Postao/la imekorisnicko » 11 jun 2015, 02:04
Ja sve vas uopšte ne kontam,jedni furaju pesimizam,drugi optimizam baziran na nečemu što bi mi svi trebali da pročitamo između redova jer pobogu svi imaju neke informacije. Naravno da je potpuno neprofesionalno i ofirno kad ovako dogovori propadnu u zadnji tren,pa još kad igrač kaže da su mu jedno obećali a drugo ponudili.Da li je to istina i zašto se to tako radi pojma nemam, ali ako se to radi za dobrobit kluba nemam problem s tim.Ova era kluba je počela sa sezonom 09-10,od tada imamo 5 trofeja plus još 2 finala kupa,svake godine smo izašli u evropu u kojoj realno nemamo nekih naročitih uspjeha izuzev možda Šerifa i nekih naročitih neuspjeha izuzev Metalurga, Igrače smo prodavali loše,ali da je bilo manje pehova sa povredama siguran sam da bi u tom segmentu bili bolji. Kada se uporedimo sa ostalim klubovima iz BiH i sa samim sobom u eri prije ove,može se reći da smo imali uspješnih 6 sezona, a poredit se trebamo jer ne možeš biti uspješan ako to nije u odnosu na nekog ili nešto. Zamislimo da ova era završava nakon 10 godina tj. sa sezonom 2018-2019,dakle imamo još 4 sezone i msm da trebamo upravo tako,malo dugoročnije razmišljati, u naredne 4 godine msm da bi morali uzeti bar 2 trofeja, svake godine otići u evropu, napraviti nekoliko dobrih transfera, i u zavisnosti od okolnosti doci do playoff-a europa lige,a ne smijemo dopustiti da ispadnemo od slabijih ekipa. Sve to uraditi,a 2019-u završiti finansijski stabilni,to bi mogli nazvati dobrom decenijom i okrenuti se ka sljedećoj. Da li je ova uprava to u stanju,ne znam ali im vjerujem jer vjerujem Osimu,a on njima.