Copa America-Chile 2015
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Copa America-Chile 2015
Po meni u ovom prvom kolu daleko najboljom ekipom se pokazala ekipa Čilea koju jako simpatiziram i nadam se makar finalu jer su bolji zasigurno od 95% ekipa na ovome prvenstvu.
YNWA
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
Everton nije visak.Zadnjih par sezona igra odlicno a jos je donio Cruzeiru dvije titule.messilla je napisao/la:Fred, Everton Ribeiro, Diego Tardelli i Elias su realno višak. Ali eto, možemo mi ovdje naglabati i kurcu svirati, trojica su počela tekmu, a ovaj Everton je kasnije dobio šansu.geoxx je napisao/la:Neymar genije.![]()
Casemiro je imao odlicnu sezonu. Treba unutra. Ko je Elias?
Coutinho je cini mi se bio pozvan a nema ga ni klupi. Steta sto Marcelo ne igra, uveliko bi pomogao Neymaru na lijevoj strani.
Ode kloc Fred, dodju Tardelli i Costa. Napadaci su im da Bog sacuva.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Ne znam ja šta je on radio u prošlosti, ali čovjek igra u Al Ahlyu, a to je previše neozbiljno za jednu reprezentaciju sa takvom bazom igrača. Pogotovo jer ne zoveš igrače tipa Lucas Moura ili hajde da kažemo i Rafinha, koji je imao dobru sezonu u Barceloni te Felipe Anderson.Manuel je napisao/la:Everton nije visak.Zadnjih par sezona igra odlicno a jos je donio Cruzeiru dvije titule.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Ne znam ko ce osvojiti Copu, ali znam samo da ovaj Dungin Brazil nece
uspio je i ono malo kreativnih igraca što ima svesti na najmanju mogucu mjeru
vjerovatno ne bi ni Neymara zvao , da mu ovaj ne treba da iskreira i zabije poneki gol...jel on išao na časove kod Murinja ili jednostavno onaniše na njega, nije ni bitno više.
uspio je i ono malo kreativnih igraca što ima svesti na najmanju mogucu mjeru
Zadnja izmjena: let3, dana/u 15 jun 2015, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.
Igra u Al Ahliju zato sto je otisao za parama al da je dobar igrac jeste.Pa mogao je otici gdje je htio u Evropi,trazio ga jedno vrijeme Juve a on otisao gdje mu je bolje finansijski.Po meni je potpuno ocekivano sto je dobio poziv i sto igra.Imao je Dunga dosta gresaka sto nije neke igrace zvao al za njega nije pogrijesio.messilla je napisao/la:Ne znam ja šta je on radio u prošlosti, ali čovjek igra u Al Ahlyu, a to je previše neozbiljno za jednu reprezentaciju sa takvom bazom igrača. Pogotovo jer ne zoveš igrače tipa Lucas Moura ili hajde da kažemo i Rafinha, koji je imao dobru sezonu u Barceloni te Felipe Anderson.Manuel je napisao/la:Everton nije visak.Zadnjih par sezona igra odlicno a jos je donio Cruzeiru dvije titule.
Na kraju krajeva kad zavrsi prvenstvo vidjet cemo koliko je trener Brazila pogrijesio.
Pa samim tim je pokazao koliko je neozbiljan. Ja ga ne bih zvao taman da mi je ženin brat. Ali eto, kao što kažeš, vidjećemo hoće li biti hajra od Dunginih iznenađenja.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Momak je igracina al da je neozbiljan to stoji al opet je bolji od Freda i takvih.
Vanderlei Luxemburgo.Donnie Darko je napisao/la:Uostalom zašto je Dunga uopšte selektor? Ko je sljedeći? Carlos Alberto Parreira ili Scolari?
Izbori
- Moscardelli
- Kontakt:
Povrijedio se na pripremi za CAgeoxx je napisao/la:Neymar genije.![]()
Casemiro je imao odlicnu sezonu. Treba unutra. Ko je Elias?
Coutinho je cini mi se bio pozvan a nema ga ni klupi. Steta sto Marcelo ne igra, uveliko bi pomogao Neymaru na lijevoj strani.
Ode kloc Fred, dodju Tardelli i Costa. Napadaci su im da Bog sacuva.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Argentina je top favorit na papiru. Ipak smatram da nece postici zapazen rezultat iz nekoliko razloga:
-Losi bekovi (Rojo je dobar za rotacija al' na poziciji stopera, dok s druge strane ovaj Roncaglia cisiti prosjek i nije jednom Zabaleti ni do koljena).
-Pervise ofanzivnog potencijala, al' jedan Angel nije uopce u formi i opet ce sve kao i obicno zavisiti od Messija, dok ev' gledam protiv Paragvaja, Tevez na klupi
-Promasena formacija - 433 krilna. Mnogo bolje bi izgledalo na 4312, Messi ispod napada (Aguero i Tevez), dok ispod Lea, jedan bedem sa Mascheranom, Bangeom i Bigliom. Pastore iako dobar igrac, ne bi trebao imati mjesta u prvih 11.
-Losi bekovi (Rojo je dobar za rotacija al' na poziciji stopera, dok s druge strane ovaj Roncaglia cisiti prosjek i nije jednom Zabaleti ni do koljena).
-Pervise ofanzivnog potencijala, al' jedan Angel nije uopce u formi i opet ce sve kao i obicno zavisiti od Messija, dok ev' gledam protiv Paragvaja, Tevez na klupi
-Promasena formacija - 433 krilna. Mnogo bolje bi izgledalo na 4312, Messi ispod napada (Aguero i Tevez), dok ispod Lea, jedan bedem sa Mascheranom, Bangeom i Bigliom. Pastore iako dobar igrac, ne bi trebao imati mjesta u prvih 11.
- Ed Woodward for Prime Minister !

