NBA draft
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA draft
Ma ne mora to nista znaciti, pa eto Thabeet, Beasley, Turner, W. Johnson, Udoh, Aminu, X. Henry, Bennett, Waiters, Robinson, Williams nisu se vala nista bolje pokazali od tih gore nabrojanih, cak je mozda Rubio bolji od svih ovih, a i tesko da ce neki od ovih imati Bargsove sezone iz Toronta, koliko god on los igrac bio...A svi su u lutriji otisli.
Vise tih top zaje*a ima medju Amerikancima, nego medju igracima van teritorije Amerike (sto je i normalno, jer se vise i biraju).. samo sto je manje Evropljana u top 15, pa kada neki ne napravi karijeru vise se prica i pise o tome, nego o npr. Dericku Williamsu ili Beasleyu.
Ja da sam na mjestu GM-ova u drugoj rundi bih se uvijek vise fokusirao ne Evropljane nego Amere..
Ja da sam na mjestu GM-ova u drugoj rundi bih se uvijek vise fokusirao ne Evropljane nego Amere..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa to i jest, sa Amerima mozes fulati i to bas komicno ali kada pogodis ides u vrh. Sa Evropljanima mozes imati okej visoki pick ali Hezonja nece biti nikakav novi predstavnik Evrope u stilu Parkera, Dirka i Paua.. Ja ocekujem solidne igre ali nemogucnost pariranja Amerima kako karijera bude odmicala.JHam je napisao/la:Ma ne mora to nista znaciti, pa eto Thabeet, Beasley, Turner, W. Johnson, Udoh, Aminu, X. Henry, Bennett, Waiters, Robinson, Williams nisu se vala nista bolje pokazali od tih gore nabrojanih, cak je mozda Rubio bolji od svih ovih, a i tesko da ce neki od ovih imati Bargsove sezone iz Toronta, koliko god on los igrac bio...A svi su u lutriji otisli.
Isto tako ekipe koje biraju vise USA igrace dobiju bolji uspjeh na terenu po meni. Prije si znao da kada EU igrac dolazi u NBA da je sigurno vrhunski i vise iskusniji od ovih pa si imao najbolje i to njih malo u NBA. Sada se skauting prosirio pa u NBA ce otici neki momci visoko koji prije ne bi nikada..
Neko tko se bolje razumije i prati oko drafta, koji bi balkanci trebali biti izabrani na draftu ( i koja pozicija od prilike )
Hvala
Hvala
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com
- tuzlak1987
- Kontakt:
Hezonja 5-10
Milutinov 35-45
Buza 55-60
Milutinov 35-45
Buza 55-60
- invincible1921
- Kontakt:
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kada vam je GSW uzeo Curryja ispred nosa, onda ste zasluzili sada onog koga zelite da uzmeteinvincible1921 je napisao/la:MElloo je napisao/la:Kad bi samo ostao Rusell za Knickse![]()
- invincible1921
- Kontakt:
Pa mi kakvi smo i da ga mozemo uzet skontali bi neki fazon i uzeli nekog KLJ igracatuzlak1987 je napisao/la:Kada vam je GSW uzeo Curryja ispred nosa, onda ste zasluzili sada onog koga zelite da uzmeteinvincible1921 je napisao/la:MElloo je napisao/la:Kad bi samo ostao Rusell za Knickse![]()
=\_1921_/=
Uzimate Winslowa

Onda Denver pravi trade s Orlandom, i uzima Russela
Onda Denver pravi trade s Orlandom, i uzima Russela
Nije mi jasno kako Kristaps Porzingis ovako visoko kotira na draftu.Momak igra u raspaloj Sevilli koja pored talentirane generacije jedva ostala u ligi.Jednostavno previse je tanak za visokog igraca,tj. ne dominira u primarnim zadatcima svoje pozicije.Jedino taj neki sut i brzina mozda.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Gledaju kao i uvijek najvise fizikalije..
