12.06.2015. / BiH - Izrael
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael
Meša je sjajno pripremio utakmicu i od početka je sve išlo po planu. Prijetili smo konstantno i igrali odlično. Da smo uspjeli postići gol u prvih 20 minuta vjerujem da bi do kraja uvaljali barem peticu, ali nije se dalo. Izraelci su se dobro branili i onda nakon Džekine greške dali i taj gol. Tada se još jednom pokazao napredak u reprezentaciji jer smo se ekspresno vratili i već na poluvrijeme otišli sa vodstvom. U drugom poluvremenu loptu smo svjesno prepustili njima i organizovano se branili, a oni nisu imali apsolutno nikakvu ideju kako da nam zaprijete. Dokrajčili smo ih još jednim golom i tada je bilo sve gotovo.
Što se tiče navijanja, ja sam bio na jugu i mislim da je ono skandiranje prije početka utakmice bilo nepotrebno. Ako se ne varam BH Legion je bio na tribini i oni su to pokrenuli. Himna Izraela se očekivano nije čula, a i svaki njihov posjed je bio ispraćen zvižducima. Na jugu se proširila priča da su snajperisti na vrhu one visoke zgrade i kao da osmatraju utakmicu, mada se nije moglo baš najbolje vidjeti. Zna li neko nešto više o tome?
Što se tiče navijanja, ja sam bio na jugu i mislim da je ono skandiranje prije početka utakmice bilo nepotrebno. Ako se ne varam BH Legion je bio na tribini i oni su to pokrenuli. Himna Izraela se očekivano nije čula, a i svaki njihov posjed je bio ispraćen zvižducima. Na jugu se proširila priča da su snajperisti na vrhu one visoke zgrade i kao da osmatraju utakmicu, mada se nije moglo baš najbolje vidjeti. Zna li neko nešto više o tome?
- Citizen-X
- Kontakt:
vidim jaro da me pokusavas bacit na konopce - a ja stvarno ne vidim zasto - izrael je imao 1 sansu ja mislim u 1. PV i iskoristio je - prijetio je i drugom - nismo mi bas rastereceno igrali koliko su oni bili zbunjeni naglim preokretom situacije u 1. PV..... nikako se ne moze reci da nisu imali prilika Asmir je 2-3 puta vadio loptu sa putanje u mrezu..... ja ne mogu nikako da se slozim da je iz 0:1 do 2:1 u 1. PV produkt nase mentalne snage - nego radije sportske srece......Pivopija je napisao/la:@Citizen-X
Pitao sam te za analizu vecerasnje igre Izraela, kao sto si analizirao i nasu reprezentaciju. Evo sta si napisao i ovo nema veze sa analizom vecerasnje utakmice:mi smo se raspali proslu tekmu na isti nacin na koji su se oni raspali veceras..... mi nismo ocekivali poraz uopste, a htjeli smo redom svi u podsvijesti da majmun ode konacno sa selektorske pozicije pa i po cijenu da nas izrael mazne, balast vodjenja safeta susica i njegovih kretenoidnih nepotistickih poteza je stvorio sumornu, bezvoljnu demotivisanu atmosferu u timu - tako da ja mislim ako ista bogom bude valjao od vecerasnje tekme je to podizanje nekog samopouzdanja koje nam je onaj pariški vo pijacarski syebo ko tuku od pod.... quote]
BTW ja mogu reci da smo konacno dobili ozbiljnijeg selektora koji nesto kao i razmislja i koji sudjeluje u utakmici aktivno i cak i kad gube ne popusta igrace.... svaka cast Mehagi....
svaka cast isti sam dojam imao i jaceze je napisao/la: Mislim da je Mešin plan bio ubacivanje Višće iz drugog plana i njegov dolazak do šesnaesterca gdje bi ga pratili ostali igrači, ali oni to nisu baš najbolje radili.

Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 13 jun 2015, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Kod tebe nije samo problem fudbalsko znanje, nego ti baš ni logika ne ide. Znači moraš krenut sa shvatanjem logike, pa onda tek ići na to da analiziraš jednu fudbalsku utakmicu. S obzirom da smo pobijedili, vidiš tu odmah da nije bio Sizifov posao...Znači ti iz posta u post sam sebe dotučeš. U stvari ti u jednom postu sebe digneš, pa se sam u provaliju sručiš.Citizen-X je napisao/la:
ginuti i trositi snagu uzalud ima strucni naziv - zove se Sizifov pos'o.... cinjenica je da je rezultat urodio plodom iz neocekivanih situacija - neko danas rece da smo kapital srece instantno potrosili - i ja bih rekao da je u pravu samo tako....
A što se utakmice tiče,u istoj je postojao jasan plan selektora i ekipe. U prvom poluvremenu se vršio presing, Izrael je bio stisnut totalno, a naše kombinacije su bile sjajne. Dobro ukomponovanom igrom koja se sastojala od presinga, trke, kombinatorike, posjeda smo mučili protivnika. A upravo taj protivnik zabija gol, koji bi mogli nazvati plodom slučajnosti. Iako za mene (za razliku od tebe) i nema baš slučajnosti u fudbalu.
Do izjednačenja dolazimo nakon genijalnih poteza i dobre osmišljene i izrađene akcije, a vodeći pogodak (kao prvo penal iz kojeg i proizilazi gol) je plod pritiska naše ekipe, koji u prvom poluvremenu nije skoro ni prestajao.
U drugom poluvremenu se na momente povlačimo, manje vršimo presing, čekamo i idemo na kontre. Iako se naravno ne može reći da smo se skroz povukli, jer u dosta vremena opet imamo posjed. I poslije dolazi i treći gol.
Jedina večerašnja mana, manjkavost u igri je bila, taj defanzivni dio, u momentima kada smo igrali postavljenu odbranu i kada smo se više povukli. Tada Izraelci u 2-3 navrata lako dolaze do našeg gola i stvaraju šanse. Iako i kod većine izraelskih napada, naša odbrana im pušta da priđu na nekih tridesetak metara udaljenosti od našeg gola, ali se dobro zatvaraju prilazi golu (tačnije šesnaestercu) tako da u zadnjem dijelu utakmice Izrael i ne dolazi do ozbiljnih prilika (čak bi se moglo reći nikakvih).
Cijela utakmica je imala dobar plan s naše strane i uopšte se ne može govoriti o slučajnosti....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Juventinisimo
- Kontakt:
Ja super zadovoljan...BRAVO Mesa, BRAVO momci!!
Vjerujem da ce ovo biti jos bolje...nadam se da ce nasi pronaci formu i u klubovima..idemo dernuti Belgiju...

Vjerujem da ce ovo biti jos bolje...nadam se da ce nasi pronaci formu i u klubovima..idemo dernuti Belgiju...

38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
Vratili su nam se nasi Zmajevi.Svaka vam cast momci,svaka cast selektore,srce mi je ko planina.
Odmor i idemo u Brisel,nemamo razloga da se bojimo ikoga.
Odmor i idemo u Brisel,nemamo razloga da se bojimo ikoga.
- Citizen-X
- Kontakt:
ja pišem misljenje bazirano na svom vidjenju a ne na misljenju copora - i nisam mujica koji ide gdje svi turci.... tako da mozes ili prihvatit ili ne prihvatit - to je tvoja stvar i tvoj problem - a je li ja imam manje ili vise znanja - eheffe_sa je napisao/la:Kod tebe nije samo problem fudbalsko znanje, nego ti baš ni logika ne ide. Znači moraš krenut sa shvatanjem logike, pa onda tek ići na to da analiziraš jednu fudbalsku utakmicu. S obzirom da smo pobijedili, vidiš tu odmah da nije bio Sizifov posao...Znači ti iz posta u post sam sebe dotučeš. U stvari ti u jednom postu sebe digneš, pa se sam u provaliju sručiš.Citizen-X je napisao/la:
ginuti i trositi snagu uzalud ima strucni naziv - zove se Sizifov pos'o.... cinjenica je da je rezultat urodio plodom iz neocekivanih situacija - neko danas rece da smo kapital srece instantno potrosili - i ja bih rekao da je u pravu samo tako....
A što se utakmice tiče,u istoj je postojao jasan plan selektora i ekipe. U prvom poluvremenu se vršio presing, Izrael je bio stisnut totalno, a naše kombinacije su bile sjajne. Dobro ukomponovanom igrom koja se sastojala od presinga, trke, kombinatorike, posjeda smo mučili protivnika. A upravo taj protivnik zabija gol, koji bi mogli nazvati plodom slučajnosti. Iako za mene (za razliku od tebe) i nema baš slučajnosti u fudbalu.
Do izjednačenja dolazimo nakon genijalnih poteza i dobre osmišljene i izrađene akcije, a vodeći pogodak (kao prvo penal iz kojeg i proizilazi gol) je plod pritiska naše ekipe, koji u prvom poluvremenu nije skoro ni prestajao.
U drugom poluvremenu se na momente povlačimo, manje vršimo presing, čekamo i idemo na kontre. Iako se naravno ne može reći da smo se skroz povukli, jer u dosta vremena opet imamo posjed. I poslije dolazi i treći gol.
Jedina večerašnja mana, manjkavost u igri je bila, taj defanzivni dio, u momentima kada smo igrali postavljenu odbranu i kada smo se više povukli. Tada Izraelci u 2-3 navrata lako dolaze do našeg gola i stvaraju šanse. Iako i kod većine izraelskih napada, naša odbrana im pušta da priđu na nekih tridesetak metara udaljenosti od našeg gola, ali se dobro zatvaraju prilazi golu (tačnije šesnaestercu) tako da u zadnjem dijelu utakmice Izrael i ne dolazi do ozbiljnih prilika (čak bi se moglo reći nikakvih).
Cijela utakmica je imala dobar plan s naše strane i uopšte se ne može govoriti o slučajnosti....

Da te podsjetim da smo gubili 0:1Citizen-X je napisao/la:Citizen-X je napisao/la:BIH Izrael - X, X2, 2 - kako ko hoce da zarizika...
uglavnom ono sto mahala prica a i sto je mene iznenadilo je taj seljacki mentalitet nasih reprezentativaca a bogumi i menadzmenta - cim sam cuo da su odsjeli i da se pripremaju u 'Rasnici kod ratnog profitera Budnje, da ih raja vidja po kafanama sa kuravama, da locu - ne mogu a da ne kazem kako nas ceka crn scenario u Zenici....
citav sastav je igracki K.O. da je se Mesa usudio izbacit nekoliko primadona a ubacit ljude koji fakat igraju i jedu travu po evropskim tim nekim miniligama znao bih da radi posao kako treba - ovako planiranje u prvi sastav vise od pola ljudi koji se nisu takmicarski sastavili sa loptom meni lici na jedan dobar cirkuski debakl...
mislim kad smo ga protiv Kipra poflautali i to 1/2 sto to ne bi isto uradio Izrael.... mozda smo u nesto jadnijem stanju bili kad nas je madjarska i grcka isprasila na Bilinom Polju....
ja sam stavio ovaj tip jer su sanse 50:50 i kvote realnije bi bile 1,8 - 1,8 pa radije ici tamo gdje kladionica daje vise.... u Izraelu sam tekmu pogodio sa hendikepom tako da povoljniji rezultat ni ovdje ne vidim....
Ako i promasim nije mi zao - ako i pogodim nije mi zao....
