proFCB je napisao/la:
Nama je potreban jedan igrac u toj vezi, a to nije ni Rode niti bilo koji drugi kojeg imamo u sastavu. Potreban nam je jedan Isco, Kroos, a mi ga NEMAMO!!!
Ne možeš baš porediti Isca i Kroosa, drugačiji su to tipovi igrača. Isco je virtouz, dribler, sjajno tehnički potkovan i npr takav tip igrača bi dobro došao i nama. Moguće čak da bi on u Bayernu izrastao u jednog od top 10 igrača svijeta. On ima sve, samo mu okruženje u Madridu, sveukupna situacija ne daje mogućnosti da napravi pravi boom. Momak pruži tamo određene dobre partije, ali ne uhvati nikada niz. Ali eto Isco se nekada ranije znao ko spomenuti, vezano za Bayern, ali nekih pravi razmišljanja o njemu nema. A ne bi možda bilo loše da ih ima, jer o takvom tipu igrača treba uvijek razmisliti.
A svi ovi veznjaci koje imamo su korisniji za Bayern, nego što je bio Kroos. To je moje čvrsto mišljenje. I mislim i da se osjeti koliko je igra fleksibilnija bez njega. Samo naš sistem igre se tokom sezone dovede do tolike zamršenosti, da na kraju u ključnim utakmicama ekipa zakaže. Pepu treba više pragmatičnosti, ali on ne zna biti pragmatičan...
proFCB je napisao/la:
Da se osvrnem na transfer Coste. Ne podrzavam ga, njje mi drago sto je doveden taj igrac. A vjerujte da sam rijetko grijesio kada su u pitanju bila nasa pojacanja. Znao sam da ce Ribery, Robben, Martinez biti puni pogodci isto kao sto sam znao da ce Shaqiri biti prosjek, kao i Poldi...
Ma Costin transfer mene isto ne očarava, što ne znači da on kod nas neće bljesnuti, momak ima potencijal. Samo taj transfer ti ne daje onaj osjećaj ushićenja, nije to sada transfer da padneš na guzicu zbog njega, poput ovih koje si i nabrojao: Robben, Martinez, pa dodao bi tu i Goetzea. Ti su me transferi dovodili do ekstaze. A ovo je jedan transfer koji može biti koristan, ali na prvu nije neka bombetina i ne nosi toliku draž sa sobom.
Ono što je pozitivno kod ovog igrača je što može igrati više pozicija, oba krila, ali i bekovske pozicije. To je ono što je pozitivno, jer može popuniti više šupljina. Igrač ima određeni kvalitet. Ali to "određeni" da li je i koliko dovoljno za Bayern, to je druga stvar. To će se tek vremenom pokazati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland