AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 21 jun 2015, 16:11

Eto, znao sam ja da je pitanje vremena kada će se krenuti po Bertolaćija, sad samo još Soriano fali. Kad je bal nek' i hala gori. :facepalm:

Najgore je to što oni ni ne vide problem u sredini, dovest će nekog jakog veznjaka, jednog polovnjaka i to bi kao trebalo biti to, lopte će valjda same od sebe dolaziti do napada. A ne znaju da je to ključ riješenja naše ekipe uz dobrog stopera, sa jakom sredinom preuzmeš inicijativu, rasteretiš odbranu i povećaš promet lopte prema napadu, al' jok, hajmo mi uguziti što više igrača u napad, ionako ih imamo "samo" dvanaest. Još samo čekam Nepokretnog, kao šlag na tortu. :twisted:

Ma kriv je i Galliani u velikoj mjeri, nema više opravdanja za tog čovjeka, pogotovo nakon što je izgubio dva skoro kaparisana igrača. Bili smo najmanje deset dana prednosti ispred Intera, imali Doyen na našoj strani i to se trebalo ekspresno riješiti... ponudiš, platiš i dovedeš. Ali ne, oni su čekali, cigančili, uletili drugi sa još boljom ponudom i gotovo.
Nadam se da imaju neki rezervni plan, odnosno da će biti pametni sa rukovanjem preostalog novca. Najviše me je strah Berlusconija i te bolesne potrebe za napadačima.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 jun 2015, 16:22

Pa jel' rekao Berla da ćemo ove sezone gledati Talijanski Milan :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 21 jun 2015, 16:51

meskalin je napisao/la:Ne znam jeste li citali, ali Fester je imao usmeni dogovor 40 mil da plati monako u rate vratio se u Milanu da sredi dokumentaciju i da se vrati sa Lucasom po igrača i potpis u međuvremenu otac smeta nazove Inter i zavrsi s njima....dovoljno je vidjeti o kakvim se karakterno igracu radi, koji ce nam k ovakvi smetovi
a i ti vjeruješ sve što piše po fb stranicama i raznim blogovima. Lik lafo 5 puta išao u Monako na neke pregovore, 16 puta boravio u Portugalu, niđe veze transfer politika. Klub traži novac, ti iskeširaš novac i gotov transfer. Problem Galiania je što sve hoće na rate, kao da je penzioner, i to po mogučnosti na 56 rata sa odgodom plačanja na 3 godine. Normalno je da ćemo svaki puta biti donji kod ovakih transfera. Inter iskešira 40 miliona i dovedu igrača a kod nas Galiani sve nešto lafo pregovara. Prošlo je vrijeme pregovaranja oko transfera i cjenkanja.
Milan će se tek vratiti u vrh evropskog nogometa kada se Galiani konačno penzioniše, ko misli drugačije taj je lud.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 jun 2015, 17:03

Kao prvo, čovjek se mora asimilirati u današnji fudbal i tržište jer već par godina unazad kaska za ostalim kolegama, a kao drugo i ono osnovno, ovo više nije stari Milan i igrača ne možeš dovesti na lijepe oči, već mu moraš ponuditi nešto zauzvrat, možda i više od onoga što zaslužuje jer ćemo u suprotnom spasti na Bertolaćije i Edere kad te svi drugi odbiju.
I ekspresno reagovati principom platiš i dovedeš , jer dokle god se ti nećkaš, pregovaraš i bespotrebno odugovlačiš radi par detalja, desit će ti se ono što se nama desilo, da ti drugi uzmu igrača ispred nosa.

Jednostavno, treba shvatiti da ovo više nisu devedesete, nisu '00 već nešto sasvim drugo koje funkcioniše na neke sasvim drugačije načine. I iako sam bio za njega, vrijeme je da se konačno povuče sa te pozicije jer to više nije stari Galiani.

FORZA MILAN !

