BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la soko » 22 apr 2010, 20:15

velez_mostar je napisao/la:Nista cudno ako Jasmin ,Haris ..i ostali talenti ,BOSNJACI ,Bosanci i Hercegovci ,zaigraju za neke druge drzave..pa ,kod nas ,jos malo ,pa ratno stanje ,sto im treba da se je.baju po balkanskim vukojebinama ..ovako ,u svakom smislu mogu bolje napredovati kroz druge organizirane repke.Mene tuga uhvati kad veliki MANUTD trazi igraca iz Slovenije ,kontam ...o'kle slovenaca sa loptom ,nikad nisu znali..kad imam sta vidit ,HARIS ,hahaha,HARIS ,bosnjak ,slovenski mladac..ubio bi se odmah kad to vidim..fuj!
Sto je najgolemije gledacemo te iste Slovence kako igraju na Svjetskom ,sa dosta Bosnjaka ,i stvaraju kult dobre reprezentacije ,koja ce jos vise privlaciti te iste Bosnjake.
Ja sam jako razocaran ,nemam rijeci na sve ovo ,osim da nismo ni zasluzili bolje kakva nam je "drzava".
Jarane, ti talenti ako su talenti, ne treba im repka da se probiju. Eno Pjanica sigurno ne igra u Lionu rad nase repke neg bas zato sto je mozak za fudbal.
Oni bi trebali igrati za BiH ako je vole. Odrasli su vani, sad je njima ta drzava dosta dala(osim genetike a od tog je i taj talent). Sad nek oni razmisle sta hoce.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 23 apr 2010, 16:16

soko je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Nista cudno ako Jasmin ,Haris ..i ostali talenti ,BOSNJACI ,Bosanci i Hercegovci ,zaigraju za neke druge drzave..pa ,kod nas ,jos malo ,pa ratno stanje ,sto im treba da se je.baju po balkanskim vukojebinama ..ovako ,u svakom smislu mogu bolje napredovati kroz druge organizirane repke.Mene tuga uhvati kad veliki MANUTD trazi igraca iz Slovenije ,kontam ...o'kle slovenaca sa loptom ,nikad nisu znali..kad imam sta vidit ,HARIS ,hahaha,HARIS ,bosnjak ,slovenski mladac..ubio bi se odmah kad to vidim..fuj!
Sto je najgolemije gledacemo te iste Slovence kako igraju na Svjetskom ,sa dosta Bosnjaka ,i stvaraju kult dobre reprezentacije ,koja ce jos vise privlaciti te iste Bosnjake.
Ja sam jako razocaran ,nemam rijeci na sve ovo ,osim da nismo ni zasluzili bolje kakva nam je "drzava".
Jarane, ti talenti ako su talenti, ne treba im repka da se probiju. Eno Pjanica sigurno ne igra u Lionu rad nase repke neg bas zato sto je mozak za fudbal.
Oni bi trebali igrati za BiH ako je vole. Odrasli su vani, sad je njima ta drzava dosta dala(osim genetike a od tog je i taj talent). Sad nek oni razmisle sta hoce.
Druze ,je li isto u svijetu fudbala ,transfera ,scoutinga ,biti reprezentativac Holandije ,Srbije ,Hrvatske ,pa i Svedske ,da ne kazem Francuske ,i Bosne i Hercegovine ,zemlje koja nikad nije povirila ne neko veliko takmicenje ..image je u pitanju ..i to puno znaci ..kad kazes "reprezentativac BiH " ,i "reprezentativac Spanije" ,nije to isto..o tome ti pricam ,pogotovo ako znamo kakvo je zvono na nama ,na drzavi ,ligi ,savezu ,pa i navijacima ,mentalitetu ,ima tu milion stvari...
Evo ti primjer ,engleski premierligasi ce kupiti hrvata sa jednom nogom ,nego bosanca sa nogometnim talentom..to ti je to!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 apr 2010, 17:40

velez_mostar je napisao/la:
soko je napisao/la:
Druze ,je li isto u svijetu fudbala ,transfera ,scoutinga ,biti reprezentativac Holandije ,Srbije ,Hrvatske ,pa i Svedske ,da ne kazem Francuske ,i Bosne i Hercegovine ,zemlje koja nikad nije povirila ne neko veliko takmicenje ..image je u pitanju ..i to puno znaci ..kad kazes "reprezentativac BiH " ,i "reprezentativac Spanije" ,nije to isto..o tome ti pricam ,pogotovo ako znamo kakvo je zvono na nama ,na drzavi ,ligi ,savezu ,pa i navijacima ,mentalitetu ,ima tu milion stvari...
Evo ti primjer ,engleski premierligasi ce kupiti hrvata sa jednom nogom ,nego bosanca sa nogometnim talentom..to ti je to!
Ok, ali npr. Pjanic je trenutno taj koji mjenja zvuk tog zvona. Ako oni ne promjene ko ce drugi.
Kao sto lik na GOLTV kaze za Dzeku "Kako fino trci ta bosanska gazela".

