Mogli su slobodno šetati gradom u civilu ne bi niko nijednog igrača prepoznaoUnofficialpage je napisao/la:Ne bi ih niko ni pogledao, nisu uopšte interesantni

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Mogli su slobodno šetati gradom u civilu ne bi niko nijednog igrača prepoznaoUnofficialpage je napisao/la:Ne bi ih niko ni pogledao, nisu uopšte interesantni

Bi po nosevima.Sheyi je napisao/la:Mogli su slobodno šetati gradom u civilu ne bi niko nijednog igrača prepoznaoUnofficialpage je napisao/la:Ne bi ih niko ni pogledao, nisu uopšte interesantni

Ti si Anele jedan od rijetkih, realni ljudi na ovom forumu.AnelZ je napisao/la:Savez jeste prvenstveno odgovoran za sigurnost na stadionu, ali isto tako kao domacin međunarodne utakmice je odgovoran za sigurnost i ugodan boravak na teritoriju BiH za gostujucu reprezentaciju, sudije, delegate, gostujuce navijace u blizini stadiona i sl. te se mora pobrinuti da sve prodje u najboljem redu. Kazne su manje ako se sranje koje ugrozava sigurnost i zdravlje gostiju desi van stadiona, ali i dalje postoje. Nema ovdje oduzimanja bodova, kao prvo ovo nam je prvi prekrsaj nakon dugo vremena, drugo je da prekrsaj nije dovoljno ozbiljan za oduzimanje bodova no jeste moguce da dodje do zatvaranja odredjenog dijela stadiona ili cak citavog za jednu utakmicu ukoliko je bilo fasistickih povika. Ne moze se ovo porediti sa Hrvatskim kukastim krizom koji je mnogo veci prekrsaj, lahko za dokazat i ovo je treci put da Hrvatska pravi probleme u posljednje vrijeme te iz tog razloga opravdano strahuju da ce biti najstrozije kaznjeni sa oduzimanjem bodova ili eventualno cak izbacivanje iz kvalifikacija.
Sto se tice naseg uticaja, nema manjih i nebitnijih drzava na svijetu kao sto su Hrvatska, Srbija i mi, a da se pravimo da se nas nesto mora pitati i da smo bitni. Jedini razlog zasto nas druge drzave trpe jeste iz nekog prijateljskog razloga te imam osjecaj i iz sazaljenja. Shvatite da kao drzava od 3,5 miliona stanovnika i trenutnom ekonomskom situacijom smo niko i nista. Pa da sutra nestanemo sa lica zemlje, ne bi se ni primjetilo. Da sutra nestanemo, pa za Njemacku bi bili kao statisticka greska, a da ne spominjem Evropu. Isto vazi za Srbiju i Hrvatsku samo sto se oni jos vise uzdizu, a bitni su kao i mi, tj. kao crno ispod nokta. Mi jednostavno moramo nekada pognuti glavu velikim i poslusati isto kao sto dijete mora svom roditelju koji ga odrzava. Kada porastemo, postanemo jaci, zreliji, pametniji, moralniji mozda cemo moci postavljati svoje zahtjeve i cak samostalno voditi politiku nezavisno od "velikih"

I jedno i drugo.SlevinKelevra je napisao/la:Ali, @Virtual, zasto atmosferu protiv Belgije na koju smo svi bili ponosni navijaci nisu mogli prenijeti i na tekmu sa Izraelom? Jel navijamo za nase, ili protiv gostiju?
AnelZ je napisao/la:Sto se tice naseg uticaja, nema manjih i nebitnijih drzava na svijetu kao sto su Hrvatska, Srbija i mi, a da se pravimo da se nas nesto mora pitati i da smo bitni. Jedini razlog zasto nas druge drzave trpe jeste iz nekog prijateljskog razloga te imam osjecaj i iz sazaljenja. Shvatite da kao drzava od 3,5 miliona stanovnika i trenutnom ekonomskom situacijom smo niko i nista. Pa da sutra nestanemo sa lica zemlje, ne bi se ni primjetilo. Da sutra nestanemo, pa za Njemacku bi bili kao statisticka greska, a da ne spominjem Evropu. Isto vazi za Srbiju i Hrvatsku samo sto se oni jos vise uzdizu, a bitni su kao i mi, tj. kao crno ispod nokta. Mi jednostavno moramo nekada pognuti glavu velikim i poslusati isto kao sto dijete mora svom roditelju koji ga odrzava. Kada porastemo, postanemo jaci, zreliji, pametniji, moralniji mozda cemo moci postavljati svoje zahtjeve i cak samostalno voditi politiku nezavisno od "velikih"

