NBA draft

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adriano_leite
Kontakt:

Re: NBA draft

Post Postao/la adriano_leite » 24 jun 2015, 20:20

Okafor ne mora biti Al Jefferson niti mu je Al krajnji domet, a ni Russell ne mora biti Roy jer je Roy bio nesto specijalno u ovoj ligi. Iz ove perspektive nema sanse da mu je Russell blizu, jer je Russell vise PG nego SG. Sto se tice Okafora i Big Ala, Okafor je visi igrac od Ala i jaci i kada je dolazio u ligu Big Al nije ni igrao centra. Okafor je jako mlad i cisti je centar. Ima prostora za napredak kao u prici, pogotovo u defanzivi i samo mu je nebo granica ako bude ispravno radio i ako se bude ispravno radilo s njim. Treba dodati i da ima tek 19 godina i da centri sporije sazrijevaju. Ako obojica ispune svoj potencijal, mislis da ce Russell kao PG biti zajebaniji od dominantnog centra? Ja ne mislim tako i misljenja sam da ce se Lakersi zajebati ako uzmu Russella a ne Okafora.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jun 2015, 20:29

Problem je sto je Okafor dosta spor igrac, tesko ce popravit odbranu toliko da bude sveukupno bolji igrac od Russella koji bi se u potpunosti razvio. Iskreno bih volio da grijesim i da Okafor postane taj novi dominantni big man Lakersa (ako ga se ne trejda za Cousinsa) al mislim da je Russellov plafon visi. I Russell je nesto posebno kao i Roy, ne znam koliko si ga gledao na college al ja sam gledao dosta njegovih tekmi i momak ima nevjerovatan kosarkaski smek i "ono nesto" sto imaju Roy i Manu. Nevjerovatno lucidan igrac i strasan osjecaj za kosarku. Naravno, i Okafor ima vjerovatno najbolji footwork od svih visokih koji su se pojavili na draftu jos od Duncana, al nema nikakvog suta s poludistance i veoma je los izvodjac slobodnih bacanja.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 jun 2015, 20:41

Gledao sam Russella par tekmi jer je igrao za OSU i nisam vidio to nesto sto se toliko potencira kod njega, dok na Okaforu se vidi da je talenat jos od skolskih dana. Iako su visoki igraci jako rizicni i veca je sansa da neko od njih bude bust, ipak mislim da je veca sansa da Russell bude bust nego Okafor. Okafor nije brz, ali nije ni Marc brz pa je izrastao u odlicnog defanzivca, a ko bi to rekao s pocetka karijera? Okafor je nesto najbolje sto sam vidio od visokih igraca posljednih godina koji su izlazili na draft jer sam silom prilika morao pratiti te igrace zbog situacije sa Cavsima u lutriji. Isto tako, WCS je jedan odlican igrac i vidim na mock draftu je jako napredovao, a bila je opcija da prosle sezone dodje u ligu. Neko napisa da bi mogao biti Sanders, ali mislim da nema sanse za takvo nesto i momak bi mogao biti dugo godina u ligi kao jedan od boljih defanzivaca.

I jos nesto, oko Jimmya je bilo mnogo manje hypea, tj. nije ga uopste bilo i malo ko je znao da je uopste na draftu, ali iskreno sam vise mislio za njega da ce biti zvijer nego Russell. Naravno, nezahvalno je projektovati gdje ce biti mladi igraci u primeu, to ostaje da vidimo, ali ja bih birao Okafora 9 puta od 10 prije Russella.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 24 jun 2015, 21:01

Ja kad vidim Okafora da drzi loptu jednom rukom i kao nesto gura se u postu hoce nesto da mi bude..Towns nije nesto pretjerano koristio taj svoj sut koji je navodno primjecen jos u srednjoj skoli pa mi je to nepoznanica.Porzingis je tanak,Hezonja slabu minutazu ima i skroz nezainteresovano djeluje na parketu..Moze se eto naci par dobrih defanzivaca u rangu MKG u lutriji i to je po meni najvise sto ovaj draft nudi..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jun 2015, 23:20

Epidaurus je napisao/la:Nije mu po meni ROndo usporedba jer se vidi bas na svim mogucim klipovima i draft workoutima da nije non-shootera ko Rondo tj nije mu izbacaj kamena s ramena ko kod Rajona, Problem mu je sto mu izbacaj nije konstantan i sto precesto varira od napada do napada, te to sto mu je izbacaj vise "ravan", s cim je uostalom i Wall imao problema kad je dolazio u ligu. Isto tako nema rucetine kao Rondo pa da ne moze normalno izbacit loptu. Mislim da se kod jega sut itekako moze popravit al trebat ce dosta dosta rada.

