Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

dscile
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la dscile » 24 jun 2015, 19:37

Procitao sam da je moguc trejd sa Minnesotom. Bennett + 31. i 36. pik za 28. pik. Ako je to istina, mislim da bi to bio dobar posao.. mogao bi se onda uraditi neki trejd sa Olynikom/Sullingerom za bolje kotirani pik od tog 28. koji bi dali vukovima.

Od onog sa 76ersima pisu da nema nista i da je odma odbijeno.. po meni i ocekivano.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jun 2015, 19:41

Ma Ainge uvijek radi takve stvari, pokušava sve i svašta pa šta mu prođe. Trade sa Netsima prije dvije godine je dokaz da ima svakakvih budala i da ništa nije nemoguće.

Protiv Bennetta ne bih imao ništa protiv, tj. da mu damo zadnju priliku da bar Stevens pokuša napraviti igrača od njega, ali tek kad iscrpimo sve druge mogućnosti za trade i FA. Nisu velike šanse da ćemo nekog bitnog potpisati, ali ne treba nam Bennettova plata od skoro 6 miliona da zatvara cap.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jun 2015, 19:58

Ne treba nam Bennett. Ne bih volio da do ovog trade dodje.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 24 jun 2015, 20:41

Kao sto rece Kapiten.. ako se vec nece potpisati neki znacajan FA, onda ne vidim zasto ne. Jos kako vidim, on bi imao garantovan ugovor samo ovu sezonu jer je ona druga "team option".. tako da se nema sta izgubiti.

Bilo bi dobro uhvatiti Lovea ako ne nastavi karijeru u Cavsima.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 25 jun 2015, 04:31

@LucidSportsFan: 5 available free agents this summer:
Paul Pierce
Kevin Garnett
Rajon Rondo
Kendrick Perkins
Ray Allen
#GetTheBandBackTogether
@CelticsLife
Jedan zadnji krug. :|

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 25 jun 2015, 10:25

Ako uhvatimo Dakari Johnsona u drugoj rundi bit ce super. Mislim da bi se odlicno uklopio.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 25 jun 2015, 11:12

IlCapitano je napisao/la:
@LucidSportsFan: 5 available free agents this summer:
Paul Pierce
Kevin Garnett
Rajon Rondo
Kendrick Perkins
Ray Allen
#GetTheBandBackTogether
@CelticsLife
Jedan zadnji krug. :|

kako sam skontao Garnett ostaje u Minnesoti , vjerovatno pistaje i suvlasnik , a Rondo ti je uvrjedjen , a zar niste ljuti na Allena ?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2015, 08:30

[youtube][/youtube]
Philly has a whole lot of young bigs. Boston has whole lot of young guards. Calls should be made.
Draft nije bio baš po planiranom za nas, očito smo bili u razgovorima za trejd i nismo uspjeli dogovoriti ništa, previše su tražili zauzavrat, sad se opet pokazalo da nam ovaj PO nije donio ništa dobroga, mogli smo imati puno bolji pik da smo tankali kako smo i planirali, ali eto Stevens je "pokvario" planove :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jun 2015, 09:20

Zadovoljan sam draft izborima. Evo moje vidjenje ovih igraca.

16. Kelly Oubre Kansas. Odlican izbor. O ovome igracu sam pisao na temi 'draft', moze igrati i SG i SF. Starter. Novi Pierce! Moja ocjena 5!
28. Chris McCullough Syracuse. Odlican potenicjal ali mislim da je ovaj momak imao problema sa povredama. Nevjerovatna atletika, skok i brzina. Problem je sto malo ima nedefinisanu poziciju. Moja ocjena 4.
33. Jordan Mickey LSU. Odbranbena masina, iako je visok 'samo' 203 cm, odlican skakac i bloker (only player other than Shaquille O’Neal at LSU to block more than 100 shots in a season). Statistika u zadnjoj sezoni: 15.4 points, 9.9 rebounds. Odlican izbor za 33 mjesto na draftu. Jedini problem je sto je velika konkurencija na PF. Moja ocjena 4.
45. Dakari Johnson Kentucky. Ovaj igrac je moja zelja na ovom draftu i hvala Bogu Boston ga je izabrao. Najveci problem ovog igraca je sto je igrao na Kentackyju gdje je konkurencija bila strasna (Karl-Anthony Towns & Willie Cauley-Stein) i garantujem da je igrao negje drugo da bi mu statistika bila za 50% jaca. Centar, 213 cm, solidan skakac i bloker. Trebao bi raditi na ledjnoj tehnici i sutu. Ovaj igrac ce se odlicno uklopiti u roster. Moja ocjena 4!

