Svjetsko prvenstvo U20 - Novi Zeland 30.maj- 20. jun

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti novi svjetski prvak ?

Argentina
3
5%
Brazil
10
17%
Njemačka
12
21%
Urugvaj
0
Nema glasova.
Kolumbija
0
Nema glasova.
Portugal
1
2%
Novi Zeland
0
Nema glasova.
Nigerija
0
Nema glasova.
Srbija
31
53%
Neko od ostalih
1
2%

Ukupno glasova: 58

SteveHeighway
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo U20 - Novi Zeland 30.maj- 20. jun

Post Postao/la SteveHeighway » 19 jun 2015, 20:02

Tema je U-20 svjetsko prvenstvo citaj malo.
Ne zove se tema "Bodrimo nasu Srbiju do titule".
Da je tako ne bi pisao,ovako mi neki anonimus ni u ludilu ne moze govoriti sta cu i kako pisati i govoriti mi jel to glupo ili nije jel ispravno ili nije.
U ustavu ne pise da moramo voljeti fudbalski kolektiv Srbije zar ne?
Mrski ste mi u fudbalu i to je to,sto nije slucaj za druge sportove.

To za brdoviti balkan sacuvaj za nekog drugog balavce. Rodjen sam i odrastao u srcu Sarajeva. Ako je to za tebe brdoviti balkan pos.erem se i na tebe i na tvoje razmisljanje.
Svojatate temu k'o da je vasa.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 jun 2015, 20:02

SteveHeighway je napisao/la:Nije nacionalizam,nego imam 1 na Brazil na tikete. I sad sto vas ne volim kao sportski kolektiv je nacionalizam? Znaci ne volim Manchester united i ja sam nacionalista :lol: kako plitko razmisljanje u picku materinu.
Govoris mi da sam nacionalista a pitas gdje je moja repka tu. :lol:
Ko o cemu kurvetina o postenju.
Mrzim vas ko fudbalski kolektiv jer ste inace skup preplacenih zvijezdi koji kada igra u repci ko da treninga nije odradio zajedno. A sto se tice vas kao naroda zaboli me kita za vas isto ko za rumunima spancima i francuzima primjera radi.
Edukuj se momcino i nauci sta je nacionalizam pa se tek onda razbacuj pojmovima..

Ajmo Brazilci oderite ove uhljupe.
:urnebes:

Ajde :?:

Ako imash samo 1 na tiketu, chemu onda to glupiranje sa analnim sexom i uhljupima :?:

Chemu onda mrzhnja, koju i sam priznajesh :?:

Seniori igraju kako igraju i nikoga to vishe ne boli nego nas same. Ali, juniori su sasvim druga pricha. Veze to sa nezalaganjem i neorganizacijom nema.

Sve i da su klinci dunsteri, a dokazano nisu - to su ipak deca od kojih nekolicina ima tek 17 godina.

Chemu takav rechnik i ti stavovi - ako nije u pitanju zavist ili mrzhnja motivisana nacionalnim razlikama :?:

BTW, nekoliko puta sam igrom sluchaja bivao prozivan glede obrazovanja. Nije da se hvalim, ali kad vec ne znash: zavrshio sam 2 fakulteta, 1 master i stekao PhD iz skromne nauke poznate kao filozofija. Voleo bih da znam kojim to akademskim statusom ti raspolazhesh, kada mene shaljesh na dodatno obrazovanje :?:

Glede mog licemerja, koje spochitavash: kad ste se plasirali na svetsko u fudbalu i rukometu - prvi (ili medju prvima) sam chestitao od svih forumasha koji nisu iz BiH i nikada niti 1 jedini post nisam napisao, a da se tim postom vredjalo BiH, njene gradjane, sportiste, istoriju ili shta vec. Zaista: ko o chemu...**** o poshtenju. :wave:

