Svjetsko prvenstvo U20 - Novi Zeland 30.maj- 20. jun

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti novi svjetski prvak ?

Argentina
3
5%
Brazil
10
17%
Njemačka
12
21%
Urugvaj
0
Nema glasova.
Kolumbija
0
Nema glasova.
Portugal
1
2%
Novi Zeland
0
Nema glasova.
Nigerija
0
Nema glasova.
Srbija
31
53%
Neko od ostalih
1
2%

Ukupno glasova: 58

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo U20 - Novi Zeland 30.maj- 20. jun

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2015, 15:49

Interesantni odgovori, spinujete na prvu. A ja niti ne provociram, samo konstantujem

Ja vam samo mogu reci da je jadan covjek koji nema domovinu .

Reds96
Kontakt:

Post Postao/la Reds96 » 20 jun 2015, 15:49

Susjedi iskrene čestitke na osvojenom svjetskom prvenstvu. :)
YNWA
Dinamo Zagreb

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 20 jun 2015, 15:52

chily-rz je napisao/la:
K0MT je napisao/la: Uspjeh ove djece je vrijedniji od bilo kog uspjeha kojeg je ikad ostvarila država za koju ti navijaš i u kojoj sam ja rodjen, u bilo kom sportu.
Čestitke SVJETSKIM šampionima!
Cisto da stvari postavimo na realno mjesto,.

Naravno,cestitke reprezentaciji Srbije na fantasticnom rezultatu,ništa ne može osporiti cinjenicu da su najbolji na svijetu medju svojim vršnjacima,.
Ne razumijem baš poentu, ako hoćeš da mi objasniš na pp, slobodno.
tuzlak1987 je napisao/la:I kakav je osjecaj radovati se uspjehu susjedne drzave vise nego uspjehu BiH u kojoj zivite i u kojoj ste rodjeni ako se upste nekom uspjehu BiH i radujete?
Izvini, ali jako glupo pitanje. Pa kako se raduje Bosanac koji živi u Austriji, Švedskoj, Norveškoj, Americi kad Zmajevi odu na SP u Brazil? Čak im BiH nije ni susjedna država.

Da ne skrećem puno, dubok naklon i Veljku Paunoviću. Čovjek je pokazao koliki je gospodin i koliko misli o svemu. Njegovi potezi na ovom prvenstvu su pokazali koliko je ustvari "fudbalski" čovjek. Pravi primjer trenera. Odlično je pripremio orliće i na psihičkom planu. Treba ipak iznijeti 4 produžetka.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 20 jun 2015, 15:55

tuzlak1987 je napisao/la:Interesantni odgovori, spinujete na prvu. A ja niti ne provociram, samo konstantujem

Domovina ti ja na ovim našim prostorima relativan pojam,rijetko ko se rodio i umro u "istoimenoj".To što se neko rodi u Njemačkoj,pa čak i što živi tamo ne čini po defaultu Njemačku njegovom domovinom koju on kao tako osjeća u srcu,e tu je riječ o onoj emociji o koju sam spominjao.Ako sumnjaš u mene pitaj svakog našeg Gasterbajtera za šta mu srce kuca? ;) Odošmo mimo teme.
Mens sana in corpore sano.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2015, 15:56

Cuj glupo pitanje, pa sta ste onda vi ako niste Bosanci i Hercegovci. Da niste mozda Nigerijci?

Kada je BIH otisla na Svjetsko na ulicama pitaju hocetel pratit, odgovori ko necemo..sada kada je Srbija osvojila prave feste, bravo

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2015, 15:58

djoleprijedor je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Interesantni odgovori, spinujete na prvu. A ja niti ne provociram, samo konstantujem

Domovina ti ja na ovim našim prostorima relativan pojam,rijetko ko se rodio i umro u "istoimenoj".To što se neko rodi u Njemačkoj,pa čak i što živi tamo ne čini po defaultu Njemačku njegovom domovinom koju on kao tako osjeća u srcu,e tu je riječ o onoj emociji o koju sam spominjao.Ako sumnjaš u mene pitaj svakog našeg Gasterbajtera za šta mu srce kuca? ;) Odošmo mimo teme.

