AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Champion1
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Champion1 » 10 jun 2015, 15:36

Sjeca li se ko kad smo zadnji put odjednom (dakle ne u ratama) iskesirali 35 miliona za nekog igraca :lol:
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

meskalin
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 10 jun 2015, 16:18

Champion1 je napisao/la:Sjeca li se ko kad smo zadnji put odjednom (dakle ne u ratama) iskesirali 35 miliona za nekog igraca :lol:
Necemo ni sada davati sve u kesu, upravo se navodi razlog cekanja objave je da Galliani dogovori u rate isplatu..

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 jun 2015, 16:23

Danas svi placaju u ratama
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 jun 2015, 16:26

Ja se tih transfera prije uopste ne sjecam ni koliko se placalo, veze nemam :mrgreen:
ali znam da je Milan jedan od zacetnika preplacivanja igraca, sto nam se na kraju obilo o glavu, tako da se nemamo ni najmanje pravo zaliti na danasnji fudbal i cijene.

Pa ne znam bas koliko je realno ovo oko Martineza, mada se bruji po Italiji da ga bas Milan dovodi, al' dok ne vidim, ne vjerujem :mrgreen:
a u tom slucaju onda nista od Ibrahimovica, nece ga obojicu dovesti... a realno, nema niti logike da ekipa sa 7 krila (i to vrlo kvalitetnih) dovodi dva spica za tolike pare, bukvalno bacanje para.

a hajde, ko god da dodje ili ne dodje, makar je zanimljivo pratiti merkato :P koje samo olaksanje je slusati o svim tim imenima umjesto Kucki, Lodiju, Matriju, Birsi... :zviz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 10 jun 2015, 16:32

rope11 je napisao/la:Ja se tih transfera prije uopste ne sjecam ni koliko se placalo, veze nemam :mrgreen:
ali znam da je Milan jedan od zacetnika preplacivanja igraca, sto nam se na kraju obilo o glavu, tako da se nemamo ni najmanje pravo zaliti na danasnji fudbal i cijene.

Pa ne znam bas koliko je realno ovo oko Martineza, mada se bruji po Italiji da ga bas Milan dovodi, al' dok ne vidim, ne vjerujem :mrgreen:
a u tom slucaju onda nista od Ibrahimovica, nece ga obojicu dovesti... a realno, nema niti logike da ekipa sa 7 krila (i to vrlo kvalitetnih) dovodi dva spica za tolike pare, bukvalno bacanje para.

a hajde, ko god da dodje ili ne dodje, makar je zanimljivo pratiti merkato :P koje samo olaksanje je slusati o svim tim imenima umjesto Kucki, Lodiju, Matriju, Birsi... :zviz:

Iskreno milan nikad nije igrao igru s krilima, tako da vjerujem da ce se vraiti normaln9j formaciji sa 2 napadaca, a Cerciu Menezu zelim sretan put....Serafa bi mislim mogao uklopiti ako ne sta fali i njega prodati za vrhunskog ofanzivnog veznog

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 jun 2015, 16:41

Upravo to,rijesit se par krila i igrati sa 2 napadaca. Meneza dat Monacu u dealu za Kondogbiu,a Cercija dat Torinu za Darmiana. Naravno,prvo rijesit sa Atleticom.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 10 jun 2015, 16:43

muxa je napisao/la:Upravo to,rijesit se par krila i igrati sa 2 napadaca. Meneza dat Monacu u dealu za Kondogbiu,a Cercija dat Torinu za Darmiana. Naravno,prvo rijesit sa Atleticom.
To je to [THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN]

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 jun 2015, 16:47

According to @DiMarzio & others, #Milan will pay €35m to activate Jackson Martínez release clause! Stunning move.

