Ma poredio sam vise da su osjetili da imaju realnu sansu ovaj put i da su zato zapeli. Kao nasa selekcija u zadnja tri kvalifikacija ciklusa kada smo osjetili da mozemo napasti bar drugo mjesto. Prije su znalli da nemaju sansi i nisu se mozda toliko borili. Kada poslje 5,6 utakmica izgubis sanse za plasman. Bas ces ti tada gristi sljedece utakmice kao kada imas realne sanse. Hrvatska ih nije bas glatko pobjedila utakmicu u Walesu 1:2. Inace stoji da su bili losi te kvalifikacije. Mislim da su neki cak snimke te utakmice ovdje ljepili prije skoro pola godine i pisali kako je Wales opasan. Jednostavno ljudi su napredovali i sada kada su tako blizu cilja sada im je poraslo i samopouzdanje i ranking ( trenutno su 22 reprezentacija svijeta ) i sada ce ih biti tesko pobjediti. Mada daleko je jos do njih. Treba gledati tekmu po tekmu.Donnie Darko je napisao/la:Wales u ovom ciklusu debelo premašuje očekivanja i svoje mogućnosti, i ne treba ih previše dizati u nebesa. Potrefili su se i lošijim reprezentacijama ovakvi ciklusi.
I da, definitivno se ne mogu porediti sa nama iz prošlog ciklusa, jer je to nama bio treći dobar ciklus u nizu, dok su oni u prošlom bili peti.
EP Francuska 2016 - Grupa B
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: EP Francuska 2016 - Grupa B
Nadam se da nas nece kostati onaj sinosnji pogodak Zidova, jer u slucaju istog broja bodova, sto nije nerealno, Izrael bi bio ispred nas zbog boljeg medjusobnog omjera;
Raduje cinjenica sto u Belgiju idemo bez ikakvog pritiska i imperativa pobjede, te zbog toga i vjerujem u trijumf protiv njih, pogotovo zbog datuma odigravanja te utakmice i nasih navijaca kojih ce sigurno biti 20 000, zbog Mese i uspona nase igre i suprotnog kada je protivnik u pitanju...nasi igraci mogu zapeti svim silama u toj utakmici jer se ne mora cuvati snaga za tekmu koja slijedi 4 dana nakon toga - Andoru mozemo dobiti i s pola snage...
u slucaju poraza ostajemo bez direktnog plasmana, ali i dalje smo blizu baraza, jer s 3 pobjede u zadnje 3 utakmice imali bismo 17 bodova, a Izrael s ocekivane 2 pobjede kuci i 2 poraza u gostima vs Belgije i Walesa, eventualno jednim remijem iz ove dvije tekme, imat ce 15, 16b.
problem nastaje ako recimo Izrael dobije Walesa u gostima, tada nam ni remi protiv Belgije ne bi pomogao jer bismo imali isti broj bodova sa Zidovima ali losiji m. omjer (18b i jedni i drugi)...
cak je realno da remiziramo s Walesom kuci jer su jaki defanzivno, u tom slucaju bi Izraelu i samo 2 domace pobjede bile dovoljne za baraz, prethodno mi izgubili vs Belgije.
Zbog toga vjerujem da ce nasi igraci poginuti na terenu da pobijede Belgiju i izbjegnu sve "kalkulacije" (kojih uvijek ima)
1. najbolji scenario je direktan plasman, a on podrazumijeva sve 4 pobjede nase reprezentacije!
2. realan scenario, baraz: BiH 17 - 18 bodova; Izrael 15 - 16 bodova
Bel vs BiH 1x
BiH vs And 1
BiH vs Wal 1
Cyp vs BiH 2
Izr vs And 1
Wal vs Izr 1x
Izr vs Cyp 1
Bel vs Izr 1
3. ne daj Boze ali moguc scenario, ostajemo bez baraza: BiH 15 bodova; Izrael 15 bodova, i svaki scenario gdje izrael pobjedjuje 3 tekme a mi ne pobijedimo sve 4:
Bel vs BiH 1
BiH vs And 1
BiH vs Wal x
Cyp vs BiH 2
Izr vs And 1
Wal vs Izr 1
Izr vs Cyp 1
Bel vs Izr 1
U svemu ovome i Kipar se nesto pita jer imaju svoju sansu, pobjedom protiv Walesa u narednom kolu ce i dalje ostati na diobi 3 mjesta...