Kad je mogao jedan Thabeet ili Udoh biti tako visoko izabran ili Perzingisov sunarodnjak Biedrins onda ne treba cuditi to
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Taj momak je sa 18-19 god igrao u 2.najjacoj ligi na svijetu.Na draftu se najprije gleda potencijal,sta igrac moze postati u buducnosti,a kad sa 19 god imas 213,odlican sut,te prostor da budes fantastican(ne pojavljuje se svaki dan neko ko razumije igru,odlicno se krece,ima ovakav sut na datu visinu),onda je valjda jasno zasto kotira visoko...guillermo je napisao/la:Nije mi jasno kako Kristaps Porzingis ovako visoko kotira na draftu.Momak igra u raspaloj Sevilli koja pored talentirane generacije jedva ostala u ligi.Jednostavno previse je tanak za visokog igraca,tj. ne dominira u primarnim zadatcima svoje pozicije.Jedino taj neki sut i brzina mozda.
o Okaforu
http://grantland.com/the-triangle/ryen- ... rantlandFB
Ryen Russillo’s NBA Draft Confidential: Real Scouts on Towns, Russell, and OkaforNow I’ve heard, if you were to ask the Duke people, and they were to be honest with you, there’s not a great love for the game. Not like you’d think. Not a great passion. He’ll be there, and do the right things. But it’s like Jared Sullinger: I want to play, but I don’t want to lose weight. I don’t want to really get in shape. I want to do enough, but I’m not going to do extra. And that is concerning.
http://grantland.com/the-triangle/ryen- ... rantlandFB
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ima jedan koji je draftovan jos 2010. godine, ali ce ovog leta verovatno pojacati Minesotu. Nemanja Bjelica. Ugovor vredan 1,2 miliona po sezoni.Bassha je napisao/la:Neko tko se bolje razumije i prati oko drafta, koji bi balkanci trebali biti izabrani na draftu ( i koja pozicija od prilike )
Hvala
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Niđe veze. Walsh je izjavio da im je Curry bio prva meta, a i Curry je sam rekao da je želio završiti u Knciksima. Google it.invincible1921 je napisao/la: Pa mi kakvi smo i da ga mozemo uzet skontali bi neki fazon i uzeli nekog KLJ igracakao on je bolji samo to raja jos ne zna
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Tek 14. pick za OKC, a najizglednije da će biti selektiran Payne
Odavno se već nalazi na radaru tima, stoga je i najizglednije rješenje, uz to fantastičan back-up Westbrooku. Košarkaški IQ perfektan - ističe se uloga pick-and-roll, i velika brzina za svoju veličinu.
Btw, još se spominje i Jefferson, mada mnogo manje vjerovatan u ovom trenutku.
Odavno se već nalazi na radaru tima, stoga je i najizglednije rješenje, uz to fantastičan back-up Westbrooku. Košarkaški IQ perfektan - ističe se uloga pick-and-roll, i velika brzina za svoju veličinu.
Btw, još se spominje i Jefferson, mada mnogo manje vjerovatan u ovom trenutku.
There's no cure for being a cunt - Bronn, son of... You wouldn't know him.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma dobro nisam misio na Currya, al da znamo fulit u svemu znamoCarlo je napisao/la:Niđe veze. Walsh je izjavio da im je Curry bio prva meta, a i Curry je sam rekao da je želio završiti u Knciksima. Google it.invincible1921 je napisao/la: Pa mi kakvi smo i da ga mozemo uzet skontali bi neki fazon i uzeli nekog KLJ igracakao on je bolji samo to raja jos ne zna
=\_1921_/=
- invincible1921
- Kontakt:
Izuzev Okafora i CAT koji su centri...Hezonja je daleko najbolji igrac na ovom draftu. Kako samo covjek igra i to za Barcelonu
neije to neka sklj liga pa da se on ispucava 
=\_1921_/=
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne bih se slozio s tim da je Hezonja najbolji iza centara.Ako cemo pricati,po ucincima na terenu,a ne po onome sta bi mogli postati,Winslow je daleko najjaci plus lik potegne kad treba u jako,jako bitnim utakmica.Ima "sampionski gen",a to su posebni igraci.Jak je,napasce obruc kad zagusti,sutnuce itd.Ja to kod Hezonje ne vidim,osim ako nie u nekoj serije,kao sto je veceras bio...invincible1921 je napisao/la:Izuzev Okafora i CAT koji su centri...Hezonja je daleko najbolji igrac na ovom draftu. Kako samo covjek igra i to za Barcelonuneije to neka sklj liga pa da se on ispucava