Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Ajax » 24 jun 2015, 11:45

Skoro svi veliki vec afirmisani igraci ( imena ) koji su vec godinama starteri u svom klubu traze neke garancije odnosno popricaju sa buducim trenerom kako ih on vidi u timu i dobro razmisle sta i kako. Pa nije lud jedan Benzema koji je starter u jednom Realu da zaigra u Cityu gdje nebi bio standardan. Higuain je iskljucivo iz razloga jer nije bio standaran i jer je zelio da igra presao iz Reala u Napoli pa da se sada vraca na staro. Kada si jednom u Realu onda je to vrh nema dalje. Budi siguran da ce Benzema ( ako bude prelazio ) preci u onaj klub United, City, Arsenal gdje ce imati sigurno mjesto u prvih 11. **** ga moze mu se i sigurno nece ici u neizvjesnost i degradaciju svog fudbalskog renomea.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 jun 2015, 11:49

Normalno da ce tražiti klub gdje će igrati, ali neće tražiti nikakvu garanciju od trenera. Niti mu bilo koji trener na svijetu može reći da će 100% igrati.
To je neozbiljno i nije fer prema ostalima. Jer ostalim igračima šalješ poruku da nije bitno kako igraju kada dobiju priliku, jer ovaj sto je došao ima garanciju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jun 2015, 12:11

E **** sad izbrisalo mi sve. Ne da mi se ponovo pisati. Ni zivot ni fudbal nisu fer u konacnici. Pobjedi onaj koji je spretniji i sposobniji. Ovdje je rijec o visoko afirmisanim igracima. To ne vazi za vecinu drugih "obicnih" igraca !!. Ako neki igrac A koji vrijedi 40 miliona potpise za klub X gdje mu je jedina konkurencija igrac koji vrijedi 10 miliona onda ce on biti 95% starter osim ako ne bude katastrofalan u 5,6,7,10 utakmica zaredom. I tu mu garancija prakticno i ne treba. Dodatna mu je garancija sto ga preskupo placaju osim ako igra u klubu kao sto je City a takvih klubova nemas ni 5 na svijetu. A ako taj igrac A potpise za klub Y gdje su mu konkurencija dvojica igraca koja vrijede 25 miliona + e onda ce on vjerovatno traziti garancije o nekoj minutazi inace nece ni prelaziti ako mu je do karijere. A na klubu je hoce li to prihvatiti ili nece. Naprimjer mislis da nisu sada Mandzukicu rekli da Pirlo odlazi ( ispada jedan siguran iz prvih 11 i da ce Llorente poceti na klupi ) i da ce on i Morrata biti starteri. Posebno jer se radi o klubu koji se moze popisat na sve ostale klubove u Italiji tako da mogu i kiksat opet ce biti prvi na kraju. Mislis da je on tek tako napustio Atletico gdje je bio vise manje standardan. Pa nije Benzema lud da napusti Real za rotacije u Cityu. Pa sto mislis zasto je Cavani potpisao za PSG a ne City ( ili United ). Jer u Cityu nebi imao sigurnu minutazu. Pa i njemu se radije igra u Engleskoj nego u Francuskoj pa nije covjek lud. itd ...........

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 24 jun 2015, 12:17

Ne dobija igrač nikakvu garanciju, nego sam procijeni da li će imati dovoljno utakmica da se nametne.
Neće ti niko reci, e ti ćeš biti starter. Benzema bi došao za nekih 40 miliona i naravno da bi bio starter. Ne mora mu Pelegrini to govoriti.
Kakve sad Pirlo i Mandzukic imaju veze? Jedan vezni fudbaler, drugi napadač.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jun 2015, 12:18

Dobro hajd ne dobija. Bezveze vise pricamo o tome ako imamo razlicito misljenje.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 24 jun 2015, 14:00

gledaj kapitena sto promovise Lovrenovu modnu marku :mrgreen:
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 24 jun 2015, 14:22

