Moj jedini licni interes je uspjeh reprezentacije, jer me licno zadovoljava i psiholoski cini sretnim. Da bi neko na tvoje misljenje odgovorio argumentovano prvo bi trebalo da je tvoj komentar, odnosno tvoje misljenje zasnovano na argumentima. Ti si napisao da je Medunjanin ispodprosjecan igrac ali nigdje nisi obrazlozio to svoje misljenje.zizu1991 je napisao/la:Da bi uopšte iznio takvu vrstu konstatacije, treba da argumentovano opovrgneš moje mišljenje, a ne da se povodiš uvredama na ličnom nivou i nekim psihološkim igricama. Obrnuti sistem vrijednosti.Pivopija je napisao/la:Primjedba uopste nije bila upucena na gramatiku, nego na sustinu tvog posta, ali da bi to razumio moras imati vise od 4 razreda osnovne skole, i to u glavi a na na papiru.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Mislim da kritikovanje Medunjanina nije na mjestu, posebno nakon ove utakmice koja je po mom mišljenju jedna od najboljih koje je odigrao u dresu reprezentacije. Ranije se možda i mogao kritikovati, ali sad teško.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ima svoje prednosti i svoje mane. Medo je odigrao odličnu utkamicu i usudit' ću se reći da je savršeno sarađivao sa Pjanićem.Virtu4l je napisao/la:Mislim da kritikovanje Medunjanina nije na mjestu, posebno nakon ove utakmice koja je po mom mišljenju jedna od najboljih koje je odigrao u dresu reprezentacije. Ranije se možda i mogao kritikovati, ali sad teško.
Međutim ima određene mane zbog kojih njegovo mjesto u prvih 11 je diskutabilno. Po meni jedna od mana je brzina. Opet ponavljam, ako će naredne tekme biti ko ona sa Izraelom, Meša bi bio na slatkim mukama.
Ako su Pjanić i on napokon profunkcionisali, onda nema diskusije. Naredna utakmica će nam dati odgovore na sva pitanja, to je meč u kojem će svaki igrač morati da igra odbranu, od Begovića do Džeke. Medunjaninova smirenost će nam sigurno biti od koristi, ali u odbrani ne smije ispadati i mora ispratiti svog igrača.HariTz je napisao/la:Ima svoje prednosti i svoje mane. Medo je odigrao odličnu utkamicu i usudit' ću se reći da je savršeno sarađivao sa Pjanićem.
Međutim ima određene mane zbog kojih njegovo mjesto u prvih 11 je diskutabilno. Po meni jedna od mana je brzina. Opet ponavljam, ako će naredne tekme biti ko ona sa Izraelom, Meša bi bio na slatkim mukama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nisi tu od "jučer" da nisi mogao pročitati na osnovu čega pišem to što pišem. Na njegovom topicu sam u par postova naglasio njegove velike nedostatke. Prelistaj, quotaj, pa ćemo nastaviti na "višem" nivou od onog koji si ti postavio na ovom topicu.Pivopija je napisao/la:Moj jedini licni interes je uspjeh reprezentacije, jer me licno zadovoljava i psiholoski cini sretnim. Da bi neko na tvoje misljenje odgovorio argumentovano prvo bi trebalo da je tvoj komentar, odnosno tvoje misljenje zasnovano na argumentima. Ti si napisao da je Medunjanin ispodprosjecan igrac ali nigdje nisi obrazlozio to svoje misljenje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ovo je ključna stvar. Ne smije ispadati, jer on u biti bržeg igrača Belgijske reprezentacije i ne može sustići.Virtu4l je napisao/la:Ako su Pjanić i on napokon profunkcionisali, onda nema diskusije. Naredna utakmica će nam dati odgovore na sva pitanja, to je meč u kojem će svaki igrač morati da igra odbranu, od Begovića do Džeke. Medunjaninova smirenost će nam sigurno biti od koristi, ali u odbrani ne smije ispadati i mora ispratiti svog igrača.
