izgubio sam, pripremi potpis.
samo ne pricaj kako si ocekivao minimalan poraz liona, to je laz!
ocekivao si x ili vise.
opkladio sam se da ce bayern zabiti 3+ gola, a tu prognozu, koliko god ona izgledal suluda, temeljio sam na nekim cinjenicama koje sam usputno i spomenuo.
znao sam da su cak sedmerica igraca liona opterecena kartonima. znaci bio sam 100% ubjedjen da ce ih bayern natjerati u njihov kazneni prostor, da ce se sanse redati jedna za drugom, da ce imati ogroman posjed lopte...
ali jedno nisam znao a to je da ce nam suditi roseti. da sam imao taj podatak sigurno se ne bih kladio.
neko rece kako je roseti jako los sudac, ali to je daleko od istine.
roseti je odlican sudac koji zna kako da osteti protivnika a da se to plaho ne primjeti.
utakmica je pocela bas kako sam i predvidjao-totalna dominacija bayerna i par vise nego dobrih prilika.
riberi je igrao odlicno i po toj lijevoj strani se gradila igra bayerna.
naravno da se pas u ljudskom suretu iliti roseti zelio osvetiti bayernu zbog izbacivanja italijanskih perjanica, ili je pak dobio naredbu "odozgo". ovo drugo je manje vjerovatno.
pogledajte kako je pas smirivao igru svirajuci bezbroj sitnih prekrsaja od kojih trecina to nisu ni bili, dok se druga trecina ne svira u polufinalu lige prvaka. mislim da ce i najveci laici shvatiti da je to konstantno sviruckanje islo u korist liona, nikako bayerna.
ostvarenje svog sna je vidio u riberijevom prekrsaju koji je kazno najvecom mogucom kaznom.
lud je svak ko misli da je ribi namjerno faulirao onu pizdu koja se sa smijehom na licu vratila na teren.
faul je bio u punoj brzini, noga nije bila ispruzena kao sto je bila kod tulalana, gledao je u loptu.
pokusao je da se zagradi i kada mu je lopez bio gotovo iza ledja, on mu staje na nogu. trapavo jeste, za zutog jeste, ali za crvenog sigurno nije. kada bi se za onakve startove dijelli crveni kartoni rijetko bi koja ekipa docekala kraj susreta u punom sastavu, s napadacima.
pas je pomislio kako je iskljucenjem ribija sredio stvar pa je poceo "kaznjavati" i igrace liona.
doduse i pomogao im je, jer se utakmica
morala zavrsiti sa 3 ili 4 gola u lionovoj mrezi.
u revans putujemo s dosta optimizma jer ce se lion morati otvoriti i ganjati rezultat, a to svakako godi bayernu.
vidjeli smo i sinoc sta se desava kada se lion otvarao i na momente pokusavao parirati bayernu-3 ili 4 odlicne sanse od kojih se dvije bili 100%. muller je morao zabiti gol kada mu je lam dao vise nego dobru loptu.
dalje, ne svidja mi se nikako galonjino seruckanje da hamit moze igrati samo umjesto robbena.
poslije utakmice je lafio kako je izvadio robbena radi umora, da se moze odmoriti.
ako mu je toliko bitan robbenov odmor, zasto ga nije odmarao protiv onih hudnika iz hanovera jer je svima bilo jasno da hanoveranci nemaju sanse protiv bayerna?
robben ga je demantovao. zasto nije mullera zamijenioaltintopom?!
altintop non-stop vuce u sredinu i tu je najjaci. u onih par minuta je pokazao da je cvrst poput bedema i vidjeli smo kako se igraci liona odbijaju od njega, da je tehnicar koji zna dodati upotrebljivu loptu...
vjerujem da bi robben zabio jos jedan gol!
kada ga je izvadio odleprsala je i moja nada.
ko da ga zabije?...mozda gomez?

dass ich nicht lache