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 01 maj 2010, 23:01

Kakav danas pogodak Alispahica :shock: Skarice ,prelijepo :)

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 maj 2010, 23:20

koliko ima ovih bisera, dragulja, kako ih vec se moze nazvati, po evropi sto bi igrali za nasu repku..ali nas savez i ostala trenerska kompanija su cudni tipovi..xD momak iz mog mjesta ( on zivi u svajcarskoj ) je bio na okupljanju u-17 repke i zadovoljio je i kada je trebao dobiti usmenu potvrdu da ce ga zvati za kvalifikacione utakmice trazili su od njegovih roditelja koju milju eura kako bi igrao..fakat jadno..oni su to normalno odbili kao svaki normalan covjek i sad ce nastupati ili za svicu ili lihtenstajn..ccc..sta rade ti kreteni u savezu to je katastrofa..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 maj 2010, 23:43

I nema bas toliko dragulja. Ima mnogo polutalenata i tatinih sinova koji misle da se mogu usetat u reprezentaciju jer igraju u Svicarskoj, Svedskoj i ostalim prosjecima. A pravih dragulja bas i nema. A u te price da je neko od tog lika trazio pare ne vjerujem ni 5%. Katalinski je zaduzen za mladje kategorije, i ti mi hoces da kazes da je taj covjek, legenda BiH, trazila jadnih milju maraka od nekog 17-godisnjaka? Kako da ne. Dokazi prvo, pa onda pricaj. To su ciste gluposti isto kao sto je cista glupost i laz da je Zlatan imao ikakav kontakt sa nasim savezom. U njegovoj biografiji pise da nije, ali da se osjeca kao bosanac. Neko bubne nesto i onda se to prepricava i na kraju svi vjeruju, a nigdje ni dokaza ni potvrde.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 maj 2010, 23:47

Cartman je napisao/la:I nema bas toliko dragulja. Ima mnogo polutalenata i tatinih sinova koji misle da se mogu usetat u reprezentaciju jer igraju u Svicarskoj, Svedskoj i ostalim prosjecima. A pravih dragulja bas i nema. A u te price da je neko od tog lika trazio pare ne vjerujem ni 5%. Katalinski je zaduzen za mladje kategorije, i ti mi hoces da kazes da je taj covjek, legenda BiH, trazila jadnih milju maraka od nekog 17-godisnjaka? Kako da ne. Dokazi prvo, pa onda pricaj.
nezz samo zasto bih lagao..niti dobijam niti gubim..i napisao sam -kako ih se vec moze nazvati-..dragulji..talenti..polutalenti..anti talenti - svejedno xD
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 maj 2010, 23:52

Amar Dzeko je napisao/la:
Cartman je napisao/la:I nema bas toliko dragulja. Ima mnogo polutalenata i tatinih sinova koji misle da se mogu usetat u reprezentaciju jer igraju u Svicarskoj, Svedskoj i ostalim prosjecima. A pravih dragulja bas i nema. A u te price da je neko od tog lika trazio pare ne vjerujem ni 5%. Katalinski je zaduzen za mladje kategorije, i ti mi hoces da kazes da je taj covjek, legenda BiH, trazila jadnih milju maraka od nekog 17-godisnjaka? Kako da ne. Dokazi prvo, pa onda pricaj.
nezz samo zasto bih lagao..niti dobijam niti gubim..i napisao sam -kako ih se vec moze nazvati-..dragulji..talenti..polutalenti..anti talenti - svejedno xD
Ne kazem buraz licno za tebe, nego inace. Mnogo je prica o takvim stvarima, a nigdje dokaza. I na kraju ti "talenti" sto te price pricaju zavrse u nizerazrednim klubovima.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 05 maj 2010, 00:04

Cartman je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:
Ne kazem buraz licno za tebe, nego inace. Mnogo je prica o takvim stvarima, a nigdje dokaza. I na kraju ti "talenti" sto te price pricaju zavrse u nizerazrednim klubovima.
ma je..ali ti ti "talenti" sto se probijaju imaju love i tako dolaze i u medije i u mladje kategorije reprezentacija i sta ti ja znam gdje..znaci ne toliko svojim talentom koliko lovom..e sad je pitanje da li ce se naci takvi da to promjene..
Ronaldo - Isco - Bale