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 19 jun 2015, 20:06

Pa @magica ti ne shvatas. Ja ti kazem mrzim vas u fudbalu,ogadjeni ste mi makar igrala djeca od 7 godina,dok npr Noleta obozavam kao i Teodosica.
Jel to onda nacionalizam?
Mrzim i spance,grke i argentince u fudbalu pa jel to nacionalizam ?
Svaka ti cast na tvom obrazovanju ali zaboli mene đon za njim.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jun 2015, 20:10

Samo sam napisao da si nekulturan, kao sto i jesi sa takvim komentarima. Imas pravo da navijas za koga hoces, imas pravo i da pises kakve hoces komentare, ali isto tako i mi imamo pravo da ukazemo na tvoju nekulturu recimo...To sto si rodjen u Sarajevu te ne cini de facto gospodinom i nekog sa manirima, niti onog koji je rodjen u provinciji automatski ne cini seljakom, divljakom, neodgojenim ili sta vec negativno... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 jun 2015, 20:13

SteveHeighway je napisao/la:Pa @magica ti ne shvatas. Ja ti kazem mrzim vas u fudbalu,ogadjeni ste mi makar igrala djeca od 7 godina,dok npr Noleta obozavam kao i Teodosica.
Jel to onda nacionalizam?
Mrzim i spance,grke i argentince u fudbalu pa jel to nacionalizam ?
Svaka ti cast na tvom obrazovanju ali zaboli mene đon za njim.
Nije nacionalizam, ali jeste bolest.

Chemu mrziti nekoga :?: Mozhesh da ne simpatishesh, ali chemu to da mrzish :?:

Drugo: "obozhavanje" sportiste je odraz nestabilne lichnosti. Ni to ti ne treba.

Ali kad nastupish sa pozicije "ajmo Brazil, analno karajte Srbe", s kojim pravom ochekujesh da ti niko ovde ne replicira :?:

Neka ti se neko ogadio, to je tvoja stvar. I tvoja stvar je za koga cesh da navijash. Ali budi siguran da to shto si pisao ovde, barem 90 od 100 ljudi bi protumachilo kao izliv ili mrzhnje ili zavisti, a uglavnom - obe.

edit: @marconato brzhi.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 19 jun 2015, 20:21

@magica
Ne simpatisem,mrzim u cemu je razlika? Volim kad izgube,u sustini se svodi na isto.
Isto tako navijam za Sarajevo i logicno mrzim Zeljeznicar.
Pretpostavimo da ti navijas za Zvezdu,logicno bi bilo da mrzis Partizan zar ne?
Ali ti ces se vjerovatno posluziti blazom terminologijom i reci ces da ih ne simpatises iako ti je drago kada izgube.
Dakle,nije šija nego vrat.
Sto se tice obozavanja,nisam doslovno tako mislio...logicno valjda i sam to mozes da pretpostavis.

Eh sad za ovo "analno karanje srbije". Znas li sto sam to prvenstveno napisao?
Namjerno,jer sam znao da ce se nekolicina vas javiti i htio sam da se malo raspravljam cisto iz dosade,da li ces vjerovati u to ili ne,je tvoje slobodno nahođenje.

@marconato Izvrces mi rijeci,s tobom mi se ne raspravlja,nisi zanimljiv,ugledaj se na kolegu @magica.

IDEMO BRAZIL !
Steven Gerrard !

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jun 2015, 20:26

SteveHeighway je napisao/la: @marconato Izvrces mi rijeci,s tobom mi se ne raspravlja,nisi zanimljiv,ugledaj se na kolegu @magica.
Moj zivot vise nema smisla! Tako zanimljiv i uctiv momcic nece sa mnom da se raspravlja... :(
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 19 jun 2015, 20:27

Ako mi se izvines i kazes da se osjecas posramljeno,razmislit cu.
Steven Gerrard !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 jun 2015, 20:31

Vama nije lako !