molotovljev je napisao/la:
Omark je napisao/la:Ne znam stvarno koja budala može da i pomisli usporediti Mandžukića i Džeku. Mandžukić kad je toliko dobar, zašto je sjedio na klupi Džeki jednu sezonu u Wolfsburgu? Zašto mu je najbolja sezona u BL 15 golova, dok je Džeki 26, čovjek nikad nije dao go van 16 metara, to što on trči mora nekako da bi nadomjestio to što ne zna šutati iz vana, što ne zna proći kao Džeko i fakat ne znam da li je ikad ikog prošao .Jednostavno, Džeko je klasa za Mandžukića.
Zar je problem biti objektivan... Mario je iz HNL došao u Wolfsburg kao rezerva za Džeku koji je tada bio na vrhuncu i u tom
trenutku jedan od najboljih evropskih napadača. I od tog trenutka Mario je daleko više napredovao u odnosu na Edina...
Edin je godinama zakucan za klupu u Manchesteru, dok je Mario u međuvremenu promijenio nekoliko velikih klubova.
Činjenica da je sada u Juventusu a za Edina niko nije zainteresovan dovoljno govori ko je bolji i ko je u boljoj situaciji.
I ko je trenutno bolji ambasador svoje zemlje, Mario ili Edin ? Mislim, to je poenta ove priče.
niko od nas ne omalovažava Edina, samo želimo da bude onaj stari i da bude u žiži javnosti.
Nek je on napredovao buraz, ali eto, Džeko je i ovakav klasa za njega jednostavno. Možda ovaj pravi transfere i igra više, ali naveo sam ti gore, nit ima vanjski šut, nit zna proći, a Džeko sve to može kad hoće. I Mandžukić nije davao golove toliko bitne kao što je Edin (osim gola u finalu LP, na liniji, dobro nije fulio) i zato te molim da ne pretjeruješ. Usporedi najbolje sezone obojice u BL, to jesu vrhunci njihovih karijera i nemamo mi šta dalje pričati.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 24 jun 2015, 14:39

Cak i ja kao veliki Hrvat moram priznati da je Dzeko puno ubojitiji napadac od Mandje i da bi u hrvatskoj repki vise volio napadaca Edinovih kvaliteta. Ali svakako mislim da je davno trebao oti ci iz Citya.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jun 2015, 14:44

kakav džeko i prolažanje igrača, šta vam je
džeko nije prošao igrača od one utakmice protiv latvije kada je izlevatio onu dvojicu.. on i mario su trenutno tu negdje, rekao bih da je mario pokretljiviji i brži od edina (vjerovatno zbog manje mase)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 24 jun 2015, 15:15

Omark je napisao/la:
Omark je napisao/la:Ne znam stvarno koja budala može da i pomisli usporediti Mandžukića i Džeku. Mandžukić kad je toliko dobar, zašto je sjedio na klupi Džeki jednu sezonu u Wolfsburgu? Zašto mu je najbolja sezona u BL 15 golova, dok je Džeki 26, čovjek nikad nije dao go van 16 metara, to što on trči mora nekako da bi nadomjestio to što ne zna šutati iz vana, što ne zna proći kao Džeko i fakat ne znam da li je ikad ikog prošao .Jednostavno, Džeko je klasa za Mandžukića.
Zar je problem biti objektivan... Mario je iz HNL došao u Wolfsburg kao rezerva za Džeku koji je tada bio na vrhuncu i u tom
trenutku jedan od najboljih evropskih napadača. I od tog trenutka Mario je daleko više napredovao u odnosu na Edina...
Edin je godinama zakucan za klupu u Manchesteru, dok je Mario u međuvremenu promijenio nekoliko velikih klubova.
Činjenica da je sada u Juventusu a za Edina niko nije zainteresovan dovoljno govori ko je bolji i ko je u boljoj situaciji.
I ko je trenutno bolji ambasador svoje zemlje, Mario ili Edin ? Mislim, to je poenta ove priče.
niko od nas ne omalovažava Edina, samo želimo da bude onaj stari i da bude u žiži javnosti.
Nek je on napredovao buraz, ali eto, Džeko je i ovakav klasa za njega jednostavno. Možda ovaj pravi transfere i igra više, ali naveo sam ti gore, nit ima vanjski šut, nit zna proći, a Džeko sve to može kad hoće. I Mandžukić nije davao golove toliko bitne kao što je Edin (osim gola u finalu LP, na liniji, dobro nije fulio) i zato te molim da ne pretjeruješ. Usporedi najbolje sezone obojice u BL, to jesu vrhunci njihovih karijera i nemamo mi šta dalje pričati.
Vjeruj da sam zaboravio kako Edin igra... znam kakav je bio, odličan, a sad veze nemam. I ne sjećam se kad sam zadnji put
u dresu Manchestera gledao Edina, ali eto ako vi kažete da je još uvijek klasa, nemam razloga da vam ne vjerujem.
Svjestan si ti toga samo što ne želiš da priznaš, jer čim ti porediš sezone u Njemačkoj jasno je na šta ciljaš.
Bolan, bolan, Mario je prije par dana potpisao za veliki Juventus, a ti kažeš da mu je sezona u BL vrhunac karijere.
Ne znam jesi li ranije pisao na ovom forumu ili si tek nedavno registrovan, ali sve mi se čini da želiš malo da se dokažeš,
a propustio si puno toga...
F.K.SARAJEVO