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 06 maj 2010, 16:48

http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 09 maj 2010, 00:16

Ermin Besic brani momak za Beauveis u Francuskoj .Momak je inace porijeklom odavde iz Bos Krupe ,ali je rođen u Parizu .Trebao je ici na probu u liverpool i rennes ,ali je bio povrijeđen.
http://****/tekst/1/14429

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 12 maj 2010, 15:20

Neću nikog da molim za poziv u BiH

En­ske­de, ho­lan­dski gra­dić od 200.000 sta­no­vni­ka je na no­ga­ma. Na­kon svo­je prve osvo­je­ne šam­pi­on­ske ti­tu­le da­le­ke 1926. go­di­ne (osva­jač Spor­tski klub En­ska­de), sti­gla je još je­dna. Sa­raj­li­ja, Da­rio Vu­ji­če­vić ove se­zo­ne bio je dio ti­ma ko­jeg je sjaj­no to­kom se­zo­ne vo­dio biv­ši en­gles­ki se­le­ktor Sti­ve Me­kla­ren. Vu­ji­če­vić je do­bio šan­su ko­ju je na naj­bo­lji na­čin is­ko­ris­tio.

- Bi­lo je fan­tas­ti­čno. Pri­li­kom po­vrat­ka iz Bre­de pu­to­va­li smo pet sa­ti, iako su, kad je sve ''nor­mal­no'', po­tre­bna dva i pol sa­ta. Na 60 ki­lo­me­ta­ra od En­ska­dea ušli smo u auto­bus sa otvo­re­nim kro­vom i išli bu­kval­no 10 na sat. Mo­že­te da za­mi­sli­te ka­kvo je za­do­volj­stvo bi­lo kod lju­di, na­vi­ja­ča, ko­ji su htje­li da nas poz­dra­ve. Sta­ja­li su po­red auto­pu­ta, za­us­tav­lja­li auto­bus. U gra­du je to­kom uta­kmi­ce bio pos­tav­ljen vi­deo zid, kao i na sta­di­onu, na­vi­ja­či su bi­li stal­no uz nas - pri­ča Da­rio. Osva­ja­nje prve ti­tu­le prva­ka je ve­li­ki do­ga­đaj, ne­što spe­kta­ku­lar­no.

- Cen­tral­na pro­sla­va je bi­la is­pred pred­sta­vniš­tva proi­zvo­đa­ča pi­va ''Grolš'', jer se po spon­zo­ru zo­ve i sta­di­on Tven­tea. Ima­li smo na­kon to­ga i pri­jem u Grad­skoj skup­šti­ni. Ve­li­ka je eufo­ri­ja za­hva­ti­la ovu re­gi­ju. Da­rio je sre­tan zbog to­ga što je dio po­bje­dni­čkog ti­ma. Svjes­tan je da je ove se­zo­ne sti­cao ne­op­ho­dno is­kus­tvo, ali da će već na­re­dne od nje­ga tra­ži­ti zna­tno vi­še. - Me­ni je Tven­te dao šan­su. Igrao sam, vi­dio da li mo­gu ili ne. Svjes­tan sam da mo­gu i bo­lje i da ću do­bi­ti ve­ću mi­nu­ta­žu na­re­dne se­zo­ne. Že­lim da igram u Li­gi prva­ka, što je san sva­kog fu­dba­le­ra - go­vo­ri Vu­ji­če­vić. Na te­mu re­pre­zen­ta­ci­ja BiH, Da­rio ni­je imao šta da ka­že. - Me­ni se ni­ko ni­je ja­vio, ni­je mi po­nu­dio raz­go­vor, ta­ko da ne­mam šta da ka­žem. Na­ra­vno da že­lim raz­go­va­ra­ti sa lju­di­ma iz No­go­me­tnog sa­ve­za, ali ne­ću ni­ko­ga da mo­lim. Ro­đen sam u Sa­ra­je­vu, BiH je mo­ja drža­va, ali is­to ta­ko znam ko­li­ko vri­je­dim i znam da za­slu­žu­jem da me se tre­ti­ra kao pro­fe­si­onal­ca - re­kao je Vu­ji­če­vić, sin ne­ka­da vrsnog no­go­me­ta­ša Sa­ra­je­va.

E.D.