Mnogi balkanci misle da ce kurcenjem, rusenjem i busanjem postati neki bitan faktor i da ce na taj nacin zaraditi respekt sto je apsolutno pogresno. Balkanski izljevi patriotizma kroz huliganizam su vecini velikih drzava smijesni i pateticni. Imas drzavu sa 40-50% nezaposlenih, 80% mladih bi iz ovih stopa pobjeglo iz nje da mogu, a glumis nekog baju.. Smijesno.AnelZ je napisao/la:Savez jeste prvenstveno odgovoran za sigurnost na stadionu, ali isto tako kao domacin međunarodne utakmice je odgovoran za sigurnost i ugodan boravak na teritoriju BiH za gostujucu reprezentaciju, sudije, delegate, gostujuce navijace u blizini stadiona i sl. te se mora pobrinuti da sve prodje u najboljem redu. Kazne su manje ako se sranje koje ugrozava sigurnost i zdravlje gostiju desi van stadiona, ali i dalje postoje. Nema ovdje oduzimanja bodova, kao prvo ovo nam je prvi prekrsaj nakon dugo vremena, drugo je da prekrsaj nije dovoljno ozbiljan za oduzimanje bodova no jeste moguce da dodje do zatvaranja odredjenog dijela stadiona ili cak citavog za jednu utakmicu ukoliko je bilo fasistickih povika. Ne moze se ovo porediti sa Hrvatskim kukastim krizom koji je mnogo veci prekrsaj, lahko za dokazat i ovo je treci put da Hrvatska pravi probleme u posljednje vrijeme te iz tog razloga opravdano strahuju da ce biti najstrozije kaznjeni sa oduzimanjem bodova ili eventualno cak izbacivanje iz kvalifikacija.
Sto se tice naseg uticaja, nema manjih i nebitnijih drzava na svijetu kao sto su Hrvatska, Srbija i mi, a da se pravimo da se nas nesto mora pitati i da smo bitni. Jedini razlog zasto nas druge drzave trpe jeste iz nekog prijateljskog razloga te imam osjecaj i iz sazaljenja. Shvatite da kao drzava od 3,5 miliona stanovnika i trenutnom ekonomskom situacijom smo niko i nista. Pa da sutra nestanemo sa lica zemlje, ne bi se ni primjetilo. Da sutra nestanemo, pa za Njemacku bi bili kao statisticka greska, a da ne spominjem Evropu. Isto vazi za Srbiju i Hrvatsku samo sto se oni jos vise uzdizu, a bitni su kao i mi, tj. kao crno ispod nokta. Mi jednostavno moramo nekada pognuti glavu velikim i poslusati isto kao sto dijete mora svom roditelju koji ga odrzava. Kada porastemo, postanemo jaci, zreliji, pametniji, moralniji mozda cemo moci postavljati svoje zahtjeve i cak samostalno voditi politiku nezavisno od "velikih"
FliX je napisao/la:Kada je sastanak u UEFA, mislim kad ce se znati da li ce biti sankcija za pojedine repke ???
Oteglo se ovo "kaznit ce nas, ma nece bolan.."
KOJEG DATUMA JE TAJ SASTANAK???
Zašto se na tekmama C. Ronalda skandira 'Messi, Messi', zašto se crncima skandira kao da su majmuni, zašto im se bacaju banane? Zato što protivnika udaraš tamo gdje (misliš) da je najslabiji. Pričamo o fudbalu, ne o pozorištu. Nekad se pređe granica, ali mi smo uradili nešto mizerno i nešto što se dešava veoma često. Kod nas se sve završilo na skandiranju, a gaženje zastave se desilo van stadiona. Nismo crtali svastike, tukli i ubijali gostujuće navijače i igrače, spremali se za dom, provocirali dronovima i slično. To su ozbiljni prekršaji, a ovo naše je mizerno i izolovan slučaj.SlevinKelevra je napisao/la:Ali, @Virtual, zasto atmosferu protiv Belgije na koju smo svi bili ponosni navijaci nisu mogli prenijeti i na tekmu sa Izraelom? Jel navijamo za nase, ili protiv gostiju?

postoji uefa.org, udjes i potrazis malo ako te bas toliko zanima.FliX je napisao/la:Kada je sastanak u UEFA, mislim kad ce se znati da li ce biti sankcija za pojedine repke ???
Oteglo se ovo "kaznit ce nas, ma nece bolan.."
KOJEG DATUMA JE TAJ SASTANAK???