FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nisam upratio da li je neko pisao, kakve ugovore potpisaše juniori koji su novi u ekipi ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Da se ja pitam prodao bih sve što se može prodati i konačno se riješio dugova koja nas koče već par godina.manijakinho je napisao/la:Najbolje bi bilo zadrzati Bajica i ovu sezonu, bice sigurno jos bolji i onda uzeti dobru lovu za njega. Steta bi bilo da ne uzmemo za njega bar milion eura. Ne smije nam se desiti propusti kao sa Zolom.
-džeko oko ako je cijena oko 20 miliona eura-nama 750 000 eura
-antolović 150 000 eura
-memija 300 000 eura
-bajić 400 000 eura
-kvesić 200.000 eura
-uefa 200 000 eura
--------------------------------------------------------------------------------------
2.000.000 eura
za 300 hiljada se memija neće prodati.
- samogrbavica
- Kontakt:
Sta mi moram citati da je dobro sto nismo konkurenti za vrh. Stvarno mene stid ovo citatai jbt, umjesto da se pojacamo i ganjamo titulu mi smo dosli na to da nam je drago sto nismo konkurenti. Bog te kao neka opreznost satro umjerenest 
KHAJ PRICE
bar se prošle sezone vidjelo da ekipa i struka to ne shvataju preozbiljno i da se svejedno bore za titulu.
lako je nama objasniti da smo slabi, al' hajd objasni ovoj dječurliji ili mahnitom kokotu.
lako je nama objasniti da smo slabi, al' hajd objasni ovoj dječurliji ili mahnitom kokotu.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Neka prica sta god hoce, ali u novoj sezoni mi moramo uzeti makar jedan trofej...
Zasto?
Jer mi smo Zeljo.
Tko god tako u upravi ne misli, onda nije za Zelje ili je nesposoban privuci adekvatne sponzore pa tu svoju nesposobnost provlaci kroz ovakve price, kao eto opet nismo na nivou za titulu, pa cemo se eto zadovoljiti evropom. To je moglo proci protekle dvije godine, a od ove dvije ce proci ali u ***** inace ih nece niko gledati. Amar je zatekao Zelju u raspadu 2009 pa je osvojio titulu i igrao finale kupa. Tako ne vidim sta je problem osim u nesposobnosti drugih.
Ima drugih klubova kojima je europa samo prioritet pa neka izvole lagano...
Zasto?
Jer mi smo Zeljo.
Tko god tako u upravi ne misli, onda nije za Zelje ili je nesposoban privuci adekvatne sponzore pa tu svoju nesposobnost provlaci kroz ovakve price, kao eto opet nismo na nivou za titulu, pa cemo se eto zadovoljiti evropom. To je moglo proci protekle dvije godine, a od ove dvije ce proci ali u ***** inace ih nece niko gledati. Amar je zatekao Zelju u raspadu 2009 pa je osvojio titulu i igrao finale kupa. Tako ne vidim sta je problem osim u nesposobnosti drugih.
Ima drugih klubova kojima je europa samo prioritet pa neka izvole lagano...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 19 jun 2015, 17:18, ukupno mijenjano 2 puta.
- samogrbavica
- Kontakt:
I odovicu, ali treba objasniti ovim sto su u upravi d mi nismo Pofalicki nego Zeljo i da svaku sezonu idemo na titulu. Cuj to je dobro sto nismo konkurenti
Boga mi ne daj Boze nikome..
KHAJ PRICE
murinjo je svjetsku trenersku karijeru, jednu od najboljih ikad, napravio na skidanju pritiska sa igrača. nikad nije igrao fudbal na nivou, počeo od prevodioca. a vi mislite neki fudbaler će bolje odigrati ako mu neko sjedne za vrat i kaže morate uzeti titulu ili vas nema. neće, 99% njih će lošije odigrati.
Koliko sam shvatio nema nista od ta 2 provjerena igraca sto su najavljivali. Jer rece uradili su koliko su mogli i da ce doci neko ako ovi odu poslije Europe.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Mnogi igraci koji su bili veliki talenti upravo u Zelji su zakazali zbog toga, jer Zeljo nije tim kojim je cilj samo evropa.ChWilla je napisao/la:murinjo je svjetsku trenersku karijeru, jednu od najboljih ikad, napravio na skidanju pritiska sa igrača. nikad nije igrao fudbal na nivou, počeo od prevodioca. a vi mislite neki fudbaler će bolje odigrati ako mu neko sjedne za vrat i kaže morate uzeti titulu ili vas nema. neće, 99% njih će lošije odigrati.