Ma­li klub ve­li­kih am­bi­ci­ja

Twven­te je osno­van 1965. go­di­ne spa­ja­njem dva fu­dbal­ska klu­ba iz En­ska­dea, Spor­tskog klu­ba En­ska­de i klu­ba En­ska­de­ovi dje­ča­ci. Tven­te ne­ma mno­go tro­fe­ja u svo­jim vi­tri­na­ma, tek dva osvo­je­na Ku­pa Ho­lan­di­je, 2001. i 2004. go­di­ne, a mo­že da se po­hva­li i je­dnim fi­na­lom Ku­pa UEFA iz 1975. go­di­ne, po njih, na­ža­lost, iz­gu­blje­nim. Za Tven­te je po­čet­kom de­ve­de­se­tih go­di­na igrao i le­gen­dar­ni na­pa­dač Sa­ra­je­va i Crve­ne Zvez­de, Hu­sref Mu­se­mić.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 15 maj 2010, 00:07

Jos jedan u nizu talenata koji bi "pjeske' dosli da igraju za nac ionalni tim Bosne I Hercegovine
http://www.****/site/inde ... &Itemid=63
BosnaE

Ponos Torina
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi!!!

Post Postao/la Ponos Torina » 15 maj 2010, 05:37

atko je napisao/la:
CheGuevara je napisao/la:Ovaj momak igra za nasu mladu repku, nazalost, nisam ga jos vidjeo na djelu! Imal neko informacija kakav je igracß? Podatci su mu pravo dobri...19 godina ima ... igra ljevog veznog..odigrao 19 utakmica za u21 i dao 5 golova..igra za fc thun...standardan...imal u njemu hljeba?? sta vi kazete?? mozda je momak vec za prvog tima ;)
Imena kolega, imena :lol: De nam reci kako se zove taj momak?
Nezna ni on ime ocekuje da mu mi kazemo :lol:

Ovaj Armin ima odlicnu tehniku eksplozivan je moj imenjak ;)valjda ce biti nesto od njega 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi!!!

Post Postao/la _dreamer_ » 15 maj 2010, 05:45

Ponos Torina je napisao/la:
atko je napisao/la:
CheGuevara je napisao/la:Ovaj momak igra za nasu mladu repku, nazalost, nisam ga jos vidjeo na djelu! Imal neko informacija kakav je igracß? Podatci su mu pravo dobri...19 godina ima ... igra ljevog veznog..odigrao 19 utakmica za u21 i dao 5 golova..igra za fc thun...standardan...imal u njemu hljeba?? sta vi kazete?? mozda je momak vec za prvog tima ;)
Imena kolega, imena :lol: De nam reci kako se zove taj momak?
Nezna ni on ime ocekuje da mu mi kazemo :lol:

Ovaj Armin ima odlicnu tehniku eksplozivan je moj imenjak ;)valjda ce biti nesto od njega 8-)
izgleda da nisam ja jedini sinoc dobro zaglavio... :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 maj 2010, 05:48

Zaglavi se sta ces sto ti je "zensko proklestvo" neda covjeku oka sklopiti ;) :lol: :mrgreen:

Da hoce bar 10% ovih talenata uspjeti ja bi bio zadovoljan s obzirom kakav je situacija
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 maj 2010, 06:59

Ita­li­jan­ski La­zio izra­zio je že­lju da u svo­je re­do­ve do­ve­de bo­san­sko­her­ce­go­va­čkog no­go­me­tnog dra­gu­lja Sa­fe­ta Šiv­ši­ća. Se­da­mna­es­to­go­diš­nji ka­det­ski re­pre­zen­ta­ti­vac BiH, ne­da­vno je na tur­ni­ru u Spli­tu osvo­jio prvo mjes­to. Upra­vo su Di­na­mo­vi ka­de­ti u fi­na­lu na­di­gra­li La­zia, či­ji su se ska­uti i tre­ne­ri za­ni­ma­li za na­da­re­nog Šiv­ši­ća, ali još dvo­ji­cu «mo­drih» na­da To­ni­ja Go­ru­pe­ca i Kru­nu Ivan­či­ća. Pri­zna­li su da ih u toj do­bi ni­ko ni­je na­di­grao kao Di­na­mo­vi ka­de­ti.

- Sa­fet će za ko­ju go­di­nu bi­ti zvi­jez­da na evrop­skoj sce­ni, kao što je da­nas Edin Dže­ko - na­ja­vio je nje­gov ro­đak i spor­tski ra­dnik Ni­jaz Šiv­šić.
BosnaE

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 17 maj 2010, 15:14

Evo jedan dobar portal o nasim talentima po Evropi a i dalje http://tomekg.byethost22.com/
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 18 maj 2010, 23:34

rob do bagro je napisao/la:Evo jedan dobar portal o nasim talentima po Evropi a i dalje http://tomekg.byethost22.com/
SvAKA cast za portal.
BosnaE

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 maj 2010, 23:53

Na TM je neki Hrvat pisao, da je gore navedeni Da­rio Vu­ji­če­vić se odlucio igrati za Hrvatsku.
Da li iko o tome nesto zna?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, ovisnik i 42 gosta.