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 24 jun 2015, 15:29

Šta si se sad nadovezao dokazivanja i foruma ba?Pogledaj golove u reprezentaciji također i to puno govori.Ne kažem ja da je Mario loš, on je nešto više od prosječnog igrača, samo ga izvlači trka i borba čime nadomješta nedostatak tehnike i fudbalskog znanja.
Džeko jeste na klupi, ali i sad je bolji od Marija u globalu igrač, to što neko ne može prihvatiti realnu stvar, njegov problem.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 24 jun 2015, 15:46

Omark je napisao/la:Šta si se sad nadovezao dokazivanja i foruma ba?Pogledaj golove u reprezentaciji također i to puno govori.Ne kažem ja da je Mario loš, on je nešto više od prosječnog igrača, samo ga izvlači trka i borba čime nadomješta nedostatak tehnike i fudbalskog znanja.
Džeko jeste na klupi, ali i sad je bolji od Marija u globalu igrač, to što neko ne može prihvatiti realnu stvar, njegov problem.
Sad pokušavaš priču da prebaciš na golove u reprezentaciji... Ako si se već uključio u diskusiju onda prati o čemu se piše,
nemoj preskakati i lutati, drži se jedne priče. Dakle, tema ove diskusije je Džeko u Manchesteru i eventualno njegov odlazak
iz tog kluba. Ne interesuje mene ko ima bolji vanjski šut, ko više trči, ko je bolji tehničar i sl. činjenice kažu da Edin godinama
sjedi na klupi, dok Mario igra i to veoma uspješno za najbolje evropske klubove i kao šlag na tortu je njegov transfer u Juventus.
Vratiću se na tvoj prvi post u kojem kažeš kao; ako je Mario bolji igrač od Edina zašto je prvu sezonu sjedio na klupi u Wolfsburgu
kao zamjenu za Džeku ?! Je l' stvarno ne znaš zašto je sjedio na klupi ?
F.K.SARAJEVO

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 24 jun 2015, 16:24

Omark je napisao/la:Šta si se sad nadovezao dokazivanja i foruma ba?Pogledaj golove u reprezentaciji također i to puno govori.Ne kažem ja da je Mario loš, on je nešto više od prosječnog igrača, samo ga izvlači trka i borba čime nadomješta nedostatak tehnike i fudbalskog znanja.
Sad pokušavaš priču da prebaciš na golove u reprezentaciji... Ako si se već uključio u diskusiju onda prati o čemu se piše,
nemoj preskakati i lutati, drži se jedne priče. Dakle, tema ove diskusije je Džeko u Manchesteru i eventualno njegov odlazak
iz tog kluba. Ne interesuje mene ko ima bolji vanjski šut, ko više trči, ko je bolji tehničar i sl. činjenice kažu da Edin godinama
sjedi na klupi, dok Mario igra i to veoma uspješno za najbolje evropske klubove i kao šlag na tortu je njegov transfer u Juventus.
Vratiću se na tvoj prvi post u kojem kažeš kao; ako je Mario bolji igrač od Edina zašto je prvu sezonu sjedio na klupi u Wolfsburgu
kao zamjenu za Džeku ?! Je l' stvarno ne znaš zašto je sjedio na klupi ?
Džeko sjedi na klupi i vjerovatno nigdje neće ići, on je takav jbg.Mariju svaka čast, ali on dok sazna da dobija konkurenciju kupi prnje (Lewandowski-Bayern) dok je Džeko ispratio neke ekstra igrače poput Teveza, Negreda, Balotellija i šta sad?Donio je dvije titule EPL iako "sjedi na klupi". Vratit će se Džeko još jači, a Mandžukić ako je faca nek se sad izbori za mjesto u timu, do sadd nije imao konkurencije(osim u Wolfsburgu prvu sezonu hah)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 24 jun 2015, 16:38