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 21 jun 2015, 17:20

Evo i Di Marzio potvrdjuje da ste zagrizli za Bertolaccia.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 21 jun 2015, 17:57

Sissoko je napisao/la:Evo i Di Marzio potvrdjuje da ste zagrizli za Bertolaccia.
po tom Di Marziu Milan jedino još nije zagrizo za Zajka Zebu za sve ostale igrače smo "zagrizli"! Italijanski novirani su smetljari obični, laške ih je kupiti nego ove naše! Lakše je doći do teksta u La Gazzetti nego u avazovom Sportu!

meskalin
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 21 jun 2015, 17:59

LegendKiller je napisao/la:
meskalin je napisao/la:Ne znam jeste li citali, ali Fester je imao usmeni dogovor 40 mil da plati monako u rate vratio se u Milanu da sredi dokumentaciju i da se vrati sa Lucasom po igrača i potpis u međuvremenu otac smeta nazove Inter i zavrsi s njima....dovoljno je vidjeti o kakvim se karakterno igracu radi, koji ce nam k ovakvi smetovi
a i ti vjeruješ sve što piše po fb stranicama i raznim blogovima. Lik lafo 5 puta išao u Monako na neke pregovore, 16 puta boravio u Portugalu, niđe veze transfer politika. Klub traži novac, ti iskeširaš novac i gotov transfer. Problem Galiania je što sve hoće na rate, kao da je penzioner, i to po mogučnosti na 56 rata sa odgodom plačanja na 3 godine. Normalno je da ćemo svaki puta biti donji kod ovakih transfera. Inter iskešira 40 miliona i dovedu igrača a kod nas Galiani sve nešto lafo pregovara. Prošlo je vrijeme pregovaranja oko transfera i cjenkanja.
Milan će se tek vratiti u vrh evropskog nogometa kada se Galiani konačno penzioniše, ko misli drugačije taj je lud.
Ne vidim u cemu je problem dogovor 40 mil u dvije rate da se isplati, kuzis ti da je tako bilo dogovoreno s Monako, sto znaci da igrač nema ama bas nista s time, cim je Fester otisao otac njegov je zvao Inter da vidi kakve oni uslove nude za platu,.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 jun 2015, 18:18

farukzidane je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Vala za 150 miliona možeš sastaviti ekipu da prekuca ovu Seriu A. Ako za ove pare nisu u stanju dovesti 4,5 kvalitetnih igrača trebaju da se roknu.
Da prekuca...momak ili se salis ili ti nije dobro :kafa:
Sto posto ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 21 jun 2015, 18:23

Hoće da Ramija prodaju pa majku im glupu on je jedan od rijetkih što liči na stopera. Bitno da eterno capitano Bonera ostaje kakvi parmaci u pm...
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 21 jun 2015, 18:25

FaraonTM je napisao/la:
farukzidane je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Vala za 150 miliona možeš sastaviti ekipu da prekuca ovu Seriu A. Ako za ove pare nisu u stanju dovesti 4,5 kvalitetnih igrača trebaju da se roknu.
Da prekuca...momak ili se salis ili ti nije dobro :kafa:
Sto posto ;)
Fino je biti optimista...realnost je nebitna :thumbup:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 jun 2015, 18:38

_forzamilan_ je napisao/la:Hoće da Ramija prodaju pa majku im glupu on je jedan od rijetkih što liči na stopera. Bitno da eterno capitano Bonera ostaje kakvi parmaci u pm...
Najbolji stoper trenutno, joj kakvi su to bolidi :puke:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 jun 2015, 18:47

Ma po cemu je najbolji? Ove godine ga ubile povrede, a i ono malo sto je igrao, nije se bas proslavio,

Ne bih imao nista protiv da ostane kao back up, ali yebi ga, kad je lik vec u godinama valjalo bi ga se rijesiti i iskoristiti u trampi, ima u Sevilji zanimljivih igraca. :kafa:

FORZA MILAN !

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 21 jun 2015, 18:55

Ja cu svoje misljenje iznijeti na kraju prelaznog roka tj. da li sam zadovoljan ili ne, ova dva samara(Kondogbia i Martinez) su mozda i dosla na vrijeme tj. da se ubuduce nista ne rasteze nego odma rijesiti u 3-4 dana sve i po mogucnosti raditi u tajnosti a ne na sva usta pricati... ova prica za nekog Bertolocija i takve igrace nadam se da je zajebancija...odlazak Ramia podrzavam kao sto se nadam da ce jos mnogi otici jer nisu zasluziili na klupi da sjede kamoli da igraju... po mom misljenju u napadu ja bi se okrenuo dovodjenju Luizu Adrianu iz Shakhtara nista losiji od Martineza (po mom misljenju,isto godina plus mogao bi se dovesti za 20 miliona)...
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 jun 2015, 19:37

Otkud Mata i Cabaye mogu biti alternativa za Kondogbiu?
Il Club più titolato al mondo!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 21 jun 2015, 19:45

Nije meni L. Adriano nesto posebno, niti ima neku impresivnu statistiku, niti u reprezentaciji je nesto napravio sa svojih 28 godina, njima je js Fred majka, a Martinez je za njega Edin Dzeko. :D :D

Al bolje Firmina dovesti, umjesto Martineza jbt, daleko mladji i mozes zaraditi na njemu def. I jos Bendera i mirna Bosna. Cabayea dovesti, a odmah Montoliva tusnuti, Polija na klupi imati jer je kraj sezone odigrao sasvim solidno.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 jun 2015, 19:46

Pa sto ne bi mogli biti? Veznjak za veznjaka. :kafa:

Kondogbia je u sustini tip veznog igraca koji nam najmanje treba, tu imamo Montoliva, De Jonga i onog hudnika Polija, a nama trebaju box to box veznjaci i ofanzivno orijentisani jer ne zelim da mi i trecu uzastopnu sezonu oci krvare od anemicne i bezidejne igre.
Moj je eto prvi pik Mata i Cabaye jer smatram da bi se lako mogli dovesti, ali bit cu zadovoljan sa bilo kojim igracem istih karakteristika koji dodju. Naravno, kvalitetnih igraca, a ne inih Bertolacija ili Kucki. :zzz:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 jun 2015, 20:08

Slazem se i zbog toga mi nije zao, ali oni ce sad vjerovatno opet u potragu za DMF pa zato navodim neke alternative a to sigurno nisu Cabaye i Mata
Il Club più titolato al mondo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 jun 2015, 20:16

rope11 je napisao/la:Ma po cemu je najbolji? Ove godine ga ubile povrede, a i ono malo sto je igrao, nije se bas proslavio,

Ne bih imao nista protiv da ostane kao back up, ali yebi ga, kad je lik vec u godinama valjalo bi ga se rijesiti i iskoristiti u trampi, ima u Sevilji zanimljivih igraca. :kafa:
Zar imamo nekog boljeg stopera u ekipi od Ramija? Kad god je igrao bio je dobar, samo što su mu saigrači red taraba.

Mislim prodavati Ramija a ostaviti Zapatu, Alexa i Bocchettija da se čovjek zapita stvarno :roll:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 21 jun 2015, 20:24

Galliani Neliu Lucasu jucer:"Ne mozemo prihvatiti deal za Kondogbiu po ovoj cifri. Ponekad se treba imati hrabrosti ustati od stola umjesto da se ostane - tako da idemo."
Ovo je bilo kada ga je Nelio obavijestio da je cijena Kondogbie 40 miliona eura plus 3-4 miliona eura bonusa.

Nek je Celo odustao od Kondogbie ali ne mora se sada okrenuti Bertolacciu.
GdS: Milan je spreman da plati 15 miliona eura plus bonuse kako bi doveo Bertolaccia iz Rome.
:?
Galliani potvrdio da Milan pregovara sa Sevillom oko prodaje Ramia
Ovo po meni nije normalno. Jedini covjek koji i lici na stopera i koji je odigrao na nekom nivou a Milan ga prvog prodaje :roll:

Toliko zelim da se vratite tamo gdje vam mjesto ali ne ide ovo na ovakav nacin. Juventusu konacno treba pravi konkurent. Roma nije interesantna. Kujica koja laje ne ujeda a oni samo puno laju.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 21 jun 2015, 20:35

Mene najviše boli to što mi navijači ili simpatizeri znamo bolje od njih šta treba klubu. Svi na twitteru, FB, forumima pišemo isto. Pomagali smo dugo za golmanom, plačemo za kvalitetom u vezi i odbrani. Svako živ ismijava Boneru a oni njega drže kao da je Maldini. Prodaju ono malo igrača što valja a dovode balvane. Yebo me svako ako je to normalno.

Što se tiče Bertolacia :urnebes:
Forza Milan!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 1 gost.