a) Ferencvaros Budimpesta - za ovog velikana iz Madjarske nije mi jasno kako nisu nosioci i o njima je suvisno bilo sta reci. Vrlo bogata historija, nekad prvaci ovog takmicenja, a danas sa onako respektabilnom ekipom i po meni jacom od nase. Ispadali su prije sedam godina u drugu ligu zbog namjestanja utkamica, pa je vjerovatno to ostavilo trag na ovaj evropski koeficijent. Danas u Ferencu igraju mnoga nama poznata imena. Prva zvijezda tima je Zoltan Gera, proslavljeni madjarski reprezentativac i igrac koji je dugo igrao u West Bromu, a i dan danas nosi desetku u reprezentaciji Madjarske. Pored njega tu su: Lamah, najbolji strijelac Bode, Pavlovic, Benjamin Laut, Ramirez( ekvadorski reprezentativac), Somaila. Tamaš Hajnal, Mateos i dr... uglavnom dosta kvalitetna ekipa. Trener je Tomas Dol koji je nama poznat jos iz vremena kada je bio trener HSV-a dok je legendarni Barbarez "harao" Bundesligom

izbacili su nas 1972 u cetvrtfinalu kup uefa .
Stadion "Grupama Arena" prima 24 000 gledalaca i otvorena je 2014 nakon prijateljske tekme Ferenca protiv Celsija u kojoj je Celsi slavio 2 : 1 , a za Ferenc je pogodio Gera. Eh, sad da ne bude sve tako crno u navijackom smislu ovo je atraktivno gostovanje i Ferencovi ultrasi su dosta jaki i u bratskom odnosu s nekim Poljacima, a i Ujpest ima dobru grupu. U svakom slucaju ove bi trebali izbjeci.
Dodao bih jos ovdje da je za njih potpisao Stanislav Sestak. Bice tesko nema sta i oni su favoriti, ali ne ora nista znaciti. Treba Maltezane prvo izbaciti.
Ovo sam napisao prije prvog pretkola i oni su mi bili najgora opcija dok vec za drugo nisu jer ima barem 60 % boljih protivnika, a ovi su jos i blizu. Otice nas dosta u Budimpestu. Ne vjerujem da ce ih ovaj drugoligas iz Holandije izbaciti, ali navijat cemo za njih. Ne znam o njima nista posebno osim da su mladi i prosle godine su u martu ispali iz prve divizije koliko su losi bili.