Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Re: Hamburger Sport-Verein
Mislim da je Beiersdorfer pao na svim mogucim ispitima. Klub je ostao na istom mjestu na kojem je prosle sezone zavrsio i to ni u kom slucaju ne smije da bude zadovoljavajuce + sve ono sto je u vezi KMK na nos nabio EOR.
Sto se pojacanja tice, najvaznije je da odu HW, Ilicevic i Jansen (VdV je vec otisao).
Ne znam za vas dvojicu, ali ja bi volio da i Djourou napusti klub. On je ove sezone precesto kao iz voza ispadao i nikakvu sigurnost nije ulijevao. Ja bi prije Taha i Clebera forsirao. Rajkovica bi ostavio jer je po mom misljenju vise sigurnosti ulijevao nego Djourou.
Rudnevsa bi prodao jer nije zaista nista pokazao (iako sam se na pocetku sezone nadao da ce ostati i da ce pokazati da nije los igrac).
Ne znam sta ce sa Zouom biti. Neki su spominjali da bi mogao ostati, tj. da bi se moglo racunati na njega.
Da li je Knäbelova pozicija "sigurna" ? Tj. sta bude sa onim njegovim da se na kraju sezone povlaci sa pozicije SD-a ?
Sto se pojacanja tice, najvaznije je da odu HW, Ilicevic i Jansen (VdV je vec otisao).
Ne znam za vas dvojicu, ali ja bi volio da i Djourou napusti klub. On je ove sezone precesto kao iz voza ispadao i nikakvu sigurnost nije ulijevao. Ja bi prije Taha i Clebera forsirao. Rajkovica bi ostavio jer je po mom misljenju vise sigurnosti ulijevao nego Djourou.
Rudnevsa bi prodao jer nije zaista nista pokazao (iako sam se na pocetku sezone nadao da ce ostati i da ce pokazati da nije los igrac).
Ne znam sta ce sa Zouom biti. Neki su spominjali da bi mogao ostati, tj. da bi se moglo racunati na njega.
Da li je Knäbelova pozicija "sigurna" ? Tj. sta bude sa onim njegovim da se na kraju sezone povlaci sa pozicije SD-a ?
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Ukoliko je ovo istina onda bi pussy i kompanija istog trenutka trebali biti protjerani iz grada i staviti ih na crnu listu osoba kojima je zabranjen pristup klubu i klupskim prostorijama.Tuchel flog auf HSV-Kosten zu Kühne nach Mallorca
Nevjerovatno na sta oni trose klupski novac, a isto tako su svjesno radi Tuchela rizikovali ispadanje iz lige. Hvala Bogu da ih jos samo pola godine moramo trpiti, jer ocekujem nakon jos jedne katastrofalne polusezone da ce vecina preci na stranu onih u NO-u koji su za smjenu trojce IDIOTA.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Hannover zainteresovan za Müllera i navodno su IDIOTI iz uprave rekli da nas moze napustiti ukoliko ponude 3,5 miliona €...Da se ja pitam istog ne bih prodao, jer ocekujem od njega da naredne sezone zacepi usta svojim kriticarima - @ledar nisi jedini koji ga kritikuje
.
Takodjer Veh zeli u Eintracht dovesti Westermanna i nadam se da ce taj transfer ostvariti i da ovi IDIOTI nece pokusati zadrzati.
Sto se tice pojacanja prema pisanju njemackih medija spominju se sljedeci igraci:
1. Fabian Frei - zadnji vezni - Basel
2. Stefan Johansen - vezni - Celtic
3. Albin Ekdal - vezni - Cagliari
4. Pajtim Kasami - vezni - Olympiacos
5. Michael Gregoritsch - lijevo krilo - Bochum
6. Christopher Schindler - stoper - 1860 Müchnen
Kasamija je mozemo zaboraviti jer su ga Grci platili 5 miliona € i sigurno ce traziti preko 10 miliona za njegove usluge, jer se radi o modernom veznom igracu, dok bi ja bio zadovoljan kada bi se pojacali Freiom, Johansenom, Gregoritschem i Schindlerom, naravno uz tog desnog beka.
Steta sto su nasi IDIOTI u upravi porpustili priliku da dovedu Weisera koji je danas potpisao za Herthu...

Takodjer Veh zeli u Eintracht dovesti Westermanna i nadam se da ce taj transfer ostvariti i da ovi IDIOTI nece pokusati zadrzati.
Sto se tice pojacanja prema pisanju njemackih medija spominju se sljedeci igraci:
1. Fabian Frei - zadnji vezni - Basel
2. Stefan Johansen - vezni - Celtic
3. Albin Ekdal - vezni - Cagliari
4. Pajtim Kasami - vezni - Olympiacos
5. Michael Gregoritsch - lijevo krilo - Bochum
6. Christopher Schindler - stoper - 1860 Müchnen
Kasamija je mozemo zaboraviti jer su ga Grci platili 5 miliona € i sigurno ce traziti preko 10 miliona za njegove usluge, jer se radi o modernom veznom igracu, dok bi ja bio zadovoljan kada bi se pojacali Freiom, Johansenom, Gregoritschem i Schindlerom, naravno uz tog desnog beka.
Steta sto su nasi IDIOTI u upravi porpustili priliku da dovedu Weisera koji je danas potpisao za Herthu...
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Tah je valjda rekao da zeli u Leverkusen;
Müllera ne planiraju prodati;
Trener golmana od Arminije B. (Kostmann) bi trebao da bude novi trener golmana kod HSVa
Müllera ne planiraju prodati;
Trener golmana od Arminije B. (Kostmann) bi trebao da bude novi trener golmana kod HSVa
Why so serious?!
Why so serious?!
Ocekujem da ce i Tah uskoro posjetiti psihologa u Heidelbergu...
Navodno u upravi su spremni pustiti Tah-a ukoliko Leverkusen ponudi 10 miliona €, a njihova prva ponuda je iznosila 3 miliona €. Mislim da je ovo velika razlika u cijeni, tako da ce pocetkom Septembra Tah da nekim cudnim putem ponovo da ozdravi.
Ilicevicu i Kacaru su ponudjeni novi jednogodnisnji ugovori, ali ce samo dobiti platu ukoliko budu igrali. Dakle ostaju praznih dzepova ako jednu utakmicu npr. presjede na klupi. Mislim da ni jedan ni drugi ovu ponudu nece prihvatiti, a prema pisanju Kickera i Westermann i Rajkovic su obavjesteni da nece dobiti nove ugovore - tako da ocekujem da ce na svi igraci napustiti kako je i prvobitno bilo planirano u Martu.
Navodno u upravi su spremni pustiti Tah-a ukoliko Leverkusen ponudi 10 miliona €, a njihova prva ponuda je iznosila 3 miliona €. Mislim da je ovo velika razlika u cijeni, tako da ce pocetkom Septembra Tah da nekim cudnim putem ponovo da ozdravi.
Ilicevicu i Kacaru su ponudjeni novi jednogodnisnji ugovori, ali ce samo dobiti platu ukoliko budu igrali. Dakle ostaju praznih dzepova ako jednu utakmicu npr. presjede na klupi. Mislim da ni jedan ni drugi ovu ponudu nece prihvatiti, a prema pisanju Kickera i Westermann i Rajkovic su obavjesteni da nece dobiti nove ugovore - tako da ocekujem da ce na svi igraci napustiti kako je i prvobitno bilo planirano u Martu.
Jedan panj manje...Wechsel perfekt! Lasse #Sobiech löst seinen #HSV -Vertrag auf und geht zum. FC St. Pauli.
Die Big-Boys aus Istanbul Galatasaray und Besiktas, sollen den Ex-Nationalspieler Westermann auf dem Zettel haben.