Sve u svemu zadovojan sam. Oubre bi moga u buducnosti igrati i All Star. Ostali su radnici, timski igraci.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2015, 09:29

Pobrkao si nešto, nije Oubre, on je otišao kao 15 u Hawkse, mi smo uzeli Roziera iz L'villa, a na 28 smo uzeli Huntera iz Georgie, i umjesto Johnsona je Thornton, koji sigurno ide u Clawse.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jun 2015, 09:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pobrkao si nešto, nije Oubre, on je otišao kao 15 u Hawkse, mi smo uzeli Roziera iz L'villa, a na 28 smo uzeli Huntera iz Georgie, i umjesto Johnsona je Thornton, koji sigurno ide u Clawse.

Vidim i ja sada.
Terry Rozier #16. R.J. Hunter #28. Jordan Mickey #33. Marcus Thornton #45. :shock:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2015, 09:57

Jesi zadovoljan sa njima :hmmmmm:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jun 2015, 10:28

rio_Ferdy88 je napisao/la:Jesi zadovoljan sa njima :hmmmmm:

Nisam. Ovo je nista. Nula vjeruj mi!
Bolje da su uzeli Rashad Vaughn sa #18 nego Terry Rozier koji je bio 17. Rozier sam gledao i meni nije legao. A Jerian Grant je bio dostupan ako su beka ganjali.
R.J. Hunter, njega nikad nisam gledao. Kazu da je fenomenalan suter, porede ga JJ Redick. Igrao na Georgia State, u istoriji NBA lige samo 1 igrac je dosao sa ovog univerzitera. Skeptik sam.
Marcus Thornton, isto nista ne znam. William and Mary :shock:
Iskreno ne mogu da vjerujem da su preskoceni ovi igraci: Sam Dekker, Justin Anderson, Bobby Portis... a ovi anonimusi izabrani.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 jun 2015, 11:32

Razocaran sam izborima, ali i uzeli su nam pred nosom skoro sve igrace koje smo htjeli. Sad je vrijeme za tradeove, nista drugo ne preostaje.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jun 2015, 11:40

IlCapitano je napisao/la:Razocaran sam izborima, ali i uzeli su nam pred nosom skoro sve igrace koje smo htjeli. Sad je vrijeme za tradeove, nista drugo ne preostaje.
Razocaran sam. Narocito za ova dva anonimusa Huntera & dugokosog Thorntona.

[youtube][/youtube]

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 26 jun 2015, 18:31

Jordan nam je odbio 4 picka prve runde za 9. pick sinoć. Ainge je baš bio zagrizao za Winslowa.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 jun 2015, 09:37

Momci pozdrav.

Eto, da prokomentiram malo situaciju kod Celticsa iako je to sve površno jer mi je ovo bila prva sezona nakon dugo vremena koju nisam pratio redovno.

Znači smatram da je Danny Ainge pogriješio kad je odlučio da se ide u playoff. Na taj način smo odgodili Rebuild za još jednu sezonu više. Već smo prošle sezone pogriješili kad nismo tankirali brutalno ali hajde, Marcus Smart može još itekako postati odličan igrač.

Ove sezone naravno da sam razočaran brutalno što nismo tankirali. Dakle, nije sve u tankiranju ali je situacija takva da nas Free Agenti redovno zaobilaze i to je činjenica. Teško nam je privući vrhunskog igrača u ekipu unatoč velikom prostoru pod SC.

Taj vrhunski igrač ne želi doći u Boston i iz još jednog razloga: nema ovdje nikakve zvijezde za koju se može reći da je magnet za druge igrače, nema niti približno takvog igrača kod nas trenutno a to je jednostavno nužno imati u svakom trenutku.