Russellu odbrana jest problem na beku al vjerujem da ce u NBA igrat vise playa za kojeg ima dosta dobre predispozicije i ne vjerujem da ce bit rupa ko Lillard. On ako osstavari sav potencijal kojeg ima, moze bit u sigurno top 10 igrac lige, mozda cak i vise. Jednostavno su igraci s onakvim vicem u igri prerijetki da ih se preskace (iz tog razloga i nema sanse da bi uzeo Okafora prije njega).
mali je eksplozivan ko wall i to je to. nema suta nikako i tu sam ga uporedio sa rondom, ne po izbacaju ili po sakama da ne moze fino sutirati, vec po nekonstantnosti i po tome da mu se slobodno mozes odmaknuti 2 metra i provocirati sut (pa i rondo zna nekada pogoditi...)... momak u cirkus ligi kao sto je kineska se zalijetao non stop pod kos, vrlo rijesko je napade zavrsavao sutem... to u nba nece moci prolaziti jer je jedno se zaletiti na dvojicu smotanih kineza, a drugo je kad se zaleti na davisa i asika recimo...

russel je fizicki inferiorniji mnogo od mudiaya, a iste su visine (6'5'') i wingspana (6'8,5''), samo je mudiayi 200lbs, a on 180 i odbrana ce mu biti preveliki problem cak i na poziciji PG protiv atletski mocnih igraca poput walla i westbrooka, dok ce moci cuvati bez problema lawsona i slicne manje playeve... al ipak njegov napadacki arsenal je sad vec bolji od mnogih startnih PG u ligi, jos je ljevak pa je to dodatni plus.... courtvision mu je savrsen, mozda je trenutno u ligi samo paul i zdravi rubio bolji u tom segmentu, ima dobar sut, i forma i konstantnost su tu, ima i range...

e sad da li uzeti okafora prije njega... nravno u pitanju je sta ti treba, ako imas centra ovaj mali je logican izbor, isto tako ako nemas centra, logicno je da je okafor bolji izbor... ustvari ne bolji vec nuzniji
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jun 2015, 23:54

@epi, sta mislis o malom vaughnu?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jun 2015, 08:42

Donnie Darko je napisao/la:Hezonja je bijeli prototip Jasona Richardsona.
Brao Jason Richardson :D to je taj igrac koji bi hezonju najbolje opiso...hocu jaranu da usporedim i nisam se njega mogo sjetit :D
=\_1921_/=

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2015, 10:11

invincible1921 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Hezonja je bijeli prototip Jasona Richardsona.
Brao Jason Richardson :D to je taj igrac koji bi hezonju najbolje opiso...hocu jaranu da usporedim i nisam se njega mogo sjetit :D
to je to, atletski mocan igrac, streaky shooter, solidna odbrana i karijera slabija od ocekivane :D

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2015, 12:32

David Pick ?@IAmDPick 2m2 minutes ago
Mario Hezonja is climbing. Projected pick No. 4 or 5. -- Knicks or Magic -- both situations he loves
New York, New York :njanjanja:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 jun 2015, 14:00

KK_Bosna je napisao/la:@epi, sta mislis o malom vaughnu?
Solidan igrac, ima sut i kakav-takav osjecaj za postizanje poena al je cista dvojka i tesko da ga se moze koristit na playu zbog nedostatka kreacija kao ni na trici zbog nedostatka atletike. Volio bih kada bi Kelly Oubre il Kevon Looney pali do naseg drugog picka, oni imaju bas zanimljiv potencijal (posebno ovaj drugi).

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 25 jun 2015, 14:07

Epidaurus je napisao/la:
Solidan igrac, ima sut i kakav-takav osjecaj za postizanje poena al je cista dvojka i tesko da ga se moze koristit na playu zbog nedostatka kreacija kao ni na trici zbog nedostatka atletike. Volio bih kada bi Kelly Oubre il Kevon Looney pali do naseg drugog picka, oni imaju bas zanimljiv potencijal (posebno ovaj drugi).
Na kojeg Vaughn mislite? Rashad Vaughn?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2015, 14:13

BernardBarnjak je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Na kojeg Vaughn mislite? Rashad Vaughn?
jest jest, rashad... pregledao sam sve klipove koje sam mogao naci o njemu, nenormalno mi se svidja njegov sut, slabiji je kad mora da ga sam iskreira, ali kretanje kroz blokove mu je savrseno, a sto se tice izbacaja ja najvise volim onakve igrace sa visokim lukom, a opet je konstantan i pogadja u visokom procentu i ima neogranicen range (nije mu problem ni sa 9, 10 metara ubosti kao kap)... vecinom se predvidja da ce biti biran prije naseg drugog picka, a neki pak misle da ce pasti skroz do nas, sto bih ja jako volio... ukoliko popravi igru jedan na jedan i bude mogao sam sebi kreirati sut, postat ce novi jamaal...

kobe kao organizator igre, a vaughn kao catch-and-shoot guard bi bila odlicna kombinacija (barem napadacki, odbrambeno je jos veoma nezreo i poprilicno tanak, no ima potencijal da se popravi u tom segmentu)

nisam gledao oubrea i looneya, sa kim s emogu usporediti?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 jun 2015, 14:27