Nadam se da je ovo istina i da ce isti sto prije potpisati kako IDIOTI iz uprave ne bi dosli na ideju da mu ponude novi ugovor...
Rajkovicu se nema sta zamjeriti i uvijek je odigrao solidno kada je dobijao priliku. Sretno mu u Grckoj.Nach Angaben seines Beraters steht Slobodan #Rajkovic unmittelbar vor einem Wechsel zu PAOK Saloniki.
Ovo ukoliko IDIOTI iz uprave urade onda ih treba protjerati iz grada...Taman smo blizu da se rijesimo jednog invalida i nadam se da uopste nece razmisljati o ovoj ponudi i da ce ostati pri svom stavu da nas Tah moze napustiti za 10 miliona €.Bericht: Bayer bietet HSV sechs Millionen plus Kruse für Tah
Takodjer treceligaski manager 2.0 je najavio da ce ove sedmice biti ozvanicen prvi transfer, pa nam ostaje da vidimo hoce li to biti pozitivno ili negativno iznenadjenje.
-
- Kontakt:
Pripreme samo što nisu počele a još je ostalo puno posla za obaviti kod rješavanja igračke križaljke. Svake godine ista priča.
Agieren statt reagieren
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Raskinuti ugovori sa Beisterom, Sobiechom i vrlo vjerovatno Zouom.
Tah se vec sve dogovorio sa Bayerom ali Bayer i HSV jos uvijek nista dogovorili nisu.
Westermanu planiraju ponuditi ugovor na godinu dana uz znatno nizu platu (koji on, inshAllah, nece prihvatiti).
Valjda postoji interes za Mendya (zadnji vezni, Nica). Igrac visok 1,68.. Interesantno bi bilo vidjeti taj tandem na zadnjem veznom Diaz (1,62)-Mendy (1,68)
Tah se vec sve dogovorio sa Bayerom ali Bayer i HSV jos uvijek nista dogovorili nisu.
Westermanu planiraju ponuditi ugovor na godinu dana uz znatno nizu platu (koji on, inshAllah, nece prihvatiti).
Valjda postoji interes za Mendya (zadnji vezni, Nica). Igrac visok 1,68.. Interesantno bi bilo vidjeti taj tandem na zadnjem veznom Diaz (1,62)-Mendy (1,68)

Why so serious?!
Why so serious?!
Sta je sa Olicem, Ilicevicem?
Sent from my iPhone using Tapatalk
U prvom kolu naredne sezone odmah igramo protiv Bayerna, i iskren da budem po nas nije moglo ispasti bolje...
Jucerasnja top-vijest je sljedeca:
Izgleda da IDIOTIMA iz uprave polahko, ali sigurno dolaze neke stvari iz guzi.ce u glavu....
Takodjer smo se dogovorili sa Gregoritschem oko transfera i nadam se da cemo u narednim danim isto uspijeti i sa Bochumom, sto bi znacilo da vise ne racunamo na Ilicevica i da ce povuci ponudu za novi ugovor.
Treba nam jos jedan kvalitetni vezni igrac, te stoper i desni bek...
Jucerasnja top-vijest je sljedeca:
Aus für Heiko #Westermann: Kein neues #HSV -Angebot nach 5 Jahren

Izgleda da IDIOTIMA iz uprave polahko, ali sigurno dolaze neke stvari iz guzi.ce u glavu....
Takodjer smo se dogovorili sa Gregoritschem oko transfera i nadam se da cemo u narednim danim isto uspijeti i sa Bochumom, sto bi znacilo da vise ne racunamo na Ilicevica i da ce povuci ponudu za novi ugovor.
Treba nam jos jedan kvalitetni vezni igrac, te stoper i desni bek...
Hamburger Sport-Verein
Testne utakmice:
15.Juli - TV Jahn Schneverdingen - HSV
18.Juli - Arminia Bielefeld - HSV
24.Juli - KSV Hessen Kassel - HSV
01.August - HSV - Hellas Verona
15.Juli - TV Jahn Schneverdingen - HSV
18.Juli - Arminia Bielefeld - HSV
24.Juli - KSV Hessen Kassel - HSV
01.August - HSV - Hellas Verona
Imamo dosta tezak raspored na pocetku sezone...
Kako bi imali mir u kuci u prvih 6 kola moramo skupiti minimalno 10 bodova, no kada se sve sabere zadovoljan sam rasporedom jer od ovih velikih ekipa jedino u drugom dijelu sezone moramo gostovati BVB-u, Schalke-u i Leverkusenu, a isto tako za nas je prednosti sto prvi Nord-derby igramo u Bremenu.
Novi gostujuci dres
Sassoulo zainteresovan za Behramija i IDIOTI iz uprave navodno traze 5 miliona €
Nadam se da ce ga pustiti bar za 2 miliona € i da ce ustedijeti njegovu platu koja iznosi preko 3 miliona €. Raskidom ugovora sa Beisterom i Sobiechom smo ustedijeli 2 miliona €. Potrebna su nam jos cetiri igraca kako bi kompletirali roster i nadam se da ce IDIOTI u upravi znati odabrati kvalitetna rijesenja kako bi narednu sezonu zavrsili na sredini tabele.