Gudlakiram
Da te podsjetim da smo i izgubili

Analizirao si nas da smo veceras slucajno dobili i da nemamo igru, pa te zato pitam kako je onda Izrael odigrao. Eto naveo si im jednu sansu u prvom poluvremenu, a kad si analizirao nas, nisi naveo nijednu nasu sansu. Po tvojoj analizi ispade da smo se mi branili a Izrael razvio svoju igru.Citizen-X je napisao/la:vidim jaro da me pokusavas bacit na konopce - a ja stvarno ne vidim zasto - izrael je imao 1 sansu ja mislim u 1. PV i iskoristio je - prijetio je i drugom - nismo mi bas rastereceno igrali koliko su oni bili zbunjeni naglim preokretom situacije u 1. PV..... nikako se ne moze reci da nisu imali prilika Asmir je 2-3 puta vadio loptu sa putanje u mrezu..... ja ne mogu nikako da se slozim da je iz 0:1 do 2:1 u 1. PV produkt nase mentalne snage - nego radije sportske srece......Pivopija je napisao/la:@Citizen-X
Pitao sam te za analizu vecerasnje igre Izraela, kao sto si analizirao i nasu reprezentaciju. Evo sta si napisao i ovo nema veze sa analizom vecerasnje utakmice:mi smo se raspali proslu tekmu na isti nacin na koji su se oni raspali veceras..... mi nismo ocekivali poraz uopste, a htjeli smo redom svi u podsvijesti da majmun ode konacno sa selektorske pozicije pa i po cijenu da nas izrael mazne, balast vodjenja safeta susica i njegovih kretenoidnih nepotistickih poteza je stvorio sumornu, bezvoljnu demotivisanu atmosferu u timu - tako da ja mislim ako ista bogom bude valjao od vecerasnje tekme je to podizanje nekog samopouzdanja koje nam je onaj pariški vo pijacarski syebo ko tuku od pod.... quote]
BTW ja mogu reci da smo konacno dobili ozbiljnijeg selektora koji nesto kao i razmislja i koji sudjeluje u utakmici aktivno i cak i kad gube ne popusta igrace.... svaka cast Mehagi....
svaka cast isti sam dojam imao i jaceze je napisao/la: Mislim da je Mešin plan bio ubacivanje Višće iz drugog plana i njegov dolazak do šesnaesterca gdje bi ga pratili ostali igrači, ali oni to nisu baš najbolje radili.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Preostar si prijatelju u ocjeniCitizen-X je napisao/la:znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi).... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....
al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....

Ne mozes bas reci daj e bilo na silu ako pobjedis 3-1,ako najveci dio prvog poluvremena protivnika drzis zakucanog za svoju polovinu..Bilo je to dosta dobre igre,pasova,akcija..Drugo poluvrijeme jeste malo slabiji ritam bio,ali prvenstveno jer smo imali vodstvo i cekali smo vjerovatno da Izrael krene,da nam se otvori prostor u napadu da zabijemo taj 3 gol,tako je i bilo.Nije bilo potrebe da srljamo i dalje bezglavo u napad.Na kraju krajeva nijednog trenutka Izrael nije kontrolisao situaciju,par puta su prisli golu,mada i to vecinom iz nasih gresaka.
Viscini golovi sve samo ne sretni.

Ovo nije maximum ove repke,ali je veliki napredak u odnosu na one lose partije sa pocetka kvalifikacija.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 13 jun 2015, 01:32, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
- Citizen-X
- Kontakt:
evo ovako da pojednostavim, trkacki smo slabi - nece ici protiv Belgije, igracki smo slabi - nece ici protiv Belgije, posjed lopte, pasovi, centarsutevi - uzas, skoro da i nema tog segmenta igre - nece ici protiv Belgije, Meša - jedina komparativna prednost u odnosu na nas prije i nas sada - pa mozda bude hajra.... valjda je sad malo jasnijePivopija je napisao/la:
Analizirao si nas da smo veceras slucajno dobili i da nemamo igru, pa te zato pitam kako je onda Izrael odigrao. Eto naveo si im jednu sansu u prvom poluvremenu, a kad si analizirao nas, nisi naveo nijednu nasu sansu. Po tvojoj analizi ispade da smo se mi branili a Izrael razvio svoju igru.
