Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la harishp » 06 jun 2015, 19:57

FaraonTM je napisao/la:

iako znamo šta je uradio sa reprezentacije, mislim da ti to dovoljno govori o fudbalskoj inteligenciji našeg naroda :D
Pa bolje Dialiba marise po padezima od tebe. Antelegencija :rol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 06 jun 2015, 20:03

Ne brukaj se reHa, dovoljno se brukaš sa Papetom :lol:

Odoh da gledam finale a ti uči padeže kad si već bježao u osnovnoj :wave:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 jun 2015, 20:07

:urnebes: :rol:
Jos frajer nije skontao :lolno:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 jun 2015, 13:51

Salihović potpisao za one Kineze kao Miske i Muslimović birvaktile Guza Rehne :guz:

Eto zašto nije na spisku, nije niko budala ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jun 2015, 16:16

Od ponedjeljka počinjemo sa video analizom i prezentacijom protivnika, ali mnogo detaljnije. Praktično o Izraelu razmišljamo već tri mjeseca (od utakmice sa Austrijom) i sada je na redu otkrivanje svake sitnice ili  detalja koji može donijeti prevagu u toj utakmici.“
A kako je ono Pape govorio: ništa mi ne znače kasete s utakmicama od prije nekoliko mjeseci. :tralala:

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 07 jun 2015, 16:54

Sheyi je napisao/la:
Od ponedjeljka počinjemo sa video analizom i prezentacijom protivnika, ali mnogo detaljnije. Praktično o Izraelu razmišljamo već tri mjeseca (od utakmice sa Austrijom) i sada je na redu otkrivanje svake sitnice ili  detalja koji može donijeti prevagu u toj utakmici.“
A kako je ono Pape govorio: ništa mi ne znače kasete s utakmicama od prije nekoliko mjeseci. :tralala:
"Mene ne zanima kako igra Kipar"
Grande Pape :mrgreen:
#Salihović

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jun 2015, 18:13

BozePetra je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
"Mene ne zanima kako igra Kipar"
Grande Pape :mrgreen:
Eh to, nadamo se da će ta analiza biti kvalitetna da ne zavisimo od faktora sreće ili trenutka nečije inspiracije u toku utakmice :D

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 jun 2015, 22:47

Nikako Mesa da pocisti ovo smece iz reprezentacije sto nam je bivsi selektor nakupio :think:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 jun 2015, 17:54

kakva je sad ovo šega juce došli danas ih vratio :rol: :rol: :rol: koliko se samo pljuvalo po papetu radi Štilica i Prcića bojkotovalo se SP :crazy: :crazy:

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 10 jun 2015, 18:04

bordobijeli je napisao/la:kakva je sad ovo šega juce došli danas ih vratio :rol: :rol: :rol: koliko se samo pljuvalo po papetu radi Štilica i Prcića bojkotovalo se SP :crazy: :crazy:
O čemu se radi?
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 10 jun 2015, 18:12

Fudbaleri koji nastupaju poljskoj Exstraklasi Semir Štilić i Stojan Vranješ više nisu u kampu bh. reprezentacije u Zenici.
Ovaj dvojac je već od ranije bio upoznat da neće biti u konkurenciji za meč sa Izraelom budući da neće proći kompletne pripreme sa reprezentacijom jer su svoje klupske obaveze završili tek prethodnog vikenda.

Štilić i Vranješ su u Zenicu doputovali jučer, odradili su nekoliko treninga nakon čega su napustili kamp reprezentacije.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 jun 2015, 18:13

Nije ovo ništa čudno i neobično što je Meša uradio, isto je uradio i Kovač sa Tomečakom, Rogom i Šitumom neki dan.
U Englesku reprezentaciju se poziva 30 igrača, a njih 18 je u konkurenciji za utakmicu.

Pozvao je više igrača nego što ih može registrovati za utakmicu protiv Izraela zbog širine u kadru i eventulanih povreda. Igrom slučaja su Štilić i Vranješ odradili samo dva treninga umjesto 5-6, radi utakmica koje su igrali u nedelju, pa izgleda malo neozbiljno, ali nije. Sasvim normalno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 jun 2015, 18:14

adoo11 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:kakva je sad ovo šega juce došli danas ih vratio :rol: :rol: :rol: koliko se samo pljuvalo po papetu radi Štilica i Prcića bojkotovalo se SP :crazy: :crazy:
O čemu se radi?
Štilic i Vranjes juce dosli danas otišli kao i nisu trebali biti u konkurenciji za Izrael :crazy: :crazy:

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 10 jun 2015, 18:16

Ibizevic je napisao/la:
Fudbaleri koji nastupaju poljskoj Exstraklasi Semir Štilić i Stojan Vranješ više nisu u kampu bh. reprezentacije u Zenici.
Ovaj dvojac je već od ranije bio upoznat da neće biti u konkurenciji za meč sa Izraelom budući da neće proći kompletne pripreme sa reprezentacijom jer su svoje klupske obaveze završili tek prethodnog vikenda.

Štilić i Vranješ su u Zenicu doputovali jučer, odradili su nekoliko treninga nakon čega su napustili kamp reprezentacije.
Ovo mi je skroz nelogično, zna se kad se završava koja liga, ako se nije računalo na njih onda čemu poziv za ovaj susret.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 jun 2015, 18:19

ceze je napisao/la:Nije ovo ništa čudno i neobično što je Meša uradio, isto je uradio i Kovač sa Tomečakom, Rogom i Šitumom neki dan.
U Englesku reprezentaciju se poziva 30 igrača, a njih 18 je u konkurenciji za utakmicu.