Mnogo je kalkulacija i najbolje je ici utakmicu po utakmicu:
Zbog toga, Belgija, dolazimo!
Raduje cinjenica sto u Belgiju idemo bez ikakvog pritiska i imperativa pobjede, te zbog toga i vjerujem u trijumf protiv njih, pogotovo zbog datuma odigravanja te utakmice i nasih navijaca kojih ce sigurno biti 20 000, zbog Mese i uspona nase igre i suprotnog kada je protivnik u pitanju...nasi igraci mogu zapeti svim silama u toj utakmici jer se ne mora cuvati snaga za tekmu koja slijedi 4 dana nakon toga - Andoru mozemo dobiti i s pola snage...
u slucaju poraza ostajemo bez direktnog plasmana, ali i dalje smo blizu baraza, jer s 3 pobjede u zadnje 3 utakmice imali bismo 17 bodova, a Izrael s ocekivane 2 pobjede kuci i 2 poraza u gostima vs Belgije i Walesa, eventualno jednim remijem iz ove dvije tekme, imat ce 15, 16b.
problem nastaje ako recimo Izrael dobije Walesa u gostima, tada nam ni remi protiv Belgije ne bi pomogao jer bismo imali isti broj bodova sa Zidovima ali losiji m. omjer (18b i jedni i drugi)...
cak je realno da remiziramo s Walesom kuci jer su jaki defanzivno, u tom slucaju bi Izraelu i samo 2 domace pobjede bile dovoljne za baraz, prethodno mi izgubili vs Belgije.
Zbog toga vjerujem da ce nasi igraci poginuti na terenu da pobijede Belgiju i izbjegnu sve "kalkulacije" (kojih uvijek ima)

1. najbolji scenario je direktan plasman, a on podrazumijeva sve 4 pobjede nase reprezentacije!
2. realan scenario, baraz: BiH 17 - 18 bodova; Izrael 15 - 16 bodova
Bel vs BiH 1x
BiH vs And 1
BiH vs Wal 1
Cyp vs BiH 2
Izr vs And 1
Wal vs Izr 1x
Izr vs Cyp 1
Bel vs Izr 1
3. ne daj Boze ali moguc scenario, ostajemo bez baraza: BiH 15 bodova; Izrael 15 bodova, i svaki scenario gdje izrael pobjedjuje 3 tekme a mi ne pobijedimo sve 4:
Bel vs BiH 1
BiH vs And 1
BiH vs Wal x
Cyp vs BiH 2
Izr vs And 1
Wal vs Izr 1
Izr vs Cyp 1
Bel vs Izr 1
U svemu ovome i Kipar se nesto pita jer imaju svoju sansu, pobjedom protiv Walesa u narednom kolu ce i dalje ostati na diobi 3 mjesta...
Mnogo je kalkulacija i najbolje je ici utakmicu po utakmicu:
Zbog toga, Belgija, dolazimo!
j.ebo vas Vels,sad ispade da cemo lakse pobjediti Belgiju nego Vels.Bolji smo od njih za klasu,cak smo i pod Safetom bili bolji na njihovom terenu,uredu dobro igraju ove kvalifikacije ali to ne znaci da su odjednom postali velesila.Na srecu su dobili Belgiju nakon grube greske Naingolana.
Takodje se ne treba bojati Belgije ni praviti bauk od nje.Belgija je po imenima vrlo jaka reprezentacija ali je daleko i od top pet ili cak 10 na svijetu kako je neki ovdje predstavljaju.Ne broji se ono sto bi oni mogli biti nego ono sto jesu,a jesu reprezentacija koja dosta lose igra ove kvalifikacije i koja je prosula dosta bodova.I od njih smo bili bolji cak i u Susicevoj eri i trebali smo ih pobijediti.
Dakle,ne pravite bauk od reprezentacija koje to nisu,Belgija je jaka po imenima ali to ne pokazuju na terenu a samo to se pika.Vels je jos uvijek dosta slabija reprezentacija od nase.
Od utakmice do utakmice,u svakoj ici na pobjedu pa cemo na kraju vidjeti gdje smo.Nema razloga da tako ne razmisljamo.
Takodje se ne treba bojati Belgije ni praviti bauk od nje.Belgija je po imenima vrlo jaka reprezentacija ali je daleko i od top pet ili cak 10 na svijetu kako je neki ovdje predstavljaju.Ne broji se ono sto bi oni mogli biti nego ono sto jesu,a jesu reprezentacija koja dosta lose igra ove kvalifikacije i koja je prosula dosta bodova.I od njih smo bili bolji cak i u Susicevoj eri i trebali smo ih pobijediti.
