FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

merak
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la merak » 11 jun 2015, 11:10

klasik je napisao/la:Hocemo krilo hocemo ime za ovu nasu ligu, evo ga
Bez ugovora http://www.transfermarkt.co.uk/miroslav ... eler/75816
Dobro ga se sjecam mali je zujalica bio. Kako je samo odigrao u Velsu onu prijateljsku jos je zabio ja mislim. Odusevljen sam bio al ne znam sta se desi sa likom. Neka ga makar na pola godine ako nista :)

A za Beku e moj Beka kakav si to lik postao nejvjerovatno...Sloboda te lansira u Dinamo tu si i propao, igrajuci po nekim rupama od klubova na pozajmici tipa Sesvete i Dinamo B. Vratis se u svoj maticni klub koji ti opet pomogne da se vratis u zivot, pruze ti priliku da se vratis u top formu, ostvaris transfer u tim koji igra kvalifikacije LP i opet nemas dostojanstva sa izjavama. :thumbdown:
samo Sloboda

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 11 jun 2015, 11:34

solinas je napisao/la:prica se da je ordagic potpisao danas prijepodne... :shifty:
Ordagic je gotova prica, nas je igrac. Njegov i moj zajednicki drug, koji takodjer igra u nizem rangu takmicenja, mi jutros govori kako se Ordaga odlucio za Slobodu jer voli taj klub i grad, a i blize je kuci. Dakle, rijesili smo jednu poziciju i doveli jednog od talentovanijih igraca nase lige, a moze igrati na vise pozicija (kako mi ovaj rece, jos u Gradini dok je igrao, znao je biti skroz blizu protivnickog gola, Zeba ce mu sigurno pomoci da napreduje kao igrac). Idemo dalje.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 jun 2015, 11:42

hoćemo krila, po mogućnosti da ne budu pileća :urnebes:

stoper, desni bek, (defanzivni vezni, napadač?) još par igrača za klupu :pray:

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 11 jun 2015, 11:46

Jasko blizu prelaska u Zvijezdu
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

Pasha_car_aga
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Pasha_car_aga » 11 jun 2015, 11:48

fukarezv je napisao/la:Jasko blizu prelaska u Zvijezdu
Moranka?

Neko ce sigurno u suprotnom pravcu kao dio obestecenja za Ordagica, pitanje je samo ko!?

fukarezv
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la fukarezv » 11 jun 2015, 11:56

Pasha_car_aga je napisao/la:
fukarezv je napisao/la:Jasko blizu prelaska u Zvijezdu
Moranka?

Neko ce sigurno u suprotnom pravcu kao dio obestecenja za Ordagica, pitanje je samo ko!?
Da,osim Jaske spominje se da bi jos neko od igraca trebao u Gradacac :)
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 jun 2015, 12:55

Cestitam vam na veoma uspijesnom danu. Nek se vise rijesilo i to na Skupsini. Btw, cestitke i za Ordagica, realno vama je vise potrebniji, mi tu imamo Bicu, Milosa, Alispahica... Sretno !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 jun 2015, 14:24

Upravo je objavljeno na sluzbenoj stranici da je Moranjkic potpisao novi ugovor sa Slobodom
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 11 jun 2015, 18:05

sta je ono sandzaklije nam hoce Zebu? Novi pazar ga pokusava dovesti
Sloboda Tuzla

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 jun 2015, 18:18

fukaratz je napisao/la:sta je ono sandzaklije nam hoce Zebu? Novi pazar ga pokusava dovesti
Odakle ti ta informacija? :crazy:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jun 2015, 18:21

fukaratz je napisao/la:sta je ono sandzaklije nam hoce Zebu? Novi pazar ga pokusava dovesti
Mogu samo sanjati ili nek iskesiraju pola miliona pa da im san postane java.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 11 jun 2015, 18:45

Izgleda kasni haber u taj dio Balkana pa jos uvijek "znaju" da smo losi i nemocni. Mrs od Zebe.

Nego, pojedinci furaju pricu kako slijedece godine idemo u Evropu, kako napadamo vrh tabele ili kup, kako neki igraci se zeznuli jer su mogli naredne sezone igrati doigravanja u Evropi sa Slobodom, pa samo molba da se malo spuste na zemlju. Cilj nam nije naredne sezone igrati u Evropi, vec tek od one tamo sezone, a ako kojim slucajem bi nam se ukazala, ali fakat slucajno da se kockice posloze, onda bismo vjerovatno to objerucke prihvatili. Ali ne forsirajmo to misljenje i zelje, jer nam se moze obiti o glavu i ponovo postati predmet sprdnje i podjebavanja, bespotrebno ni krivi ni duzni. ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2015, 19:22

Ne vidim da će one tamo sezone situacija biti drastično bolja u Slobodi, već slična kao i sadašnja, tako da sam mišljenja da već sad treba planirati eventualni izlazak u Evropu. Pogubno bi bilo da ponovo na zelenom terenu izborimo izlazak u EL, a da ne dobijemo licencu zbog određenih "propusta u organizaciji". Dušmani samo to čekaju da se Azmiru naklate na kosti, mada ih predsjednik uvijek spusti na zemlju, ali znate na šta ciljam. Zato treba na vrijeme odraditi sve potrebno tako da nam se ne može ništa nabijati na nos kasnije, prije svega treba (da li preko Vugdalića ili nekog drugog) povući veze u N/FSBiH. Ako određeni klubovi mahom s nacionalnim predznacima već godinama imaju protekcije u Savezu, može se i Sloboda izboriti za sebe. Biće teško, ali sve se može kad se hoće (čitaj "ima" ;) ).

