coelho41 je napisao/la:JoeBleck je napisao/la:Eo po komentaru ispade da je Pepun rekao dovedite mi Neymara to bi bio done deal.Bayern jeste veliki klub i veoma mocan ali jednostavno nikada nece biti u domenu Reala i Barcelone.Vise je faktora tu.Pored fudbalskih tu su i klimatske razlike koje idu u prilog pomenutim.Pa se zna da Bayern nije bio u stanju dovesti Neymara , Balea,Suareza i ostalu elitu kojoj pristup imaju iskljucivo ova 2 kluba.
Takva situacije ce biti u buducnosti sa Hazardom,Pogbom,Verattijem i jos par igraca koji ce izrasti u superstarove !
upravo si napravio diferencijaciju fudbala na REAL&BARCA i OSTALI TIMOVI, što je veoma laičko posmatranje na nogomet kao takav, jer ispada da je san svakog igrača da zaigra u Barceloni i Realu, ja ću reći samo da Bayern ima upravu koja nije retardirana i koja neće preplatit napuhane igrače poput Jamesa Rodrigueza 80miliona, Bejla 100miliona, neće dovodit Kaku za 64miliona pa da sjedi na klupi, neće na stopera od 30godina izdvojit 30miliona ko Barca za Mathieua itd. itd. e to je jedini razlog zašto ti igrači ne idu u Bayern, a idu gore spomenute timove
Evo vidis ako je ko povrsan onda si to ti.
Bayern je klub koji u ovoj takoreci Bundesligi nema apsolutno nikakvu konkurenciju u svakom smislu.Sto po velicini brenda,finansijama i moci.Pa tako imas situacije gdje redovno najbolji igraci najljuceg rivala prelaze za PRESMIJESNE cifre u Bayern jer je u svakom segmentu miljama iznad kluba u kojem igra.Da ti ne nabrajam transfere sam si ih svjestan.Eh onda dodjes do Primere gdje jedan Atletico nikada nece prodati igraca Realu , vjerovatno svake prestupne decenije Barceloni.Gdje ce jedan Sociedad zaraditi na anonimusu od Reala 40 miliona , gdje ce Barcelona platiti penzionera 30 miliona.To nije zato sto imaju nego zato sto im je trziste drugacije nego li u Njemackoj.Mnogo vise je zastupljena neka historija klubova nego li u Njemackoj gdje u sustini sve se svodi na Bayern, klub u kojem je san igrati svakom Njemcu i onim igracima koji su se afirmisali u Bundesligi.
Ovo sto sam nabrojao su veoma vazni faktori.
Barca i Real su ogromni brendovi, klubovi koji imaju daleko najvecu moc na trzistu.Fact.
Zasto ne platiti igraca cifru koju drugi klub ne bi ni pomislio istresti ? Zato sto je to stvar prestiza jer samim interesom ovih klubova za igraca, raste cjena istom drasticno.Klub koji ga prodaje je svjestan da je prodaja u pomenute klubove najbolja solucija za igraca,menadzera kao i za njih.
Vec ranije sam rekao da je Bayern veliki klub i klub koji pametno posluje, uzrok svega toga je monopol koji posjeduje u Bundesligi.