EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Suki46
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Suki46 » 13 jun 2015, 10:24

Hvala @bistrik :thumbup:
Sto se tice ovih protivnika , mnogo je ekipa trenutnih koji ne bi ovdje trebali biti . Sve ekipe ove jače su usle u ove prve utakmice , lako cemo 2 ekipe idu direktno i odmah su počeli kiksati .Naravno da ovo nije konačna lista , al ovdje ima protivnika realno koji do kraja bi trebali biti na 2 mjestu tipa Nizozemske,Svicarske itd.Najidealnije i najrealnije ove ekipe trebale bi biti do kraja na 3 mjestu :
Grupa A :Češka ( Nizozemska ima bolji raspored ,+ dolazi im kući Češka)
Grupa B : BIH ( 2 mjesto bi bilo u domenu naucne fantastike )
Grupa C : Ukrajina
Grupa D :Škotska ili Irska
Grupa E :Slovenija
Grupa F :Mađarska
Grupa G :Rusija ( Švedska do kraja ima bolji raspored , ali moguce da i oni zavrse na 3 mjestu )
Grupa H : Norveška ( Bugarska je u nekim kombinacija ako sljedecu utakmicu dobiju upravo Norvezane )
Grupa I :Albanija
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jun 2015, 10:32

Ima još dosta posla. Vidi se napredak ali ne puno, u svakom slučaju je bitno da se ide gore a ne dole. Nadati se da će glavni igrači, a i ovi sporedni, napraviti transfere i ustaliti se u svojim klubovima. Drastično popravit formu i uz sinošnju borbenost imamo se ćemu nadati protiv Belgije. Ja sam sinoć rekao da nisam zadovoljan igrom jer ovo mora i hoće bolje. Ne smije biti onoga kao u 2. pol. može to proći protiv Izraela, Kipra i tih ekipa ali neće protiv Belgije.

Mislim da je svima jasno da mi bunker ne znamo igrat, mi smo najjači kad imamo loptu u svojim nogama. Idemo uzeti ovo drugo mjesto, znam da je teško, pakleno teško ali ja vjerujem u ove momke i selektora da to hoće i mogu. :bih: :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 10:40

Rano je jos za baraz. Treba samo razmisljati o Belgiji kao sto sam siguran da radi i Mesa. Jer to ce biti vjerovatno najteza i odlucujuca utakmica kvalifikacija kao i takticko nadmudrivanje selektora. Mesa ce vjerovatno morati nesto da promjeni i da se prilagodi protivniku. Svaka cast selektoru da radio svoj posao na profesionalan nacin. Znaci da analizira protivnika i prilagodi taktiku i izbor igraca tome. A ne uvijek jedno te isto sablonski kao kod bivseg selektora.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jun 2015, 10:42

Realno mi ako kuci ne pobjedimo Vels nemamo sta pricati, Andora se podrazumjeva. Prije toga Belgija koja izgleda ostaje bez selektora, malo im je klimava sitauacija mozda nam to pomogne.

Mene brine utakmica na Kipru, ako do tada sve bude kako ocekujemo, mislim da ce to biti najteza utakmica bas ona nasa "historijska".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 jun 2015, 10:45

Mi se možemo potući sa Belgijom, ma koliko oni na papiru izgledali ''moćnije'' od nas mi možemo izvući povoljan rezultat.

Imamo i dobar omjer s njima, vidjeli smo u Zenici da se može, oni će vjerovatno odmah navaliti što ostavlja nama prostora.

Samo pametno, Meša to lagano slaže, kao što rekoh na drugoj temi, sinoć je bila prekretnica.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 10:50

Vels se je ovdje podcijenivalo na pocetku kvalifikacija od nekih "strucnjaka" ( znaju oni dobro ko su ) i pisalo se je kako imaju samo Bale-a i da su izgubili cini mi se 6:1 od Srbije i da im zato moramo zabiti bar tri komada. :facepalm: :facepalm: Dzaba smo neki ukazivali da je Bale IGRACINA i da oni vide konacno sansu za neki rezultat jer idu tri reprezentacije dalje. Da je ta utakmica bila izuzetak kada je vec bilo sve gotova i odlicna partija njihovog protivnika. Da ih je jedna Hrvatska jedva dobila. Kao i da imaju sasvim solidne igrace osim Bale-a. Da se radi o reprezentaciji koja je napredovala u svakom pogledu iz kvalifikacija u kvalifikacije. Mada o njima je glupo pricati jedino je bitna Belgija i kako probati izvuci dobar rezultat tamo. Sto se tice smjene njihovog selektora to nam nikako ne odgovara a i bez te smjeni zbog kiksa protiv Velsa bi Belgija igrala kao da se radi o utakmici na EP/SP znaci maksimalno.

