Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Orton
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Orton » 10 jun 2015, 22:01

westherc je napisao/la:
Orton je napisao/la:Samo 3 kluba su prosle sezone isplatile sve plate usposlenicima
Sloboda,SB i Sarajevo.
I Zrinja kao i Velež koliko znam

I samo jako...
Samo ova tri,tako mi zivota

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 jun 2015, 22:33

Boga mi,danas sam malo vise se informisao oko sezone 16/17....kakvi ce bit uslovi licenciranja za tu sezonu meni se cini da pola klubova dzaba igra...al et...nek se igra..i ovo sto su nam fudbalske asocijacije gledale kroz prste,tome je sljedece sezone definitivni kraj...ako se budu drzali uslova licenciranja neki ce moliti da ih se spusti u nizi rang
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 10 jun 2015, 22:42

De baci link od pravilnika pa da pogledam kad imadnem vremena

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jun 2015, 22:48

Iskreno se nadam da u tom novom pravilniku ima stavka vezana za kvalitet terena.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2015, 22:52

Liga 12 ce doprinijeti vecoj kvaliteti i infrastrukturi sigurno,jednog dana ce svi klubovi imati koliko toliko uredjene stadione
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 jun 2015, 22:59

Signore je napisao/la:De baci link od pravilnika pa da pogledam kad imadnem vremena
ma nemam link...u pisanoj formi je to bilo a i kroz pricu sa ljudima koji su malo upuceniji SVI do jednog kazu da ko sljedecu sezonu od klubova prezivi nek prica sto bi rekli stari ljudi...izmedzu ostalog....natkrivene tribine,reflektori,infrastruktura i teren,DUGOVI PREMA SVIMA I SVACEMU I TO U MARKU KONVERTIBILNU...bit cu tu dosta tonjenja pa cak i nekih od divova BH fudbala...al dosta je vise seljackih liga i livada pa kud puklo da puklo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2015, 23:16

Ovu priču za sezonu 2016/2017 pokrenuo je Čevra predsjednik Veleža, koji je razgovarao sa ljudima u savezu i koji su mu dali pravilnik o licenciranju klubova. Naime, kao prvo će se tražiti krov, pa tek onda reflektori, koji će se tražiti za sezonu 2016/2017. Dalje, kao što je rekao, klubovi neće moći sami izdurati uslove koje će tražiti licenca, jer se treba uključiti i savez da pomogne klubovima. Međutim, savezu je bitna samo A-selekcija i ništa više. Slobodno se može reći da savez svojom katastrofalnom politikom gasi fudbal i klubove u BiH... :twisted:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2015, 23:26

Ne može savez pomoći klubovima kad oni ne žele sami sebi da pomognu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2015, 23:30

Može i mora pomoći klubovima, a pomoći će tako, što će aplicirati za nove UEFA-ine fonodove za razvoj infrastrukture, koji postoje. Tako će klubovi imati mogućnosti povući sredstva neophodna da barem neko uradi krov a neko reflektore. Teško lokalna zajednica može pomoći, zato što općine para nemaju za ove skupe projekte.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 jun 2015, 23:31

najveci problem je besparica....stas ti sad jednoj drini ili vitezu kad kazes da imaju rok od pola godine da pokriju stadion i nabace reflektore,srede terene...il jednoj Slobodi,Celiku,Borcu da imaju rok od 6 mjeseci da se rijese milionskih dugova...pa Sloboda ima odlicne refletore al ne moze da namakne kesh za izmjenu sijalica...hej sijalica jer moraju bit ovakve i onakve,samostalno napajanje,trte mrte...ovi sto nemaju dugova njima trebaju milioni za infrastrukturu a ovi sto imaju infrastrukturu e njima trebaju milioni da dugove vrate

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 jun 2015, 23:34

Skraćenje lige će zasigurno poboljšati kvalitet iste. Nadam se da će sa godinama dolaziti rezultati i na nekim drugim poljima. Zamislite steknu se uslovi za normalnu igru na sve i jednom stadionu. Zamislite..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 jun 2015, 23:35

Pa upravo o tome i govorim @staragarda. Bit će gutavo svim klubovima. Niko nije u dobroj situaciji. Da se bogdo ranije usvojio zakon o sportu, sada bi imali privatizovane klubove, i ne bih bilo ovih problema. Ovako...