KK_Bosna je napisao/la:
jest jest, rashad... pregledao sam sve klipove koje sam mogao naci o njemu, nenormalno mi se svidja njegov sut, slabiji je kad mora da ga sam iskreira, ali kretanje kroz blokove mu je savrseno, a sto se tice izbacaja ja najvise volim onakve igrace sa visokim lukom, a opet je konstantan i pogadja u visokom procentu i ima neogranicen range (nije mu problem ni sa 9, 10 metara ubosti kao kap)... vecinom se predvidja da ce biti biran prije naseg drugog picka, a neki pak misle da ce pasti skroz do nas, sto bih ja jako volio... ukoliko popravi igru jedan na jedan i bude mogao sam sebi kreirati sut, postat ce novi jamaal...

kobe kao organizator igre, a vaughn kao catch-and-shoot guard bi bila odlicna kombinacija (barem napadacki, odbrambeno je jos veoma nezreo i poprilicno tanak, no ima potencijal da se popravi u tom segmentu)

nisam gledao oubrea i looneya, sa kim s emogu usporediti?
Oubre je elitni al bas elitni atleta sa dosta dobrim sutom za tri. Problem je relativno los dribling i sposobnost kreiranja al sa pravim razovjem moze minimalno postat novi Danny Green ili neki slican 3&D igrac. Ako bi dodao dobar dribling, mogao bi postat atletski i slasherski mocnija verzija Thompsona ali suterski ne bas na njegovoj razini. Uglavno stvarno zanimljiv potencijal

Looney ima fantasticne fizikalije i atletiku za modernu NBA cetvorku. Na college je pokazao da ima i odlican sut (preko 40% za tri) a i na predraft workoutima je odisevio sutem i sposobnoscu da pogadja trice. Napadacki se mucio s konstantnoscu ali je pokazao da ima potencijal kao dodavac i igri licem prema kosu. Mana je sto nema skoro nikakve post igre ali to se vremenom sigurno dodat moze za razliku od urodnjene sposobnosti razigravanja i vrlo preciznog suta za tri. Odbrambeno moze biti prava moderna cetvorka jer je dovoljno brz i pokretan da visoko izlazi na perimetar i stigne se vracati u sredinu, moze cuvati bekove zahvaljujuci dugim rukama i moze biti dobar bloker. Po meni je glede cistog potencijala top 10 pick, a mozda cak i vise, ali nece bit visoko biran jer nije imao neku konstantnost.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 25 jun 2015, 14:32

Looneya nisam gledao. Slabo gledam timove sa zapada opcenito.
Kelly Oubre je vrlo dobar igrac. Ljevak. Na KU je igrao 3 ali u NBA, po meni, bi mogao igrati i 2. Meni se svidjelo sto Kelly cupa u odbrani. Ne stedi se i zaista igra odbranu. Visok je 201cm a navodno ima i raspon ruku 218 cm. Mehanika suta solidna, ulaz odlican. Ali kao i vecina igraca sa KU nekako su razvikani u NCAA a onda u NBA ispod prosjecni, primjera koliko god hoces. Nadam se da ce me demantovati kada ode u NBA.
Sto se tice nekog poredjenja sa NBA igracima na nbadraft.netu ga porede sa Kendall Gillom i James Youngom. Po meni nije ni blizu ni sa jednim :mrgreen:
Mene nekako podsjeca na Wes Matthews.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 jun 2015, 14:46

Embiid 2.0 :mrgreen:
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 25 jun 2015, 15:26

slika

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 25 jun 2015, 15:33

Volio bi da Hezonja ode u Denver kod juke, bilo bi obojici lakse a i sigurno da obojica imaju All-Star kvalitet u buducnosti i Denver bi napravio odlican osao. Kakve su sanse da Hezonja ostane do 7. pozicije?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 jun 2015, 15:44

Tracy3McGrady je napisao/la:Volio bi da Hezonja ode u Denver kod juke, bilo bi obojici lakse a i sigurno da obojica imaju All-Star kvalitet u buducnosti i Denver bi napravio odlican osao. Kakve su sanse da Hezonja ostane do 7. pozicije?
I više nego realne.

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jun 2015, 19:35

http://sportsport.ba/ino_kosarka/bez-he ... ftu/165810

Mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja ipak se neće pojaviti večeras na NBA draftu

Hezonja je jedan od najtalentiranijih košarkaša Evrope i bio je prijavljen za večerašnji draft.

Ipak, obavijestio je sve da neće pristvovati draftu u New Yorku, samim tim neće imati priliku da bude izabran od strane nekog NBA tima.

Očito je odlučio da ostane još neko vrijeme u Evropi, a ionako je mlad i tek ga očekuju najbolje godine košarke.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 jun 2015, 19:42

Pa bit će draftovan, samo neće biti tu.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []