Svi veliki Zeljovci, svi lajkaju, a niko da pomogne klubu, nije ni do raje 100%, ali ako nisu u stanju jednom u godini doci do Grbavice i dati 20 KM, otici u fan shop i uzeti makar narukvicu, doci na utakmicu, ne trebaju se busati u prsa svojom "velikom ljubavi prema Zelji" (mislim na ove iz Sarajeva i okoline jer sam siguran da dobar dio ljudi koji su ovdje voli Zelju, a nisu ni clanovi kluba), s druge strane, i marketing se mora popraviti ako se misli privuci ljude, standovi, promocije, slanje clanskih u BiH i inostranstvo, konacno sredjivanje online fan shopa da ljudi kupuju artikle, a da ne dolaze u fan shop... ideja je mnogo, nadam se da ce se sad u klubu realizovati bar dio istih jer ce nas 1500-2000 bolesnika lako, ali mi nismo dovoljni, ne smijemo samo mi biti Zeljo!

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jun 2015, 14:40

Dok se stadion ne sanira i navijacima omoguce pristojni uslovi za gledanje nema nista od tih clanarina !

Ako ce 10.000 ljudi iz ljubavi dati 20, 50, 100 KM, neka daju a da od toga nemaju nista. Sve i da se ne sredi stadion jedina beneficija je da se clanovi imaju popust na karte 2-3 KM, vise od toga realno ne moze.

Kako da klub zivi ako stavi kartu za jug 3 KM a posjeta je 3.000 u prosjeku ? Sta imaju od 9.000 KM ?

Neko djete od 18. godina ili bilo koji navijac ocekuje da dadne 20 KM i da on ucestvuje na sjednicama, skupstinama, sastancima ...itd. da prica i daje ideje, kad bi to tako islo mi bi propali kao zeton jer svaki navijac ima lude fantazije a nikako realno razmisljanje u skladu sa mogucnostima.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 08 jun 2015, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 14:40

lazar je napisao/la:Ako bude članstvo sprovedeno kao prošli i predprosli put, ja član ne postajem.
Ako uprava ne pokaže ozbiljnost prema clanstvu, onda im i ne trebam.

Ima masu stvari koji mogu poboljšati članstvo, od različitih beneficija. Što da npr. ko postane član i uclani svoje dijete može besplatno upisati svoje dijete da trenira, ili ima jeftiniju mjesecnu članarinu(500 djece - 1000 članova). Neke popuste u shopu, ulaznice, čestitke blagdana, rodjendana, nove godine, nagradne igre...
Evo, znači ti već postavljaš uslove da bi bio član kluba. Kad ti ispune ove osnovne onda ćeš tražiti neke druge stvari.
Člansto u klubu je dobrovoljno i treba biti bezuslovno. Sve što kasnije dobiješ (popust na godišnju ili nešto drugo) je gratis.
Onaj ko hoće da uradi bilo šta traži načine a onaj ko neće izgovore. Nevjerovatno puno ljudi koji se predstavljaju kao navijači Želje traže izgovore. Te ne sviđa im sa kako Amar priča, te Gredić ima kriv nos, te prljave stolice (iskreno i meni smetaju), te sunce, te kiša...dosta vas je više. NE MORATE!
VAŽNO JE BITI ČLAN!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 14:44

mamaSmurf je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Opet o beneficijama za članstvo. Nema beneficija preko članskih karata. Biti član kluba je privilegija za onog ko voli taj klub. Svi koji to ne kontaju ne moraju biti članovi kluba. Za 20 KM godišnje ili 1,66 KM mjesečno neko traži beneficiju. Žalosno. Bezobrazno.