Ovaj nicim izazvan poce da pise neke gluposti, a ovi ko da im je ova tema dedovina po sistemu " e neces ga...".

p.s. i centar Sarajeva i centar Beograda su brdoviti balkan, kad neko pomene brdoviti balkan ne mora da znaci da bilo koga smatra brdjaninom.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 19 jun 2015, 20:33

djoleprijedor je napisao/la:
DANTES je napisao/la:hahaha yebo te pasulj
Ako mi se obistini prognoza ima da ga jedeš 3 dana :lol: :mrgreen:
Btw Gaćinović,Babić,Stevanović i Maksimović su sa ovih prostora(Trebinje,BL,Bijeljina,Sokolac) tako da eto još razloga da se zdušno navija za mladiće :opaopa:
Mozda i Zdjelar? Sudeci po prezimenu, Kordun ili okolina Novog Grada?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 19 jun 2015, 20:51

SteveHeighway je napisao/la:@magica
Ne simpatisem,mrzim u cemu je razlika? Volim kad izgube,u sustini se svodi na isto.
Isto tako navijam za Sarajevo i logicno mrzim Zeljeznicar.
Pretpostavimo da ti navijas za Zvezdu,logicno bi bilo da mrzis Partizan zar ne?
Ali ti ces se vjerovatno posluziti blazom terminologijom i reci ces da ih ne simpatises iako ti je drago kada izgube.
Dakle,nije šija nego vrat.
Sto se tice obozavanja,nisam doslovno tako mislio...logicno valjda i sam to mozes da pretpostavis.

Eh sad za ovo "analno karanje srbije". Znas li sto sam to prvenstveno napisao?
Namjerno,jer sam znao da ce se nekolicina vas javiti i htio sam da se malo raspravljam cisto iz dosade,da li ces vjerovati u to ili ne,je tvoje slobodno nahođenje.

@marconato Izvrces mi rijeci,s tobom mi se ne raspravlja,nisi zanimljiv,ugledaj se na kolegu @magica.

IDEMO BRAZIL !
Ma meni je licno sve to smijesno sto pises. Tacnije, nije mi to smijesno nego ti i takvi kao ti sto glumite Ganjane (ako se tako kaze?), Brazilce, Albance i slicne kada se igra protiv Srbije. Isto to naravno mislim i za one koji su glumili Grke i Nigerijce kada je BiH igrala sa njima.

Razlika izmedju "mrzim" i "ne simpatisem" bi trebala biti jasna. Zna se sta je mrznja.. kada nesto ne podnosis. U ovom slucaju kada zelis i svog srca da izgubi, iako sa protivnickom reprezentacijom imas veze koliko i Maca sekrecija sa obrazovanjem i moralom. Kada nesto ne simpatises, boli te ona stvar za to. Svejedno ti je sta ce biti, ne pratis to uopste niti te zanima.

Ja volim Zvezdu i ne mrzim Partizan. Mrznja je prejaka i bilo bi previse nenormalno da ga mrzim. Postoji razlika izmedju mrznje i toga kada nesto ne volis.

Ja samo kontam kakva bi rasprava bila, cisto onako iz dosade, kada bi neko napisao na temi kvalifikacija za SP "Idemo Jevreji, guzite Bosnje". Necu ni da mislim kakva bi to navala bila :D

ps - ja sam iz ravnice. Racuna li se to kao brdoviti Balkan ili da budem uvrijedjen? :P

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 19 jun 2015, 21:01

@dcscile
Opet ne shvatas,ne glumim ja Brazilca ili slicno.
Da npr igrate sa Spanijom mozda bi cak i navijao za vas u tom slucaju.
Ali u ovom slucaju susret reprezentacije uz koju sam odrastao (generacije 98,02) protiv reprezentacije koja mi je nevjerojatno mrska.
Za kog navijati? Namece se logican odgovor.
Eto ti ne mrzis Partizan ili lazes sam sebe,ali ja mrzim Zeljeznicar logicno i drago mi je kad izgube,ne volim kad pobjede.
Ma odakle god da si briga me jaro... ne gledam ljude po tome.
Steven Gerrard !