Nemam namjeru da listam, niti da "citam" tudje misli, ja sam iskljucivo citirao samo jedan tvoj post i to dobronamjerno, u sali, zelio sam reci da od pretjerane kritike nisi upratio kako pises, ali ti ocigledno nisi razumio moju opasku i to si shvatio previse ozbiljno i onda krenuo drvljem i kamenjem na mene. Na forum nisam dosao da bih se svadjao sa nekim, nego iskljucivo da razmijenim misljenje sa drugim forumasima, uz obostrano uvazavanje, postoji nekoliko forumasa sa kojima to nije moguce, a ti nisi jedan od njih, trebao si na sekundu razmisliti prije nego si onako reagovao.zizu1991 je napisao/la:Nisi tu od "jučer" da nisi mogao pročitati na osnovu čega pišem to što pišem. Na njegovom topicu sam u par postova naglasio njegove velike nedostatke. Prelistaj, quotaj, pa ćemo nastaviti na "višem" nivou od onog koji si ti postavio na ovom topicu.Pivopija je napisao/la:Moj jedini licni interes je uspjeh reprezentacije, jer me licno zadovoljava i psiholoski cini sretnim. Da bi neko na tvoje misljenje odgovorio argumentovano prvo bi trebalo da je tvoj komentar, odnosno tvoje misljenje zasnovano na argumentima. Ti si napisao da je Medunjanin ispodprosjecan igrac ali nigdje nisi obrazlozio to svoje misljenje.
Znaci Papke je sve ono sto smo mislili da jeste.Cartman je napisao/la:Medo dijeli pljuske PapketuZnaci sve nase sumnje su potvrdjene, kod Safeta je bio totalni cirkus i samo nas daleko jaci igracki kadar u odnosu na rivale spasio.– Treninzi kod novog selektora su itekako drugačiji, jači. Prije bismo došli i igrali samo “ševe”, a ukoliko se na to nadoveže činjenica da nisi standardan u klubu, onda je to premalo za nešto ozbiljno. Sada se osjeti razlika u pristupu utakmici, što je itekako bitno za nas igrače.
– Sada, kada dođemo na trening sve izgleda mnogo ozbiljnije. Počev od čunjeva, štapova i svega što i treba da bude na treningu. Treneri dođu ranije i postave sve, a na nama je da ih slušamo. Radili smo niz analiza – gledali loše strane Izraelaca, dobre strane, a ranije se nismo previše brinuli o protivniku, već isključivo o nama. Sada je sve drugačije, smatra Medunjanin, koji o Baždareviću ima samo riječi hvale.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
voltron30 je napisao/la: A za ove treninga znam da su mu se smijali igrači, čuo sam lično iz usta jednog, koji mu je prigovorio zašto se ne radi ozbiljnije, gdje se zavidovićka budaletina uvrijedila i otjerala dotičnog, govoreći mu da mu se ne miješa u posao. (ovo se desilo pred odlazak na SP)
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Pa dobro, nekad nas i iznenadi, svi smo mislili da rucno premotaje kasete, a gledaj cuda, on ima i daljinski.Greivis je napisao/la:Znaci Papke je sve ono sto smo mislili da jeste.Cartman je napisao/la:Medo dijeli pljuske PapketuZnaci sve nase sumnje su potvrdjene, kod Safeta je bio totalni cirkus i samo nas daleko jaci igracki kadar u odnosu na rivale spasio.– Treninzi kod novog selektora su itekako drugačiji, jači. Prije bismo došli i igrali samo “ševe”, a ukoliko se na to nadoveže činjenica da nisi standardan u klubu, onda je to premalo za nešto ozbiljno. Sada se osjeti razlika u pristupu utakmici, što je itekako bitno za nas igrače.
– Sada, kada dođemo na trening sve izgleda mnogo ozbiljnije. Počev od čunjeva, štapova i svega što i treba da bude na treningu. Treneri dođu ranije i postave sve, a na nama je da ih slušamo. Radili smo niz analiza – gledali loše strane Izraelaca, dobre strane, a ranije se nismo previše brinuli o protivniku, već isključivo o nama. Sada je sve drugačije, smatra Medunjanin, koji o Baždareviću ima samo riječi hvale.
To je to. Glavna rupa u nasoj repci. Ako vec mora da igra onda ga je puno bolje stavit na desetku , a pozadi Pjanic ,Besic .zizu1991 je napisao/la:Medunjanin je "disao" do poluvremena. Nakon toga mu je falila "tužna vrba" na spomeniku koji je trebao biti izgrađen na dijelu terena na kojem je "djelovao". Ispodprosječan igrač, koji ne zaslužuje biti ni na tribinama reprezentacije, a kamo li u startnih 11.