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Everton Ribeiro je odličan igrač koji je imao mogućnost da bira gdje će igrati, nažalost izabr'o je pare
Pa ni onaj Tardelli nije toliko loš samo što nije ni klasični napadač, nema završnicu i kretnju centarfora što se pokazalo sinoć kad mu Alves na tacni dostavi 2 gol šanse, ali je itekako jak na lopti i opasan izvan 16, ipak osjetno slabiji igrač od Firmina.
Jefferson i Luiz su takođe ogroman downgrade u odnosu na Neta i Thiaga Silvu i opet ovaj Brazil može do samog kraja

Ray Hudson na dodavanje Neymara
Pa ni onaj Tardelli nije toliko loš samo što nije ni klasični napadač, nema završnicu i kretnju centarfora što se pokazalo sinoć kad mu Alves na tacni dostavi 2 gol šanse, ali je itekako jak na lopti i opasan izvan 16, ipak osjetno slabiji igrač od Firmina.
Jefferson i Luiz su takođe ogroman downgrade u odnosu na Neta i Thiaga Silvu i opet ovaj Brazil može do samog kraja

Ray Hudson na dodavanje Neymara
meni nije jasno sto brazilci ne zovu Lucasa Mouru,daleko najbolji igrac Brazila uz Neymara.Covjek je uz Mesija jedini igrac kojeg sam vidio da moze na pola uzeti loptu i otrest 3-4 igraca u punom trku
I večeras se prati njega i onog mu kolegu.Rajaz je napisao/la:Ray Hudson na dodavanje Neymara
Pogledala se Argentina.Nije to meni toliko loše bilo kakvi su komentari nakon utakmice.Je da je ovaj promašio za zamjenama,ali ostalo je više nego pristojno izgledalo.Sat vremena su kontrolirali utakmicu (nisam niti jednog trenutka pomislio da bi ovo mogli zabiti,a kamoli na 2-2 doći) i onda se desio taj gol Valdeza koji je bilo nemoguće braniti.15ak minuta prije kraja dolaze one izmjene i tu su pali i glupo primili gol u zadnjim minutama.Nisu ranije imali ni sreće jer trebao se suditi još jedan penal (Messi),a i Derlis Gonzalez je lako mogao za onaj faul drugi žuti dobiti.Imam osjećaj da mu je ovaj oprostio s obzirom da su tada bili 2 gola u minusu,ovaj je tek ušao u igru,a i taj prvi žuti je bio samo koju minutu ranije.
Nadam se da Zabaleta iduću kreće od prve.Za ovu je bilo opravdanje kako ne zeli mijenjati obranu sa zadnje pripremne utakmice za SP (Bolivija,5-0).
Paragvajcima svaka čast.Nisam bio siguran kome bi jos dao simpatije uz Argentinu u toj grupi,ali osvojili su me ovom predstavom.
Nocas svakako uz Čile dok je favorita one druge utakmice malo teže izabrati.Obje ekipe imaju par zanimljivih pojedinaca.
Izbori
Re: RE: Re: Copa America-Chile 2015
barca_87 je napisao/la:[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/t31.0-8/11425214_1003434039681464_1218097568587276636_o.jpg[/img]
Ja sinoc fino napisa da je dodao covjeku koji je bio sam u krugu precnika 10 metar a vi od toga napraviste nauku.
Evo i slike koja to dokazuje.
Nego jel veceras Chile i Mexico?
Je,ali druga utakmica od 1:00 čini mi se.Za 10ak minuta kreće Ekvador-Bolivija.
Izbori
Izbori
U pola 2 je Čile. Meni se nešto i ne gleda, da je bar Meksiko u jačem sastavu.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Bolivija se namece kao prvi favorit turnira 
Bolivija 1-0 nakon kornera.Dobro je počelo.
Dobar je i ovaj Meksiko.Mislim da će Čile imati problema s njima.Ovisi i koju formaciju izbaci ona spodoba na klupi i hoce li mu Aquino i Jimenez opet biti na klupi,a igrat ona dva panja naprijed.
Izbori
Dobar je i ovaj Meksiko.Mislim da će Čile imati problema s njima.Ovisi i koju formaciju izbaci ona spodoba na klupi i hoce li mu Aquino i Jimenez opet biti na klupi,a igrat ona dva panja naprijed.
Izbori
nisu se ovi ekvadorci sastali s loptom da valja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.