Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Greivis
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Greivis » 07 jun 2015, 12:56

Alipasino je napisao/la:Nece njega niko samo posudba mozda.On nije kalibar za Juve a ni za neke jace timove.Ja mislim da je mizerno ovdje naglabat gdje ce kad on sam jos nista ne prica o svom odlasku.Znaci dobro mu ima para a guzovi se uljenili.
Ma moze u Wolfsburg ako nista zbog stare slave. Jos bi igrao LP-a. Samo ne vjerujem da ce pristati na dosta manje novca nego sto dobija u Cityu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

R2D2
Kontakt:

Post Postao/la R2D2 » 07 jun 2015, 13:33

Od stare slaave se ne zivi.
Tesko da bi ga Wolsburg u ovom trenutku zelio nazad. Ako im treba napadac i ako ce ga masno placati, onda ce prije vratiti Mandzukica.
Dati 6,7 miliona eura godisnje igracu koji je igrao na tako niskom nivou zadnjih godinu dana, mogu samo neki arapi ili rusi.

Po meni, najizglednija opcija je da ode na posudbu u neki osrednji klub u Premier Ligi, tipa Newcastle, Aston Villa ili West Ham, sto na kraju ne bi niti bila losa opcija. Dobijao bi istu platu od Citya, a igrao bi i dalje u jakoj ligi i to puno redovnije.
Treba se pomiriti sa cinjenicom da on vise nije igrac za top ekipe u Europi.
STOP MITOMANIJI!!!

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 jun 2015, 16:11

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 08 jun 2015, 18:24

R2D2 je napisao/la:Od stare slaave se ne zivi.
Tesko da bi ga Wolsburg u ovom trenutku zelio nazad. Ako im treba napadac i ako ce ga masno placati, onda ce prije vratiti Mandzukica.
Dati 6,7 miliona eura godisnje igracu koji je igrao na tako niskom nivou zadnjih godinu dana, mogu samo neki arapi ili rusi.

Po meni, najizglednija opcija je da ode na posudbu u neki osrednji klub u Premier Ligi, tipa Newcastle, Aston Villa ili West Ham, sto na kraju ne bi niti bila losa opcija. Dobijao bi istu platu od Citya, a igrao bi i dalje u jakoj ligi i to puno redovnije.
Grijesis,, on jeste top igrac, sami vrh ,,, samo sto nije za Shit<a,,, jer nikada nisu igrali za njega kao sto je to radio Wolfsburg i BiH. Ko je citao moje postove zna od kada sam ja pisao da treba ici. Ako ode u Romu,,bice jos bolji ,, idu na njega ponovo sve lopte ( i Mire je tu) jer je zvijezda,,i nema kepeca vise Amin.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jun 2015, 19:04

Posudba je mjera, dobro za reprezentaciju a Zeljo nece dobiti marke. :kralj: :thumbup:
1946

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 jun 2015, 19:08

Ma Roma ko narucena za njega :thumbup: :thumbup:
Ako ponovi jos jednu ovakvu sezonu propast ce mu buduci transferi. Evo cak i Wolfsburg se okrece nekim drugim igracima.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 08 jun 2015, 19:08

Dobro bi bilo, ali pod uslovom da Totti ode u penziju.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 jun 2015, 19:09

To bi bilo super, u ovom trenutku ne vidim bolju opciju za Dzeku. U Italiji ce biti docekan kao zvijezda a Romi fali jedan pravi cf koji je pouzdan strijelac. Prosle sezone im je Ljajic sa 8 golova bio najbolji strijelac. Ne moze se tako srusiti Juventus niti napraviti nesto u Evropi.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 jun 2015, 19:10

Nema teorije da Totti izbaci Dzeku iz prvih 11 a zna to i Totti. **** ga godine ( 38 ) su tu.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 08 jun 2015, 19:10

R2D2 je napisao/la:Od stare slaave se ne zivi.

Ovo je toliko nerealno ne zbog Dzekine plate nego zbog cinjenice sto ni jedan od tih klubova nece igrati u Evropi iduce sezone. U tom slucaju moze komotno i zavrsiti karijeru kao Miske i otici u Ameriku da se zajebahe par godina za lovu. Roma bi mu dosla kao budali samar ali znajuci koliko su pouzdani talijanski "mediji" sumnjam da se tu zaista sta kuha.