Što se tiče pojačanja, računam da su Kostić i Ordagić naši novi igrači. Njima treba obavezno dodati desnog beka (Zeljković je bez ugovora čini mi se), dva krila (npr. Said i Stevo) i još jednog veznjaka ili štopera, zavisi šta bude dostupno na tržištu. Ako Uprava ispuni naše želje, konačno će doći vrijeme da se protivnici plaše velike Slobode. :cool:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 jun 2015, 19:23

danas sam vidio da je Zoran Brković (desni bek) slobodan

ultrasstyle, kaj veliš? :hmmmmm:

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 11 jun 2015, 19:38

Ja mislim da ce iduca sezona biti jos teza za nas ali na srecu ne samo nas vec i drugih klubova s obzirom da od iduce sezone moramo ispuniti sve uslove pocevs od infrastrukture pa do reprograma.

Na svu srecu juce na skupstini ko je bi cuo je da je nas predsjednik vec u 2016 godini najavisi vec sada borbu sa reprogramom i sa infrastrukturom.
samo Sloboda

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 11 jun 2015, 19:40

Claus - sve ovo govorim zbog prevelike euforije koja zavlada pa nam se kasnije samo smiju ljudi, postanemo predmet sprdnje "Sloboda izlazi u Evropu, osvaja ovo, napada ono...", razumijes?
Treba spustiti loptu, nastaviti raditi marljivo, potpisati reprogram, vratiti jos neke dugove i tako rahat dobiti licencu i uci u onu tamo sezonu rastereceniji, sa jasnim ciljem (jer ovamo imamo desetine prioriteta i obaveza), a to je - izlazak u Evropu. Do tada (do naredne sezone) cemo imati odlican igracki kadar, kostur tima, kojem ces pridruziti 2-3 jos kvalitetnija igraca i spremno napasti vrh tabele ili kup. Istina, mozda u narednoj sezoni imamo bolju priliku nabrati vise bodova protiv slabijih timova, nego one tamo sezone kad se skrati liga, mozda tako i bude lakse probati izaci u Evropu, ali imamo toliko obaveza i problema da nisam siguran kako bismo sredili licencu za Euro takmicenja.

Azmir se istrosio i zbog Sloge, zao mi je sto covjek iskesira tolike pare nizasta, fakat je ovaj nas Savez toliko sranje i neozbiljna institucija, da ceka kraj sezone i onda upozna rukovodstvo kluba kako nije ispunilo uslove za prelazak u visi rang takmicenja, a covjek je dao bruku para. Mame im se najebem lopovske. Nadam se da nece i Sloboda imati problema u narednim godinama sa Savezom.

PS. Nisam bio do kraja na sjednici, a malo pisete ovdje o njoj, je li se spominjala Zlatna karika, ima li kakvog habera?

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 jun 2015, 19:43

Benjamin Čolić, Filip Gligorov, Mladen Željković pristojni igrači za tu poziciju, a ističe im ugovor. Nemoj ovih iz Radnika. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2015, 19:52

Batva je napisao/la:Claus - sve ovo govorim zbog prevelike euforije koja zavlada pa nam se kasnije samo smiju ljudi, postanemo predmet sprdnje "Sloboda izlazi u Evropu, osvaja ovo, napada ono...", razumijes?
Ovaj dio podržavam apsolutno, mislim da mnogi ovdje znaju koliko sam bio protiv takvih stvari. Ja smatram da se treba raditi u tišini, slično kao što hercegovački klubovi (ne Velež, naravno :mrgreen: ) rade i ubiru plodove godinama. Nikakve najave, nikakva pompa...

Mi nemamo šta više čekati, jer konačno idemo jednom uzlaznom putanjom, dovodimo provjerena imena i red je da to jednim izlaskom u Evropu materijalizujemo. Bolje sada kada nas niko ne bude uzimao ozbiljno, nego kada se svi budu naložili protiv nas kao što je to bio slučaj sa Sarajevom ove sezone. Ako budemo čekali da se neke stvari u klubu poprave, ili da se Tušanj izgradi, čekat ćemo vječno. A navijači, da se ne lažemo, koliko god voljeli Slobodu, željni su pobjeda, velikih utakmica, velikih imena, velikih djela. Razumiješ? ;)

Naravno, u svemu ovome je najvažnije imati svog čovjeka u Savezu, svoj lobi, garanciju da nas niko neće praviti budalama i dalje. Na tome treba najviše raditi, bez obzira šta ko mislio. I Željo i Sarajevo su godinama imali problema s dugovima i sličnim stvarima, ali su izlazili redovno na evropsku scenu. ;) Ako na tom polju zabilježimo uspjeh, ne vidim ko ili šta nas može zaustaviti dok je Azmir tu. Zato, samo hrabro i promišljeno, vrijeme radi za nas i ovu priliku ne smijemo prokockati.

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 11 jun 2015, 20:09

Jel vam Zeba potpiso ugovor novi ?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 11 jun 2015, 20:18

GradKamena je napisao/la:Jel vam Zeba potpiso ugovor novi ?
jest,na dvije god
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.