Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Chinaglia
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Chinaglia » 13 jun 2015, 13:20

moram reći da mi se svidjela taktika i kako je Meša postavio ekipu :thumbup:

evidentno je bilo da ekipa nije fizički dovoljno spremna, bez tekmi u nogama, al' i to da nisu u formi, jer su u drugom pol, tamo negdje od 60 min, fizički pali i faktički se vukli po terenu, a mi bili u strahu da nam protivnik ne zabije drugi gol, što bi se neminovno i desilo da smo imali jačeg rivala naspram sebe! no, prvo pol je bilo dosta korektno, kad sve te faktore uzmemo u obzir, fina igra, tečna, vidio se Mešin potpis, koliko je to moguće, dok već u drugom pol, ekipa je pala, povukla se, da l' je to Mešina zamisao da se čuva rezultat, ili plod slabe fizičke spreme, rekao bih oboje

međutim, čak i u ovakvom stanju u kakvom je naša repka (dosta poljuljana atmosfera, igrači bez tekmi u nogama, nisu u formi, itd), uspjeli smo pokazati sve mane cionista i koliko su oni zapravo loša ekipa .. Meši bi posao bio znantno olakšan kad bi nam igrači redovno igrali, samim tim bili u formi i u optimalnoj fizičkoj spremi, tek tada bi do izražaja došle sve Mešine taktičke zamisli ;) generalni sud je da će repka napredovat' ako se neke stvari po pitanju statusa naših igrača u klubovima riješe, a Meša je već pokazao da je ozbiljniji trener od teleće glave!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 13 jun 2015, 14:12

Covjek koji studira protivnika. A valjda je to zadatak trenera, dok su neki mislili da nije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 jun 2015, 14:17

Meša pokazao i dokazao.

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 13 jun 2015, 14:20

Sramotno ne mogu da vjerujem da Šunjić nije bio u početnoj postavi.Ovo meni znači da su i Šunjiću dani u reprezentaciji odbrojani,ali dobro važno je da je Seo izborio mjesto u početnoj postavi Meša samo nastavi blizu si zacrtanog plana.....

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 14:35

newton_heath_lyr je napisao/la:Covjek koji studira protivnika. A valjda je to zadatak trenera, dok su neki mislili da nije.
Svaka mu cast polozio je ispit moglo bi se reci bez greske. Posebno ako se uzme u obzir trenutna forma nekih igraca. Ocekuju ga jos dva-tri jako teska ispita. Mesa mi djeluje malo fakin kao sto je bio Ciro. Razumije jako fudbal i ne libi se da nadmudri protivnika i da riskira. Reaguje u momentu kada vidi da se stvari ne razvijaju kako bi trebale itd... ..

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 13 jun 2015, 14:37

@Ziko, ja sam vecinom bio zadovoljan Sunjicevim partijama, i mislim da taj momak ima svoje mjesto u reprezentaciji. Imali smo dva stopera koji su sjedili na klupi, Sunjic i Bicakcic. Ocigledno je da je Spahic igrao iz razloga sto daje sigurnost ekipi i zato sto je pokazao na treningu da je za prvih 11, valjda za to treninzi sluze da trener postavi najbolju ekipu u tom momentu.

Sto se tice Kolasinca, ne znam kakve veze ima lijevi bek sa stoperom? Bazdarevic je sigurno vidio da Kolasinac nije u nekoj posebnoj formi sto se i vidilo, i vjerujem da je Zukanovic bio spreman, da bi igrao umjesto njega. Bez veze se palis.