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 19 jun 2015, 21:14

Ode diskusija u smjeru razjašnjavanja pojmova "Nesimpatisanja" i "Mržnje" koja su i malom djetetu jasna na "prvu" što se kaže.

Što se utakmice tiče,Brazil je Brazil i samo zbog toga su blagi favorit,u smislu 51%-49%.Nisu oni nešto dominantno odigrali do 1/2f,realno,niti me nešto oduševili,a gledao sam ih.Jaka ekipa,"igraju" se fudbala ko i svi Brazilci,ali to su mladići,još uvijek anonimni na INO nivou ko i ovi naši,tako da su po kvalitetu tu negdje...Nema tu nekih zvijezda,što je i logično s obzirom na dob,tako da naši ne bi trebali da se plaše ili imaju kompleks.Ne igrati previše povučeno,igrati pametno kao i do sad,i mislim da se može pobjediti..Tipujem 1-0 za Srbiju...Neka bude Sergej strijelac.
Mens sana in corpore sano.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 jun 2015, 21:25

Ne bih se slozhio da je 51%-49%. Razlika je osteno veca, shto i bookmakeri daju - negde oko 60%-40% za Brazil.

Potrosheni su nashi momci. Rotacija je mala, svega 14-15 igracha, od kojih 3-4 nisu za ovaj nivo fudbala.

Videcemo. Ochekujem da se momci bore do zadnjih atoma snage i nadam se da ce biti dovoljno za zlato.

A ako i ne bude - nije loshe ni ovo. Srbija je ubedljivo najmanja zemlja koja je ushla u zadnjih 8, da ne govorimo za finale i polufinale.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 19 jun 2015, 21:33

Da je uspjeh i finale,naravno,o tome ne treba trošiti riječ.Poštujem tvoj stav i procjenu,ali i dalje ostajem pri svojim procentima..Znači minimalna prednost Karaokama,a neka Orlići demantuju i mene i tebe i dokažu da ne pobjeđuje "bolji" na papiru.Mogu oni to.
Mens sana in corpore sano.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jun 2015, 21:35

Ma neka igraju fudbal pa šta bude... Finale SP I Zlato na EP je nešto nestvarno...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 jun 2015, 21:40

DANTES je napisao/la:Ma neka igraju fudbal pa šta bude... Finale SP I Zlato na EP je nešto nestvarno...
+ 1

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 jun 2015, 21:48

DANTES je napisao/la:možda bude kod našeg poznanika i kod nas... moram provjeriti

gledaću sa jednim tvojim zemom iŠčajniča :mrgreen:
Samo zbog finala ujutru, večeras ostajem kući, iako je uveliko kod nas počela motorijada, pijanih bjelkinja (kako ih nazva, mislim Ray Allen u onom nekom filmu :mrgreen: gdje glumi sa Denzelom) će biti na svakom koraku. :mrgreen: Šteta zbog poklapanja termina, ali prioriteti se moraju znati :salut:

SteveHeighway je napisao/la:Eh sad za ovo "analno karanje srbije". Znas li sto sam to prvenstveno napisao?

Usput si se totalno pogubio u objašnjavanju šta si htio reći, ali nema veze.
Fino reci, htio si da zatrollaš temu, eto uspio si :clap:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jun 2015, 22:01

Bolje da Srbija osvoji nego Brazil al sjeban termin za gledati i to pravo.

Nedostatak kvalitete se na ovom takmnicenju moze nadomjestiti pravom taktikom no Srbiji je problem nedostatak svjezine i odmornih igraca, mada finala koja se igraju bez previse pritiska ( vidim da je izbornik smirivao neku euforiju prema buducnosti) znaju izvuci 110% iz igraca i pronaci izdrljivost za koju ni sami igraci nisu znali da je imaju.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 jun 2015, 22:17

Brazil je veliki favorit, a Srbiji šanse mogu osjetno porasti ako iksom uđu u drugo poluvrijeme.
Kako god, ogroman, nezamisliv uspjeh je već napravljen.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.