:clap: :clap: :clap: :clap:
Kupujem svake godine tri članske karte i dvije godišnje za sjever. Nikad, ali baš nikad, mi nije ni u peti bilo da trznem člansku radi nekog popusta. Ja ne znam šta je ovo danas, pa nije Željo Konzum, pa da skupljaš bodove za popust. Jesu li ikoga ovdje roditelji naučili lojalnosti, da nešto daš, a da ne tražiš odmah nešto zauzvrat. Navijači moraju biti generalni sponzor svome klubu. Neće niko platiti reklamu koju će gledati 2000 ljudi svakih petnaest dana.
Duboki naklon za mamu :D , ovo je pravo razmišljanje koje trebaju svi da slijede.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 08 jun 2015, 14:46

vrbanjusa je napisao/la:
lazar je napisao/la:Ako bude članstvo sprovedeno kao prošli i predprosli put, ja član ne postajem.

Ima masu stvari koji mogu poboljšati članstvo, od različitih beneficija. Što da npr. ko postane član i uclani svoje dijete može besplatno upisati svoje dijete da trenira, ili ima jeftiniju mjesecnu članarinu(500 djece - 1000 članova). Neke popuste u shopu, ulaznice, čestitke blagdana, rodjendana, nove godine, nagradne igre...
Evo, znači ti već postavljaš uslove da bi bio član kluba. Kad ti ispune ove osnovne onda ćeš tražiti neke druge stvari.
Člansto u klubu je dobrovoljno i treba biti bezuslovno. Sve što kasnije dobiješ (popust na godišnju ili nešto drugo) je gratis.
Onaj ko hoće da uradi bilo šta traži načine a onaj ko neće izgovore. Nevjerovatno puno ljudi koji se predstavljaju kao navijači Želje traže izgovore. Te ne sviđa im sa kako Amar priča, te Gredić ima kriv nos, te prljave stolice (iskreno i meni smetaju), te sunce, te kiša...dosta vas je više. NE MORATE!
Je li ja trebam 5 puta u sedmici da poljubim vrata ? Moram li ja trčati za ljudima da bi se uclanio ? Zvati i moliti da ostane malo duže da bi se uclanio ? Ima li smisla ?

I gdje je to napisano za beneficije ? Gdje je to napisano za Konzum, pumpu, osiguranje...?

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 08 jun 2015, 14:48

lazar je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:

Je li ja trebam 5 puta u sedmici da poljubim vrata ? Moram li ja trčati za ljudima da bi se uclanio ? Zvati i moliti da ostane malo duže da bi se uclanio ?

I gdje je to napisano za beneficije ? Gdje je to napisano za Konzum, pumpu, osiguranje...?
Da, da i da. Ako želiš i voliš. Pa kad se zaljubiš u djevojku trčiš za njom, ideš joj na vrata, čekaš po sat vremena da se pojavi itd. To je valjda ljubav.

A ovo drugo sam napisao više figurativno.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 jun 2015, 14:51

likusa je napisao/la:Oni su sto se tice clanskih kod mene zavrsili za sva vremena nakon desavanja s onim prvim..mislim da nas ima jos koji su donijeli ovakav zakljucak ;)
Ne razumijem ?

Inače, i ja se slažem sa ovim koji misle da nisu potrebne neke beneficije kod članskih kartica.

Šta znači članska kartica ?
Znači da si ti dio kluba, dio Željine porodice i to bi ti trebala biti najveća beneficija.

Malo je bezobrazno tražiti popuste, dresove i slične stvari zbog toga što si Želji dao 1.6 KM mjesečno. Bezobrazno zbog situacije u klubu, ne općenito. Općenito i u situaciji gdje klub funkcioniše dobro, to su očekivane i normalne stvari, stvari koje trebaju da idu skupa sa članskom karticom, popusti, dresovi i milion drugih beneficija, ali kod nas, nažalost, nije tako.
Da bi klub došao u takvu situaciju da ti nekad imaš značajne popuste i beneficije, onda kupi tu člansku karticu, ispuni svoju obavezu i daj svoj minimalni i osnovni doprinos Želji. To je tvoj osnovni zadatak.

