OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

solinas
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 20 maj 2015, 18:08

Probisvjet je napisao/la:Kada ce skupstina OKK i finansijski izvjestaj?
:urnebes: :urnebes: oj krv ti **** :rol: :rol: :rol:
uljepsa mi dan :D
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 maj 2015, 19:03

okk se vodi na drugi nacin...ne postavljaj puno pitanja ili nedo bog da u dvorani sta skandiras ili kakvu parolu dignes, da ti odmah pokucaju na vrata da te ubijede da nisi upravu :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 20 maj 2015, 22:51

U sinošnjim revanš susretima polufinala play-offa donesena je odluka o ovosezonskim finalistima. Kao i prethodnih godina u borbi za titulu bit će Široki i Igokea.

Kraj sezone je prila i za sumiranje ostvarenih rezultata. Kada je riječ o posjećenosti, odnosno po broju gledalaca na svojim utakmicama, OKK Sloboda je bez premca u BiH.

Mulinu klapu koja je došla do Lige za prvaka, a kasnije i do play-offa na domaćem parketu gledalo je i bodrilo u prosjeku od 1.500 (kada se utakmice igrale u maloj dvorani) pa do 3.500 gledalaca (kada su se utakmice igrale u velikoj dvorani).

Crveno-crni imali su veliku podršku u Bijeljini, Laktašima, Sarajevu, Kaknju…

Sezona za igrače u crveno-crnom dresu ostat će upamćena i po sljedećim činjenicama:

Almir Hasandić je MVP regularnog dijela lige

Ramo Rizvić je MVP Lige 6

Adi Sarajlić je najbolji asistent Lige 6

Mejdan je najposjećenija dvorana u košarkaškoj Ligi BiH
:clap: :clap: :clap: :clap:
Jedan grad, jedna ljubav!

Institut13
Kontakt:

Post Postao/la Institut13 » 24 maj 2015, 12:28

Gifron je napisao/la:
U sinošnjim revanš susretima polufinala play-offa donesena je odluka o ovosezonskim finalistima. Kao i prethodnih godina u borbi za titulu bit će Široki i Igokea.

Kraj sezone je prila i za sumiranje ostvarenih rezultata. Kada je riječ o posjećenosti, odnosno po broju gledalaca na svojim utakmicama, OKK Sloboda je bez premca u BiH.

Mulinu klapu koja je došla do Lige za prvaka, a kasnije i do play-offa na domaćem parketu gledalo je i bodrilo u prosjeku od 1.500 (kada se utakmice igrale u maloj dvorani) pa do 3.500 gledalaca (kada su se utakmice igrale u velikoj dvorani).

Crveno-crni imali su veliku podršku u Bijeljini, Laktašima, Sarajevu, Kaknju…

Sezona za igrače u crveno-crnom dresu ostat će upamćena i po sljedećim činjenicama:

Almir Hasandić je MVP regularnog dijela lige

Ramo Rizvić je MVP Lige 6

Adi Sarajlić je najbolji asistent Lige 6

Mejdan je najposjećenija dvorana u košarkaškoj Ligi BiH
:clap: :clap: :clap: :clap:
Može se tu dodat i da je Damir Mulaomerović najgori trener u ligi 6.

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 24 maj 2015, 12:59

Institut13 je napisao/la: Može se tu dodat i da je Damir Mulaomerović najgori trener u ligi 6.
Nama dovoljan :wave: :wave:

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ethel » 25 maj 2015, 11:41

Institut13 je napisao/la: Može se tu dodat i da je Damir Mulaomerović najgori trener u ligi 6.
:facepalm:

Ma najgori u regionu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 maj 2015, 14:48

slika

[youtube][/youtube]

Institut13
Kontakt:

Post Postao/la Institut13 » 25 maj 2015, 16:09

ChaosX je napisao/la:
Nama dovoljan :wave: :wave:
Pa da, nažalost većini i jest dovoljno. Velika je "uživancija", sjedit u Mejdanu svaku utakmicu i gledat divlju košarku koja prolazi jer nam je liga đeriz i većina timova se sje*e kada dođe u Tuzlu i vidi da neko prati ovaj sport u državi.
Ne znam kako je ostalima, ali meni je "velika privilegija" bilo gledat, kroz cijelu sezonu, insistiranje na preuzimanju u odbrani od p`n`r, pogotovo insistiranje na istom kada cijelu sezonu igramo s jednim centrom. Super mi je bilo gledat i kako se prva akcija u sezoni poziva u posljednjoj utakmici protiv Igokea-e. Dovoljno o uigranosti iste govori njen krajnji rezultat. Ko nije bio prisutan, lopta je završila u Keminoj faci.
Velika Uživancija je bila i gledati kako igramo bez visokih igrača, ili petorke sa po tri playmakera i dva krila i razne druge zamislive i nezamislive kombinacije. Ili možda igranje zone bez sidra u reketu gdje su protivničke ekipe znale ostati toliko zatečene (prije će bit da nam je prenizak kvalitet lige) da često nisu spuštale loptu pod koš i zabijali nam lagane poene. Sam smisao zone je da zatvoriš reket i pustiš protivnicima tricu i tranziciju, a mi smo im davali SVE :mrgreen:
Pogotovo su sve ove taktičke greške došle do izražaja u ligi 6 gdje ipak ima par ozbiljnijih ekipa. Nekada mi se činilo da Damir gleda Spurse noć prije pa onako bunovan,nesvjestan i u polusnu zamisli da je reinkarnacija Grega Popovica, a da u ekipi ima Parkera i Leonarda, pa izvodi neke niske petorke koje uopšte ne služe svojoj svrsi, niti daju uspjeha budući da nemamo adekvatan kadar u ekipi da iznese te ideje na parket.
Pa se zatekneš onda na poluvremenu svjestan da neće poći po dobrom, moliš Boga da se probudi iz tog sna i pogleda realno šta imamo u ekipi... Ali ne, nastavlja po svom do kraja, nabije stolicu iz bunta i galami na igrače koji realno u tom sistemu i ne mogu pružiti više.
A Vi ako stvarno toliko volite i podržavate Damira i upravu Slobode, navedite kvalitetne protuargumente !? :wtf:
Ima li tu ijedna dobra stvar da je urađena tokom ove sezone, a da će nam pomoći u budućnosti ???
Mladog talenta nismo izbacili, izgubili smo borbu za Jadransku ligu bez ispaljenog metka (a kako se priča, vjerovatno opet idu dva tima iz BiH), čak nismo našli ni neke igrače za budućnost, jer će ovaj tim i sljedeće godine izgledati potpuno drukčije... Pozivati se na neke povrede nema smisla, jer se to ionako sve poništilo sa atmosferom u Mejdanu.
Za sljedeću sezonu nam ostaje probati ostavit Jurkovića (koji mi djeluje kao školovan igrač ali nije imao sreće sa zdravljem), Rizvića i možda Hasandića (koji je strašno podbacio u drugom dijelu sezone), a ovo ostalo sve ne vidim razloga držati u ekipi, jer budimo realni Sarajlić,Latifagić, Grošić, Ahmedić se ne mogu više smatrati talentima. Samo zauzimaju mjesto nekim mlađim igračima sa možda višim plafonom,
Ovo sve dolazi od istinskog ljubitelja košarke i iskren pozdrav svim navijačima Slobode, pa makar ona i ne bila ona naša stara Dita ! :bih:

PS. Sa strane marketinga se radi odlična stvar i to se ne smije podcijeniti.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 maj 2015, 20:11

A evo da ti navedem jedan argument u startu koji si tokom cijelog posta uspio majstorski da izbjegnes satiricno-ironicnom kritikom, a to je da je Sloboda i sa ovakvim sastavom igrala polufinale Prvenstva Bosne i Hercegovine. Nije Damir kriv sto u ekipi imas jednog igraca koji igra poziciju i ima visinu za centra nego uprava, a zbog toga se cesto igralo bez centra.

Ekipa je vracena u vrh bh.kosarke nakon samo 2 sezone u Ligi 12.
I da smo se plasirali u ABA ligu ne bi je igrali jer nemamo sponzora koji ce pokriti igranje u istoj i to je vise puta spomenuto u raznim intervjuima.
Kako nema logike pozivati se na povrede kada ti je pola tima na tribinama od prve do zadnje utakmice? Pa pobogu igraju se i utakmice u gostima, a ne samo u Mejdanu. Nekoliko puta smo odlazili na gostovanje, a da nam je najvisi igrac u timu 2,03m visok.