Hajde vidjecemo nadam se uskoro. :pray:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 jun 2015, 19:49

Skoro svi mediji pisu da se Roma uveliko interesuje za Dzeku tako da, vidjet cemo, ali cinjenica je da bi ovo bilo najbolje rijesenje i za Dzeku i za Romu i za reprezentaciju na kraju krajeva, mi uveliko zavisimo o Dzeki i njegovoj formi. Jos covjece imas Pjanica, Radju, De Rosija, Torija, Iturbea, dovest ce se jos neko krilo umjesto Gervinha, pa vaskrsno bi covjek, padali bi golovi kao na traci.
Mozda bi najbolja bila kakva posudba sa pravom otkupa, pa da raspodjele placanje plate na pola, tako da bi bile zadovoljene sve tri strane.

Taman i Pjana da odradi jos tu jednu godinu sa Edinom, pa pravac Barselona :P

al' da budem iskren, ne bi me ni sekunde zacudilo da ostane u sitiju, pogotovo ako promjene trenera... al' onda, ko ga je*e.
:kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 jun 2015, 21:13

Neće on nikud. Čisto sumnjam.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 08 jun 2015, 21:16

zizu1991 je napisao/la:Neće on nikud. Čisto sumnjam.
Također.

Ja sam njega aktivno prestao pratiti još od početka ove sezone, tj. razočarao me je što je ostao u City-u nakon svega što su mu radili te sezone. Druga stvar što sam mu zamjerio je kurcobolja u reprezentaciji već duže vrijeme al' to je već prežvakana tema.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kapitano
Kontakt:

Post Postao/la Kapitano » 09 jun 2015, 02:06

slika

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 09 jun 2015, 02:12

Roma bi mu bila daleko najbolja (realna) opcija.

Romi treba napadac najvise od svih pozicija. Kada bi slucajno uspjeli da pobjede ligu, a to je moguce sada kada sigurno Pirlo, vjerovatno Pogba a moguce i Tevez idu iz Juventusa, onda bi se mogo ponosit sa tim da je ne samo osvojio Njemacku, Englesku i Italijansku ligu, vec da je to uradio u klubovima koji skoro nikad prije nisu osvajali titule. Ali Roma mora isto da se poboljsa na drugim pozicijama.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jun 2015, 02:42

Ne bi on nigdje da se njega pita. Ali City ga se zeli rijesit i to ce mu sigurno dat do znanja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 09 jun 2015, 14:36

Ovo se izgleda kuha kao Bosanski lonac :mrgreen:

http://www.espnfc.us/story/2477297/mira ... -join-roma

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 09 jun 2015, 19:13

ZgemboAdislic je napisao/la:Roma bi mu bila daleko najbolja (realna) opcija.
Tako je. Kratko i jasno. Samo ovdje su moguci problemi:
1) City ako proda Dzeku tesko ce nabaviti drugog-treceg napadaca koji ima takav kvalitet i iskustvo premiershipa i jos da se ne buni ( puno ) sto malo igra. ( najveci problem )
2) City ce traziti jedno 15-20 miliona eura sto su ogromne pare za Romu i Serie A.
3) Dzeko ce morati smanjiti sadasnju platu za jedno 30%.

Jedino sto je realno je da City ide Dzeki " na ruku " kao sto su to uradili Tevezu i Negredu i da mu zbog starih zasluga omoguce da ide ako on to uopste zeli. Roma ce vjerovatno ponuditi posudbu za godinu dana + mogucnost prve kupovine sljedece sezone. Znaci do Citya je i Dzeke pa tek onda Rome. Steta da Wolfsburg trazi neke druge varijante u napadu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2015, 00:29

Ajax je napisao/la:3) Dzeko ce morati smanjiti sadasnju platu za jedno 30%.
Čak i kad bi je smanjio za 30%, bio bi najplaćeniji igrač lige. Koliko se sjećam De Rossi je bio najplaćeniji sa 6.5 miliona eura po sezoni. Nešto ne vjerujem da bi mu Roma dala toliku platu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.