Inace Mesa, svaka cast, odlicno odradjen posao. Samo nastavi tako. :bih:
Zadnja izmjena: Murga, dana/u 13 jun 2015, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 jun 2015, 14:38

Meša je trener koji ima taktiku i strategiju, teleća glava nije imala niti jedno od toga! on izvede jedanaest igrača, poreda ih nekako i kaže: ajde igrajte napadački :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jun 2015, 14:44

Prvi ispit je uspješno položio, a i dalje je neporažen na kormilu reprezentacije. Solidno za početak. Već se nazire njegov rukopis u našoj igri, taktički je miljama ispred Sušića. Ono na čemu bih ja volio da se poradi su izrađene akcije u napadu, gotovo da ih i nemamo, a to ne valja jer u pojedinim trenucima djelujemo tupo i bezidejno. To bi se vremenom trebalo popraviti ako želimo pobijediti Velšane.

Vidjet ćemo šta će nam spremiti protiv Belgije. Naravno, nije sve do njega, činjenica je da nam je 80% reprezentativaca u lošoj formi i da nisu standardni u svojim klubovima, tako da se Baždareviću za sada ništa ozbiljnije ne smije zamjeriti.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 jun 2015, 14:44

Šunjić raus, Vranješ raus, Dujković raus!
DRUG NEBI TI PUNCA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jun 2015, 14:49

bagrcavi je napisao/la:Šunjić raus, Vranješ raus, Dujković raus!
Vranjes nigdje ne ide, Dujkovic sve i da ode da dođe ne znam ti ko treci je golman, Sunjic vjerovatno ostaje, kao i Avdija, Hadzic.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 13 jun 2015, 14:51

bagrcavi je napisao/la:Šunjić raus, Vranješ raus, Dujković raus!
Hajd za Ogija je razumljivo što ga tjerate, a zašto Šunjić i Dujković?
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 jun 2015, 14:52

Ognjenu je otkucao sat, Šunjić je sin ratnog zločinca, a Dujković je samo krampa.
DRUG NEBI TI PUNCA

Pivopija
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Pivopija » 13 jun 2015, 14:52

Claus je napisao/la:Prvi ispit je uspješno položio, a i dalje je neporažen na kormilu reprezentacije. Solidno za početak. Već se nazire njegov rukopis u našoj igri, taktički je miljama ispred Sušića. Ono na čemu bih ja volio da se poradi su izrađene akcije u napadu, gotovo da ih i nemamo, a to ne valja jer u pojedinim trenucima djelujemo tupo i bezidejno. To bi se vremenom trebalo popraviti ako želimo pobijediti Velšane.

Vidjet ćemo šta će nam spremiti protiv Belgije. Naravno, nije sve do njega, činjenica je da nam je 80% reprezentativaca u lošoj formi i da nisu standardni u svojim klubovima, tako da se Baždareviću za sada ništa ozbiljnije ne smije zamjeriti.

Trebalo bi i na kornerima poraditi, ono sinoc je bilo jako lose.

SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jun 2015, 14:54

bagrcavi je napisao/la:Ognjenu je otkucao sat.
Eto njega vec za Belgiju, Andoru, Vels, Kipar ... :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 13 jun 2015, 14:57

bagrcavi je napisao/la:Ognjenu je otkucao sat, Šunjić je sin ratnog zločinca, a Dujković je samo krampa.
Jaki argumetni nema šta, obzirom da imamo širok izbor igrača ko Njemačka logično je da ćemo izbacivati sve koji se ne zovu onako kako bi neko želio :roll:. Ajd Dujkovića odavno treba otjerat, ima 30+ godina i još uvijek je u našoj ligi ali ostalu obojicu bih zadržao (pogotovo vrlo dobrog Šunjića).
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 13 jun 2015, 14:57

bagrcavi je napisao/la:Ognjenu je otkucao sat, Šunjić je sin ratnog zločinca, a Dujković je samo krampa.
Pa šta ako je sin ratnog zločinca? Nije zar on kriv što mu je otac činio zločine? Obrnuto pa hajd, da je Toni činio, oca bi mu mogli kriviti što ga nije odgojio, al' ovako nema smisla.
Sumnjam da je Toni kao beba to mogao spriječiti. Znaš kako kažu, ako je otac bio bokser, ne znači da će sin biti. Tako je i ovo..
Mislim ono, ako su ih prihvatili u reprezentaciji (i sam znaš kakav je Spahić, šamarao je izdajnika Marina, pa Dragovića je Džeko nafatao, vjerovatno bi i njih da tu nešto ne štima), ne znam zašto vi imate problem s tim onda.
Oko Dujke se slažem, jer Antolović (pa i onaj ćelavi pitar) je sigurno bolji, mada bih ja mjesto trećeg golmana uvijek prepustio nekom mladom talentu, da vježba uz repku.