Šta misliš zašto će ostati u Manchesteru, zbog toga što je zadovoljan tu bez obzira što će vjerovatno grijati klupu,
ili zbog toga što nema gdje, tj. nije nikome interesantan ? Ne znam samo na osnovu čega temeljiš optimizam kad kažeš da će
se vratiti još bolji ?! Hajd ako ništa ostaje mu za utjehu da će ispratiti još nekolicinu vrhunskih igrača, svi će doći i na kraju
otići, samo će Edin ostati. :mrgreen:
F.K.SARAJEVO

Senegal
Kontakt:

Post Postao/la Senegal » 24 jun 2015, 16:39

Tracy3McGrady je napisao/la:City želi dovesti dvojac Higuain/Benzema i to bi konačno značilo odlazak.
Benzemu sigurno nece moci dovesti dok je Higuain kloc zesci :bale: neka dodje...skinut ce njega Dzeko kao sto je Negreda.
Bonija je skino iako ne igra :urnebes:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jun 2015, 18:44

Omark je napisao/la:Mandžukić ako je faca nek se sad izbori za mjesto u timu, do sadd nije imao konkurencije(osim u Wolfsburgu prvu sezonu hah)
čuj nije imao konkurencije, a što je u bayernu prvu sezonu lagano maria gomeza izbacio iz prve postave, to ništa jel?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jun 2015, 18:46

Znaci bolje i pametnije je ispratit neke igrace u druge klubove i sjedit na klupi nego biti starter u velikim klubovima i imat manju konkurenciju.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 jun 2015, 18:58

Najbolje je i najpametnije za njega ono sto on misli.
Ako ode, ja cu postovati, ako ostane, opet postujem.

Edin Dzeko je jos uvijek ime, ne vece od Aguera ali je ime. Odlazak u drugi klub i onda klupa bi to ime umanjilo. Zna to Edin i zna da mu ni u drugom klubu niko ne garantuje mjesto. On ima vise razloga da razmislja, mi samo jedan!

Sto se tice Mandzukica, mene savrseno boli neka stvar da li je bolji ili losiji, pametniji ili gluplji. Ako je decko izabrao Juventus i pored te konkurencije koja mozda jeste/nije jaka, onda vjerovatno ima razloga za to. Isto kao i dosadasnje klubove sto je birao. Sigurno i on bira ono sto mu je bolje a ne ono sto je nekom drugom bolje da odabere.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 jun 2015, 19:03

SamoZeljo je napisao/la: Zna to Edin i zna da mu ni u drugom klubu niko ne garantuje mjesto.
Igrao bi 3 puta vise da ode u Dortmund, Romu, ili neki drugi vec klub koji su se nudili. U Cityu uhvati svoj onaj poznati ritam 2-3 mjeseca, krene zabijati kao na traci i stane, ceka te jedan Bony, Jovetic, Balotelli, Negredo zapeti kao puska. Onda uveze seriju utakmica gdje grije klupu.Razumijem ja sve da je ostao dosada u Cityu, ali jos jednu, mozda i dvije sezone, pa stvarno. :roll:

Najvise mi je zao sto sto u Ligi Prvaka nije napravio skoro nista znacajno, najprije individualno. Ali sta je tu je.

A sto se tice tog ''zagarantovog'' mjesta, Edin je Svjetska Klasa, i pokazao je zube u Cityu, medju konkurencijom svjetske klase, tako da uopste ne sumnjam da bi se u nekom drugom timu ubrzo izborio za mjesto startera.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 jun 2015, 19:18

Ne sumnjam ni ja u njegove kvalitete ali samo pokusavam razumjeti njegovo razmisljanje.

On sigurno ima razlog sto ostaje a i kad jednog dana ode i to ce biti sa razlogom. Nama je bitno da igra i da daje golove a njemu je isto to bitno ali i jos mnogo drugih stvari koje su ocigledno nista manje bitne.
Nama te druge stvari nisu ni na kraj pameti. Sta nas briga hoce li njegova plata biti 8 ili 4 miliona. Razlika od par miliona se osjeti cak i kad imas 20 miliona na racunu. Isto kao sto mi osjetimo razliku od hiljadu maraka/eura cak i kad imamo 10 hiljada ili 10 minusa. :mrgreen:
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 24 jun 2015, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, Arnelv52, CAGarfia, doki48, enobarca, Google [Bot], jozinho, NebeskaSila96, perun, RaZuti, RightBack i 49 gostiju.