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la esprit24 » 13 jun 2015, 10:53

ramiral je napisao/la:Mi se možemo potući sa Belgijom, ma koliko oni na papiru izgledali ''moćnije'' od nas mi možemo izvući povoljan rezultat.

Imamo i dobar omjer s njima, vidjeli smo u Zenici da se može, oni će vjerovatno odmah navaliti što ostavlja nama prostora.

Samo pametno, Meša to lagano slaže, kao što rekoh na drugoj temi, sinoć je bila prekretnica.
Upravo sam to htio napisati, ma koliko oni izgledali mocno ako im se unese nemir u repku sa selektorom i slicno msm da bi oni mogli postati skupina nafuranih zvijezda sto je nasa prednost.
Kada bih ja mogao izvesti ekipu protiv njih izveo bih istu formaciju kao sinoc stim da bi mozda umjesto Mede ubacio neku radilicu koja ce trcati jos vise da im tu ne pustimo dosta prostora
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 10:58

ramiral je napisao/la:Imamo i dobar omjer s njima, vidjeli smo u Zenici da se može, oni će vjerovatno odmah navaliti što ostavlja nama prostora.
Dobar omjer nece imati neku bitnu ulogu. Oni nece suludo napasti pa se ispuhati nego ce napadati svih 90 minuta u jakom tempu i cekat ce gresku protivnika. Pa bila ona u prvoj ili devedesetprvoj minuti. Znaci ocekujem takticku bitku i jako puno trke. Promjena selektora je losa jer je skoro sigurno da ce biti nekih promjena u njihovoj taktici, igracima. Nadam se da ce i Mesa da iznenadi njih. Dzeko kao glavni igrac ce morati da pokaze puno vise protiv onakvog protivnika jer bez njega u pravoj formi sanse ce biti jako male.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2015, 11:33

rope11 je napisao/la:Kipar i Izrael bod-dva razlike, lako ce se to stici jer smo kvalitetniji
Nije to baš bod-dva. Izrael u narednom kolu uzima tri sigurna boda, a mi idemo Belgiji, tako da smo u problemu.

Belgija nam je ključna, ma koliko se mi nadali da i sa porazom ostajemo u igri, nije to baš tako. Ako izgubimo od Belgije, moramo pobijediti sve do kraja i čekati dva kiksa Izraelaca, koji gostuju Velsu i Belgiji, oni tu smiju uzeti maksimalno bod.

Dakle, crno da ne može crnje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 11:41

Virtu4l je napisao/la:Dakle, crno da ne može crnje.
I ko je najveci krivac da je doslo do toga da je sada svaka utakmica pod moranje pobjeda. I to kada po prvi put u istoriji idu dvije + treca u baraz reprezentacija dalje. Da nije mozda Mesa ??

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2015, 11:46

Neznalice uozbilji se.
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Elegant » 13 jun 2015, 11:55

esprit24 je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Mi se možemo potući sa Belgijom, ma koliko oni na papiru izgledali ''moćnije'' od nas mi možemo izvući povoljan rezultat.

Upravo sam to htio napisati, ma koliko oni izgledali mocno ako im se unese nemir u repku sa selektorom i slicno msm da bi oni mogli postati skupina nafuranih zvijezda sto je nasa prednost.
Kada bih ja mogao izvesti ekipu protiv njih izveo bih istu formaciju kao sinoc stim da bi mozda umjesto Mede ubacio neku radilicu koja ce trcati jos vise da im tu ne pustimo dosta prostora
Medo sinoc odlican bio ne bi ga ja mjenjao, koga umjesto njega bi ti ?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 12:04

Koji si ti troller covjece. Zaboli tebe **** za fudbal. Vagas svaku recenicu kao neki politicar. Problem ti je priznati gresku. Sto se tice fudbala imao si katastrofalne procjene oko selektora i mnogih igraca i nikada ti bar ja nisam jedne ruzne rijeci ili komentara napisao ovdje za razliku od mnogo njih. I ovo pitanje nije bila nikakva provokacija kao sto si ocigledno pogresno skontao nego iskrena zelja da potvrdis ono sto svakako velika vecina zna. Glavni krivac je naravno bivsi selektor. Katastrofalna taktika u prvoj i cetvrtoj utakmici. Nedostatak napadaca koje nije selektovao za pet godina koji tebi nije smetao. Kada su mnogo govorili da povede bar cetvoricu napadaca ako nista na SP i jos puno toga. I nasao se pravi da prica ko je neznalica. Aha Yes yes