Zeljo je tim koji konstatno ima pritisak i toga svaki igrac mora da bude svjestan i da se nosi sa tim, u suprotnom nije za Zelje.
Kad je Vernes Selimovic dosao u Zelju, tadasnja "marketing sluzba" dosla da slika igrace za onaj list. Covjek je bukvanlno receno drhtao od straha radi tog pritiska. Dakle, Zeljo sam po sebi je pritisak. Neki igrace se uspiju prilagoditi pa nesto pokazu, neki se apsolutno prilagode, a treci znaju skroz zakazati.
Zeljo kao ime, gdje god u BIH da spomenes, znas da je to tim koji cilja sam vrh. Sada se nakon dvije sezone spasavanja guzova, opet sluziti tim pricama, kao "nemojte pritisak" stvarati, je zaista smijesno...
danas je nauka kako smanjiti taj pritisak. a vi ga prikazujete kao nešto dobro.
mega talenat k'o amir će najbolje odigrati u pritisku derbija. ali nemamo mi 11 takvih, nemamo možda ni dvojicu. e da bi se iz tih ostalih izvukao njihov maksimum, neophodno je smanjiti pritisak, a ne ga povećavati.
mega talenat k'o amir će najbolje odigrati u pritisku derbija. ali nemamo mi 11 takvih, nemamo možda ni dvojicu. e da bi se iz tih ostalih izvukao njihov maksimum, neophodno je smanjiti pritisak, a ne ga povećavati.
- samogrbavica
- Kontakt:
Kad mi budemo imali ekipu kao Celsi gdje su Hazard, Drogba i onda skidati pritisak svaka cast. Svaka cast Amaru kad je napravio onu ekipu pa skidao pritisak s igraca. Ali ovo kad ne mogu dovesti igraca da valja gdje vec s trazi alibi ako budes treci da mogu reci, pa sta hocete nismo bili konkurenti. I tako godinama...
KHAJ PRICE
ukratko, ti bi da ti neko priča ono što hoćeš da čuješ. e to je bar najlakša stvar na svijetu. ali ne vodi nigdje. eto, ne mogu dovesti igrača da valja, hoće li nešto popraviti ako kažemo da valja?
-
perodeformero
- Kontakt:
Amar je imao ekipu koja je svemirski brod za ovu danas, realno. I za ostale ekipe u ligi je bila nedostizna po svemu, situacija u klubu je bila neuporedivo bolja. Zeljo zapravo tada nije ni imao konkurencije u ligi, danas niko nije slijep pored ociju da ne vidi da trenutno postoje bar dva kluba cije su mogucnosti ispred nasih, naravno da ne mozes reci da ces zavrsiti ispred njih na kraju. I naravno sa ce se ici na prvo mjesto, pa zar to neko mora naglasavati
- samogrbavica
- Kontakt:
Ja hocu da vec jednom naprave ekipu i dovodu igrace dostojne naseg tima i da se borimo za titulu. Pa ako budemo 3. Boze moj nikome nista. Spisak Odovica nisu doveli nijednog igraca kojeg je trazi ali ce se prica okrenuti da je trazio Hodzurdu panja. Jedini igrac da valja je Blagojevic. Bolje da su dali pare Zeljkovicu koji je tu dugo a moze pokriti dosta pozicija i jako zahvalan igrac. Htio je ostati...
I onda prica ma dobro je sto nismo konkurenti...
I onda prica ma dobro je sto nismo konkurenti...
KHAJ PRICE
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Nije u tome stvar prijatelju.ChWilla je napisao/la:ukratko, ti bi da ti neko priča ono što hoćeš da čuješ. e to je bar najlakša stvar na svijetu. ali ne vodi nigdje. eto, ne mogu dovesti igrača da valja, hoće li nešto popraviti ako kažemo da valja?
Da li je Amar imao igraca koji valjda 2009? Nije, pa je to uspio?