Bolan kakve povezanosti ima gastarbajter sa Njemackom. Totalno druga situacija od ove u Bosni.. Dijete gastarbajtera pocne navijati za Njemacku dok se ovdje neka djeca od rodjenja uce da navijaju protiv BiH.

SteveHeighway
Kontakt:

Re: RE: Re: Svjetsko prvenstvo U20 - Novi Zeland 30.maj- 20. jun

Post Postao/la SteveHeighway » 20 jun 2015, 15:59

tuzlak1987 je napisao/la:I kakav je osjecaj radovati se uspjehu susjedne drzave vise nego uspjehu BiH u kojoj zivite i u kojoj ste rodjeni ako se upste nekom uspjehu BiH i radujete?
Apsolutno si u pravu !!
I mene ovi zanima. Prvo sam mislio da ovi sto pisu po forumu i slave titulu da su iz Srbije,ali evo nakon vaseg pisanja skontah da su iz istocnog sarajeva,Banjaluke,Foče itd itd.
Mislim da vise oni proslavljaju ovaj uspjeh nego neki Srbin iz Beograda.

Sramota.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 20 jun 2015, 16:00

tuzlak1987 je napisao/la:Cuj glupo pitanje, pa sta ste onda vi ako niste Bosanci i Hercegovci. Da niste mozda Nigerijci?

Kada je BIH otisla na Svjetsko na ulicama pitaju hocetel pratit, odgovori ko necemo..sada kada je Srbija osvojila prave feste, bravo
Jel ti možeš natjerati neku osobu da te voli,na silu,sugestijom,pritiskom,bilo kako sem njene volje?Sumnjam.Dakle ne možeš.
Isto tako je i sa ostalim.

I btw to što nekoga ne voliš ne znači da trebaš da mrziš,a to očito ljudi na ovim prostorima shvataju ko šablon."Ne volim te-znaći mrzim te".Poštujem te,poštujem tvoj izbor,tvoj stav,tvoja prava ,poštuj i ti moja i bićemo korektni.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 20 jun 2015, 16:01

Čudo mi je bilo što ovoga nije bilo od početka kada sam otvorio temu. V :kafa:

Da li će te ikada znati uživati u fudbalu. :roll: Predlažem da odemo na temu Copa America pa da i tamo malo povedemo raspravu o tome kako ljudi mogu navijati za Urugvaj, Paragvaj, i ostale.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 jun 2015, 16:01

@Tuzlak stara trolcina. :lol:

Nema razloga za bilo kakvu raspravku, ovoj deci svaka cast !!!

A neverovatno mi je drago sto je ovaj pobedonosni pogodak postigao bas Maksimovic ! A omladinskoj skoli Crvene Zvezde tj. onima koji su je vodili "svaka cast" , umesto da ovaj decko igra kod nas rame uz rame sa Jovicem i Risticem, on zahvaljujuci njima igra u kazahstanskoj Astani. Nadam se da ce nakon ovog prvenstva preci u neku jacu ligu i igrati u nekom vecem klubu gde mu je i mesto.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2015, 16:02

djoleprijedor je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Cuj glupo pitanje, pa sta ste onda vi ako niste Bosanci i Hercegovci. Da niste mozda Nigerijci?

Jel ti možeš natjerati neku osobu da te voli,na silu,sugestijom,pritiskom,bilo kako sem njene volje?Sumnjam.Dakle ne možeš.
Isto tako je i sa ostalim.