Dakle,ne pravite bauk od reprezentacija koje to nisu,Belgija je jaka po imenima ali to ne pokazuju na terenu a samo to se pika.Vels je jos uvijek dosta slabija reprezentacija od nase.
Od utakmice do utakmice,u svakoj ici na pobjedu pa cemo na kraju vidjeti gdje smo.Nema razloga da tako ne razmisljamo.
Zasto ste sigurni da ce u barazu biti zrijeb na nacin da ce se timovi podijeliti u nosioce/nenosioce i opet po FIFA rankingu? Je li to zvanicno?
-
- Kontakt:
Mi i albania u baražu ,nije lose
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Dje ti nadje Litvaniju?Claus je napisao/la:U suštini, ponovo smo u mogućnosti da sami krojimo svoju sudbinu što se tiče tog trećeg mjesta, bez obzira na Izrael. Oni protiv Belgije i Velsa ne mogu osvojiti više od boda, iz prostog razloga što nemaju potreban kvalitet i što ih početna euforija polako napušta.
Nama je prva meč lopta protiv Velšana u Zenici, njih moramo dobiti kako znamo i umijemo. Kipar ćemo već nekako odraditi kao i Litvaniju. Što se tiče Belgije, tu se nažalost malo toga pitamo ako oni odigraju u skladu s mogućnostima, ali daleko od toga da se trebamo predati. Vidjeli smo u prvom susretu da se s njima može igrati.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Biti će 4 nosioca i 4 nenosioca, a isti će biti određeni po UEFA rang listi. Zvanično je.amko27 je napisao/la:Zasto ste sigurni da ce u barazu biti zrijeb na nacin da ce se timovi podijeliti u nosioce/nenosioce i opet po FIFA rankingu? Je li to zvanicno?
Litvanija, meč lopta, Ibišević...**** je napisao/la: Dje ti nadje Litvaniju?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Hoce da kaze da cemo utakmicu sa Kiprom da odradimo kao ovu sa Litvanijom, tvrdo 1:0.**** je napisao/la:Dje ti nadje Litvaniju?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zašto je riječ po.skok cenzurisana?
pa samim tim i nick ovog forumaša gore iznad kada ga se citira 

Donnie Darko je napisao/la:Zašto je riječ po.skok cenzurisana?pa samim tim i nick ovog forumaša gore iznad kada ga se citira

OkVirtu4l je napisao/la:Litvanija, meč lopta, Ibišević...**** je napisao/la: Dje ti nadje Litvaniju?
Nadat se da cemo pobijeti Belgiju gore ili Wels kuci; ako ne mozemo pobijediti jednom u kvalifikacijama Belgiju i Wels u 4 utakmice i ne zasluzujemo bar baraz. Ako je takva situacija s zrijebom u barazu sanse su nam velike. Neko tipa Mađarske, Albanije, Norveske, Slovenije je velika sansa. Vjerovato bi igrali dvije domace tekme
.
Sto se tice Welsa i Izraela ne treba nas cuditi ni da se desi "cudo" u toj utakmici. Bili smo ubjeđeni da je Izrael siguran u prolaz dalje pa tri poraza. Ne mogu da vjerujem da nam ovako rezultati ne idu na ruku. Realno je bilo ocekivati pobjedu ili remi Izraela kuci nad Welsom; poraz Welsa kuci od Belgije gdje bi mi bili nadomak baraza, a sada moramo uzeti 9 - 10 bodova i cekati druge rezultate.
Mi trebamo gledati sebe; Mesa radi dobre stvari, vratio je pozitivnu atmosferu; igraci vjeruju u sebe iako ne igraju u svojim klubovima. Neka budu zivi i zdravi; valjda ce biti u boljoj formi. Vraca se Zukanovic. 20 hiljada nasih ljudi u Belgiji. Pobjedom "osiguravamo" baraz i otvaramo vrata Eura.