Imao je ekipu negdje brat-bratu za 6 ili 7 mjesta pa zavrsio prvi.
Dakle, nije u tome stvar, ovo je svakako bare-bare liga, eto Sarajevo koje je prvak ne moze gore Zelji da adekvatno gola da i ovdjeri titulu. Tako, raspon snaga je jednak a ono sto je prevaka, jestu igraci sa boljim individualnim sposobnostima i vjestinama, tipa Benko, Zeba..
Ne vidim sta je tu problem. Evo ova garnitura ljudi ovdje od kako je, stalno je prica Boze pravde, i vadimo Zelju i govana, a nigdje da je netko objavio recimo petogodisnji plan za to, kao sto bi svaka ozbiljna firma to uradila, kao sto je Amar 2009 to uradio pa covjek zna sta ocekivati.
A ne ovako, iz godine i godinu, covjek ocekuje taman da krene ka gore, kad opet, ode pola tima (a Amar kada je dosao odmah je dao doznanja da od odlaska pola tipa pa opet pravljenja nove ekipe nema nista) a kod nas rotacije kao god pitara proteklih godina. Pa sad opet ispocetka. Nikad dosta para, nikad ovoga, nikad onoga..
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Lagano odeš do kluba kažeš dogovorite mi ovog igrača ja cu pare dati i et dobija Željo pojacanje po tvom izboru 
aldine, jel se to sad nismo borili za titulu do zadnjeg kola i bili drugi?
jel problem što nismo bili treći, bi li onda bilo nikom ništa?
jel problem što nismo bili treći, bi li onda bilo nikom ništa?
sa ekipom iz 2009. je bio isti ili jači samo borac iz te godine, sa kim se i jesmo borili za titulu i kup i jedno dobili a drugo izgubili. bekrić iz te godine je jedan od najboljih igrača naše lige ikad. bučan iz te godine, ćulum, radovanović, mešić, bogičević, višća...ko je ba imao bolje, naročito za amarov sistem?DzoleZeljo je napisao/la:Nije u tome stvar prijatelju.ChWilla je napisao/la:ukratko, ti bi da ti neko priča ono što hoćeš da čuješ. e to je bar najlakša stvar na svijetu. ali ne vodi nigdje. eto, ne mogu dovesti igrača da valja, hoće li nešto popraviti ako kažemo da valja?
Da li je Amar imao igraca koji valjda 2009? Nije, pa je to uspio?
Imao je ekipu negdje brat-bratu za 6 ili 7 mjesta pa zavrsio prvi.
Dakle, nije u tome stvar, ovo je svakako bare-bare liga, eto Sarajevo koje je prvak ne moze gore Zelji da adekvatno gola da i ovdjeri titulu. Tako, raspon snaga je jednak a ono sto je prevaka, jestu igraci sa boljim individualnim sposobnostima i vjestinama, tipa Benko, Zeba..
Ne vidim sta je tu problem. Evo ova garnitura ljudi ovdje od kako je, stalno je prica Boze pravde, i vadimo Zelju i govana, a nigdje da je netko objavio recimo petogodisnji plan za to, kao sto bi svaka ozbiljna firma to uradila, kao sto je Amar 2009 to uradio pa covjek zna sta ocekivati.
A ne ovako, iz godine i godinu, covjek ocekuje taman da krene ka gore, kad opet, ode pola tima (a Amar kada je dosao odmah je dao doznanja da od odlaska pola tipa pa opet pravljenja nove ekipe nema nista) a kod nas rotacije kao god pitara proteklih godina. Pa sad opet ispocetka. Nikad dosta para, nikad ovoga, nikad onoga..
petogodišnji planovi su se pravili u sovjetskom savezu, a ja kod nas takav nisam vidio. eto hajmo reći da je postojao (a nije), pet godina od 2009. je po mojoj matematici isteklo 2014. šta se onda desilo, gdje smo prispjeli, i šta je amar tad uradio?
Ove godine titula kakva evropa.Pa nismo Sloboda ili Celik da se furamo na evropu.Nessto sam nacuo a ako bude kuku nama a to je da se ceka zavrsetak evropskih tekmi i da ce se ovi sto vrjede mogli talnut e to bi bilo vec zesce sranje ali sacekajmo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 94 gosta.