A to sto je tebi zasmetalo za Viscu zaboli me **** jeli ti jasno sada. Jos uvijek mislim isto kao i prije. Viscina prednost je brzina posebno protiv losijh protivnika i kada ga uposle na pravi nacin u prostor ( uz pomoc saigraca ). Prednost Hajrovica je dribling i igra jedan na jedan, tehnicki je jaci i puno bolji sut sa distance. Uostalom uporedi cijene i starost igraca po transfermarktu to ti inace volis da radis. Nista protiv Visce licno. To si samo ti i par pojedinaca tako ( zelio da ) shvatio. Kada ces koristiti jednog ili drugog igraca zavisi i od protivnika. Jedan je bolji na postavljenu kvalitetnu odbranu ( koju probijas igrom jedan ja jedan, driblingom, golovima sa distance ) a drugi kada se igra brzo na obadvije strane i stvara se puno prostora za brze igrace ako si pravilno uposlis. Ni Hajrovic ni Visca nisu kompletni igraci odnosno sigurni starteri jer imaju svoje igracke nedostatke. I budi siguran da to Mesa jako dobro zna.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 jun 2015, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jun 2015, 12:15

Virtu4l je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Kipar i Izrael bod-dva razlike, lako ce se to stici jer smo kvalitetniji
Nije to baš bod-dva. Izrael u narednom kolu uzima tri sigurna boda, a mi idemo Belgiji, tako da smo u problemu.

Belgija nam je ključna, ma koliko se mi nadali da i sa porazom ostajemo u igri, nije to baš tako. Ako izgubimo od Belgije, moramo pobijediti sve do kraja i čekati dva kiksa Izraelaca, koji gostuju Velsu i Belgiji, oni tu smiju uzeti maksimalno bod.

Dakle, crno da ne može crnje.
Vels kljuc, moramo tu pobjedit a Izrael da ne pobjedi. Ekipa poput njihove ne moze uzet ni bod u Belgiji, u to sam siguran. Kvaliteta jednostavno nemaju. Vjerujem da cemo se dokopat treceg mjesta nekako.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la esprit24 » 13 jun 2015, 12:34

Elegant je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:

Medo sinoc odlican bio ne bi ga ja mjenjao, koga umjesto njega bi ti ?
Ne znam druze nek ga mesa izmisli, ja cijenim medu kao igraca ali nama treba fajter na sredini protiv belgije neko ko ce imati 10-ak klizecih startova neko ko ce zajedno sa mumetom sjeckat igru ja bih recimo tu probao cocalica ili hadzica. Medo je vise igrac poteza. A neko gore napisa izrael ne smije uzeti vise od bod belgiji i walesu. Pa ona ekipa od juce nije sposobna nizasta a kamoli da se nosi sa ove dvije ekipe
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 13 jun 2015, 13:23

cionisti s ovakvom igrom sigurno neće osvojit' više od jednog boda na gostovanjima protiv Walesa i Belgije ;)

naše je da pobjedimo Wales na Bilinom Polju, kako znamo i umijemo, da se uzdamo da će nam igrači igrat' u klubovima i tako biti u takmičarskoj formi do tekme s njima, a pobjeda protiv Cipra će biti formalnost ;)

vjerujem da ćemo ići u baraž :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jun 2015, 14:10

Cartman je napisao/la:Vels kljuc, moramo tu pobjedit a Izrael da ne pobjedi. Ekipa poput njihove ne moze uzet ni bod u Belgiji, u to sam siguran. Kvaliteta jednostavno nemaju. Vjerujem da cemo se dokopat treceg mjesta nekako.
Zato bi valjalo da mi uzmemo barem bod u Belgiji, onda će i oni igrati za goli život, jer problem je što je to zadnji meč, tada će sve biti jasno i bojim se nekog tankiranja Belgijanaca u zadnjem kolu.

Velšani su vjerovatno nedostižni, imaju Andoru u zadnjem kolu i ako sad pobijede na Kipru, oni su završili posao.

Septembar je mjesec odluke, odnosno utakmica Vels - Izrael.
Voli te tvoje Sarajevo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jun 2015, 14:59

Virtu4l je napisao/la:
Tako je, skoro da mi se gleda ta tekma vise od nase protiv Andore.

Braca zmajevska iz Velsa nam moraju pomoc. :pray:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jun 2015, 15:13

U suštini, ponovo smo u mogućnosti da sami krojimo svoju sudbinu što se tiče tog trećeg mjesta, bez obzira na Izrael. Oni protiv Belgije i Velsa ne mogu osvojiti više od boda, iz prostog razloga što nemaju potreban kvalitet i što ih početna euforija polako napušta.

Nama je prva meč lopta protiv Velšana u Zenici, njih moramo dobiti kako znamo i umijemo. Kipar ćemo već nekako odraditi kao i Litvaniju. Što se tiče Belgije, tu se nažalost malo toga pitamo ako oni odigraju u skladu s mogućnostima, ali daleko od toga da se trebamo predati. Vidjeli smo u prvom susretu da se s njima može igrati.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 jun 2015, 15:24

Cartman je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Tako je, skoro da mi se gleda ta tekma vise od nase protiv Andore.

Braca zmajevska iz Velsa nam moraju pomoc. :pray:
A onda mi moramo njih pobjedit. :think:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.