Damir je tek poceo svoju trenersku karijeru i logicno i sasvim normalno je da pravi greske, ali sa ovim rosterom niti jedan drugi trener ne bi napravio vise od Damira i svaka mu cast na tome. Recimo da je ovu ekipu vodio Trbic iz Sparsa glavu dajem da ne bi igrali ni Ligu 6, a on ti je recimo trener koji je losiji od Damira. Eto lagano nadjosmo trenera koji je losiji od Damira u Ligi 6, sta cemo sad?

Dodji slijedece sezone kad bi se trebalo boriti za titulu i ako ne uspijemo svaka ce ti biti na mjestu, ali kritikovati trenera u kojoj su svi ciljevi apsolutno ostvareni i to uz ogromne probleme nema smisla.
#MFFL
Som-Hi Barça

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 maj 2015, 22:51

pokusavate to predstaviti kao neki uspjeh, a svi znamo kakav je kvalitet kosarke u A1 ligi..to je sve samo ne profesionalna liga ;)

taj okk koji je pojam organizacije za 90% timova u toj ligi pa na utakmice lige 6 igraci putuju isti dan- gdje to ima u ozbiljnim timovima i ligama

uspjeh je onda i ovo sto radi ŽKK Jedinstvo, jeste bio bi da to nije amaterska liga daleko najnekvalitetnija u regionu..dobro zene imaju 2 ozbiljna tima

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 maj 2015, 23:21

ultrasstyle_tz je napisao/la:pokusavate to predstaviti kao neki uspjeh, a svi znamo kakav je kvalitet kosarke u A1 ligi..to je sve samo ne profesionalna liga ;)

taj okk koji je pojam organizacije za 90% timova u toj ligi pa na utakmice lige 6 igraci putuju isti dan- gdje to ima u ozbiljnim timovima i ligama

uspjeh je onda i ovo sto radi ŽKK Jedinstvo, jeste bio bi da to nije amaterska liga daleko najnekvalitetnija u regionu..dobro zene imaju 2 ozbiljna tima
Nije roster OKK Slobode nista bio drasticno bolji od ostatka Lige 12, Hasandic, Tanasilovic, Hrncic su iznad prosjeka lige, ostalo je sve slabo, a dobar dio utakmica je odigrano bez nekoga od ove trojice + redovno 2-3 drugih.

Medjutim Sloboda je uradila sto je uradila ove sezone, cilj je ispunjen i to je to, a prica je zapoceta postom da je Mulaomerovic najgori trener u Ligi 6 sto tvrdim da nije.
#MFFL
Som-Hi Barça

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 maj 2015, 23:29

sigurno da nije najgori..igrala se divlja kosarka ali jbg kad nemas takticki skolovanog igraca jedino i mozes pustiti ga da divlja po terenu..njega se moze kriviti jedino za povrede igraca, jer koliko god ti bio baksuzan toliko povreda ne moze biti plod samo tog baksuzluka, ima tu onda i nacina treninga.

a to je drugi par patika..zasto roster kluba koji je u 4 najorganizovanija u ligi nije ispratio taj nivo? zasto nije selektiran niti jedan mladi igrac na kojeg se mozes osloniti naredne godine, nema plana, nema kostura ekipe..isforsirani su igraci (latifagic) od kojeg znas da nema nista, a zna se iz kojih razloga- i odmah to nije normalan klub..o selektiranju samo jednog centra ,koji je usput budi receno drvo kako u zivotu nisam vidio, ne treba trositi rijeci..ali to je sve nedostatak vizije

kamaranje igraca da se krpe rupe nije nikad donijelo nista dobra, ali sta ces kad je citav klub napuhan vjestacki pa se i taj uspjeh trazi vjestacki, po svaku cijenu da bi se izvrsio veci pritisak i isisalo vise para

nacin razmisljanja u tz je trenutno haman pa takav da je najbolje uzeti rukometni klub, dat 250-300.000 maraka uzet titulu i onda trazit od grada pare da igras LP i budes konkurentan..tu i tako ces naprije poluciti pravi uspjeh