Čestitke :tokralju:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 jun 2015, 17:03

Meni je ovo cista glupost i bacanje para... Lik uskoro puni 29 godina i da ga plate 35 miliona eura... Ne kazem da je los, ali nije pametna investicija.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 jun 2015, 17:12

Ma sve je to fino, ali u formaciji 4312 nam treba jak ofanzivni veznjak poput Kake i još jedan dodatni veznjak, a po svemu sudeći ga neće ni biti, evenutalno će doći neki univerzalac, što bi se reklo anchor.
A ovamo ti recimo na klupi truhnu Hašim, Molfeta, Šaravi, Niang, Suso da bi igrao neko od 34 godine, a to mi je onako malo bezveze. Kad smo već nagomilali krila i kad već godina igramo tu formaciju, onda nastavi i dalje, ne treba izmišljati toplu vodu, pogotovo u modernom fudbalu u kojem se igra zasniva na krilima.

A yebi ga, možemo ga nazvati "bacanjem para", ali ako hoćeš da se vratiš u vrh i dovedeš klasnog napadača, onda budi spreman i da iskeširaš tolike novce. Nema ti druge jer ako ga ti ne uzmeš, uzet će ga neko drugi.
Ibra mislim da neće doći, previše je to novca za obojicu plus velike plate, ne vrijedi toga.

Nude Ramija i Meneza za Kondogbiu, još im dati kojih 12 miliona i amin :kafa: riješavaš se dva bespotrebna igrača da bi doveo ovog malca, a ima potencijala da postane wc igrač.
Još samo da je kakvog kreativca naći plus štoper i bek, a to bi se sve moglo riješiti za kojih pedesetak miliona. Već će otići (bar se nadam) 50 na ovu dvojicu.

FORZA MILAN !

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 10 jun 2015, 17:18

amstaff je napisao/la:Meni je ovo cista glupost i bacanje para... Lik uskoro puni 29 godina i da ga plate 35 miliona eura... Ne kazem da je los, ali nije pametna investicija.
Previse je ovo za igraca koji nikad nije igrao u 5 najacih liga u Evropi.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 jun 2015, 17:24

amstaff je napisao/la:Meni je ovo cista glupost i bacanje para... Lik uskoro puni 29 godina i da ga plate 35 miliona eura... Ne kazem da je los, ali nije pametna investicija.
Jest realno prevelika cijena, nabili su bar jedno 10, 15 miliona viška al' opet mi smo u takvoj situaciji da trenutno moramo davati veću lovu za igrače nego što oni zapravo vrijede jer se cilj vratiti u Ligu Prvaka i ojačati vrlo loš igrački kadar, nismo mi šta ja znam Real, Barca i ostali da ponudimo 20 miliona za Martineza pa i ako ne pristanu boli nas qurac imamo Suareza i Benzemu svakako, ako kontaš šta hoću da ti kažem :D

Druga stvar što me intersuje je Kondogbia, zar on nije defanzivni vezni igračkih karakteristika sličan De Jongu? Ako će Nigel ostati ja stvarno ne vidim potrebu da dovodimo Kondogbiu jer je to isti tip igrača, jedino ako nije box to box veznjak tipa Toure, Alonso al' nešto sumnjam :hmmmmm:

Treba neki dobar veznjak koji će se u 4-2-3-1 formaciji uklopiti sa De Jongom, neko "ko zna lopte", neko ko zna povezati igru i započinjati napade tipa Pjanić, Veratti. Da je može fino predati ovoj trojici/četvorici u napadu. A iskreno mislim da Kongdobia nije taj igrač, to bi otrpilike bilo kao da imaš dva De Jonga u timu...

Edit: Odmah da se zna, ne vidim Montoliva na tom mjestu jer mislim da nema dovoljan kvalitet.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 10 jun 2015, 18:13

Nema potrebe praviti tim sa 2 zadnja vezna, ok kad su u pitanju velike tekme,ali protiv malih timova bespotrebno, bolje dovesti ofanzivnih veznjaka...

