FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 20 jun 2015, 15:31

slika

Joma - nova oprema.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 20 jun 2015, 15:35

Elegant je napisao/la:slika

Joma - nova oprema.
imal negdjee slika novih dresova .. dobra opremaa
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

KeepTheBlueFlag
Kontakt:

Post Postao/la KeepTheBlueFlag » 20 jun 2015, 15:38

advanced1921 je napisao/la:Nedo nije neka igračina i igrač prevage, ali se puno sere na njega... Kada god je imao priliku da igra bio je najborbeniji, glavom klizeće hah...
Nije efikasan, nije za prvu postavu, ali treba poštovati momka, neke dižemo bezveze, a Nedu velikog Željovca ponižavamo...
I ja sam veliki zeljovac a ne igram, vjeruj nista gori od turkovica nisam...
Mi moramo izaci iz okvira mahalskog kluba ako ista mislimo da napravimo.Ne moze se mjeriti da li je igrac za klub ako je dobar navijac a nebitno kakav je fudbaler..
Uostalom vidi se da su oda i sablja napravili dobru selekciju i ovi sto smo im se zahvalili jos uvijek ne vidim da se klubovi otimaju za njih..
Ni Gracicu nisu zanimljivi...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jun 2015, 15:46

za hasanovića ista priča od prošle godine u ova doba kad su išli svraka i jamak. s tim da su ova dvojica ipak klasu više i kao igrači i kao željovci, te da je ovaj put dovedena ciljana zamjena koju je tražila struka. svašta nešto razumijem iako se ne slažem, ali ovo mi bogami izmiče...

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 20 jun 2015, 15:47

droba je napisao/la:Ma **** sve sad kad Bibi a mozda i Asmir Suljic dodju biće lom zajedno sa nasom djecom samo nebo je granica :crazy: :angel: :silent:
Pitarski "šejtan" da dođe? :facepalm:
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 20 jun 2015, 15:55

Edin Dzeko’s agent says his client is going nowhere this summer.

The Bosnian found himself in and out of the Man City side last season and registered just six goals in his 31 appearances for the club.

Speaking to Bosnian newspaper Nezavisne, Irfan Redzepagic said: “Every day he’s linked with another club. First Atletico Madrid, then Roma and now Chelsea. I’m bored of repeating that these stories are not true. He hasn’t rejected any offers because there hasn’t been any offers. The chances of him leaving are zero.”
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jun 2015, 15:57

prenesena je ta izjava ima nekoliko dana, i u našim medijima.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 jun 2015, 16:00

Nista od Dzeke i para od transfera,... njemu je bolje primati dobre pare na klupi Citya nego da negdje igra za manje.

Kakva ce finaskijska slika naseg kluba za ovu sezonu biti teko je reci, da li ce se nakon europe Bajic ili Memija dobro prodati, također vidjet cemo hoce li do pocetak sezone biti jos nekih sponzora, pare od Sehica ? ... :eh:

Ja bih volio da niko nakon europe ne ode.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jun 2015, 16:06

hoće li doći ponuda, to zaista ne može znati ni redžepagić. očito dojadilo čovjeku više čitati da je već prešao ovdje i ondje...ili ono da je odbio liverpul.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jun 2015, 16:23

Elegant je napisao/la:slika

Joma - nova oprema.
Bilo bi odlično kad bi ove majice (naravno s grbom kluba) bile u fan shopu :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 20 jun 2015, 16:29

Napravili smo kakav takav kostur ekipe i mislim da ce sada pojacanja diktirati odlasci igraca ili cemo dovesti jos jednog igraca do ponedjeljka ili utorka. Cekajuci iftar i zbog dosade na poslu satima sam analizirao ove evropske protivnike iz prvog pretkola, pa cu napisati nesto o njima. Neke sam pratio i ranije, a neki su bili nepoznanica. Isao sam na to da bolje analiziram ove blize ekipe sto su nam realna opcija za izvuci i tu sam dodao Odd Grenland jer su recimo pitari izvukli Haugesund prosle godine. Ove podjele regionalne nisu nikome jasne, pa tako ni meni :?

1. Timovi koje bih volio da izbjegnemo.

a) Ferencvaros Budimpesta - za ovog velikana iz Madjarske nije mi jasno kako nisu nosioci i o njima je suvisno bilo sta reci. Vrlo bogata historija, nekad prvaci ovog takmicenja, a danas sa onako respektabilnom ekipom i po meni jacom od nase. Ispadali su prije sedam godina u drugu ligu zbog namjestanja utkamica, pa je vjerovatno to ostavilo trag na ovaj evropski koeficijent. Danas u Ferencu igraju mnoga nama poznata imena. Prva zvijezda tima je Zoltan Gera, proslavljeni madjarski reprezentativac i igrac koji je dugo igrao u West Bromu, a i dan danas nosi desetku u reprezentaciji Madjarske. Pored njega tu su: Lamah, najbolji strijelac Bode, Pavlovic, Benjamin Laut, Ramirez( ekvadorski reprezentativac), Somaila. Tamaš Hajnal, Mateos i dr... uglavnom dosta kvalitetna ekipa. Trener je Tomas Dol koji je nama poznat jos iz vremena kada je bio trener HSV-a dok je legendarni Barbarez "harao" Bundesligom :mrgreen:
Stadion "Grupama Arena" prima 24 000 gledalaca i otvorena je 2014 nakon prijateljske tekme Ferenca protiv Celsija u kojoj je Celsi slavio 2 : 1 , a za Ferenc je pogodio Gera. Eh, sad da ne bude sve tako crno u navijackom smislu ovo je atraktivno gostovanje i Ferencovi ultrasi su dosta jaki i u bratskom odnosu s nekim Poljacima, a i Ujpest ima dobru grupu. U svakom slucaju ove bi trebali izbjeci.

b) Cukaricki Beograd- ambiciozni osvajac kupa Srbije. Njih nisam puno "guglao" jer ih znam jos iz prosle sezone. Predsjednik je avijaticar Milos Ilic i puno ulaze u klub. Po meni su bolji od Zvezde, a tu negdje i s Partizanom sto se tice kvalitete. Ipak velicina i navijaci ova dva kluba presude, pa se Cuka ne umijesa medju prve dvije ekipe. Dosta igraca je proslo skolu ova dva kluba i sad igraju glavne uloge u Cuki. Slavoljub Srnic je odlican igrac i presudio je Partizanu u kupu, Rajko Brezancic je lijevi bek za kojeg se interesuju mnogi klubovi, a tu su jos Matic, Ukah, Stojkovic, iskusni Todorovic od ovih boljih.
Stadion Banovo brdo prima oko 5 000 gledalaca sto znaci oko 250 mjesta za Zeljine Manijake. Beograd je takodjer atraktivan nema sta, ali ne vjerujem u neke nerede jer je njihova murija dosta pedantna i spremna na sve sto smo vidjeli kad smo u Makedoniju isli. Cuka je jak protivnik i njih bih volio izbjeci definitvno. Prosle godine u drugom pretkolu ispali su od Grodiga, predstavnika Austrije.

c) Kairat Almaty- kazahstanski predstavnik, bogata ekipa i mislim nesto slabija od Cuke i Ferenca, ali svakako vrlo jaka. Na transfermarktu vrijede 9 miliona eura skoro duplo vise od nas sto nije neko mjerilo, ali eto imaju nekoliko iskusnijih igraca koji su igrali u jakim klubovima. Tu su: Markovic, Serginho, Isael, Sito Riera(Spanac,poznato ime), Gohou(Senegalac, prvi strijelac ekipe). Nisu ni ovi neprelazni, ali bilo bi tesko.
Stadion je Central park u Almatyu, onako komunisticki teren sa atletskom stazom. U svakom slucaju i ove izbjeci jer su daleko, kvalitetni su i realna je mogucnost da bi ispali, nazalost.

d)Fk Gabala- predstavnik Azerbejdjana, Siroki ih je razbio prosle ili pretprosle godine mada realno gledajuci imaju vrlo jaku ekipu sa mnogo stranaca i duplo su skuplji od nas. Ropotan, Mendi, Dodo su neka od imena, a svakako vrijedi spomenuti da igraju na umjetnoj travi na stadionu koji prima oko 8 000 gledalaca. Siroki je razvalio njih, ali opet nisu bas pozeljan protivnik sto zbog kvalitete koju imaju, a i zbog daljine.

2. Opasne ekipe

a) Fk Celje- predstavnik Slovenije, vrlo kompaktna ekipa koja je tu negdje sa nasom i bilo bi bara- bara sto kazu. Slovenci su jaki i njihovi klubovi biljeze bolje rezultate od nasih to je definitvno tako da Celje treba respektovati u svakom smislu. Benjamin Verbic je najbolji igrac ekipe i prvo ime tima, a tu su jos: Bajde, Lendric, Valon Ahmedi, Vidmajer, Krajcer...Lendric je igrao u Zrinjskom kao posudjeni igrac Hajduka i cini mi se prije par godina bio najbolji strijelac nase lige, ali nije opravdao ono sto se od njega ocekivalo.
Stadion Arena petrol je onako lijep stadion koji prima 13 000 gledalaca i dosta bi nas bilo u Sloveniji. Iako su tu negdje kvalitetom s nama volio bih njih prije dobiti nego ostale dosad napisane zbog blizine i dobrog kolicinski gostovanja :mrgreen:

b)MTK Budimpesta- jos jedan predstavnik Madjarske koji je slabiji od Ferenca, ali svakako tu negdje s nama. Igraju na stadionu koji prima 10 000 gledalaca i ne mogu da nadjem da li je to stadion koji zadovoljava UEFA kriterije. Nekada bili prvaci Madjarske, a sada onako nesto iskusnija ekipa. U napadu su Adam Hrepka i iskusni Sandor Torgelje ( promjenio dosta klubova u ligama petice), a tu su jos Beloš, Thiam, Kanta, Kis, Hegedus i drugi. I oni su svakako pozeljnija opcija od Ferenca recimo.

c)Odd Grenland- skandinavci su pozeljan protivnik, ali u kasnijim pretkolima i ne bih volio da ih u prvom izvucemo. Prosle godine bili treci, a sad su peti sto znaci da su jaci od Haugesunda kojeg su pitari jedva prosli tako da ne bih nam bilo nimalo lagano. Domace tekme igraju na Skangaver areni, vrlo lijepom stadionu. Izbjeci i ove....

d)Ordabasy- predstavnik Kazahstana, ruku na srce slabiji od Kairata, ali i ovi imaju nekolicinu solidnih igraca. Na trasnfermarktu vrijede 6 miliona eura. Stoper Branislav Trajkovic je prvo ime Ordabasia, a tu je Petrov, Simcevic, Gejrikh od ovih boljih i skupljih igraca. Nisu bas pozeljan protivnik, a mislim da smo jaci od njih medjutim Kazahstan je daleko.

e)Shkendija Tetovo- iako su Alb,Mak i Cg pozeljni ovi mi se cine kao nezgodan protivnik. Tetovo je makedonski grad i bilo bi blizu otici, ali vec smo jednom bili u Makedoniji. Sto se tice same ekipe ona je solidna. Najbolji strijelac i igrac je hrvatski internacionalac Bojan Vrucina. Ja ih pamtim kao klub koji je doveo Zebu i Urdinova i djeluju najambicoznije zajedno sa Vardarom u odnosu na ostale klubove iz Makedonije.

3. Protivnici od kojih smo nesto bolji

a) Sutjeska Niksic- Dvoumio sam se da li da ih stavim u drugi sesir ili treci :mrgreen: ali evo ipak su ovdje. Uz Bududcnost najveci crnogorski tim i svakako pozeljan protivnik zbog blizine Niksica i bilo bi nas milja dole. Niksic je poznat kao cetnicki grad i moglo bi biti svega s obzirom da i oni imaju neku navijacku skupinu, nisu losi toliko. Tu je negdje u blizini i Karadzicevo selo, Šavnik :mrgreen: Sto se tice kvaliete nista posebno, Janjusevic, Sofranaac, Igumanovic, Mitar Novakovic su neka od imena koja su poznatija. Na ovom marketu vrijede 3.5 mil eura.
Njihov stadion zadovoljava kriterij Uefe tako da bi se igralo u Niksicu :cool:

b) Mladost Podgorica- pozeljan protivnik, igraju tekme na gradskom stadionu u Podgorici koji prima 15 000 mjesta. Slabiji su od Sutjeske. Zanimljivo ime sam nasao kod njih, a to je golman koji je nekad branio i kod nas kada smo najlosiji poslije rata bili, a u pitanju je Mileta Radulovic :mrgreen: Adamovic, Djurisic, Milic jos neka imena malo bolja, a svakako pozeljan protivnik. Svi pjevaju, Manijaci proslavljaju titulu orilo bi Podgoricom :)

c)KF Laci- albanski predstavnik, grad u blizini mora :D svega dva miliona vrijedi na Transfermarktu i slabiji su od ostalih klubova iz okruzenju tako da moze i oni. Hrvatski stoper Buljan je poznato ime kao i neki argnetinac. Prvi strijelac je nigerijski internacionalac Adenjiji.

d)Renova- makedonski predstavnik, uglavnom domaci igraci igraju i podsjecaju me na neugodni Metalurg :( tu je recimo zadnju sezonu igrao Jasmin Campara, igrac koji je bio kod nas na probi nedavno.

e) Dinamo Batumi ( Gruzija), Kukesi ( Divovland), Partizani(Alb), Širak ( Armenia), Lahti ( Finska), Flora i Kalju( Estonia ) i ovi predstavnici Litve i Ltvije su predstavnici od kojih smo bolji, ali po meni je samo Kukesi pozeljan odavde jer su ostali daleko i zbog puta bilo bi dobro da ih izbjegnemo. I Partizani mogu :D

4. Najbolje opcije

a) Colegge Evropa( Gib), Juvenes Dogana( SMR), La Fiorita (SMR), Sant Julia( Andora) su najbolje opcije i vjerujem jedine ekipe protiv kojih sa sigursnoscu mogu reci da ne bi bilo problema.
Nisam napisao sve ekipe, izbjegao sam ove sjevernjake tipa Irske, Velsa i Farskih Otoka za koje vjerujem da nam nece doci.

Najbitnije je proci ovo pretkolo, pa cemo lagano za drugo. U drugom pretkolu su skoro svi jaci od nas, neki manje, a neki vise. Tako da je najpozeljnije izvuci ove sto nisu toliko jaci od nas ili nekog bas atraktivnog. Obraduj nas ćelo :P
Zadnja izmjena: dimitrijevic, dana/u 20 jun 2015, 16:32, ukupno mijenjano 4 puta.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 20 jun 2015, 16:29

KeepTheBlueFlag je napisao/la:
advanced1921 je napisao/la:Nedo nije neka igračina i igrač prevage, ali se puno sere na njega... Kada god je imao priliku da igra bio je najborbeniji, glavom klizeće hah...
Nije efikasan, nije za prvu postavu, ali treba poštovati momka, neke dižemo bezveze, a Nedu velikog Željovca ponižavamo...
I ja sam veliki zeljovac a ne igram, vjeruj nista gori od turkovica nisam...
Mi moramo izaci iz okvira mahalskog kluba ako ista mislimo da napravimo.Ne moze se mjeriti da li je igrac za klub ako je dobar navijac a nebitno kakav je fudbaler..
baš tako
svaka čast nedi za ljubav prema klubu ali on da se nikad sa loptom nije sastavio, bolje bi izgledao na terenu
ne zna se kako je gori kad se kreće, bez lopte ili sa loptom
teško da je i za famosa
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

manijakgotti
Kontakt:

Post Postao/la manijakgotti » 20 jun 2015, 16:30

Najda je napisao/la:
droba je napisao/la:Ma **** sve sad kad Bibi a mozda i Asmir Suljic dodju biće lom zajedno sa nasom djecom samo nebo je granica :crazy: :angel: :silent:
Pitarski "šejtan" da dođe? :facepalm:
šejtan koji je navijao za Želju :D

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 20 jun 2015, 16:37

pile87 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Za Govedaricu je problem naknada za treniranje.. Nadam se da ce biti pametni i platiti tu cifru, da prije nas ne plate neki drugi.. A cifra je veoma mala...
Nije mala za se uslove je i velika racunaju da je mladi reprezentativac i odsteta za treniranje u mladjim kategorijama izadje to pofino para mozesdovesti igraca koji je slobodan i placati ga godinu za te pare.
Sad sam upravo pregledao par njegovih klipova na youtube-u. Ono sto sam vidio a nije mjerodavno, meni djeluje sigurno po svojoj strani, možda malo jača verzija Kvese, mislim po konstituciji mada ne igraju istu poziciju ali Govedarica bi i mogao. Oda ga je vjerojatno pratio čitavu sezonu pa ima bolji uvid. Ono je meni OK, više nego dovoljno.
Njegove godine su njegova najveća prednost, ne znam koliko trazi ali u njemu bismo sigurno imali igrača na duži period.
Dobro bi se nadopunjavao sa ostalom našom mladom ekipom. Mislim da sebi vise ne smijemo dopustiti da nam ispred nosa bjeze igrači, pogotovo iz komšiluka. Lakše se njemu adaptirati nego nekom ko nije odavde.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 20 jun 2015, 17:12

Za Govedaricu treba platiti 60-70hiljada + plata. Neka izade preko 100 milja isplati se ako nemas ljevaka dobrog ni u juniorima da moze odmah uskociti.
KHAJ PRICE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jun 2015, 17:21

ja za crnogorce navijam. kad smo ih prošle godine prošli, tipujem da bi i ove. a blizu, može se i s ličnom...

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 20 jun 2015, 17:22

samogrbavica je napisao/la:Za Govedaricu treba platiti 60-70hiljada + plata. Neka izade preko 100 milja isplati se ako nemas ljevaka dobrog ni u juniorima da moze odmah uskociti.
Islatilo bi se da hoce potposati na 4 godine a u opciji 1+1 i nije bas dobra varijanta.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 jun 2015, 17:26

nikakvu odštetu ne možeš tako uzeti niti ga planirati na duži rok. a ispalo bi 60ak hiljada godišnje, možda i više.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 20 jun 2015, 17:29

Mozda se moze dogovorit na rate da im platimo, sto da ne. A potpisao bi on na 3 godine sigurno, nije to do njega..
KHAJ PRICE

miretm
Kontakt:

Post Postao/la miretm » 20 jun 2015, 17:32

Provjeren info S.K i S.B potpisuju do srijede ;)
sto se tice protivnika moze mtk,niksic,podgorica,slovenci :opaopa:
19TM87 ZAVIDOVICI

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 14 gostiju.