nisam preostar - moraju smanjit kafanu - pripremati se fizicki za narednu tekmu i poceti da konkurisu za igracki kadar u svojim klubovima a ne ko pravi drzavni uhljebi potpisali ugovor i sad prst u uho sto cu ja igrat - pa da se odrede sa selektorom ili hoce ili nece da igraju..... a ne traziti sebi mjesta u drzavnom timu na osnovu starih zasluga..... mislim Andrea Pirlo sa svojih 4 decenije se bori za mjesto u drzavnom timu a cisto sumnjam da mu treba samopromocija i para..... mnogi veceras zaboravljaju da smo mi gubili utakmicu - i kad se vidjelo da ode sve u quratz - ho-ruk igra na noz, sve ili nista...... sto nam opet otvara oci koje su stalno bile otvorene da nama godi da se igramo napadaca a ne da nesto kao kalkulisemo vazda bez ikakvih rezona i razloga..... bas je to danas se desilo primis go - daj 2.... i stalno se to dogadja.... vazda moramo da stizemo necije golove.... nikad da se postavimo ofanzivno i drsko.... al nadat je se boljim vremenima sa novim covjekom na klupi.....Rios je napisao/la:Preostar si prijatelju u ocjeniCitizen-X je napisao/la:znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi).... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....
meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....
al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....Nije to bila rapsodija kao u proslim kvalama,slazem se,ali nebo i zemlja u odnosu na pocetak ovih kvala,narocito patnju i Izraelu,i zato smo svi zadovoljni,jer vidimo da se repka polahko dize.Ima jos problema i problemcica,ali sve se to da popraviti.
Ne mozes bas reci daj e bilo na silu ako pobjedis 3-1,ako najveci dio prvog poluvremena protivnika drzis zakucanog za svoju polovinu..Bilo je to dosta dobre igre,pasova,akcija..Drugo poluvrijeme jeste malo slabiji ritam bio,ali prvenstveno jer smo imali vodstvo i cekali smo vjerovatno da Izrael krene,da nam se otvori prostor u napadu da zabijemo taj 3 gol,tako je i bilo.Nije bilo potrebe da srljamo i dalje bezglavo u napad.Na kraju krajeva nijednog trenutka Izrael nije kontrolisao situaciju,par puta su prisli golu,mada i to vecinom iz nasih gresaka.
Viscini golovi sve samo ne sretni.Prvo gol je zabio iz izradjene akcije,Dzeku spusta za Pjanica,ovaj povukao loptu gurno Visci u prostor i gol,kud ces izradjeniju akciju od te!?Drugi Visca ispratio do kraja akciju i prikucao odbijanac.
Ovo nije maximum ove repke,ali je veliki napredak u odnosu na one lose partije sa pocetka kvalifikacija.
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 13 jun 2015, 01:39, ukupno mijenjano 1 put.
Opet ti kontra pises. Pitao sam za analizu vecerasnje igre Izraela, a ne Bosne i Hercegovine koju si vec izanalizirao, Izrael nam je glavni konkurent, pa daj nam analizu i njihove vecerasnje igre. Od nase reprezentacije si napravio amatere, pa da cujemo kakvi su Izraelci.Citizen-X je napisao/la:evo ovako da pojednostavim, trkacki smo slabi - nece ici protiv Belgije, igracki smo slabi - nece ici protiv Belgije, posjed lopte, pasovi, centarsutevi - uzas, skoro da i nema tog segmenta igre - nece ici protiv Belgije, Meša - jedina komparativna prednost u odnosu na nas prije i nas sada - pa mozda bude hajra.... valjda je sad malo jasnijePivopija je napisao/la:
Analizirao si nas da smo veceras slucajno dobili i da nemamo igru, pa te zato pitam kako je onda Izrael odigrao. Eto naveo si im jednu sansu u prvom poluvremenu, a kad si analizirao nas, nisi naveo nijednu nasu sansu. Po tvojoj analizi ispade da smo se mi branili a Izrael razvio svoju igru.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
@Citizen X kaze, citiram:
"evo ovako da pojednostavim, trkacki smo slabi - nece ici protiv Belgije, igracki smo slabi - nece ici protiv Belgije, posjed lopte, pasovi, centarsutevi - uzas, skoro da i nema tog segmenta igre - nece ici protiv Belgije, Meša - jedina komparativna prednost u odnosu na nas prije i nas sada - pa mozda bude hajra.... valjda je sad malo jasnije"
Odgovor: nemas ti pojma o fudbalu!