Nadalje, što se tiče ove sezone, nimalo nisam zadovoljan. Ide se sa prosječnom ekipom u playoff, kao što su to godinama redovno radili Hawksi do ove sezone pa onda i redovno ispadali u playoffu. Nisam za to, znam da smo institucija i najveći šampioni u NBA-u ali kad je situacija složena gdje nemaš jakog FA koji želi doći k nama unatoč velikom prostoru pod SC onda je Draft jedina opcija da se ubode vrhunski igrač.

A mi smo zijanili drugi draft zaredom, iako kažem, nisam nezadovoljan Smartom ali moglo je i bolje. Jabari Parkera sam želio vidjeti u našoj ekipi prošle godine više nego bilo koga.

Što se ovog drafta tiče, mi smo jednostavno morali tankirati brutalno: prva trojica na draftu imaju ogroman potencijal.

Igrač kojeg sam ove sezone gledao najviše od svih bio je Mario Hezonja. Ako već ne bi imali tako visoki pick i birali među prva 3 onda je Mario Hezonja igrač koji je trenutno bolji od svih naših bekova koje imamo. Hodajući highlight je ovaj igrač, visina, skočnost, izbačaj, brzina, obrana - ovo je jednostavno ogroman potencijal koji je svakako morao doći u Boston kad već ne bi došla ova trojica.

Trenutno bolji, sa samo 20 godina, od svih naših bekova, hands down.

I da smo uboli takvog igrača na ovom draftu, situacija bi izgledala puno, puno bolje nego trenutno. Vrijeme prolazi, eto već dvije sezone zaredom i mi se nećemo pomaknuti sa nule, ekipa predobra za tankiranje a preloša za nešto više.

FA će nas i ovo ljeto zaobići, eto možda igrač kao što je T. Harris dođe i kojeg moraš preplatiti da dođe. A gdje su velike zvjerke?

Navijači Celticsa se nadaju na RealGM forumu, iako sam samo onako površno pročitao neke komentare, da će Netsi biti smiješni iduće sezone i da će upravo njihov pick biti zlatna koka. Ok, neću biti licemjeran i reći da i ja nisam tog razmišljanja ali smatram da se za svoju budućnost moramo pobrinuti i sami a ne očekivati da će oni biti kanta za napucavanje i tako se domoći vrhunskog picka.

Kažem, Smart može proći iako sam ja želio Parkera, ove sezone totalno kriva odluka da se ne tankira, mogli smo imati dva odlična igrača, sa slijedećom sezonom koju bi tankirali možemo ugrabiti još 2 odlična igrača. I onda automatski postajemo zanimljivi i free agentima a ako oni ne žele doći već mi imamo 4 igrača koji imaju kvalitetu pa se kroz godine onda razvijati i postati contender. A tu je pick 2017 i 2018 od Netsa koji može nadograditi momčad.

Eto, na kraju moram priznati da sam razočaran odlukama u klubu do sada. Slijedeća sezona se mora tankirati brutalno jer ćemo inače ostati godinama u prosječnosti.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 27 jun 2015, 09:48

@Stefan
Slazem se sa svim gore napisanim.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 jun 2015, 09:59

Ja i dalje mislim da pripremaju teren za nekog FA na ljeto iduce godine.. jer ce tada biti puno veci i puno bolji izbor.

Po meni je ova ekipa predobra za tankiranje.. bilo bi mi cudno gledati kako gube, kada to ne moraju. Mislim da nije sve gotovo i da ce se tek sad krenuti i ofanzivu na nekog boljeg igraca, nudeci ove backcourt u zamjenu + pikove. Jedan ekstra dobar visoki preko trejda, ili neki FA kao Love, bi skroz promijenili situaciju i vec od 2016/17 bi mogli biti konkurentni za nesto vise. Moja je velika zelja Cousins.. odlicno bi mu stajalo zeleno.

Od ovogodisnjih igraca sto su draftovani, po onome sto sam vidio, jedino mi se svidja R.J. Hunter.. tako da sam razocaran samim izborima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jun 2015, 10:19

Kad sam ja govorio da je bolje tankati nego ganjati prvu rundu PO i ispadati sa metlom, mene su napadali, sad vidimo posljedice toga, jer ništa, apsolutno ništa nismo dobili sa onom prvom rundom i metlom od Cavsa, samo bespotrebno uništili šanse za boljim pikovima, ali eto Stevens je očito poremetio planove i Aingeu :P
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []