FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma ne treba lijevi bek, za sad su trojica u kadru (Kvesić, Alihodžić i Hadžović), jedino ako Kvesić ode, ali za sad je dobro na toj poziciji. Na stoperu isto, dvojica standardnih, Uzelac i Duraković.
Sad još jedan veznjak, bilo kakvog profila da kadar bude malo širi i po meni bi to bilo dosta, eventualno još neko pravo pojačanje u našim okvirima, mada mislim da će to ovisiti od odlazaka.
Dobar je Blagojević, baš dobar i drago mi je da je došao, ali ipak sam volio nekog još malo defenzivnijeg, mada nema veze, može i ovako.
Sad još jedan veznjak, bilo kakvog profila da kadar bude malo širi i po meni bi to bilo dosta, eventualno još neko pravo pojačanje u našim okvirima, mada mislim da će to ovisiti od odlazaka.
Dobar je Blagojević, baš dobar i drago mi je da je došao, ali ipak sam volio nekog još malo defenzivnijeg, mada nema veze, može i ovako.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
22.06Elegant je napisao/la:Do kada klub mora prijaviti igrace za europu ?
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
22.06Elegant je napisao/la:Do kada klub mora prijaviti igrace za europu ?
Dakle, ako se ne varam, trenutno imamo na raspolaganju ovo:
http://lineupbuilder.com/2014/custom/?sk=7fy8f
Jasno je da nam treba još širine u sredini i na lijevom krilu. Uz kvalitetno lijevo krilo i veznog igrača tipa Jankovića, koji nam je izmakao, to bi bila izuzetna ekipa za vrh tabele. Ako odu Antolović, Kvesić i Bajić, trebat će nam zamjena samo za Kvesića.
http://lineupbuilder.com/2014/custom/?sk=7fy8f
Jasno je da nam treba još širine u sredini i na lijevom krilu. Uz kvalitetno lijevo krilo i veznog igrača tipa Jankovića, koji nam je izmakao, to bi bila izuzetna ekipa za vrh tabele. Ako odu Antolović, Kvesić i Bajić, trebat će nam zamjena samo za Kvesića.
-
manijakinho
- Kontakt:
Ako odu Antolovic, Kvesic i Bajic onda smo u ku..u, ako tome dodamo i Zeljkovica i Hasanovica to znaci da 5 igraca iz startne postave vise nema. Ako do toga dode nek nam je Bog na pomoci, makar doveli i deset puta bolje zamjene. Valja to uigrat moj paša....
A ti si pegla lik. Sad covjek da ti dovede Kasiljasa ti bi reko ne valja star. Popusti malo. Sta god da urade tebi ne valja. Boga da dovedu ti bi reko, a sto nisu nekog drugog. Stvarno peglas. Idi malo prosetaj, razbistri glavumanijakinho je napisao/la:Ako odu Antolovic, Kvesic i Bajic onda smo u ku..u, ako tome dodamo i Zeljkovica i Hasanovica to znaci da 5 igraca iz startne postave vise nema. Ako do toga dode nek nam je Bog na pomoci, makar doveli i deset puta bolje zamjene. Valja to uigrat moj paša....
Željezničar živimo !
Ovo je neka moja idealna postava: http://lineupbuilder.com/2014/custom/?sk=7fx17
Evidentno je da nam fali jedno dobro lijevo krilo, možda još jedan veznjak(možda dati šansu Dini Hasanoviću), iskusan lijevi bek ako Kvesa ode i napadač za rotacije jer nemam povjerenje u Turkovica koji bi da se nije povrijedio vjerovatno dobio otkaz. Ako Bajića prodamo u tom slucaju nam treba jedna zvijer u napadu pored Beganovića. Ono što je pozitivno u odnosu na prošlu sezonu i što se i sad primjeti je upravo ta rotacija i Oda ce imati više prostora za taktičko manevrisanje..
Željezničar za život cijeli !
Evidentno je da nam fali jedno dobro lijevo krilo, možda još jedan veznjak(možda dati šansu Dini Hasanoviću), iskusan lijevi bek ako Kvesa ode i napadač za rotacije jer nemam povjerenje u Turkovica koji bi da se nije povrijedio vjerovatno dobio otkaz. Ako Bajića prodamo u tom slucaju nam treba jedna zvijer u napadu pored Beganovića. Ono što je pozitivno u odnosu na prošlu sezonu i što se i sad primjeti je upravo ta rotacija i Oda ce imati više prostora za taktičko manevrisanje..
Željezničar za život cijeli !