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 maj 2015, 01:16

ultrasstyle_tz je napisao/la:sigurno da nije najgori..igrala se divlja kosarka ali jbg kad nemas takticki skolovanog igraca jedino i mozes pustiti ga da divlja po terenu..njega se moze kriviti jedino za povrede igraca, jer koliko god ti bio baksuzan toliko povreda ne moze biti plod samo tog baksuzluka, ima tu onda i nacina treninga.

a to je drugi par patika..zasto roster kluba koji je u 4 najorganizovanija u ligi nije ispratio taj nivo? zasto nije selektiran niti jedan mladi igrac na kojeg se mozes osloniti naredne godine, nema plana, nema kostura ekipe..isforsirani su igraci (latifagic) od kojeg znas da nema nista, a zna se iz kojih razloga- i odmah to nije normalan klub..o selektiranju samo jednog centra ,koji je usput budi receno drvo kako u zivotu nisam vidio, ne treba trositi rijeci..ali to je sve nedostatak vizije

kamaranje igraca da se krpe rupe nije nikad donijelo nista dobra, ali sta ces kad je citav klub napuhan vjestacki pa se i taj uspjeh trazi vjestacki, po svaku cijenu da bi se izvrsio veci pritisak i isisalo vise para

nacin razmisljanja u tz je trenutno haman pa takav da je najbolje uzeti rukometni klub, dat 250-300.000 maraka uzet titulu i onda trazit od grada pare da igras LP i budes konkurentan..tu i tako ces naprije poluciti pravi uspjeh
Ne ulazim ja u to kako se vodi klub od strane kluba i ti i ja znamo da tu ima hiljadu pitanja zasto, cak sam prije par mjeseci spominjao da je rad da mladim igracima ocajan i sve stoji. Ja sam se samo osvrnuo na post da je Mula najgori trener u Ligi 6 sto nije i to je to, a o klubu se da raspravljati do prekosutra.

Nadam se da ce Opcina ispratiti OKK ne radi Aida, Mule ili nekog treceg vec radi publike koja je zasluzila da gleda tim koji se bori za titule, a i Mula je tu radi toga. Isto to zelim i FK logicno. Ostalim klubovima u Tuzli u drugim sportovima isto ali znamo koliko je za njih to realno odnosno nerealno..
#MFFL
Som-Hi Barça

Institut13
Kontakt:

Post Postao/la Institut13 » 27 maj 2015, 18:45

Nisam pametno izbjegavao da spomenem ozlijede, samo realno kada se sada pogleda na kraju sezone, iste i nisu toliko oštetile Slobodu. Ne vjerujem da je ijedan od tih igrača mogao da podigne igru tima na viši nivo, jer nismo imali neku igru.
Ustvari smo imali i malo "sreće" jer da se Tanasilović nije povrijedio, vjerovatno Omerbašić i ne bi dobio šansu da zaigra, a po meni sem iskustva, Mišo ni u čemu nije bolji od Keme. Ponavljam žao mi je samo zbog Jurkovića, jer mi on djeluje kao pravo školovan igrač koji ne tuši loptu, zna pružit pas i sjajan je šuter. Sve ostale povrede su bile na pozicijama gdje smo ionako nagomilani sem te pozicije centra, gdje ipak Grošiću fali centimetara i ne vidim da bi značajnije pomogao timu i da je bio zdrav tokom cijele sezone...
Sve kada se sabere, barem po meni, Damir nije izvukao ništa preko realne snage iz ovog tima, ulazak u ligu 6 spram ulaganja je i očekivan.
A za drugo Trbić možda i jeste lošiji, ali je evidentno da se Sparsima ne ide u Jadransku, niti da im se dalo ulagati. Ljudi su ispunili svoj plan, prodaće dva talenta, uzet fine pare i izgleda sačekat ovu novu generaciju mladića da stasaju.
Izvini na kasnom odgovoru, nisam imao vremena ovih dana. Nije mi cilj sa postovima provocirati, već da razmijenimo mišljenja, a moje je da smo mogli izvući daleko više od ove sezone, barem u pogledu stvaranja kostura neke buduće ekipe, a ovako idemo "jovo na novo".