Crna rupa oko njega u fazi odbrane vecina onih lakih pritivnickih kontri i polukontri ide na njegov racun i npreko povrsine koju bi on trebao da pokrije. Jednostavno super momak i tehnicar al nema brzine za poziciju koju trenutno igra u repci.
On i Bicakcic isti profili protv sporijih ekipa u pozicionoj igri super igraci al cim dodje brzi protivnik u dinamicnoj igri gube se.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Medunjanin će najvjerovatnije igrati tu kombinaciju 8 i 10 sa Pjanicem do kraja ovih kvalifikacija. Nisam ni ja neki ljubitelj ovakvog tipa igrača ali mora se priznati da je dečko protiv Izraela odigrao odličnu utakmicu.Uostalom, sve utakmice gdje idemo da napadamo a do kraja su sve takve Medunjanin mora biti na terenu. Možda jedino uleti Vrancic umjesto njega mada čisto sumnjam da ce selektor debitantima dati iole solidnu minutazu u ovim kvalifikacijama jer se za to jednostavno nema prostora.I nije samo Medunjanin taj koji se ne vraća u odbranu, kod kontre na našoj polovini uvijek ostanu bar jos tri igrača.Po meni je Kolasinac isto bio jako kritičan protiv Izraela i mislim da Mesa protiv Belgije treba ozbiljno razmisliti da na lijevog beka stavi Zukanovica.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
nije bas da je on nezainteresiran, on je jednostavno spor igrac, samo sto se ta sporost manje osjetila u kombinaciji sa besicem i pjanicem, protiv izraela je to cak i funkcioniralo. Ali kad se sjetim kako je taraba susic u sredinu gurao misimovica, pjanica i medunjanina, e to je bio jad i cemer..Fidelis je napisao/la:Ako ce Pjanic imati slobodu i igrati ofanzivnog veznog i poluspica u napadackom kvartetu kao protiv Izraela onda je neminovno da uz Bešića igra neko ko puno vise trci i ko je puno bolji defanzivno,neko ko je odgovorniji igrac od Medunjanina.
Svi smo zadovoljni utakmicom protiv Izraela ali bolje reprezentacije ce kazniti situacije kad Dzeko,Lulic,Višća i Pjanić ostanu gore a Medunjanin nista ne cini da pokrije prazan prostor koji se stvorio.
Ultra ofanzivni Pjanic sa slobodom u igri i za defanzivu nezainteresovani Medunjanin nije dobitna kombinacija protiv jakih reprezentacija.
Volim te Bosno!!!
Zar nemoze Cocalic igrati zadnjeg veznog?...Mozda protiv Belgije umjesto Medunjanina poceti Cocalica sa Besicem jer Besic isto zna nekad letiti prema napadu i izgubti loptu.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
Protiv Paragvaja u prvih 11:
- Sunjic ( da se malo naivkne na Spahu jer ce najvjerovatnije biti starter protiv Belgije )
- Kolasinac ( da popravi utisak )
- Vrancic ( da vidimo koliko moze trkacki, trehnicki i kako se nadopunjava sa Pjanicem )
- Hajrovic ( da vidimo dali moze ponoviti odlicnu partiju protiv Austrije jer bas on bi trebao da bude faktor iznenadjenja protiv Belgije )
- Zec ( 45 minuta )
- Djuric ( 45 minuta - zadnja dvojica neka se probaju nametnuti za poziciju drugog napadaca ovo je njihova prilika )
- pozvat Eldina Hadzica da debituje pa makar 10-tak minuta da se ga malo ohrabri pred nastupima u Primeri najvjerovatnije sljedece sezone i da se mu malo digne vrijednost/cijena i status u svom timu. Potrebni su nam starteri u Primeri jednoj od dvije najjace lige svijeta.
* nadam se da ce Ibisevic pronaci klub i tako ostaje drugi napadac ako bude u koliko toliko solidnoj formi.
- Sunjic ( da se malo naivkne na Spahu jer ce najvjerovatnije biti starter protiv Belgije )
- Vrancic ( da vidimo koliko moze trkacki, trehnicki i kako se nadopunjava sa Pjanicem )
- Hajrovic ( da vidimo dali moze ponoviti odlicnu partiju protiv Austrije jer bas on bi trebao da bude faktor iznenadjenja protiv Belgije )
- Zec ( 45 minuta )
- Djuric ( 45 minuta - zadnja dvojica neka se probaju nametnuti za poziciju drugog napadaca ovo je njihova prilika )
- pozvat Eldina Hadzica da debituje pa makar 10-tak minuta da se ga malo ohrabri pred nastupima u Primeri najvjerovatnije sljedece sezone i da se mu malo digne vrijednost/cijena i status u svom timu. Potrebni su nam starteri u Primeri jednoj od dvije najjace lige svijeta.
* nadam se da ce Ibisevic pronaci klub i tako ostaje drugi napadac ako bude u koliko toliko solidnoj formi.
-
SjeverniVjetar
Ja isto mislim da je Medunjanin slaba karika reprezentacije, suvise spor i slab u duelu. Vrancic je otprilike slican igrac, tako da s njim ne dobijamo nesto posebno.
Moze Mesa probati da stavi klasicnog defanzivnog veznog (Cocalic, Zukanovic, Zolotic...), a Besica upari s pjanom kao centralnog veznog !?
Sada kada se pojavljuju krilni napadaci (Zec, Visca, Hajrovic, Hadzic...) , ja bih Lulica gurnuo u vezni red, a na lijevo krilo stavio nekog drugog. Konacno bi u veznom redu dobili brzinu i borbenost, a ne bi izgubili prema naprijed. Ma ima sada opcija, pogotovo ako dobijemo Milicevica...Iako mislim da ce se Mesa drzati provjerene formacije sa Pjanicem, Besicem i Medunjaninom u sredini. Tu ima dovoljno tehnike da se ostvari posjed i kombinatorika, a za Medu ce trcati krila, Lulic i Visca...
Moze Mesa probati da stavi klasicnog defanzivnog veznog (Cocalic, Zukanovic, Zolotic...), a Besica upari s pjanom kao centralnog veznog !?
Sada kada se pojavljuju krilni napadaci (Zec, Visca, Hajrovic, Hadzic...) , ja bih Lulica gurnuo u vezni red, a na lijevo krilo stavio nekog drugog. Konacno bi u veznom redu dobili brzinu i borbenost, a ne bi izgubili prema naprijed. Ma ima sada opcija, pogotovo ako dobijemo Milicevica...Iako mislim da ce se Mesa drzati provjerene formacije sa Pjanicem, Besicem i Medunjaninom u sredini. Tu ima dovoljno tehnike da se ostvari posjed i kombinatorika, a za Medu ce trcati krila, Lulic i Visca...
Samo tvoj doživljaj. Ništa pogrešno ti nisam rekao. Ako ti se ne čitaju tuđi postovi, a ne misli kako si naveo gore, nemoj da quote-aš, i riješit' ćeš problem svađe, koja je opet tvoj doživljaj. Jasno sam te uputio na postove koje si mogao potražiti i iznijeti kontraargument bez uvreda na ličnom nivou.Pivopija je napisao/la:Nemam namjeru da listam, niti da "citam" tudje misli, ja sam iskljucivo citirao samo jedan tvoj post i to dobronamjerno, u sali, zelio sam reci da od pretjerane kritike nisi upratio kako pises, ali ti ocigledno nisi razumio moju opasku i to si shvatio previse ozbiljno i onda krenuo drvljem i kamenjem na mene. Na forum nisam dosao da bih se svadjao sa nekim, nego iskljucivo da razmijenim misljenje sa drugim forumasima, uz obostrano uvazavanje, postoji nekoliko forumasa sa kojima to nije moguce, a ti nisi jedan od njih, trebao si na sekundu razmisliti prije nego si onako reagovao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- NoName
- Kontakt:
Kad igramo protiv Paragvaja? BTW, dobar komentar.Ajax je napisao/la:Protiv Paragvaja u prvih 11:
- Zec ( 45 minuta )
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Nije jos nista dogovoreno u vezi te utakmice, postoji samo prjedlog.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Hvala neznam kad igramo neko je naveo da je blizu dogovora. Bitno je da se igra i da se isprobaju ti igraci. Pa bilo to protiv Paragvaja ili nekog drugog. Svaka prijateljska je jako bitna.NoName je napisao/la:Kad igramo protiv Paragvaja? BTW, dobar komentar.Ajax je napisao/la:Protiv Paragvaja u prvih 11:
- Zec ( 45 minuta )
Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, CAGarfia, General505 i 17 gostiju.