Odnos između kluba i navijača treba da bude partnerski, uzajaman, ali i da bude u skladu sa uslovima i situacijom kod oba partnera, pa bi tako bilo bezobrazno da članska karitca košta 50 KM u ovakvoj ekonomskoj situaciji većine navijača, kao što je bezobrazno tražiti neke enormne beneficije i popuste u ekonomskoj situaciji kluba.

Svi znamo da situacijna nije bajna, da ima tu dosta problema, da nedostaje novaca i tu takvoj situaciji tvojih 1.6 KM mjesečno više znači Želji nego tebi. Naravno, ako Željo tebi znači nešto u životu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 08 jun 2015, 14:53

Djevojku na kraju povalis
Ti trči za Gredom, ja neću više.

@ceze
Beneficije su tu da navuces članove, i da dugoročno imaš više koristi od njih. Kad ti daš njemu popust u shopu on će i kupovati, kad mu daš popust na članarinu u fudbalskoj školi on ce i upisati dijete.
Od 1.6 mjesečno ti ćeš od njega imati 51.6 KM mjesečno
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 08 jun 2015, 14:58, ukupno mijenjano 2 puta.

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 08 jun 2015, 14:57

Merhaba je napisao/la:Sanel Jahic jedan je od nas ;)
????sta je bilo je li dolazi ili sta
51%--------49%

Rios

Post Postao/la Rios » 08 jun 2015, 15:01

Slozen je problem posjete na stadionima,nije to samo nesto se je slucaj kod nas,pogledajte regiju,sve je to u par deka. Mi imamo neki cudan mentalitet,brzo se zasitimo svega,jedino se repka izdigla iznad toga i postigna neku konstantu,ali to je drzavna selekcija pa je bilo i lakse postici sve to. Za sve ostale kolektive to je borba koja ce trajati jos dugo vremena po meni..
Nije na ovim prostorima toliko rasprostranjena ta povezanost i privrzenost klubu kao na zapadu recimo,tamo je to dogadjaj na koji se ide porodicno,ide se bez obzira na rezultate kluba,protivnika sa kojim se igra..Ovdje je to prisutno kod tih 3-4 hiljade ljudi i tako je vec godinama. I nece na ovdasnjim stadionima zadugo jos biti 1o-15 hiljada tokom cijele sezone po utakmici,o tome ne treba sanjati. Razloga je puno,rekao bih da je omjer 50-50 ako bih ih djelili izmedju navijaca i kluba. Prvi jer ocekuju stalno nesto novo,kompariraju nasu ligu sa ovim najjacim,stadione sa onim najljepsim,Zelju sa Barselonom..Kod drugih je to sto olahko shvataju navijace,prave propuste na sitnicama,npr. jedne prilike sam nogama razgrtao one novine i smece da bih sjeo na sjeveru,zar je toiko tesko bilo pocisiti to? Nije meni bio problem,ocistio sam i sjeo,ali ostane neki bezvezeni osjecaj jer je to sitnica koja se mogla uraditi.Raditi posebno na nekim ciljnim grupama - studenti,roditelji sa djecom,penzioneri..Npr. zar ne bi bilo lijepo onaj dio sjevera do zapda pretvoriti u porodicnu tribinu za roditelje sa djecom,uvesti im neke maskote,zeznacije..Tako radis dvostruki posao,vezes djecu za Zelju a i djeca ce kasnije tjerati roditelje da ih vode jer se tamo lijepo zabave.. I ne treba to raditi i ocekivati odmah 10 ili 15 hiljada gore spomenutih jer vjerovatno se to nece desiti,ali zar nije bolje imati 4 umjesto 2 ili 6 umjesto 4 hiljade ljudi na stadionu? Ja mislim da jeste i da bi to bila dobra baza za daljnu nadogradnju posjete.
Nekome ce ovo biti smijenso,neko ce mozda i vidjeti neki smisao,bilo kako bilo zelio sam iznijeti neko svoje razmisljanje :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.