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
ja mislim da nam u tom slučaju treba polušpic/ofanzivni vezni iza beganovića, a da je on već zvijer u golu. i mislim da se i janković ganjao sa tim u vidu (jer ovako kako je sad nam manje treba takav profil). mijenjati ga mogu i kokot i diatta.
Pominje se i opcija Svrakinog povratka na Grbavicu…
– Prošle sedmice, kada sam bio na odmoru u Grčkoj zvao me Haris Alihodžić (sportski direktor, op.a). Dogovorili smo se da se čujemo kada se vratim i na tome je ostalo – potvrdio je Svraka, naglasivši kako mu je u ovom trenutku prioritet odlazak van granica BiH.
– Prošle sedmice, kada sam bio na odmoru u Grčkoj zvao me Haris Alihodžić (sportski direktor, op.a). Dogovorili smo se da se čujemo kada se vratim i na tome je ostalo – potvrdio je Svraka, naglasivši kako mu je u ovom trenutku prioritet odlazak van granica BiH.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Iskreno, ako bi se uklopio u neke finansijske i kadrovske planove kluba, ja bih ga volio vidjeti ponovo na Grbavici.
Imam osjećaj da bi imao dobar voljni momenat i da bi bio motivisan da odigra jednu dobru sezonu, dobar je on igrač, realno, na stranu sportski život, ali je dobar i ako bi došao motivisan, vjerujem da bi bio pojačanje.
Imam osjećaj da bi imao dobar voljni momenat i da bi bio motivisan da odigra jednu dobru sezonu, dobar je on igrač, realno, na stranu sportski život, ali je dobar i ako bi došao motivisan, vjerujem da bi bio pojačanje.
- samogrbavica
- Kontakt:
Zabiti dva gola za reprezentacija pa da igras protiv Tunguzije treba znati, a on zna...
KHAJ PRICE
Sta je sa Nuspahicem, nisam upratio, jel' otisao?
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
ako je prošle godine u ova doba bio totalno bez motivacije jer se vidio na boljem mjestu, kakav bi bio sad nakon što mu je umjesto evrope ispao iran...pa ponovo u želju? nešto nisam optimista.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Odakle novinarima pravo na objavljuju visine plate nekog igraca, neprovjereno, otkrivanje licnih podataka.
U pojedinim bh. medijima se pojavila informacija o njegovoj godišnjoj zaradi, što je Jovan demantovao.
"To što neki pišu da ću godišnje zarađivati 45.000 KM nije istina. Ljudi zaista svašta pišu, a nemaju pojma o tome", jasan je bio Blagojević.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ne znam ni ja, samo imam taj osjećaj.
Bio je daleko od očiju javnosti, vjerovatno poželio grad, Želju, teško da će pronaći neki dobar angažman sad nakon Irana u Evropi. Otišao je tako što je osvojio sve sa Željom, sad je malo drukčija situacija, vjerujem da u Želji može pronaći neku rezultatsku motivaciju.
Onako govorim, imam osjećaj, mada je ovo sve hipotetski i treba se mali milion stvari poklopiti da sve ispadne onako kako treba.
Bio je daleko od očiju javnosti, vjerovatno poželio grad, Želju, teško da će pronaći neki dobar angažman sad nakon Irana u Evropi. Otišao je tako što je osvojio sve sa Željom, sad je malo drukčija situacija, vjerujem da u Želji može pronaći neku rezultatsku motivaciju.
Onako govorim, imam osjećaj, mada je ovo sve hipotetski i treba se mali milion stvari poklopiti da sve ispadne onako kako treba.
ali baš mali milion.
Nama je samo bitno da nas povrede zaobiđu,jer minimum 4 igrača(bajić,beganović,hadžiahmetović,memija) su iskusniji za jednu godinu seniorskog staža .Bajić da je imao samo malo više rutine i mirnoće u završnici zabio bih 20 u prošloj sezoni.Jači smo za Hadžiahmetovića koji je prošle sezone dobio priliku pred kraj sezone a po mom mišljenju to je ubjedljivo najjači igrač naše lige i možda najveći talenat u zadnjih 20 godina .Kvesić može i mora popraviti formu u odnosu na prošlu sezonu za bar 20 % .Očekujem da se 1-2 juniora nametnuti Odi i krenuti stopama beganovića,memije i ostalih i mislim ako mu dođe iz guzice u glavu da je tome najblize Hiros.
- samogrbavica
- Kontakt:
Ja ne vidim problem s Hirosom i njegovim bubicama. Momak je mlad, treba ga gurnuti u vatru par utakmica. Ima tehniku, moze napredovati i samim igranjem u Premijer Ligi par utakmica bi mu puno znacilo. Pa da vidimo na cemu smo, ali mali igra ..
KHAJ PRICE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.