Sto se tice Welsa i Izraela ne treba nas cuditi ni da se desi "cudo" u toj utakmici. Bili smo ubjeđeni da je Izrael siguran u prolaz dalje pa tri poraza. Ne mogu da vjerujem da nam ovako rezultati ne idu na ruku. Realno je bilo ocekivati pobjedu ili remi Izraela kuci nad Welsom; poraz Welsa kuci od Belgije gdje bi mi bili nadomak baraza, a sada moramo uzeti 9 - 10 bodova i cekati druge rezultate.
Mi trebamo gledati sebe; Mesa radi dobre stvari, vratio je pozitivnu atmosferu; igraci vjeruju u sebe iako ne igraju u svojim klubovima. Neka budu zivi i zdravi; valjda ce biti u boljoj formi. Vraca se Zukanovic. 20 hiljada nasih ljudi u Belgiji. Pobjedom "osiguravamo" baraz i otvaramo vrata Eura.
Zbog istoimenog fašističkog portala.Sheyi je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Zašto je riječ po.skok cenzurisana?pa samim tim i nick ovog forumaša gore iznad kada ga se citira
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
I sa barazom mi bi trebali biti zadovoljni.jer sad baraž neće biti kao prije,sve jače repke će biti prve ili druge,
Smirit ce se strasti do utakmice sa Belgijom, bice to skroz drugi pristup i plan.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Wales cemo otrest kod kuce,vise sam se Izraela bojao nego Walesa.
Prije toga,idemo u Belgiju po pobjedu,nisu oni Njemacka.
Prije toga,idemo u Belgiju po pobjedu,nisu oni Njemacka.
Nad tobom sunce najljepše sja
- invincible1921
- Kontakt:
Ja se smijem zaklet da ce vels sj.ebat do kraja do te mjere da ce otic na Euro iskljucivo ovom greskom Naingolana. Mi cemo ih dobit, oni nece izraela, a nez s kim jos imaju igrat. Pa jbt jedva su i andoru dobili....Njihov uspjeh samo govori u kako smijesnoj grupi se mi mucimo zahvaljujuci papetu....Da zajedno sastavis Izrael, Cipar,Andoru i Vels i et izostavis Balea ne bi dobio reprezentaciju vrijednu nekog posebnog respekta
=\_1921_/=
Bojim se da nam je ovaj put sudjeno da ne vidimo EP, nekako mi sve vuce na to.
Prvo je savez napravio gresko sto je produzio Susicu ugovor iako su znali da ga igraci ne zele, bojkot je bio samo logican slijed dogadjaja.
Drugo je sramotan bio poraz od Kipra u Zenici gdje smo mogli makar 2-2 odigrati da je Pjanic zabio onaj penal.
Kasnije smo mogli uzeti sva 3 boda u Walesu ali dobro onda protiv Belgije vodimo 1-0 u Zenici i Begovicu lopta ispada iz ruke, onda u Izraelu Susic ne zove napadaca i gubimo 0-3, sad opet smo mogli dobiti sa vise od 3 razlike Izrael.
Bojim se da ce Belgija koja ce vec biti kvalifikovana u zadnjem kolu pustiti Izraelu a mi ostanemo bez baraza.
Shodno tome, idemo po 3 boda u Belgiji i direktan plasman!
Prvo je savez napravio gresko sto je produzio Susicu ugovor iako su znali da ga igraci ne zele, bojkot je bio samo logican slijed dogadjaja.
Drugo je sramotan bio poraz od Kipra u Zenici gdje smo mogli makar 2-2 odigrati da je Pjanic zabio onaj penal.
Kasnije smo mogli uzeti sva 3 boda u Walesu ali dobro onda protiv Belgije vodimo 1-0 u Zenici i Begovicu lopta ispada iz ruke, onda u Izraelu Susic ne zove napadaca i gubimo 0-3, sad opet smo mogli dobiti sa vise od 3 razlike Izrael.
Bojim se da ce Belgija koja ce vec biti kvalifikovana u zadnjem kolu pustiti Izraelu a mi ostanemo bez baraza.
Shodno tome, idemo po 3 boda u Belgiji i direktan plasman!
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mene je strah tih tekmi, valjda neće biti isti scenario kao u rukometu. Ne znam kako ovaj Izrael može dobit Wales. Nemaju nikakav kvalitet i ove pobjede što imaju došli su do njih na prepad. Ali poznavajući naš baksuzluk sve je moguće. Vjerujem da možemo iznenadit Belgiju i doći do punog plijena, a Andoru već s pola snage ćemo dobit. Najrealnije je da uzmemo 4 boda ali imamo šanse i za svih 6.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.