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 maj 2015, 22:53

Institut13 je napisao/la:Nisam pametno izbjegavao da spomenem ozlijede, samo realno kada se sada pogleda na kraju sezone, iste i nisu toliko oštetile Slobodu. Ne vjerujem da je ijedan od tih igrača mogao da podigne igru tima na viši nivo, jer nismo imali neku igru.
Ustvari smo imali i malo "sreće" jer da se Tanasilović nije povrijedio, vjerovatno Omerbašić i ne bi dobio šansu da zaigra, a po meni sem iskustva, Mišo ni u čemu nije bolji od Keme. Ponavljam žao mi je samo zbog Jurkovića, jer mi on djeluje kao pravo školovan igrač koji ne tuši loptu, zna pružit pas i sjajan je šuter. Sve ostale povrede su bile na pozicijama gdje smo ionako nagomilani sem te pozicije centra, gdje ipak Grošiću fali centimetara i ne vidim da bi značajnije pomogao timu i da je bio zdrav tokom cijele sezone...
Sve kada se sabere, barem po meni, Damir nije izvukao ništa preko realne snage iz ovog tima, ulazak u ligu 6 spram ulaganja je i očekivan.
A za drugo Trbić možda i jeste lošiji, ali je evidentno da se Sparsima ne ide u Jadransku, niti da im se dalo ulagati. Ljudi su ispunili svoj plan, prodaće dva talenta, uzet fine pare i izgleda sačekat ovu novu generaciju mladića da stasaju.
Izvini na kasnom odgovoru, nisam imao vremena ovih dana. Nije mi cilj sa postovima provocirati, već da razmijenimo mišljenja, a moje je da smo mogli izvući daleko više od ove sezone, barem u pogledu stvaranja kostura neke buduće ekipe, a ovako idemo "jovo na novo".
Tanasilovic je itekako nedostajao i njegovo iskustvo, a i u ovim godinama je kvalitetniji od Keme, Jurkovic je falio, Hasandic i Boljkovac su igrali sa nezalijecenim povredama, Hrncic nije igrao zadnju tekmu itd itd.
Damir je itekako izvukao iz ove ekipe maksimum jer s ovakvim rosterom tokom cijele sezone doci u polufinale ne moze svako. S kakvim smo sve sastavima isli na gostovanja ovo je odlican rezultat i garantujem da bi uz Mulaomerovic ovaj rezultat mogli ponoviti samo Lukajic, Velic, Pandza i mozda Vidacic.
#MFFL
Som-Hi Barça

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 02 jun 2015, 00:00

Hocemo finansijski izvjestaj!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 02 jun 2015, 00:02

Skojevski je napisao/la:Hocemo finansijski izvjestaj!
aide berbicu, hocemo finansijski izvjestaj...suljooooooooooo trazi izvjestaj od berbicaaaa
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 jun 2015, 12:33

Hocemo skupstinu!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 jun 2015, 16:24

ima i ovdje nekih navodnih problema, sad koliko je istina znat ce se kad se bude sklapala ekipa

dobionabingu
Kontakt:

Post Postao/la dobionabingu » 13 jun 2015, 18:51

Ethel je napisao/la:
:facepalm:

Ma najgori u regionu.
Ne bih se slozio sa vama..Damir je dosao u raspad ekipu i opet je uspio kolko tolko da izvuce nesto od ovih poprilicno nezainteresovanih prvotimaca i "igraca"..ne moze se placat igrac 500 km i 2 pileta iz Binga i ocekivat rezultati ;)

https://www.webdesignstudio.ba projekti:
https://advokat-prnjavorac.com
https://epravo.ba/
https://www.bih-pravo.org
https://www.anwalt-derbeste.de
https://www.advokat.attorney/
http://www.drzavljanstva-advokat.com
https://www.medijator-prnjavorac.com
https://www.forum-bosanskog-naroda.de/
http://www.drzavljanstva-BiH.de
http://www.drzavljanstva-advokat.de/
https://www.pravobih.com/
https://www.anwalt-bih.de
https://www.autostakla-novus.com
https://www.almaprnjavorac.com
http://www.advokat-numanovic.com
Zadnja izmjena: dobionabingu, dana/u 26 jun 2021, 14:43, ukupno mijenjano 4 puta.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 13 gostiju.