a.) trkacki smo bili odlicni pogotovo u 1.poluvremenu, drugo poluvrijeme je stvar "taktike" i to je prednost(citaj vrlina) Mese za razliku od Safeta koji nikada nije cuo za taj pojam;...ako nisi upucen ukucaj na googleu Grenoble Mehmed Bazdarevic...a vidim Belgijanci su bas bili rastrcani protiv Walesa zadnjih 15ak minuta iako su ganjali rezultat?!
b.) igracki smo itekako jaki (man.city, roma, lazio, stoke, everton, schalke, hofenhajm, chievo, frajburg, werder, deportivo, rennes, paderborn...uzmi u obzir eventualne transfere pojedinih igraca i vjerujem bolju formu, sigurno cemo biti jos jaci...
c.) posjed lopte je bio oko 65-70% na nasoj strani u prvih 45 minuta kada smo ganjali rezultat; 2.poluvrijeme - opet stvar taktike jer smo imali vodstvo;
pasovi i centarsutevi - moze bolje i bit ce bolje jer je ovo tek pocetak novog "sistema" i treba malo vremena.
d.) Mesa je "strucnjak" za Safeta u svakom smislu, prevedeno na nas jezik covjek je skolovan trener...
Pred 20 000 nasih navijaca i novu sezonu gdje ce igraci imati tek par tekmi u svojim nogama ja vjerujem da mozemo pobijediti Belgiju, faktor srece, cinjenica da su vec kiksali kod kuce vs Walesa a u gostima izgubili, nas nisu pobijedili, a Izrael na jedvite jade dobili 1:0, zakljucak: nisu ni Belgijanci tako uvjerljivi protiv nesto jacih reprezentacija, stavise...
I da...to sto si pogodio za poraz u Izraelu, treba da znas da je 90% navijaca znalo da cemo tamo zijaniti u onoj safetovskoj situaciji(mada smo se kao istinski navijaci nadali uspjehu)...tako da zapravo nista posebno nisi izmudrovao...
"evo ovako da pojednostavim, trkacki smo slabi - nece ici protiv Belgije, igracki smo slabi - nece ici protiv Belgije, posjed lopte, pasovi, centarsutevi - uzas, skoro da i nema tog segmenta igre - nece ici protiv Belgije, Meša - jedina komparativna prednost u odnosu na nas prije i nas sada - pa mozda bude hajra.... valjda je sad malo jasnije"
Odgovor: nemas ti pojma o fudbalu!
a.) trkacki smo bili odlicni pogotovo u 1.poluvremenu, drugo poluvrijeme je stvar "taktike" i to je prednost(citaj vrlina) Mese za razliku od Safeta koji nikada nije cuo za taj pojam;...ako nisi upucen ukucaj na googleu Grenoble Mehmed Bazdarevic...a vidim Belgijanci su bas bili rastrcani protiv Walesa zadnjih 15ak minuta iako su ganjali rezultat?!
b.) igracki smo itekako jaki (man.city, roma, lazio, stoke, everton, schalke, hofenhajm, chievo, frajburg, werder, deportivo, rennes, paderborn...uzmi u obzir eventualne transfere pojedinih igraca i vjerujem bolju formu, sigurno cemo biti jos jaci...
c.) posjed lopte je bio oko 65-70% na nasoj strani u prvih 45 minuta kada smo ganjali rezultat; 2.poluvrijeme - opet stvar taktike jer smo imali vodstvo;
pasovi i centarsutevi - moze bolje i bit ce bolje jer je ovo tek pocetak novog "sistema" i treba malo vremena.
d.) Mesa je "strucnjak" za Safeta u svakom smislu, prevedeno na nas jezik covjek je skolovan trener...