Usput, ne vjerujem da će se ekipa, a ni selektor odreći Vranješa, ipak ga poznaju bolje nego mi preko novinskih članaka.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Claus
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Claus » 13 jun 2015, 15:00

Pivopija je napisao/la:
Claus je napisao/la:Prvi ispit je uspješno položio, a i dalje je neporažen na kormilu reprezentacije. Solidno za početak. Već se nazire njegov rukopis u našoj igri, taktički je miljama ispred Sušića. Ono na čemu bih ja volio da se poradi su izrađene akcije u napadu, gotovo da ih i nemamo, a to ne valja jer u pojedinim trenucima djelujemo tupo i bezidejno. To bi se vremenom trebalo popraviti ako želimo pobijediti Velšane.

Trebalo bi i na kornerima poraditi, ono sinoc je bilo jako lose.

Slažem se, no korneri nisu kapitalna stvar. Oni će se popraviti kada se Edin vrati u formu. Po mogućnosti i Vedo ili Đurić. :mrgreen: Dakle, očajna forma napadača je glavni uzrok toga, a Meša je u tom segmentu nemoćan. Ne može ih on vraćati u formu. :crazy:

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 13 jun 2015, 15:33

Murga je napisao/la:@Ziko, ja sam vecinom bio zadovoljan Sunjicevim partijama, i mislim da taj momak ima svoje mjesto u reprezentaciji. Imali smo dva stopera koji su sjedili na klupi, Sunjic i Bicakcic. Ocigledno je da je Spahic igrao iz razloga sto daje sigurnost ekipi i zato sto je pokazao na treningu da je za prvih 11, valjda za to treninzi sluze da trener postavi najbolju ekipu u tom momentu.

Sto se tice Kolasinca, ne znam kakve veze ima lijevi bek sa stoperom? Bazdarevic je sigurno vidio da Kolasinac nije u nekoj posebnoj formi sto se i vidilo, i vjerujem da je Zukanovic bio spreman, da bi igrao umjesto njega. Bez veze se palis.

Inace Mesa, svaka cast, odlicno odradjen posao. Samo nastavi tako. :bih:
Nikad i ni u jednog selektora nije se sastavljao tim prema onome što igrač pokaže na treningu,pa ni u Meše zna se ko sastavlja prvu postavu u reprezentaciji i kakvi su kriteriji.... :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tralala: :tralala: :tralala: :guz: :guz: :guz:

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 13 jun 2015, 17:02

odlicna trenerska partija!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 13 jun 2015, 17:25

Sveti je napisao/la:Yebo vas i željo i sarajevo, i čitava premier liga, imate poseban pdf za vaša prepucavanja i držite te rasprave u tim okvirima.

Najviše mi se sinoć svidjelo kad je čitava tribina skandirala Palestina, Meša priilazi i govori Bosna, Bosna, kakva Palestina, pa su tek onda ovi naši levati počeli da skandiraju za matičnu državu :rol:
ajde nemoj zayebavati? ako je tako bilo, onda mesa svaka cast :tokralju: :tokralju: :tokralju: koji su to debili, trner im treba govoriti za koga da navijaju :puke:
kakavi razlozi :tokralju: :puke:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: amkeivke, dedo26, edvaE2, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz, hurem, kolezeljovac, legendarnadruga, LondonBlues, Slatinash_7, zikerrz21 i 103 gosta.