Nadam se da ce ga pustiti bar za 2 miliona € i da ce ustedijeti njegovu platu koja iznosi preko 3 miliona €. Raskidom ugovora sa Beisterom i Sobiechom smo ustedijeli 2 miliona €. Potrebna su nam jos cetiri igraca kako bi kompletirali roster i nadam se da ce IDIOTI u upravi znati odabrati kvalitetna rijesenja kako bi narednu sezonu zavrsili na sredini tabele.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Navodno je HSV jako blizu dovodjenja Ali Ghezala (navodno je on to sam potvrdio).
Igra zadnjeg veznog.. Dobra zamjena za Behramija.
Igra zadnjeg veznog.. Dobra zamjena za Behramija.
Why so serious?!
Why so serious?!
Prošlo je već mjesec dana a mi s transferima tapkamo na mjestu. Osim Altintasa koji je kandidat za drugu nismo nikog doveli, a na odlaznim stavkama, osim šestorice isteklih za kojima niko ne žali, smo se preuranjeno odrekli Beistera, a na dobrom putu je i Tah, što je meni posve neshvatljivo jer se radi o našem perspektivnom kadru koji bi trebao biti zalog za budućnost. Potvrđuje se još jednom da su knäbel i beiersdorfer nesposoban tandem kojeg treba što prije razriješiti da bi se krenulo naprijed.
Također mi je neshvatljivo da nije prihvaćena ponuda Hannovera za onog kloca, to je bila idealna prilika da ga utopimo jer sad ćemo ga morat teglit do isteka.
Također mi je neshvatljivo da nije prihvaćena ponuda Hannovera za onog kloca, to je bila idealna prilika da ga utopimo jer sad ćemo ga morat teglit do isteka.
Nažalost ovo sa isteklima je bilo preuranjeno sa moje strane - potpisali smo iličevića na godinu dana na performance bazi, a i kačar se još premišlja. Koliko god trošak za iličevića i ne bio velik, toliko je to koncepcijski promašeno jer bezveze gubimo vrijeme na polovnjake umjesto da gradimo na zdravim temeljima. Inače, Heidel je osim sa klocom još jednom zaj.bo ove naše papane jer ne da im je uzeo Beistera bez ikakve odštete (uzgred rečeno bez ikakvih problema je prošao sve liječničke testove), nego smo mu dali još 250 hiljadarki odštete
Kad se gleda popis naših pogrešaka i loših prosudbi svakom je jasno zašto se nalazimo tu gdje se nalazimo i zašto ćemo konačno ispast iz lige.