Pred 20 000 nasih navijaca i novu sezonu gdje ce igraci imati tek par tekmi u svojim nogama ja vjerujem da mozemo pobijediti Belgiju, faktor srece, cinjenica da su vec kiksali kod kuce vs Walesa a u gostima izgubili, nas nisu pobijedili, a Izrael na jedvite jade dobili 1:0, zakljucak: nisu ni Belgijanci tako uvjerljivi protiv nesto jacih reprezentacija, stavise...
I da...to sto si pogodio za poraz u Izraelu, treba da znas da je 90% navijaca znalo da cemo tamo zijaniti u onoj safetovskoj situaciji(mada smo se kao istinski navijaci nadali uspjehu)...tako da zapravo nista posebno nisi izmudrovao...
-
IDEMO...
OOOOOOO, pobjedaaaa..l.

[youtube][/youtube]
- sigurnoable
- Kontakt:
Sta mislite ima li sanse da nas FIFA kazni zbog onog transparenta "Zidovi dovidjenja". Sad gledam sta se desilo u Hrvatskoj, mislim sto se njih tice da su njima kvalifikacije zavrsene a zbog toga mozda i nama neku kaznu naprave da bude u kompletu. Daj Boze da grijesim za nas, za Hrvate me ona stvar boli.
Zasto da nas kazne?
Pa Jews se kaze Židovi ili Jevreji zavisi od prevoda.
Kolko sam ja upratio nije bilo antisemitskog vrijeđanja i to je dobro. Nije bilo paljenja zastava, svastika ili neke slicne gluposti.
Kolko sam ja upratio nije bilo antisemitskog vrijeđanja i to je dobro. Nije bilo paljenja zastava, svastika ili neke slicne gluposti.
- sigurnoable
- Kontakt:
Ma znam ali bilo je na njemacko mozda im to bude neko opravdanje. Ma haj necemo sto nas narod kaze "nasjecati" vecinom je nasa raja u Njemackoj, Austriji, Svicarskoj slabije znaju engleski.Mozambik je napisao/la:Zasto da nas kazne?

Uh bio sam nesto juce u toku dana preplasen da ce nasi pasti vec na prvoj prepreci jos kad je krenula utakmica prilika za prilikom, bolji na terenu tad me jos vise uhvati panika da ce nas protivnik kazniti i dodje gol za 0-1 i psovanje i sto uvijek nas neki "mlitav" gol mora ukopati, ali nakon gola Visce sve se preokrenulo i bio sam siguran da Izrael nece moci izdrzati i pukli su opet za 3-4 min i drugo poluvrijeme je moralo biti samo rutina, ali smo imali greski koje protiv Belgije ili Welsa ne smijemo praviti jer ce ih iskoristiti 99%, ali na kraju 3 gol za ovjeru pobjede... Sta reci sinoc Visca osim 2 gola bio je najbolji na terenu, takodjer Pjanic odigrao sjajno i ta dva igraca su po mom nekom misljenju najvise pokazali, iako su i svi ostali "ginuli" na terenu... Ne znam za vas ali vidi se napredak u igri u odnosu na Papeta i od one utakmice protiv Andore i uz ozbiljan pristup i dobru taktiku mogli bi uzeti bod Belgiji koja ce morati napasti od pocetka utakmice. ali do tad uzivajmo u sinocnoj pobjedi i nadajmo se da ce nasi igraci napraviti sto bolje transfere i doci u sto boljoj formi..

FORZA MILAN!
Tu sei tutta la mia vita!
Tu sei tutta la mia vita!
tek sam sad pročitao malo ovu temu i postove za vrijeme utakmice. dovoljno je bilo samo pročitati ono od početka do negdje 1:1 da ti se povraća.
nevjerovatno je kolika količina maloumne djece piše na ovome forumu.
nevjerovatno je kolika količina maloumne djece piše na ovome forumu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.