I btw to što nekoga ne voliš ne znači da trebaš da mrziš,a to očito ljudi na ovim prostorima shvataju ko šablon."Ne volim te-znaći mrzim te".Poštujem te,poštujem tvoj izbor,tvoj stav,tvoja prava ,poštuj i ti moja i bićemo korektni.
Ne mozes natjerati da voli ali evo vidim da ga mozes naucit da voli ili ne voli.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 20 jun 2015, 16:03

Taman mislis bez budala ce proci kad ne nece da moze..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 jun 2015, 16:03

Ajde ohanite malo, neka bude ko šta hoće. Svako ima svoje razloge, a kakvi su oni je neki drugi par cipela. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 20 jun 2015, 16:03

Pa nisi uopšte to pitao. Pitao si kakav je osjećaj slaviti uspjeh susjedne zemlje i odgovorio sam ti.
A i nisam rekao da nisam Bosanac. Nego šta sam nego Bosanac. Bosna je moja koliko je i tvoja.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 20 jun 2015, 16:05

@Tuzlak...Pretpostavljam da djecu u Sandžaku"uče" da navijaju za Srbiju od malena,a ne za BiH?Mojne da izmišljamo toplu vodu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 jun 2015, 16:06

I mene je ovo uvijek zanimalo. Rođen u jednoj državi a ne voliš je, draža ti susjedna država s kojom ima veze kao i ja. Osim po vjeri, ali mislim da je ovo skroz ne bitno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 jun 2015, 16:10

Koliko ste vi u stvari losi ljudi i jedni i drugi, dodje jedan padobranac na temu , i to dezurni padobranac foruma, baci vam udicu i upeca se vas 15 , i naravno odmah krenu teme o vaspitavanju dece u sandzaku, ko za koga navija u BIH , ko je veci Srbin ko je veci Bosanac, kako je slaviti uspeh...? Malo dostojanstva nije na odmet.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jun 2015, 16:10

djoleprijedor je napisao/la:@Tuzlak...Pretpostavljam da djecu u Sandžaku"uče" da navijaju za Srbiju od malena,a ne za BiH?Mojne da izmišljamo toplu vodu.

Vise bih volio da vi navijate za BIH nego sto oni navijaju. Patetika teska kad vidim i jedne i druge et dok vas neki sokole za to..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 jun 2015, 16:14

Tacno sam znao da nece moci proci bez nekih nacionalnih prepirki (mada idu sa jedne strane iskljucivo).. mislio sam napisati u proslom upisu da se nadam da ova tema nece otici na tu stranu, ali opet bi isto bilo.

Ende, sto se tice mene. Idem sada na temu posvecenu mojoj reprezentaciji.. valjda tamo nece biti provokatora, jer sigurno niko ne moze biti toliko glup da se sada zapita "zbog cega se slavi u Banjaluci i slicnim gradovima" ili da tek sada shvati da se u Srbiji ne govori i ne pise ijekavica.

EDIT: Osjecaj je odlican. Kvalitet covjeka se ne gleda po tome koje je vjere, boje, koga voli.. ko po tome razvrstava ljude, sigurno nije neko cije je misljenje bitno.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 20 jun 2015, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 jun 2015, 16:15

Tribalian je napisao/la:Koliko ste vi u stvari losi ljudi i jedni i drugi, dodje jedan padobranac na temu , i to dezurni padobranac foruma, baci vam udicu i upeca se vas 15 , i naravno odmah krenu teme o vaspitavanju dece u sandzaku, ko za koga navija u BIH , ko je veci Srbin ko je veci Bosanac, kako je slaviti uspeh...? Malo dostojanstva nije na odmet.
Godinu dana stariji od mene i osvajaju SP, vjerovatno da su negdje iz Engleske, Spanjolske itd bilo bi mi svejedno ali su u susjedstvu i drago mi je jer mi daju vjeru u bolje sutra, sto se tice sporta i da se na ovim prostorima moze postici uspjeh u sport.
Jest da se seniori najvise cijeni ali qrac bi Njemacka bili ovako jako da su im mlađe kategorije za qrca.

Za susjede ne navijam samo kad igraju protiv moje drzave i u rijetkim slucajevima kad igraju protiv neke druge drzave koja im je iz nekog razloga full sipmaticna a u ostalim slucajevima:

slika
slika
slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.