Pozvao je više igrača nego što ih može registrovati za utakmicu protiv Izraela zbog širine u kadru i eventulanih povreda. Igrom slučaja su Štilić i Vranješ odradili samo dva treninga umjesto 5-6, radi utakmica koje su igrali u nedelju, pa izgleda malo neozbiljno, ali nije. Sasvim normalno.
da nije cudno ali Safet pljuvan mjesecima sto nema Štilica i Prcića kao oni trebaju biti nositelji reprezentacije ,imam osjecaj da Mesa samo radi ove stvari da zadovolji novinare i navijaca ,cimirota pozvao naknadno kad je Sarajevo diglo glas sto ga nema na spisku .ne gradi se tako autoritet. al ja sam svim srcem uz reprezentaciju :bih: :bih: :bih: necu kao neki bojkotovati reprezentaciju radi selektora

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 10 jun 2015, 18:19

Sta fali da malo nalete, popricaju sa Mesom i razlaz. Mozda su trenirali nako radi reda, kao da imaju bolja posla.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 jun 2015, 18:22

bordobijeli je napisao/la:
ceze je napisao/la:Nije ovo ništa čudno i neobično što je Meša uradio, isto je uradio i Kovač sa Tomečakom, Rogom i Šitumom neki dan.

da nije cudno ali Safet pljuvan mjesecima sto nema Štilica i Prcića kao oni trebaju biti nositelji reprezentacije ,imam osjecaj da Mesa samo radi ove stvari da zadovolji novinare i navijaca ,cimirota pozvao naknadno kad je Sarajevo diglo glas sto ga nema na spisku .ne gradi se tako autoritet. al ja sam svim srcem uz reprezentaciju :bih: :bih: :bih: necu kao neki bojkotovati reprezentaciju radi selektora
A to je već druga priča, mislim da je prošlo dosta vremena od Safeta, nema potrebe da se još vuku neke paralele.
On i Meša su dva različita tipa i svako na svoj način pristupa treningu, trenežnom procesu, igračima, medijima...
Safet je trebao nekad pozvati i Štilića i Prcića, da vidi na čemu je, da ih pozove na okupljanje, prijateljsku, pa ako nije zadovoljan da ih pusti.

Ali kao što rekoh, nema više smisla povlačiti paralele. :)

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 10 jun 2015, 18:27

Pozivas 30 igraca i to je uredu, radis pripreme desetak dana i u tih deset dana treba da se iskristalise tih 18 igraca koji ce biti u konkurenciji za meč sto ovisi od forme, povreda, formacije i slicno.Ali Mesa je znao kad se zavrsava Poljska liga (par sedmica poslije ostalih liga) , znao je kad je utakmica protiv Izraela, samim tim je znao da ovi momci ne mogu nikako nastupiti i automatski stvorio dva mjesta manje za neke druge igrace.
Zasto ih je pozvao kad je unaprijed znao kakva je situacija? Zar nije bilo pametnije pozvati Salihovica i Prcica koji je mogao poceti sa pripremama kad i ostali ili dva igraca iz premijer lige?
Totalno glup potez, druga zamjerka Mesi poslije nepozivanja Salihovica.
Ovo da je Safet uradio ( to govorim ja kao antipapetovac) ovdje bi se drvlje i kamenje sasulo na njega.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 10 jun 2015, 18:35

Sasulo bih se jel je raja vec izgubila bila povjerenje u njega. Pa da te pogleda pogresno ti bih mu yebavao.
Mesa je tek poceo i ima taj 'kredit'. Ako ga izgubi bit' ce mu isto.

A dosadni ste sa tim Safetom. Mislim, sta imamo od tog poredjenja. Absolutno nista jel je covjek je stara prica.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 jun 2015, 18:40

adoo11 je napisao/la: Pozivas 30 igraca i to je uredu, radis pripreme desetak dana i u tih deset dana treba da se iskristalise tih 18 igraca koji ce biti u konkurenciji za meč sto ovisi od forme, povreda, formacije i slicno.Ali Mesa je znao kad se zavrsava Poljska liga (par sedmica poslije ostalih liga) , znao je kad je utakmica protiv Izraela, samim tim je znao da ovi momci ne mogu nikako nastupiti i automatski stvorio dva mjesta manje za neke druge igrace.
Zasto ih je pozvao kad je unaprijed znao kakva je situacija? Zar nije bilo pametnije pozvati Salihovica i Prcica koji je mogao poceti sa pripremama kad i ostali ili dva igraca iz premijer lige?
Totalno glup potez, druga zamjerka Mesi poslije nepozivanja Salihovica.
Ovo da je Safet uradio ( to govorim ja kao antipapetovac) ovdje bi se drvlje i kamenje sasulo na njega.
Ta pitanja trebaš njemu postaviti, ja samo kažem da je sasvim normalno da igrač dođe kasnije na pripreme i da selektor neke igrače otpiše tijekom priprema ili okupljanja.
I Conteu su na okupljanje kasnili igrači kao i Meši, a znao je da će kasniti, pa opet nije zvao nikoga umjesto njih iako ima 10 puta veću bazu igrača.
Prosto gledano, obje utakmice su iste, i Liga prvaka i poljski šampionat, samo sa različitim težinama.

Općenito izbor igrača treba prepusititi selektoru jer će uvijek biti onih kojima je neko ime višak, ali i onih kojima je taj isti neophodan. To je tako.
On ima neke svoje planove, formacije, i misli da mu ovi igrači mogu i trebaju pomoći u ostvarivanju tih planova, ali u konačnici i rezlutata.
Tako je sad sa Mešom, tako je bilo i sa Papetom i tako bi trebalo biti.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, EdinjoBos, galia95, General505, Google Adsense [Bot], J1897, JohannWolfgang, legendarnadruga, zastitaIdentiteta i 104 gosta.