Kad se gleda popis naših pogrešaka i loših prosudbi svakom je jasno zašto se nalazimo tu gdje se nalazimo i zašto ćemo konačno ispast iz lige.
Naravno da se trebamo rijesiti one trojce IDIOTA, ali mislim da u slucaju Beister pretjerujes kada je kritika u pitanju...ledar je napisao/la:Inače, Heidel je osim sa klocom još jednom zaj.bo ove naše papane jer ne da im je uzeo Beistera bez ikakve odštete (uzgred rečeno bez ikakvih problema je prošao sve liječničke testove), nego smo mu dali još 250 hiljadarki odštete
Kao prvo Labbadija i IDIOTI nisu na njega vise racunali, kao drugo isti je zaradjivao 1,5 miliona € godisenje i kao trece Heidel je sam izjavio da do transfera ne bih doslo da su morali platiti odstetu. Dakle oni su ustedijeli 1,25 miliona € na igracu na kojeg vise ne racunaju...
Mene vise nervira cinjenica da jos nema na vidiku pojacanja, a to se pogotovo odnosi na poziciju zadnjeg veznog, a treceligaski manager 2.0 je vec fulio sa svojom prognozom da ce do kraja protekle sedmice vec biti predstavljeno prvo pojacanje, a sutra vec pocinju pripreme.
@amer
Po nekim info smo mu dali 600.000 ojra
Tu se radi o dvije stvari:
Prvo, Beister je veliki potencijal i ako je zdrav nam je nasušno potreban. A ne vjerujem da bi ga Mainz uzeo da nije zdrav, tako da nikakva prodaja ne dolazi u obzir.
Drugo, pokazalo se da za njega ipak postoji tržište i čisto sumnjam da je otišao za bitno manju plaću. Izradili su ove naše papane majstorski, što nije ni bilo osobito teško.
A za onog Gregoritscha kojemu je market pola milje nudimo 2 milje i još nas natežu prema 3
, jer je kao kusen zainteresiran. Ma samo nek si ga uzmu.
Nažalost, ništa nismo naučili iz prošlosti, domaće talente dajemo budzašto a lovu bacamo na mačke u vreći i ocvale "zvijezde".
Po nekim info smo mu dali 600.000 ojra

Tu se radi o dvije stvari:
Prvo, Beister je veliki potencijal i ako je zdrav nam je nasušno potreban. A ne vjerujem da bi ga Mainz uzeo da nije zdrav, tako da nikakva prodaja ne dolazi u obzir.
Drugo, pokazalo se da za njega ipak postoji tržište i čisto sumnjam da je otišao za bitno manju plaću. Izradili su ove naše papane majstorski, što nije ni bilo osobito teško.
A za onog Gregoritscha kojemu je market pola milje nudimo 2 milje i još nas natežu prema 3

Nažalost, ništa nismo naučili iz prošlosti, domaće talente dajemo budzašto a lovu bacamo na mačke u vreći i ocvale "zvijezde".
Iskreno, više bih volio da nikoga ni ne dovodimo jer će ovi papani samo nakrcat sumnjivi kadar kojeg se nećemo tako šale riješit. Isto tako mi nije jasno zašto je sad Behrami nepoželjan da ga se mora pod mus prodat, valjda da bi se potpisao neki triput lošiji igrač.
@ ledar
evo tek sam sada proticao da je prema MOPO-u odsteta iznosila 600.000 €
Sada iskreno da kazem ne znam kome da vjerujem ili HA-u ili MOPO-u. Ukoliko se radi o 600.000 € onda IDIOTIMA treba upasti u kancelarije i iste im zapaliti.
Samo se nadam da ce Labbadija imati uticaja kod dvodjenja ta tri-cetiri igraca i da ce uspijeti sezonu okoncati na sredini tabele, te da ce KMK konacno shvatiti kolike su ublehe ona trojca IDIOTA u upravi i da ce ih najkasnije u Maju naredne godine odstarniti. Samo mi ne ide u glavu da im i dalje javno pruza podrsku.
Pa valjda kao tako uspjesan i bogat covjek bi trebao znati kada neko baca ublehe.
evo tek sam sada proticao da je prema MOPO-u odsteta iznosila 600.000 €

Prema informacijama BILD-a i HA-a Behrami je unosio losu atmosferu u svlacionici i kada je dosao Labbadia odmah ga je ostranio da bi tada dvojca igraca rekli: Svaka cast, sada smo za tebe spremni zivot ostaviti na terenu.ledar je napisao/la:Isto tako mi nije jasno zašto je sad Behrami nepoželjan da ga se mora pod mus prodat.
Samo se nadam da ce Labbadija imati uticaja kod dvodjenja ta tri-cetiri igraca i da ce uspijeti sezonu okoncati na sredini tabele, te da ce KMK konacno shvatiti kolike su ublehe ona trojca IDIOTA u upravi i da ce ih najkasnije u Maju naredne godine odstarniti. Samo mi ne ide u glavu da im i dalje javno pruza podrsku.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.