hilmo je napisao/la:Na stranu što je liga neatraktivna i zadnja rupa na sviralu evropskog nogometa, mi nismo u ovom trenutku u mogućnosti igraču dati 100 000 KM platu, tako da ove kapitalce možemo vrebati samo pred kraj prelaznog roka. I to baš da imamo sreće, kao sa Benkom.
Mogu se dovesti lako igrači kao što je Simon, Jajalo... odnosno igrači koji su skuplji od neke čitave ekipe u ligi ali za to trebaš dati daleko veću platu od prosječne. Koliko god bila loša liga, s parama možeš dovesti ovakvih igrača dosta, ali nismo u mogućnosti davati tolike plate.
Na pravom smo putu da vremenom imamo što više igrača kao što su Benko, Cimirot.. ali jednostavno premalo ulažemo u igrački kadar. Kada pogledaš npr. Dinamo, oni više ulažu u kadete i juniore nego mi u prvi tim, dovode djecu iz različitih krajeva svijeta, plaćaju istu djecu kao što mi plaćamo neke igrače u prvom timu ali vremenom, nadam se da ćemo bar uspjeti dostić nivo Rijeke, za sada sve ide po planu, liga se skraćuje, akademija se pravi, kada se uspostavi dominacija, mislim da bi za par godina mogli biti nešto kao Rijeka trenutno što bi bio veliki uspjeh.