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 10 jun 2015, 18:20

meskalin je napisao/la:Nema potrebe praviti tim sa 2 zadnja vezna, ok kad su u pitanju velike tekme,ali protiv malih timova bespotrebno, bolje dovesti ofanzivnih veznjaka...
Kondogbia je dugorocno rjesenje (22 godine) dok De Jong jos sezonu-dvije moze na vrhunskom nivou odigrati tako da se isplati dovesti ovog prvog, a mi svakako moramo kupiti ofanzivnog veznog bez njega ne smijemo ni krenuti u novu sezonu
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 jun 2015, 18:46

Martinez je u 133 utakmice za Porto dao 92 gola i to su cinjenice koje odredjuju njegovu cijenu. Koji je to bolji napadac koji se moze dovesti za taj novac? Danas nista nije normalno kad su transferi u pitanju, a vala ne dajem iz svog dzepa da mi bude žao. Sto se tice godina, pa lik ima 28 godina i mladji je od Falcaa kojeg smo vecina prizeljkivali a znamo u kakvoj je formi Falcao.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 jun 2015, 19:00

Da je preplacen, jeste kao i sve danas u fudbalu, ali koji smo mi to izbor imali, a da to ne bude mrtvi Imobile vec klasan igrac? Skoro nikakav, mozda se u kombinaciju mogao ubaciti Negredo ili Cicarito, ali meni licno je Martinez daleko bolji igrac. I to su igraci s kojima se vracas na vrh, pa ih vrijedi i pretplatiti, drugacije ne moze.
I ono sto mi se kod njega svidja je sto nije klasicni sidras koje smo dovodili zadnjih godina, vec umije sebi stvoriti prostor i iz nikakve situacije postici gol.

Kondogbia ima 22 i momak je potencijalni wc igrac, a ne treba ni spominjati da je deset godina mladji od De Jonga i da je ovaj svoje najbolje vec dao.
Mene on licno podsjeca na Pogbu :mrgreen: mozda malo slabiji u ofanzivi, a jaci u defanzivi, ali komotno moze proci pod definiciju box to box igraca, zna momak igrati fudbala.

Ali nasa ubjedljivo najveca boljka je taj kreativac, al' to ce biti i najzajebanije kupiti jer vrlo malo je takvih igraca na trzistu.
Mozda pokusati sa Brahimijem na atm, navodno ga Doyen posjeduje 80%, a Porto samo 20% sto bi u prevodu znacilo da bi ga, zbog partnerstva sa Doyenom platili samo 10 miliona s obzirom da je vecinski njihov igrac. Ali ovo su samo neke teorije sa interneta sto sam procitao, nisam siguran da li je istina. :hmmmmm:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 jun 2015, 19:17

Navodno je s Martinezom dogovoreno, 4 god po 3,5 mil. Jos samo da celo dogovori na koliko rata trebamo platiti tih 35 mil 8-)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 jun 2015, 19:22

Dobro je zakuhalo se pravo hihih
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 jun 2015, 19:39

Pa ni nisu neke pare tih 3.5 miliona, ocekivao sam da ce traziti vise.
To je onda super, mozda ga platis vise, ali mu je zato manja plata za razliku od Ibrahimovica koji bi trazio duplo od ovoga.

Amin da se sve ovo rijesi do veceras/sutra, pa da idemo u novi pohod. :cool: Milan is back bichz. :cool:

FORZA MILAN !

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 jun 2015, 19:43

Sada da je pisem ko je bolji za 35 miliona... Ne bih ja potcijenio Destra, dobar napadac. Sto se mene tice mogu dati i 50 miliona eura, ali to je bacanja para. Lik koji ima 29 godina i koji nikada nije igrao u jacim ligama da se plati 35 miliona je u najmanju ruku cudno.
Misljenja sam da za tih 35 miliona mozemo kupiti 2-3 igraca koja su nam prijeko potrebna... Kao da nema nekih novih Pata ili Kaka po Brazilu... Galliani sa 100 miliona, o kojima se prica, vjerujem da moze ludnicu napraviti.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.