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 10 jun 2015, 23:37

Janković, ipak, ne dolazi u Željezničar!
Piše: A. Beganović
Danas, 23:30
Srbijanski ofanzivni fudbaler i prošle sezone jedan od najboljih igrača Veleža, Dejan Janković, ipak, neće pojačati redove sarajevskog Željezničara.
Iza Dejana Jankovića je sjajna sezona, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je na njegovu adresu stigla ponuda i iz Željezničara.

Željezničar i Janković su dogovorili transfer, no iznenada je došlo do promjene, odnosno kako Janković kaže za naš portal, Plavi nisu ispoštovali raniji dogovor.

"Nismo se se dogovorili i jako mi je žao. No, šta da radim sada, tako je kako je", za SportSport.ba je istakao Janković.

"Bilo je sve dogovoreno, radovao sam se dolasku u Željezničar. Međutim, kada smo se vidjeli pričali su mi drugu priču u odnosu na naš dogovor koji smo postigli ranije", dodao je srbijanski veznjak, koji na svom stolu ima nekoliko ponuda, pa i iz Premijer lige, no još uvijek nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru.

Podsjetimo, osim za Velež ovaj iskusni veznjak je nastupao za Leotar, Voždovac, Srem i Radnički Obrenovac.

Isto ovako i Ordagicu uradjeno a mene zafrkava onaj samogrbavica da lazem

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 10 jun 2015, 23:57

Orton je napisao/la:Janković, ipak, ne dolazi u Željezničar!
Srbijanski ofanzivni fudbaler i prošle sezone jedan od najboljih igrača Veleža, Dejan Janković, ipak, neće pojačati redove sarajevskog Željezničara.
Iza Dejana Jankovića je sjajna sezona, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa je na njegovu adresu stigla ponuda i iz Željezničara.

Željezničar i Janković su dogovorili transfer, no iznenada je došlo do promjene, odnosno kako Janković kaže za naš portal, Plavi nisu ispoštovali raniji dogovor.

"Nismo se se dogovorili i jako mi je žao. No, šta da radim sada, tako je kako je", za SportSport.ba je istakao Janković.

"Bilo je sve dogovoreno, radovao sam se dolasku u Željezničar. Međutim, kada smo se vidjeli pričali su mi drugu priču u odnosu na naš dogovor koji smo postigli ranije", dodao je srbijanski veznjak, koji na svom stolu ima nekoliko ponuda, pa i iz Premijer lige, no još uvijek nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru.

Podsjetimo, osim za Velež ovaj iskusni veznjak je nastupao za Leotar, Voždovac, Srem i Radnički Obrenovac.

uzesmo im obojicu :lolno: :wave:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 11 jun 2015, 00:01

samo bahato :D

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 11 jun 2015, 00:03

Vec sutra uzimamo Jankovica :lol:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 11 jun 2015, 00:03

solinas je napisao/la:
Orton je napisao/la:Janković, ipak, ne dolazi u Željezničar!

uzesmo im obojicu :lolno: :wave:
To je ta Sloboda strasna...predsjednice vidi sta im radimo, predsjednice :mrgreen:
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 jun 2015, 00:04

nije nam potreban, al' nek' se nađe, samo bahato

k'o Saraj'vo :lol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 jun 2015, 00:05

sloboda je odlučila izgleda da ove godine im uzme titulu (Sa remijem na grbavici :D ) sve igrace (oradgić-jankovic), a iduce godine i evropu :D

nemojte samo stajati, imate podršku :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 jun 2015, 00:10

Podrska Tuzli, Slobodi i Husicu :bih:
1946

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []